Slika je simbolična.
Preverili smo, kolikšen regres so ali pa še nameravajo izplačati nekatera podjetja v Pomurju.

Sezona dopustov se bo kmalu začela, s tem pa tudi čas, ko bodo delodajalci svojim zaposlenim izplačali regres. Tega morajo po zakonu o delovnih razmerjih prejeti vsi delavci, ki imajo pravico do letnega dopusta.

Zaposleni bodo na račun najpozneje do 1. julija prejeli najmanj 1074 evrov. Toliko letos znaša minimalni regres, ki je po zakonu enak minimalni bruto plači. To je 50 evrov več kot lani. 

Pri nekaterih uspešnih pomurskih delodajalcih smo zato sklenili preveriti, koliko regresa nameravajo letos izplačati svojim zaposlenim in kdaj bodo ti prejeli nakazila.

Nekatera pomurska podjetja skrivnostna, druga odgovorila brez ovinkarjenja

Kot že nekaj let, so tudi tokrat pomurski gospodarstveniki glede te teme precej skrivnostni.

Podjetja Arcont, GMT in Lek so edina, ki so nam posredovala jasen odgovor, z vsemi zaprošenimi informacijami. V podjetju Pomgrad natančnega zneska, kot kaže, niso pripravljeni razkriti.

V poslovnem sistemu Arcont so zaposleni že prejeli letošnji regres za letni dopust. Glede na dobre rezultate v poslovnem letu 2021/2022, za katere je po njihovih besedah zaslužen celoten kolektiv, je bila sprejeta odločitev, da se tudi letos zaposlenim izplača nadpovprečen regres. Višina letošnjega izplačila regresa je 1880,00 evrov oziroma 75 odstotkov več od minimalnega. Tistim, ki so v Arcontu zaposleni manj kot leto dni, pripada sorazmerni del regresa za letni dopust. Lanski regres je znašal 1800,00 evrov, so zapisali. 

Iz podjetja GMT so za uredništvo odgovorili, da so zaposleni že prejeli letošnji regres, ki je znašal 1850 evrov neto. Lanski regres je znašal 1600 evrov neto. 

V Novartisu (Lek) v Sloveniji so izplačali regres za leto 2022 v višini 2000 evrov neto (lani je bil ta znesek 1.946,07 evrov neto). Regres je bil izplačan maja, dobili so ga vsi redno zaposleni ter najeti sodelavci preko agencij za zaposlovanje. V primeru, da so imeli zaposleni oziroma najeti sodelavci pravico do izrabe le sorazmernega dela letnega dopusta, jim je bil izplačan sorazmerni del regresa.

Letošnji regres presega znesek, ki se v skladu z zakonodajo ne všteva v davčno osnovo. To pomeni, da so vsi sodelavci prejeli neobdavčeni del regresa v višini 1927,08 EUR, dodatno pa še razliko do zneska 2000,00 evrov. Razlika do zneska je bila obrutena, kar pomeni, da so bili skladno z zakonodajo s strani podjetja ob izplačilu ustrezno plačani tudi akontacija dohodnine in prispevki, odgovarjajo.

V podjetju Pomgrad so bili tudi tokrat skrivnostni. »V Pomgradu bomo, tako kot vsako leto, regres izplačali tudi letos,« so zapisali. 

Na naše poizvedovanje se niso odzvali v podjetjih Medicop, Carthago, Reflex, Cleangrad, Farmtech, Varstroj, Lušt, Artex, Elrad, Pomurske mlekarne, Roto, Virs in Varis.

Pošta Slovenije regres izplačala pred prvomajskimi prazniki

Pošta Slovenije je regres letos zaposlenim izplačala pred prvomajskimi prazniki, in sicer v višini 1650 evrov neto. Kot pojasnjujejo v podjetju, je to več kot določa kolektivna pogodba Pošte Slovenije. Lani je Pošta Slovenije izplačala regres v višini 1556,86 evrov neto. 

»Pošta Slovenije je lani ob koncu leta zaposlenim izplačala tudi poslovno uspešnost v višini 500 evrov neto na zaposlenega. Tudi letos so rezervirana sredstva za izplačilo poslovne uspešnosti ob koncu leta,« so ob tem še sporočili iz Pošte Slovenije. 

Dodajajo, da je bila v letu 2022 sprejeta tudi nova podjetniška kolektivna pogodba, »s katero želimo na Pošti Slovenije zaposlenim tudi v prihodnje zagotavljati ustrezno raven socialne varnosti«.

Tudi zaposleni v Novi KBM regres že prejeli

»V Novi KBM smo zaposlenim 18. maja izplačali regres za letni dopust v višini 2159,26 evrov bruto, kar predstavlja enega višjih zneskov v bančnem sektorju,« so povedali. 

»V banki se zavedamo, da k uspehu in rasti največ pripomorejo zadovoljni in zavzeti zaposleni, ki so za svoje delo tudi ustrezno nagrajeni. Tudi na tak način v Novi KBM sledimo cilju biti cenjen delodajalec in zaposlenim zagotoviti spodbudno delovno okolje, ki omogoča uresničevati zastavljene osebne cilje ter napredovanje zavzetim timom in posameznikom,« so ob tem še sporočili. 

Komentarji (24)

Gost2022 (ni preverjeno)

Panvita je dala delavcem prvi obrok 550€,drugi obrok bo enak nekje septembra

🍅 (ni preverjeno)

v Lusti dobijo 5kg B klase paradajsa 🍅

.... ..... (ni preverjeno)

Debeli fuknjenec ga ne nuca ka njemi država že cejlo življenje davle socialno.

