Slika je simbolična.
Tudi pri nekaterih drugih večjih delodajalcih smo preverili, kolikšen regres nameravajo letos izplačati svojim zaposlenim. Poglejte, kaj so nam razkrili in kje bodo delavci prejeli najvišjega.

Sezona dopustov se bo kmalu začela, s tem pa tudi čas, ko bodo delodajalci svojim zaposlenim izplačali regres.

Regres za letni dopust je ena izmed najpomembnejših oblik plačila za delavce v Sloveniji in predstavlja dodaten finančni vir za kritje stroškov, ki nastanejo med letnim dopustom. 

Regres za letni dopust pripada vsem delavcem, ki so zaposleni v Sloveniji in imajo pravico do letnega dopusta. To pomeni, da so do regresa upravičeni tako redno zaposleni delavci kot tudi zaposleni za določen čas in začasni delavci.

Zaposleni bodo na račun najpozneje do 1. julija prejeli najmanj 1203,36 evra neto. Zaradi dviga minimalne plače je to skoraj 130 evrov več kot lani.

Vendar pa je lahko regres tudi višji od minimalnega zneska, saj se višina regresa določi s kolektivno pogodbo, ki velja za določeno dejavnost oziroma s sporazumom med delodajalcem in delavcem. 

Tudi pri nekaterih drugih večjih delodajalcih smo se zato odločili preveriti, kolikšen regres nameravajo letos izplačati svojim zaposlenim in kdaj bodo ti prejeli nakazila.

V Lidlu bo regres znašal 1800 evrov

Preverili smo, kakšen regres bodo izplačali v Lidl Slovenija. Iz podjetja so nam sporočili, da bodo letos izplačali višji regres kot lani. Tako bodo delavci prejeli regres v višini 1800 evrov, ki ga bodo izplačali 15. junija. Za izplačila delavcem pa bodo namenili 2,7 milijona evrov.

Na drugi strani pa so regres v OMV Slovenija delavcem izplačali že s februarsko plačo, pri čemer pa so letos delavcem namenili višji regres kot lani. Vendar točnih številk ne razkrivajo.

»Pri navajanju konkretnih številk vas prosimo za razumevanje, saj v skladu z interno politiko teh ne navajamo,« so še sporočili iz OMV Slovenija.

Eurospin bo delavcem namenil 2000 evrov visok regres

Iz trgovskega podjetja Eurospin so sporočili, da so zaradi dviga življenjskih stroškov delavcem letos že dvignili plače, in sicer za deset odstotkov, zvišali pa so tudi regres.

Lani so tako delavcem izplačali regres v višini 1700 evrov, letos pa bodo delavci prejeli izplačilo regresa v višini 2000 evrov. Izplačali ga bodo junija.

»V prihodnosti nas čakajo nove priložnosti pa tudi negotovosti, povezane z naraščajočo inflacijo in energetskimi stroški. Zaposleni v Eurospinu so naša gonilna sila, so temelj našega uspeha,« so še sporočili iz podjetja Eurospin.

V Telekomu in NLB regres znaša 2159,40 evra

Regres pa so svojim zaposlenim že izplačali v Telekomu Slovenije, ki so ga določili oziroma opredelili s kolektivno pogodbo. Ta je v podjetju letos znašal 2159,40 evra.

Zaposleni pa so regres že prejeli tudi v Novi Ljubljanski banki, in sicer marca, ki so ga v primerjavi s prejšnjim letom povišali. Tako so lani izplačali regres v višini 1754,50 evra, letos pa so zaposleni tako kot v Telekomu prejeli 2159,40 evra.

​​​»Trenutna davčna obravnava izplačila regresa je dokaj ugodna, saj zaposlenim omogoča, da so vsaj za ta del prejemka razbremenjeni davčnih obveznosti, ki dokaj visoko obremenjujejo že samo mesečno izplačilo plače,« so še za naše uredništvo dodali v Novi Ljubljanski banki.

Mercator višine regresa ne izdaja

Za odgovore smo se obrnili tudi na mariborsko podjetje za geotehnični inženiring MBL inženiring, iz katerega so nam sporočili, da so njihovi zaposleni regres v višini 2100 evrov prejeli v maju.

Prav tako so nam odgovore posredovali iz štajerskega podjetja Cinkarna Celje, v katerem bodo delavcem regres izplačali v torek, 30. maja. Ta bo za 76 evrov višji od lanskega in bo znašal okroglih 2000 evrov.

Ne nazadnje pa smo se za odgovore obrnili na podjetje Mercator, kjer pa so nam odgovorili le, da regres po navadi zaposlenim izplačajo junija z majsko plačo. Številke o višini letošnjega regresa pa nam niso izdali.

Komentarji (31)

wefwefwef (ni preverjeno)

Pijtate podjetja pa enoga spjaša iz maribora hahaha. Normalno ka san sebi da 2 jurja regresa ka de pa drujgo :D Kera fora jao. Ge ste ga sploj najšle.

Antikomunist Dejan (ni preverjeno)

Bi lahko pisal v slovenščini in ne v tej madžarociganščini al kaj pač že je to, da bi te morebiti razumeli tudi ostali ljudje v tej državi, ne pa samo tisti tvoji tam za vašo mizo?

In reply to by wefwefwef (ni preverjeno)

wefwefwef (ni preverjeno)

Ka si se najšo spjaš mbl? Vejpa ne buni se. Fajn či si izplačaš. Samo če se pijta podjetja ščen vidite podjetja nej pa enoga spjaša v maribore. Te pijtajte valiko v veščice kelko izplača.

In reply to by Antikomunist Dejan (ni preverjeno)

dejan svijnnsk… (ni preverjeno)

sem pojedel celi ajmer krompira

In reply to by wefwefwef (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

ne vem zakaj sploh mora biti regres
Delavec tak i tak dobi plačo
in kaj bi še rad
Upam da Golob ukine regres
in ta denar nameni športu in kulturi

PALICAJ (ni preverjeno)

Ooooooo, ti pa si ta pravi bistroum, primeren za slovenskega politika...

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

Delta Force (ni preverjeno)

Mura je večna majster preden poženeš jezik, prosim vklopi možgane, če jih seveda imaš!

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

Dokec vleces socialno lahko tak palamudis 😝😝😝

In reply to by Mura je večna (ni preverjeno)

11113 (ni preverjeno)

Eh, rajši bi šli v javni sektor delat, tan je regres minimalen, pa še božičnice nikdar nega.

Hjaooo (ni preverjeno)

Pa delajo 3 vre na den, ostalo sidijo na kavici pa cikaj. Ka naredijo en dokument nucajo pol leta. Si zasluzijo sploj kaj vec? Haha

In reply to by 11113 (ni preverjeno)

Antikomunist Dejan (ni preverjeno)

Kaj vre 3 al kaj? Nadenj?? Pa slinijo se na kavici in kaj? Cikajo? Misliš da čivkajo, al kaj? Zakaj bi se slinli in čivkali??? Pa kaj ti sploh pišeš, o čem ti to bluziš? Kaj si pijan??

In reply to by Hjaooo (ni preverjeno)

DejanSrmak (ni preverjeno)

Ka tebe se je zicka precvikala v glavej?

In reply to by Antikomunist Dejan (ni preverjeno)

B (ni preverjeno)

Ti sploj znaš što vse dela v javni upravi ka pijšeš takšne bedarije?

In reply to by 11113 (ni preverjeno)

!!!! (ni preverjeno)

Kelko regresa pa na Sobotainfo date? To nas zanimaa!!!!!

PALICAJ (ni preverjeno)

Na Siol.net še plač ne bo dolgo. Z zaprtjem komentarjev jim je strel v koleno enkratno uspel. Nihče več tja ne hodi klikat, naročniki reklam pa tudi niso blesavi, da bi jih naročali pri njih.

In reply to by !!!! (ni preverjeno)

SimonSintal (ni preverjeno)

Pr nas bo regres 1950€.

dejan svijnnsk… (ni preverjeno)

sem pojedel celi ajner koruze

In reply to by SimonSintal (ni preverjeno)

svastaisvega (ni preverjeno)

pitajte malo sp-jovce ka majo lokale pa mense trgovinice kelko dajo.. delavci jin za minimalca al pa se menje zivotarijo te pa se regres dobijo pod minimalnen pa ka neje zadosta to, jin ga delodajalec izplaca v dveh delaj, ker je seveda vseposede prikazana izguba a delodajalce si pa same sebe zepe punijo..

privatnik (ni preverjeno)

Odpri si sp, pa izplačuj velike plače pa 3000 regresa

In reply to by svastaisvega (ni preverjeno)

Antikomunist Dejan (ni preverjeno)

Kaj ti to bluziš?? Jaz niti dveh, treh povezanih besed ne razumem.
Kaj če bi se naučil pisat v slovenščini in ne v tej madžarociganščini al kaj pač že je to, da bi te morebiti razumeli tudi ostali ljudje v tej državi, ne pa samo tisti tvoji tam za vašo mizo? Saj imaš vsaj kakšne 4, morda celo 5, 6 razredov osnovne šole v državi Sloveniji, da bi ti to morda celo res lahko uspelo, vsaj koliko toliko za silo, če bi se zares maksi maksimalno potrudil, ali ne?

In reply to by svastaisvega (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

Fajn je ka lidji steri posteno delajo dobijo regres, samo s placo marsikdo ne bi imel npr.za morje. Ciglij ka mislim, ka kda ima clovek dopust jemi je nei mus sploh kama iti, duma je tudi fajn biti 🙂

Antikomunist Dejan (ni preverjeno)

Kakšni cigli?? Pa lidji??? Steri??? Jemi, ka, kda, kama???? Kaj te je vse to???
Bi lahko pisal v slovenščini in ne v tej madžarociganščini al kaj pač že je to, da bi te morebiti razumeli tudi ostali ljudje v tej državi, ne pa samo tisti tvoji tam za mizo?

In reply to by Opazovalka (ni preverjeno)

bratuska.pres (ni preverjeno)

Če kupimo dovolj vlakov, da zasedemo vse tire in se ne bodo mogli premikati, se bomo lahko znotraj njih iz kraja v kraj vozili s kolesi. Pod streho, klimatizirano.

fsffdfsdsfs (ni preverjeno)

1200eu toliko je socialna pomoč v avstriji sramota! Kaj si naj s tem začnem avto registriram in denarja več nimam. To je štipendija in ne regres temu se reče dno od dna!

vodka (ni preverjeno)

bole se še zaduži ,boš ležej živo...pregovor pravi pokrij se tak daleč ,kak maš dolgo koco

In reply to by fsffdfsdsfs (ni preverjeno)

Ivo (ni preverjeno)

Ka pa Pomgrad, Panvita, Blisk, Medicop, GMT, … ?

Antikomunist Dejan (ni preverjeno)

Škilavi Han bo vse to rešil, z napori je dokončal srednjo trgovsko šolo, baje celo kolikotoliko uspešno in tako je sedaj superstrokovnjak - ampak ne le na področju gospodarstva, temveč tudi turizma in celo športa. On je ja pravi vsesplošni genij (za sociallewake)!
Pomagal pa mu bo državni sekretar - v gospodarstvu že preizkušen, megauveljavljen ter cenjen supersposobnež debeli (oz. dobro rejen) prejkmürček Židan - v zadnjem obdobju sicer celo nekoliko shujšan (verjetno mu plača sekretarja žal več ne zagotavlja izbire tako pestrega jedilnika kot včasih).

In reply to by Ivo (ni preverjeno)

Tožilec (ni preverjeno)

Najvišji regres dobijo pri Sobotainfa ... 3000evrov pa par pick zraven .....(€#)

bolek majolek (ni preverjeno)

Večje firme imajo finančno pismene ljudi, ki znajo zračunati in predvidevati vse dajatve. Poglejte Petrol lani, ko so ga "okradli" z maržo nekaj mesecev in izgubili cca 100 milijonov, pa so na koncu še vedno poslovali s nulo, še vedno izplačali dividendo, še vedno ostali konkurenčni na trgu... vglavnem se prilagodili situaciji.

Večina "malih" firm ob podobnem pa kot da se nič ni zgodilo (direktorji še vedno na firmo drage lizing avte, dnar za hrano/pijačo/dodatke brez problema itd).
Njihovim zaposlenim pa plače zamujajo.
(true story iz Murske)

Angela maric (ni preverjeno)

Hahah MLINOPEK de si pa nagrade izplačav.DELAVCI smo komaj pol dobil in to 🤥🤥🤥👎

Palčič Jože (ni preverjeno)

OMV je že pri februarski plači izplačal regres samo vodstvenemu kadru, delavcem zaposlenim na bencinskih servisih pa ne. BANDA POKVARJENA.

Starejše novice