Foto: Jure Banfi
Štirje kandidati, en županski stolček. V Gledališču Park smo soočili kandidate za župana Mestne občine Murska Sobota. Zakaj so se odločili za kandidaturo?

Vse bolj se bližajo lokalne volitve, ko bomo 20. novembra v 212 slovenskih občinah volili nova vodstva. V Mestni občini Murska Sobota se za županski stolček potegujejo trije kandidati in ena kandidatka.

V uredništvu Sobotainfo in televizije TV IDEA smo pripravili soočenje kandidatov in kandidatke za župana Murske Sobote. 

Mnenja, načrte in vizije so soočili Blanka Denko Čeh (Akacije), Mitja Horvat (Gibanje Svoboda), Andrej Mešič (SDS) in Damjan Anželj (SD).

Zakaj so se podali v boj za županski stolček? 

Denko Čeh je na županskih volitvah pred osmimi leti uspela prepričati le dober odstotek volivcev. Uvodoma povedala, da so jo v vnovično kandidaturo prepričale okoliščine, v kakršnih živimo danes in okoliščine, ki jih bomo pustili za naše zanamce.

Ali Mešiču delo v družinskem podjetju več ni zanimivo? Povedal je, da je delo v podjetju takšno, da vedno stremi k cilju in boljšem uspehu. »Tako kot sem pomagal družinskem podjetju, tako hočem pomagati občanom Murske Sobote,« je strnil. 

Anželj meni, da je murskosoboška občina doživela razvojni in miselni preboj pod vodstvom Aleksandra Jevška. To, da imata z nekdanjim županom skupen pogled na nadaljnji razvoj, je bil dodaten razlog pri odločitvi za kandidaturo. 

Horvat izpostavlja, da je že vrsto let vpet v Mursko Soboto in okoliške vasi, kamor je uspel pripeljati uspešne blagovne znamke. »Mislim, da smo s svojim delom na dobri poti,« pravi. Prepričan je da lahko vodstvene sposobnosti pokaže tudi kot župan Murske Sobote.  

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Komentarji (30)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
🤫🤫 (nepreverjen)

Zaradi pejnez. Pika. Bojmo realni za eno sekundo.. Obstaja nenapisano pravilo, med zupanon in tistin keri dobi obcinski projekt, ka ide vsaj 5% pejnez od projekta zupani direktno v zep. Recimo tome poplacilo uslug :) To znajo vsi ka delajo projekte z obcinami. Ide se samo za PEJNEZE! Zakoj pa mislite ka majo vsi zupani na bankaj najete sejfe? Zato ka idejo te kuverte ta not. No fcase so sejfi najeti na ime zene, dece, starsov :) samo to so skrivnosti, o ton se ne guci 🤫🤫

kjj (nepreverjen)

Katastrofa..ena ne vej ka guči, eden je bratrance ženo odpelo, drugi se ne zmeni za druge, tretji pa je pač tu ka more biti zaradi bivsoga zupana

Hehe... (nepreverjen)

Štere je pa te rođake ženo spelo? Ta spadneš...Resno me zanijmle čiglij niti enoga ne poznan...hehe....

In reply to by kjj (nepreverjen)

Renoir (nepreverjen)

Statistično imamo veliko izbiro, realno pa nemamo nobene.

.. (nepreverjen)

Eden de gvino to titulo.

.. (nepreverjen)

Tisto ste ven vrezali ko pravijo kdo bo dejansko župan in kdo de samo podpiso papire, ko pride iz službe.

Huuh (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mesic? Ka bi on sploj rad? Kak lejko kandidera za zupana kda njemi niti lastni oca ne zavupa vodenja podjetja. Njegov oca bi ze lejta lejko bil v zasluzenon pokoji, ampak zna kak je njegov sin nesposoben vodenja, ka se srmak se zdaj mantra. Torej? Neje zadosti dober za malo firmico, ale de dober za vodenje obcine?? Ka o problemih z alkoholon niti je gucimo

Luzerji (nepreverjen)

Ka pa lapaš. Ka znaš ti kakše sistem majo one na firme. Gda san tlakovce šao kupuvat je vse fajn šlo človek je nameste pa sna prepričane ka be znao vodite podjetje prav tak občino. Osebno pa tuj poznan slavkoja in ti moren pravti ka ma njegov oča takšo osebnost ka de na firme delo do groba

In reply to by Huuh (nepreverjen)

Lllp (nepreverjen)

Pokaze racun od nakupa tlakovancov ce mas jajca!!

In reply to by Luzerji (nepreverjen)

CoceG (nepreverjen)

Te pa pravi Horvat ka mestni svetnik ne sme biti direktor javne institucije v obcini… on de pa “samo” direktor BTC pa hkrati napol zupan. Njegovi kandidati na listi pa so ze direktore javnih institucij. Pa malo logike nucaj kda lazes, Mico. Anzelj je pogrno, srmak ne vej zakoj tan stoji pa ka guci, Blanka je v svojon svejte kak vedno. Mesica pa li scejo v drek poriniti pa njeme taksa vprasanja dejvlejo ka bi ga spodkopali. Lekar se bojijo ka de zmago, ne ven ka drugoga pravte. Vejpa ka si je sam kriv ka oca nesce v penzijo pa ka se je rodil v familiji z druzinskin podjetjon? To bi lejko srecni bili ka ma delovne navade, poleg toga san ga kak cundrasa gledo kak si je trdo kruj sluzo pa kelnaro. Oca njeme neje podaril centa nej. 12 let je svetnik-dajmo sanso ka de zupan naslednja stiri lejta. Zna kak stvari tecejo v Sobote.