Alenka Buzeran… (ni preverjeno)

Moja sekretarka bo dobila
Muda od labuda
Ker je butasta ko pavijan
In lena ko lenivec
Nastavljena politicki
Bi rekel moj muz Sulejman

In reply to by .... ..... (ni preverjeno)

Tata (ni preverjeno)

Ti maš redne probleme stari :D išči pomoč ker tak ne boš dugo med nami hodo (zemi kak grožnjo). Lp

In reply to by Alenka Buzeran… (ni preverjeno)

kaj je zdaj to? (ni preverjeno)

So ti članki namenjeni temu, da se ljudi spravlja v slabo voljo?
Vse firme ne morejo izplačati tako visokih regresov! Eni pač dajo vsakemu 50 eur vsak mesec manj pri plači, da se potem lahko napihujejo z velikimi regresi. Zdaj čakamo še samo farmacevte in telefoniste.
Vsi bi radi imeli visoke regrese, pa pač nimamo te sreče, da bi delali za take firme. In ne, nismo zabušanti.

Wolford (ni preverjeno)

Ka pa wolford eno najvecjih firm v murski soboti. Spet ste pozabili.....

. (ni preverjeno)

99% jih izplaca minimalca fact

realnoo (ni preverjeno)

CLANEK ZA HUJSKANJE NARODA. SOBOTAINFO, zakaj ne vprašate MOMS glede obdavčitve nepremičnine. Letos sem bil primoran oz. bodo še odtegnili iz TRR, plačti 3 eur več za nepremičnino!!???

Kar se pa tiče regresa pa imajo pri nas na firmi dobro finto. Enkrat je regres na minimum, posledično je toliko manjša božičnica. Drugo leto pa obratno...dolgoročno pa vsako leto za cca 50eur manj dobimo...
Pač ideja firme je, da vsako leto mora biti določena količina mio eur čistega dobička. Ne glede na situacijo na trgu mora biti obvezno toliko dobička...

Sem pa že naveličan vsega medijskega in političnega hujskanja. Dejstvo je, da bom z božičnico in regresom pokril tiste stroške, ki so se povečali...Samo za prevoz do službe glede na trenutno ceno nafte mesečno doplačam cca 60eur (720eur letno). Firma mi ne plača kilometrino ampak mi povrne strošek v obliki mesečne vozovnice avtobusa s katero si ne pokrijem stroška prevoza...
V službi pa pač delam več striktno tisto kar mi narekujejo. Neko iniciativnost in dodatno delo za dobro firme več ne delam...

mrkefca1966 (ni preverjeno)

Kelko ma tv idea pa sobotainfo?

hihii (ni preverjeno)

nic, ker so vsi prejk studentskih napotnic

In reply to by mrkefca1966 (ni preverjeno)

midwwe. (ni preverjeno)

KELKO PA VIJ NOVINARI DOBTE PA NIHČE NE REČE.

112211 (ni preverjeno)

Kelko pa dobijo policaji pa doktori pa vojska, pa školniki?

efwefwef (ni preverjeno)

Javni sektor vedno dobij minimalnoga, kar je nekak logično, ker č bi javne sektor daubo 2 jurja pa glede na število zaposlenih bi zravna lejko od evrope posojilo zejli. Lek ma več dobička kak naša država.

In reply to by 112211 (ni preverjeno)

prkič (ni preverjeno)

1100 - 1200, še v fazi pogajanj

iziBizi (ni preverjeno)

PolaNIĆ ne pove, ka odavle to firmo

4e23resr3242 (ni preverjeno)

1800 Arkont.

$ (ni preverjeno)

Iz dobro obveščenih virov je Arkont lani res nakazal 1800€ regresa lepo.
Sedaj pa še naj povedo koliko so lani nakazali božičnice.
Letos pa 1880€ regresa in koliko bo božičnica če v članku zasledimo da so dobro poslovali.

In reply to by 4e23resr3242 (ni preverjeno)

Boeing737max (ni preverjeno)

Vecina firm izplaca minimalni regres, dosti tudi po roki, oktobra novembra. Tej ka so nej odgovorili so sigurno zato nej. Tej ka se kurcijo z regreson se kurcijo z vasimi pejnezi (farmacija, gmt, pošta …).

FRAP (ni preverjeno)

Zdi se mi neumestno burkati narod s tako temo. Dobiš, koliko pač dobiš in ne moreš sam na to vplivati. Nikoli pa ne bo tako, da bi bili vsi zadovoljni. Razlike bodo vedno.

gostek (ni preverjeno)

oca ka 40 let dela pa letos ide v penzijo bougih 600e pa tri smene..Jbg ene ferme so mocne ene pa pac nej glij

Gost 999 (ni preverjeno)

Kelko de li Podlunšek dau,ka se tak rad pohvali ka je med top 5 firma, pa se tak rad primerja z drugimi firmami? Mogoce za spremembo nede minimalno, pa do delavci z veseljem delali...

enkrtak (ni preverjeno)

Pomgrad skrivnosten. Itak. Vemo kako je, ko kdo kaj skriva.
Namesto denarja pa boni.
Vsa pohvala trem, ki so jasno povedali.
Sicer pa tudi od ostalih, ki niso povedali ni nobena skrivnost. Delavci sami povejo. Še vprašati jih ne rabiš. Ko še zraven prekolnejo vse šefe po spisku veš koliko je ura.

Kepa (ni preverjeno)

Zpiz bo upokojencem izplačala cca 300 eur. Lahko si kupijo morsko sol. Za bazen pa žal ni denarja

Starejše novice