Izid (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Eh, pa tu se vidi, kje je Mešičev domet. Kakšno šolo je on končal? Na enem soočenju je rekel, da avtomehanik več ve kot izobraženi ljudje Je avtomehanik on ali samo njegov šef?
V drugi krog moreta obvezno Horvat in Anželj. Če poslušaš vsebino povedanega, zmaga Anželj, bodimo pošteni.

Rtyu (nepreverjen)

hehehe, kaksne norosti ti kvasis. Anzelj bo lahko vesel ce ga Blanka ne prehiti.

In reply to by Izid (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Ja, ta dva sta približno enake "teže".

In reply to by Rtyu (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Kaj pa ima izobrazba z županovanjem? Se vam zdi da avtomehanik ni izobražen? Omalovaževanje poklicno izobraženih, je nizkotno in primitivno. Eno je šola, drugo pa organizacijske sposobnosti.

In reply to by Izid (nepreverjen)

safasda (nepreverjen)

Zal je en ujsi od drugoga. Bauga moja Sobota.

432211 (nepreverjen)

zakaj bi bila Sobota izjema, ce v ostalih prekmurskih obcinah je le izbira med nesposobnini debili, potem imejte se vi isto sranje.

In reply to by safasda (nepreverjen)

Anzelj28 (nepreverjen)

Tudi jevsek je spoznal ka iz Anzelja nede nic zato njegov agitator Jancaric besno tava od gostilne do gostilne in nagovarja lidij naj volijo Horvata.... zalostno kama je padla soboska SD!!!

Qwwwww (nepreverjen)

Ni se potrebno ponavljati, to si ze napisal v prejsnji temi. Delujes kot malo blesavi, ce pises iste fore non stop. Da nisi placani od golobistov?

In reply to by Anzelj28 (nepreverjen)

barcelona (nepreverjen)

Ka je to poklicni agitator levakov ?

In reply to by Anzelj28 (nepreverjen)

PolopMas (nepreverjen)

To, da imata z nekdanjim županom skupen pogled na nadaljnji razvoj, je bil dodaten razlog pri odločitvi za kandidaturo. 
Jaz ima tudi podoben pogled na razvoj kot odstopljeni zupan. A sem dober po merilih SD za kandidat? Nove vizije, nov veter, mladost pa te fore...... ah kdo to potrebuje.

Stsrtamo (nepreverjen)

"miselni preboj pod vodstvom Aleksandra Jevška."
Lahko kdo prevede in pojasni na primeru, kaj je pesnik mislil, kaksen je ta MISELNI preboj bil v Soboti??

Nzs (nepreverjen)

Horvata se naj pita či de poklicno funkcijo pravlo ali pa tak malo za hec

.. (nepreverjen)

Je že pravo, pogledni si celi prispevek v drugi novici. Dvakrat je pravo ka še neje odločeni. Kak človek lejko kanididejra za župana, pa se ne odloči ka bi zarejsan bil župan z vsem ka more delati župan, ampak samo na papiri, pa veselicah.
Potem de kerega od sokandidatov zaposlo, ka do delali namesto njega?
Ge to ne razmim. Pa lejko je govornik pa fse. Če se za nekšo funkcijo ne zavzameš nede šlo. Več stvari hkrati nemre delati, neje ženska.

In reply to by Nzs (nepreverjen)

Bond James Bond (nepreverjen)

Sobočanci, najprimernejši kandidat je Mitja Horvat, ima od vseh kandidatov največje ambicije... pa tudi za ostale občine večja prednost napredka.
Naslednja večja občina v okolici Moravske Toplice pa Tadej Henzel.
Na mladih prodornih je čas za župane, ka zgradijo s svojo vizijo tisto ka prejšnji OLD Bojsi nejso in za vizijo nas ostalih okrog središča...
Pa LP!

Hrib (nepreverjen)

Omg... Ajd za MS bi se še strinjal za moravske topl.si pa čist mimo vsekal oz.,če mogoče pišeš v svojem imenu in se promoviraš.

In reply to by Bond James Bond (nepreverjen)

htda (nepreverjen)

Horvat mi deluvle taksni mini Jankovic / Popovic. Mutibaric, kao neki jaki biznis men, nisce dejanko ne vej zakoj tocno, abstraktno lepogovoricenje o nekih planih o ozivitvi centra pa mladih pa jada jada jada. Ne ven, mogoce se motin...

Ujse od teh vseh bi bil edino mogoce se raziskovalni novinar Pers (seveda bivsi kandidat za zupana MOMS), keri gli gnes zasleduje grupo druzbenopoliticno angazeranih diklin s svojin mobijon pa twitta njegove sokantne ugotovitve pod svojimi 100 fake profili.

Dolenski Đanči (nepreverjen)

Na gnejšnjon članke san van vse napijso. Pamet v rokej, Sobočanci.

Logo (nepreverjen)

Najbokše ka de čehojca županja sobote te pa smo tak v vekson dreke kak zdaj ...

326 (nepreverjen)

Ja, ja mlade župane, marsige je mladi župan že bul, pa de še naprej.. pa ka mamo mi od takšega mladega župana........nič! Razfrčkane občinske pejneze za vse, samo za tisto nej kama bi mogli iti, norca delanje iz občanov,zato pazite Sobočanci ,mate A M, ka de zelo dober župan.

shanji (nepreverjen)

što je A. M.

In reply to by 326 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice