Foto: Jure Banfi
Štirje kandidati, en županski stolček. V Gledališču Park smo soočili kandidate za župana Mestne občine Murska Sobota.

Po tem ko je Aleksander Jevšek prevzel ministrsko funkcijo in se ni odločil za kandidaturo za svoj tretji županski mandat, je tekma za župansko funkcijo v Murski Soboti postala precej nepredvidljiva. Vanjo so se odločili vstopiti trije kandidati in ena kandidatka.

Slab teden dni do volitev smo v uredništvu Sobotainfo in televizije TV IDEA pripravili soočenje kandidatov in kandidatke za župana Murske Sobote. 

Mnenja, načrte in vizije so soočili Blanka Denko Čeh (Akacije), Mitja Horvat (Gibanje Svoboda), Andrej Mešič (SDS) in Damjan Anželj (SD).

Beseda je tekla o stanovanjski problematiki in odseljevanju mladih iz Murske Sobote. Spregovorili so tudi o izzivih, ki jih prinašajo vse višje cene energentov in drugih storitev.

Kandidati so nadaljevali s pogovorom o razvojnih in infrastrukturnih projektih, dotaknili so se tudi razvoja turizma in kulture. 

Razlogi za kandidaturo različni 

Denko Čeh je na županskih volitvah pred osmimi leti uspela prepričati le dober odstotek volivcev. Uvodoma povedala, da so jo v vnovično kandidaturo prepričale okoliščine, v kakršnih živimo danes in okoliščine, ki jih bomo pustili za naše zanamce.

»Tako kot sem pomagal družinskem podjetju, tako želim pomagati občanom v Murski Soboti,« pa je strnil Mešič. 

Anželj meni, da je murskosoboška občina doživela razvojni in miselni preboj pod vodstvom Aleksandra Jevška. To, da imata z nekdanjim županom skupen pogled na nadaljnji razvoj, je bil dodaten razlog pri odločitvi za kandidaturo. 

Horvat izpostavlja, da je že vrsto let vpet v Mursko Soboto in okoliške vasi, kamor je uspel pripeljati uspešne blagovne znamke. »Mislim, da smo s svojim delom na dobri poti,« pravi. Prepričan je da lahko vodstvene sposobnosti pokaže tudi kot župan Murske Sobote.  

O negativnih trendih odseljevanja in stanovanjski problematiki

Kaj je treba narediti, da se bo v Murski Soboti zmanjšal negativni prirast in zaustaviti odseljevanje mladih? Privesti investitorje, ustvariti nova delovna mesta, priskrbeti stanovanja za mlade, nagrada ob rojstvu, štipendije – to so koraki, ki jih je izpostavil Anželj.

»Ni nič narobe če ljudje, ko so mladi, gredo ven po nova izkušnja znanja, ampak jih moramo potem privabiti nazaj,« dodaja. 

Horvat izpostavlja visoke cene stanovanj, ki si jih mladi težko privoščijo. »Novih stanovanj pa praktično ni,« pravi. Dodaja, da je med njihovimi prioritetami iskanje novih lokacij, kjer bi jih omogočili. 

Soboška občina je v zadnjih letih precej zmanjšala znesek, ki ga namenja za štipendije mladim. Lani je bilo v proračunu za to le še dobrih 140.000 evrov. Mešič se strinja, da to zagotovo ni način, da bi v občini zadržali mlade. Napoveduje zvišanje sredstev nazaj na stanje pred desetimi leti, ko je bilo za štipendije namenjenih več kot 200 tisočakov. 

Denko Čeh meni, da je treba v mesto pripeljati mlade. Izpostavila je primer Kopra, ki mu je to uspelo s študenti. »Bodimo drzni, napravimo univerzo,« pravi. Rešitev vidi tudi v spreminjanju prepričanja, da mladi in stari ne gredo skupaj: »Mladi in stari medgeneracijsko gremo skupaj, tako si tudi znižamo stroške bivanja, povečamo proračun družine in lepše živimo.«

Kako ob naraščajočih stroških pomagati občanom, da bodo zmogli plačevati položnice? 

Velik izziv so že in v prihodnje še bodo vse višje cene energentov in drugih storitev, tudi kjer ceno določa občina. 

Mešič si v programu prizadeva za zmanjšanje stroškov občanom na položnicah za komunalne storitve, a eni izmed zadnjih sej je podprl elaborat in s tem višjo ceno za odvoz odpadkov. Kot pravi, je šlo le za minimalni dvig, niti en odstotek. Dodaja, da so bili proti, ko je v začetku mandata prejšnja oblast dvigovala zneske. Podpira geotermijo, a meni, da mora vlada v tej energetski krizi pristopati na način, da za vsako pokrajino preučiti, kateri energenti so tam pomembni in ki jih ta pokrajina ima. 

»Murska Sobota ima potencial, da postane samooskrbna tudi, kar se tiče energije,« meni Horvat.

»Položnice so danes nerazumljive občanom in te postavke je treba resno pregledati, preveriti, kam se ta denar steka,« razlaga Denko Čeh: »Ni problem v energentih, ampak v ljudeh, ki z njimi upravljajo. Občina je močen pogajalec, zato se lahko za cene tudi pogaja.«

Kaj Anželj meni o omejitvi temperature, do katere se lahko ogreva? »To je državni ukrep, javne ustanove se tega držimo,« pravi: »Mi imamo v programu, da bomo občanom to zimo pomagali z dodatno subvencijo, da v humanih razmerah preživijo te zimske razmere.«

Izzivov in odprtih projektov na področju infrastrukture še precej

Po prenovljeni Slovenski ulici so v teku še prenove drugih ulic v mestu, a izzivov na področju infrastrukture je še veliko. »Govoriti o investiranju v času krize je vizionarsko, a mogoče malo manj realno za proračun občine,« je dejala Denko Čeh. 

Kako realen je projekt izgradnje pokritega bazena? Anželj odgovarja, da je treba najprej reševati draginjsko krizo, stiske ljudi, če pa bodo finančna sredstva, pa bo v načrtu tudi bazen, ki si ga, kot pravi, občani zaslužijo. 

»Zazidljiva zemljišča moramo zagotoviti, če želimo razvoj,« dodaja Horvat in poudarja, da na lokalni ravni ni prostora za »visoko politiko in kreganje«. 

Mešič med projekti v svojem programu našteva kar nekaj precej zahtevnih podvigov, ki niso odvisni le od občinskega vodstva. Kot pravi, računa tudi na pomoč nekdanjega župana Jevška, sedanjega ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. »Projekti so ambiciozni in ambiciozno bom nastopil tudi jaz,« dodaja. 

Kakšni so načrti na področju turizma, kulture? 

Razvoj turizma, kulture in nekaterih drugih področij v mestu pomembno sooblikujejo javni zavodi. Namera prejšnjega vodstva soboške občine o menjavi vodstva in tudi ustanovitvi Soboških lekarn se ni izšla. Horvat meni, da si Pomurske lekarne in zaposleni zaslužijo, da so Pomurske lekarne to, kar so bile.  

Mešič v svojem programu navaja, da obstajajo rezerve za izboljšave tako v razvojnem centru, kot v zavodu za kulturo, turizem in šport. Pojasnjuje, da je treba pregledati poslovanje razvojnega centra in izboljšati ponudbo v zavodu za kulturo, turizem in šport. Napoveduje, da bo kolesarske dirke po Sloveniji pripeljal v Mursko Soboto. 

Kako poskrbeti, da bo obnovljena Slomškova ulica zaživela? »Prvo je obnova, potem pa dodajanje vsebin,« pravi Anželj: »Pustiti si moramo nekaj časa in jaz verjamem, da bo zaživela.«

»V kulturo je treba vedno vlagati,« dodaja Denko Čeh: »Bilo bi 'fajn', da se najdejo meceni, ki bi podpirali kulturo na vseh področjih.«

Svojim protikandidatom zastavili vprašanja

»Bi se osebno zavzel za občane, ki se jim godi krivica?« je ostale županske kandidate vprašala Denko Čeh. Vsi trije so kratko in jedrnato odgovorili z »da«. 

Horvat je županske kandidate izzval, da izpostavijo dobro lastnost vseh svojih protikandidatov. 

»Koga boste volili, ko bosta v drugem krogu jaz in Blanka,« je vprašal Mešič. Horvat je šaljivo pripomnil, da bo takšno glasovnico slikal. Pošalil se je tudi Anželj, ki pravi, da bi obkrožil oba. 

Na vprašanje Anželja, ali bodo občino volili poklicno ali nepoklicno, so vsi odgovorili da poklicno, le Horvat se še ni povsem odločil, a tudi on se nagiba k poklicnemu vodenju občine. 

Odgovori DA/NE z loparčki

Županski kandidati so odgovarjali na nekaj hitrih, morda malce provokativnih vprašanj, ali pa lahko rečemo, na vprašanja, ki znajo razdvajati. In sicer z zelenim loparčkom za 'da' in rdečim loparčkom za odgovor 'ne'.

So že kdaj uživali droge? Vsi štirje so odgovorili, da ne. Složni so bili tudi pri drugem vprašanju – vsi obiskujejo cerkev. Letno vstopnico za tekme Mure je kupil le Horvat, gledališkega abonmaja v Murski Soboti ni imel nihče. 

Čeprav niso nikoli kupili gledališkega abonmaja, bi vsi štirje, če bi bili na županskem mestu, financirali profesionalno gledališče v Murski Soboti. Denko Čeh in Anželj še nista plačala kazni za prehitro vožnjo, Horvat in Mešič sta jo že. 

Na vprašanje ali so kdaj kaj ukradli, so vsi štirje kandidati dvignili rdeči loparček. Denko Čeh in Anželj menita, da bo za izvolitev novega župana ali županje Murske Sobote potreben drugi krog. S soboškim biciklinom sta se zapeljala le Horvat in Anželj. Horvat in Mešič sta se že poslužila souporabe električnih koles. 

Eno izmed vprašanj se je glasilo tudi: »Je kampanja za župana Murske Sobote naporna?« Mešič in Anželj sta odgovorila pritrdilno. 

Za konec smo jih povprašali še, ali so se na katero izmed naštetih vprašanj zlagali. Županski kandidati so enotno odgovorili, da se niso, le pri Denko Čeh je bilo nekaj negotovosti pri izbiri, kateri loparček dvigniti. 

Komentarji (151)

Dillinka (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Horvat je dillinka Kravata Gjergjek?????

hepan (ni preverjeno)

ne ven kak ste si pozabili kakšen pokvarjenec je tej horvat..Gnoj od gnoja

In reply to by Dillinka (ni preverjeno)

Tanja flaškon (ni preverjeno)

zakaj jim niste postavili vprašanje
Ali ste kdaj zalezovali župnikovo kuharico
in ali bi jo

In reply to by hepan (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

zakaj jim ni bilo postavljeno vprašanje
ali bi nategnili smrznutog četnika

In reply to by Tanja flaškon (ni preverjeno)

MarijTerezija (ni preverjeno)

Horvat je “svetnik” jaaaa 🤣🤣🤣 mura afera ga vsi poznajo… btc ma tudi razvoj ka ga se kik prehiteva pa pepco…. katastrofa nic je nej delo samo za svoj zep.. taksnoga ne nucamo

In reply to by Dillinka (ni preverjeno)

Lovrovec (ni preverjeno)

Ka pa ma Kik pa Pepco z BTC-jon?

In reply to by MarijTerezija (ni preverjeno)

Blanka je (ni preverjeno)

čorava v 3pm

Neko (ni preverjeno)

Nekome trbej postavke v glavi pregledat.

Gost234 (ni preverjeno)

Anželj je tako nervozen, da enega stavka ne spravi skup. Žal ni za župana.

Hjko (ni preverjeno)

Predvidevam, da bi edino zmagal ce bi sli kdo ima vec kg. :)

In reply to by Gost234 (ni preverjeno)

vrag od vraga (ni preverjeno)

In tudi izjavil je da bo on imel svetovalce. Po domače tutore in strice iz ozadja. Glij takšnoga Sobota nuca, ki nima idej in ne zna uporabljat svoje glave. Bože moj in taki bi naj vodili mestno občino.

In reply to by Gost234 (ni preverjeno)

En edino pravilno (ni preverjeno)

Lejko se tij naprej pripraviš, da dobiš vprašanja, kak jih je doubo gangster soboški, če pa jih ne dobiš, si lejko nervozen..

In reply to by Gost234 (ni preverjeno)

Ztrp (ni preverjeno)

Horvat po mojem mnenju retorično najbolj sposoben.

Mešič nesmiselno in bledo govoričenje. Anželj brez kančka samozavesti in kompetence za vodjo.

Tecumseh (ni preverjeno)

Prej nisem nič vedel... sedaj po vsem napisanem po različnih temah Horvata ne bi izbral. Žal ima pretežak nahrbtnik!

In reply to by Ztrp (ni preverjeno)

Seme (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Oprostite, vsak normalen ve, kdo je lahko izmed vseh teh župan. Edini, ki je lahko, da nas ne bo sram, je Horvat.

Heeh (ni preverjeno)

Njegova mamica je resno aktivna v komentaraj :)

In reply to by Seme (ni preverjeno)

Vinetu (ni preverjeno)

Zdaj pa nekaj iz stroke.... modeli bi nižali cene komunalnih storitev....žal to ne gre.kar tako. Občina lahko pri cenah storitvah varstva okolja (voda,kanalščina,ravnanje z odpadki) sofinancira samo omrežnino,ki pa velikega vpliva na končno ceno nima. Za to občina že zdaj porabi veliko denarja.... ne vem kak bi ti modeli te to nižali..... aja malo mimo zakona,kak so navajeni verjetno.....
aja Horvat in Pomurske lekarne. Pomurske lekarne so ok, imajo super zaposlene kot pravi,so regijskega pomena, ampak nekaj pa je res, zdravil pa na nabavljajo po javnih naročilih....kaj pa to g. kandidat? pa še nekaj ta novinar tudi nema pojma. V PL se giblje veliko denarja...... ja res je, samo nobena občina od tega nima nič.... občina MB in okoliške do svojih lekar dobivajo vsako leto del dobička....e to pa noben ne pove.... aja pa še tega denarja si fajn zaposleni nagrade talajo

magyar bacsi1 (ni preverjeno)

A Dillinka ti tudi praviš, da je tale tikvan - bučje glavi razbil in uničil kafič Gjergjek - kravataša???? SRAMOTA od človeka!!!!!

hepan (ni preverjeno)

seveda ka ga je on

In reply to by magyar bacsi1 (ni preverjeno)

Subvencija (ni preverjeno)

Anželj obljublja subvencije za krizo za občane. To so zgodbice samo za naivne. Subvencijo bi že lahko dal, ampak razlaga da niso možne.

GostPLM88 (ni preverjeno)

anžel srmak sploj nevej gučati pa šče tisto ka pove nema nej rijti nej glavej.
trepeče kak malo dejte gda mamo (jevška) v baute zgibij
tou neje material za svetnika, nej ka bi sploj omenjo župana

vodka (ni preverjeno)

Nekako najbolj sposoben izstopa Horvat.

Lppp (ni preverjeno)

To je praf smesno kak vsi sorodniki Horvata ga hvalijo v komentataj :) tak pateticni ne nucate biti ok

In reply to by vodka (ni preverjeno)

MartinGajaš (ni preverjeno)

Tak mo pravo - Janšov hlapec Mešič je mutibarič, že miljon evrov je skasejro soboški Saubermaher - od vaših pa naših smeti! Ovi pa delajo velke dobičke. Mi vsi to plačamo, ona pa glasuje že 20 let za podražitve cen, ka te lejko drage račune pošila. To ste ga novinari nej ščeli pitati geli?? Resno žalost! Mantrali ste Horvata pa Anžela pa srmačiko Blanko.

Ka Blanka neje drog probala, to ne vrvle nišče na svejti ton, po moje zdaj nebi testa opravila

Anželj je najbole resen od teh! Vredi mladenič, s fusbala ga znan.

erikaL (ni preverjeno)

mejne ne briga kakšen je na fuzbale, lp

In reply to by MartinGajaš (ni preverjeno)

gregorinciic (ni preverjeno)

Anželj je tak odgovarjo, kak če zdaj 7 lejt ne bi bil župan iz njegvoga SD. Ka je vse nej bilo napravljeno. Vej pa njegov Jevšek tou nej te čas napravo. In če je nej on de Anželj še menje.

In reply to by MartinGajaš (ni preverjeno)

Nerazumnež (ni preverjeno)

Pa mislen ka so Mešiča najbole mantrali. Malo si pogledni soočenje

In reply to by MartinGajaš (ni preverjeno)

ojojoj (ni preverjeno)

Tu se pa resan vidi razlika, kda nešče pride iz gospodarstva pa privat firme, nešče pa je cejlo življenje v javni upravi.

Mun (ni preverjeno)

Najbolj me je razočaro Anžel,človek ni za župana! Kar nekaj mučka,brez Jevška je zgubljen v vesolju. Noben vodilnih funkcij ni upravljal in se vidi ,da je ubogi v razmišljanju. Dva stavka ni znal smiselno povezat,o Bog a mislim da ga bo sobota izvolila samo za to ker je njihov" levičar."! Oba ostali se vidi ,da sta iz gospodarstva in bolj kompakno razmišljata. Posebej,osebno jaz bi dal prednost Mešiču,ker je brez nahrpnika in v prvi vrsti ČLOVEK!

Munn (ni preverjeno)

Mešič debilko, nima pojma kaj govori, govori kak mu šoš pripravi govor

In reply to by Mun (ni preverjeno)

MartinGajaš (ni preverjeno)

Mešič je nesposoben. Vejpa brez računa na gotovino odavle tlakovce pa modruvle po navodilaj Janše. 7 tisoč evrov saki mesec pa dobi od komunale, zanima me čidi kandidat je on? Od Saubermahera ali od Sdsa? Oboje je slabo za občane.

In reply to by Mun (ni preverjeno)

Heeh (ni preverjeno)

No koncno se zaca gucati o ton, kak Mesic odavle tlakovance brez racuna. Skrajni cas

In reply to by MartinGajaš (ni preverjeno)

Gospodarski 2022 (ni preverjeno)

Keri je te iz gospodarstva? Horvat,pa on sploh direktor neje..... idi na AJPES gledat,ker so pri BTC d.d. vpisani kot direktorji...... to kar najmenine pobira, pa na veliko razvija BTC, res je ta razvoj viden,da dol padeš.... BTC Sobota je mrtvilo.....saj tudi oni dva nista nič več pokazala....ampak ne več bluziti kar je z gospodarstva... aja to se tak lepo čuje...

In reply to by Mun (ni preverjeno)

rtvvo (ni preverjeno)

Doslej najboljše soočenje, vsak je lahko dobil odgovore za koga bo volil. Vprašanja so bila konkretna, ni se mogel noben skrivati za splošnimi odgovori. Moteče samo so bili odgovori, bomo videli, boste videli...

svetnikiii (ni preverjeno)

Strinjan se, ne ven što je pravo, ka svetniki občine Murske Sobote nemrejo biti tudi hkrati direktorji javnih zavodov. občine . Takšnih je kar nekaj.

abcdfghjkl (ni preverjeno)

Horvat je to povedal.

Saj samo v SDju so tako očitno pokvarjeni da so lahko direktorji tudi svetniki in sami sebi nadzorniki - primer perhavčeva, hoblaj …

In reply to by svetnikiii (ni preverjeno)

Zupan (ni preverjeno)

To je povedal samo Horvat. Anželj je tiho, ker je pol njegovih svetnikov direktorjev.

In reply to by svetnikiii (ni preverjeno)

asd1 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Za Horvata so tisti, ki padajo na populiste in osebnost.
Za Mešiča so tisti, ki so za SDS in proti Jevšku.
Za Anželja so tisti, ki dajo na vsebino, ne na osebnost.
Za Čehovo so tisti, ki živijo v svojem svetu.

pika na j (ni preverjeno)

hahaha, to si dober vic povedal, sploh glede Anzelja si nas nasmejal. Da slucajno ni tudi tebi zicka zacvikala..?

In reply to by asd1 (ni preverjeno)

asd2 (ni preverjeno)

Daleč največ vsebine je bilo pri Horvatu. Pri Anželju se je videla velika nervoza, predsem pa se je zapletel v geotermijo, ki jo je njegov predhodnik povsem zanemaril. Blanka danes še kar, Mešič pa je malo razočaral z odgovorom boste videli, drugače par dobrih odgovorov.

Samota (ni preverjeno)

Ljudje božji, dajte pamet v roke. Že sami nastopi povejo, kdo je lahko župan. Dajte si še 20krat poglejte soočenje. Ne glejte po strankarski pripadnosti. Ne moremo se iti državne politike in se deliti na lejve in desne. Volite tistega, ki zna govoriti, ne trepeta in pove konkretno.

Sam doma (ni preverjeno)

Ljudje božji, dajte pamet v roke. Že sami nastopi povejo, kdo je lahko župan. Dajte si še 20krat poglejte soočenje. Ne glejte po strankarski pripadnosti. Ne moremo se iti državne politike in se deliti na lejve in desne. Volite tistega, ki zna govoriti, ne trepeta in pove konkretno.

Kripto22 (ni preverjeno)

Ojojoj boga SOBOTA!

.. (ni preverjeno)

Lejko bi of s kanticami prišo.

In reply to by Kripto22 (ni preverjeno)

Gospodarski 2022 (ni preverjeno)

aja geotermija, to naj en pove, v geotermijo se ni splačalo vlagati. zakaj? zato,ker je bila investicija predraga....oz drugače plin in investicija v ogrevanje na plin je bila poceni, plin na zgodovinsko nizki ceni.... ej če bi kateri od šerifov takrat,šel v to investicijo, pa bi problem v mestnem svetu mel,zakaj je zapravljal denar z to,če pa je ogrevanje na plin poceni.... oz svetniki tega ne bi potrdili
... dejstvo je,da vrtine ki jih je nekdanja garnitura delala, niso zadostne....torej še 5 mio EUR.... aja pa cena ogrevanja na geotermijo tudi ne bo poceni...to naj Mešič pa Horvat pove

Zanimivo222 (ni preverjeno)

Ti si pa neksi strokovnjak opaa... zaradi takšnih misljenj je sobota 400 let za moderno geotermijo. Za vse so eu sredstva le pocrpati jih trbej. Strokovnjaki ste redni v ms. Zato pa vse ka je pametnega vo bizij vključno z meno ker enostavno na te način nejde v Soboti.
Rejsan ste strokovnjaki. En od vas še pa Nej vido kotlovnice na biomaso z vrtino od znotraj. Kaatastrofa

In reply to by Gospodarski 2022 (ni preverjeno)

Vinetu (ni preverjeno)

Strokovnjak.... verjetno si ti strokovnjak, zaradi takih kot si ti, je tako razmišljanje.... pa če misliš, da boš EU sredstva dobil, da je potem to zastojn, tudi če so EU sredstva, bo položnica ista, kot če jih ne bi bilo... položnica se računa iz variabilnega in fiksnega dela; in prav slednji je tisti, ki je odvisen od višine investicije. Moderna geotermija, pozovi koli, koliko stane.....
Res ne bluzi če nima pojma. Kotlovnico pa sem že videl, malo več-krat kot ti.... BIOMASA, poglej, kje jo sploh je za dobiti..... ker tu govorimo o ogrevanju blokov na lednavski.... si zračunaj kje boš dobil zadostno količino in po kaki ceni.

In reply to by Zanimivo222 (ni preverjeno)

Zanimivo222 (ni preverjeno)

Ti si pravi Vinetu... še iz tistih časov? Takrat pa res ni bilo daljinskega ogrevanja. Videl si ti ja

In reply to by Vinetu (ni preverjeno)

Groza (ni preverjeno)

Samo Horvat je lahko župan, da nas ne bo sram. Ni mi pa jasno, da en učitelj Čep, podpira Mešiča, ki ne ve enega stavka povedat. Povprašajte njegove sošolce, kaj si mislijo o njegovi kandidaturi. Biti župan je velika funkcija. Anželj me je danes zelo razočaral. Jeclal in jeclal je danes. Bog pomagaj Murski Soboti.

pikopppp (ni preverjeno)

Anzelj ni nic razocaral, on pac taksen je. in to on ve, zato verjemi biti kandidat za zupana nikoli ni bila njegova odlocitev. in prav je da se ga ne izvoli niti v drugi krog ne.

In reply to by Groza (ni preverjeno)

popaj10 (ni preverjeno)

Ne želim si župana, ki ga bo strah in ne bo sprejemal odločitev. Pri vodenju občine potrebujemo odločnega človeka, ki je tudi človek dejanj in ne samo obljub. Po danes videnem so za ene čevlji preveliki, da bi stopili not. Ko je sam je čisto izgubljen na žalost.

Zanimivo222 (ni preverjeno)

Energetska prenova sobote??? Katastrofa o vseh glede na vprašanja geotermije ter črpanja eu sredstev za omenjeno. Bo treba fantje in dekleta tudi malce iz ms. Ojooj

Župan (ni preverjeno)

Mičo svetlobna leta pred pred ostalima! Ima moj glas!

ringoo (ni preverjeno)

Ge tuj mslim, da je najmenje slab Horvat , pa tudi Mešič je vrede. To bo najverjetneje drugi krog

Bindi (ni preverjeno)

Izbira med kugo in kolero.

In reply to by ringoo (ni preverjeno)

izocivoci (ni preverjeno)

Če bi bilo še kakšno soočenje bi Blanka bila pred Anželjem. Tu SD se ni posrečila izbira za kandidata.

Tinka15 (ni preverjeno)

Mitja Horvat.

Bbbb234 (ni preverjeno)

Anželj zgleda pošteni človik pa ga je škoda ka ga je SD v to sranje namočo. Prevelke punčoke si šče obuti, neje vodenje občine vodenje vaškega nogometnoga kluba. Neven kama so v SD premišlavali ali volitve so za njih s takšin kandidaton zgublene.

.. (ni preverjeno)

Štihec je tudi prvo pol leta jecljal, potem pa se je navado. Če mate radi nepoštene lepo govoreče lapaše, ki jim je vseeno kaj povejo, samo da je všeč narodu si zemte takšne kandidate.

In reply to by Bbbb234 (ni preverjeno)

PipikaMS (ni preverjeno)

Anželj je kvečjemu dober nogometnik sodnik, Mešič je dober betoner, Horvat je pa dober gospodarstvenik. Murska
Sobota pa si zasluži dobrega vodjo.
Torej, odločitev bo lahka...

SoboškaBanda (ni preverjeno)

Horvat dobro kradne…pogledni si kakse sledijo Horvate v kampanji…sami lopovi, pralci denarja, zaporniki. To trbej sobote?

In reply to by PipikaMS (ni preverjeno)

2plus2 je 4 (ni preverjeno)

So pa nej na tabletaj kak vij ene..... E moj M...... Komedijant

In reply to by SoboškaBanda (ni preverjeno)

cunea (ni preverjeno)

Niti en od teh štirih ni primeren niti sposoben za župana, žalostno ka Sobota ne uspe najti enega sposobnega kandidata. Pa verjamem da jih je kar veliko, ki bi bili dosti bolj primerni kot tile štirje. In zopet bodo šla v zrak 4 leta!

cuper (ni preverjeno)

To je tvoje mnenje, po mojem mnenju je najbolj primeren in sposoben Horvat, nato Mešič, sledi Anželj in na koncu Blanka.

In reply to by cunea (ni preverjeno)

Nerazumnež (ni preverjeno)

Mešič, Horvat, Anželj, Blanka. Moje mnenje

In reply to by cuper (ni preverjeno)

Lukec123 (ni preverjeno)

Mene se pa zdi Mešič najbole primeren! Gda si dvakrat pogledneš soočenje boš razmo zakoj?edini zavupanja vrejden

Itakja (ni preverjeno)

Zakoj pa njemi te niti lasten oca ne zavupa? Njegov oca bi ze zdavnaj lejko bil v penziji pa nesce ite ka zna ka je njegov sin pijanec in nesposobnez keri bi celo firmo spravo na kant. se itak je samo ocov delavec in nic vec. V zivoti je se nej mel niti prave sluzbe, samo se napaja iz druzinske firme

In reply to by Lukec123 (ni preverjeno)

svétnik (ni preverjeno)

Samokritika je lepa čèdnost, eni pa je žal ne premorejo,... Eno je biti občinski svetnik, občinski funkcionar, ipd., popolnoma drugo pa je biti vodja, gospodarstvenik, odločevalec, pragmatik, karizmatična oseba...
Župan MO ne more in ne sme biti kar nekdo,...!

asjakk (ni preverjeno)

tako je, in enako bi tudi moglo biti da tudi volivec ne more biti kar nekdo, ker potem so idioti izvoljeni,….. stanje pa vidimo v balkanizirani drzavi, delavni narod pa trpi….

In reply to by svétnik (ni preverjeno)

Lovrovec (ni preverjeno)

Boš Vido,ka lejko.

In reply to by svétnik (ni preverjeno)

Seme (ni preverjeno)

Anželj, Mešič sta že zelo zmantrana. Ja kaj pa ta delala, kot župana? Anželj, pazi da te kap ne zadene. Ne zgledaš dobro!

Jao (ni preverjeno)

Saj pa če dosta naredita za kampanjo sta lejko malo zmantraniva.Horvat nemre bite ka njeme vse druge napravijo

In reply to by Seme (ni preverjeno)

ajabaja (ni preverjeno)

V nedeljo, ne glede na dosezen rezultat vseh 4, bo najbolj vesel Anzelj, ker bo vsega konec in bo lahko sel nazaj na staro mesto delovno mesto v obcinski upravi. Resno se sprasuje, ce niso strici SD.ja namerno postavili tretjekategornika za kandidata. kaksni nacrti so v ozadju vejo sami.

stricmatic (ni preverjeno)

anzelja de jevsek v ministerstvo potejgno te vidli to

In reply to by ajabaja (ni preverjeno)

....cv (ni preverjeno)

Ka se bo preseli v lj. LJ ni MS. To bi rad videl!! Mu pa privoscim, da gre malo v svet, ven iz fotelja domace obcine.

In reply to by stricmatic (ni preverjeno)

erikaL (ni preverjeno)

volila bom g. Mitjo, je pravi desc

Grlo (ni preverjeno)

Mitja Horvat in nobeden drug!

Bindi (ni preverjeno)

Problemi v Muri, slabo vodenje BTC, kar pojdite v 1. nadstropje. ;-) Neumnosti z ribnikom pa mu je itak že pred leti inšpekcija prepovedala.

In reply to by Grlo (ni preverjeno)

Rad-ov-EDna (ni preverjeno)

Občani MS, živeči v centru mesta lahko že kar nekaj časa prav
pogosto videvamo Anželja prihajati na soboško občino oz. odha-
jati z nje. Upam, da ni prevelika skrivnost, če vprašam, ali si hodi
ogrevat, preizkušat županskega stolčka ali je morda že celo usto-
ličen s pomočjo njegovega predhodnika? V zadnjem času se dogaja
prav pogosto, da so pri nas zmagovalci volitev že v naprej znani, vo-
litve so pa le še gola formalnost.

Zupan (ni preverjeno)

Dela tam :)

In reply to by Rad-ov-EDna (ni preverjeno)

lolekojca (ni preverjeno)

Če bi nej bila tak zabita bi znala ka je on zaposleni na občini. Mater je en folk imbecilen... ali pa si pač samo SDS trol...

In reply to by Rad-ov-EDna (ni preverjeno)

Ljubomir (ni preverjeno)

Horvat je najvec konkretnega povedal do zdaj, zdi se mi kompetenten in ima za sabo konkretne rezultate. Ima moj glas!

...e1p (ni preverjeno)

in kakšni so to ratzultati??? ker razen lapati ne ve drugega

In reply to by Ljubomir (ni preverjeno)

obcan203 (ni preverjeno)

torej naj se jaz povem svoje mnenje…prvo kak prvo soocenje je popolnoma za nic…katastrofa od novinarstva na TV idea….iz nastopov je moc razbrati, da je Horvat vedel kaksna vprasanja bo dobil in se je odgovore naučil, ostale pa je povezovalec postavljal v podrejen polozaj…kakor koli ocenjujete horvata, gre za cloveka, ki je pretepel zeno, razbil lokal, unicil muro v Nemciji, krade denar BTC ju oz. ljudem kateri tam delajo storitve oz. najemajo prostore. Ce je to profil za zupana, potem ne vem kaksni so volilci. Anželj brez skrbi, na koncu bo v soboti zmagala pamet in ne lopovi!!!

ingver (ni preverjeno)

Zidan to si ti pisal?

In reply to by obcan203 (ni preverjeno)

filer (ni preverjeno)

Nej Kerec, zakoj pitas?

In reply to by ingver (ni preverjeno)

2plus2 je 4 (ni preverjeno)

Tij pa neven ci si nej of ceden vedezevalec iz televizije..... Mijslen ka vse si ne zmijsle narod ka bi svoje dosegel

In reply to by obcan203 (ni preverjeno)

Komentzupan2022 (ni preverjeno)

Mitja je relativno še mlad in uspešen, verjamem, da lahko edini dela na razvoju MOMS in povečanju prepoznavnosti občine. Mladi si želimo predvem gospodarskega razvoja in dosti več dogajanja, ker Murska Sobota je mrtvo mesto brez programa.

Seme (ni preverjeno)

Ka je SD? se bogite Horvata, ka de vam red napravo na občini? Ka nete mogli več kradnoti...pa biti plačani za nedelo? Trbej vam dati, folga vas 20let.

Grdost (ni preverjeno)

Glavno ka so v sdju strokovnjaki in vsi so angeli, brez grehov. Od Perhavčke do Miloševiča...hah zdaj pa še židan kandidera, te pa je tak ali tak brez greja! Vic stoletja

Seme (ni preverjeno)

Občan 203, Horvatu se ni potrebno učiti odgovore na vprašanja, kot Anželju, ko je imel soočenje na studio as in je imel pripravljena vprašanja, pa je klub temu jeclal. Mešič pa tak nič od ničega! Horvat je majster za oba!

filer (ni preverjeno)

ojoj Lang, kaksen omejeni zapis.

In reply to by Seme (ni preverjeno)

Radov-EDna (ni preverjeno)

Mislim, da zahaja h kolegu na mentorstvo iz retorike, političnih
ved in na "duhovne vaje".

Padec (ni preverjeno)

Kdo bo Mešiča volil, zaradi tega ka je z njin pajdaš, je nizko padel. Eno je biti pajdaš, mestni svetnik, drugo pa župan mestne občine. Pamet v roke.

Nerazumnež (ni preverjeno)

Hmmm…a mogoče svoboda napada v komentarjih? Zanimivo grdost-groza, 22 2+2, zupan-komentzupan22 itd. In pod vsakim blatenje drugega kadnidata razen horvata. Mislim da komentarje pišejo ene in iste osebe. Samo pravin

Komentzupan2022 (ni preverjeno)

Ne ne pisemo eni in isti, pisemo predvsem mladi, ki si zelimo spremembe. Meni je vseeno s katere stranke prihaja kateri kandidat, pomembno je, da se dela na razvoju regije oz. Obcine. Mitja je pravi kandidat po mojem mnjenju prav zato, ker je vpet v gospodarstvo in občina ni nič drugo, kot ustanova s katero more župan znati gospodariti. Saj g. Mešič je tudi resen kandidat ampak Mitja izstopa. Lp

In reply to by Nerazumnež (ni preverjeno)

Soočenje (ni preverjeno)

Soočenje je končno razgalilo kandidate, kjer se jasno vidi kdo je primeren.

In reply to by Nerazumnež (ni preverjeno)

Puter (ni preverjeno)

Zakoj pa nej, te nan vij sds tau mogauce prepovedale, dalec smo prisle..... Ka se bau ci na volijtvaj dobijte..... Sicer je pa ta nej mogauce ka bi daubile na volijtvaj....

In reply to by Nerazumnež (ni preverjeno)

BenjaminŠ (ni preverjeno)

Dečki dragi - za to se ide. SD-jovi kadri so prisesani na občinski proračun in še za 30 miljonov evrov drugih koristi že 20 lejt.

1. ZKTŠ - 2 MILIJONA prihodkov letno - direktorica Brigita Perhavec (občinski svetnik) - SD
2. DOM STAREJŠIH RAKIČAN - 10 miljonov prihodkov letno - direktor Hoblaj (občinski svetnik, vd župan) - SD
3. KOMUNALA MURSKA SOBOTA - 10 miljonov prihodkov letno - predsednik nadzornoga sveta DURIČ - SD
4. VRTEC MURSKA SOBOTA - 5 MILJONOV prihodkov letno - direktor brat od kandidata za župana ANŽELJ - SD
5. MENSANA - direktor Milošević Goran (občinski svetnik) - SD
6. DOM BAŠKA (DPM) - direktorica Milošević Lili - SD

.. (ni preverjeno)

Povezani so fajn. Na žalost bojo pa se spet drugi povezali in drugi cejcali pa de isti drek, cesta bo pa samo zaflikana, nej pa popravljena kak se šika.

In reply to by BenjaminŠ (ni preverjeno)

cuper (ni preverjeno)

Številke so resan velke. Pa razen SD so šteri svetniki druge stranke nej prisesane na proračun. Tou je resan nej prav (če nej drugo nehigiensko), svetniki ne bi smeli biti direktorji po zavodih. Napravite si svoje firme in si tan zaslužite plačo.

In reply to by BenjaminŠ (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ne ven če de ovih ka so ploskali zadosta za ta mesta.

In reply to by BenjaminŠ (ni preverjeno)

.. (ni preverjeno)

Horvata so pijtali če de še na dveh btcjih šef, pa še župan hkrati? Ali de meu prokurista na btcju ali na opčini. Na tolko stolčekih znan nede šlo sedeti.

,, (ni preverjeno)

če bi pogledo soočenje bi vido da je rekel da bo profesionalni župan

In reply to by .. (ni preverjeno)

.. (ni preverjeno)

San gledo do konca zaj in je nej bil odločeni kaj bo.

In reply to by ,, (ni preverjeno)

filer121 (ni preverjeno)

ja, ker ne upa povedati da nede. V nedeljo je v Bunkeri pravo, ka more povedati ka de poklicni zupan, ka ga nede navijali…po volitvaj pa njemi itak vec nika nedo mogli…baraba!!!!paste se ga sobocanci!!!!

In reply to by ,, (ni preverjeno)

ćemgiz (ni preverjeno)

ge pa pravin, ka nede, ker bo popušil hahahaha

In reply to by ,, (ni preverjeno)

.. (ni preverjeno)

Je pa dobro pravla za tržnico, dokler nede zašenki stojnica nede ponudnikof lokalnih. Tudi kostanje bojo pekli v mestu če de se jin splačalo. Štihecove vrtine ne ven če bo komu uspelo odštopati, čeglih so fsi močni pa dobri dečki in dikline z jajci. Slabo je tudi ka samo strankarske aktiviste, ki ploskajo, zaposlujejo v svojo mrežo in nemreš v take javne službe brez veze.

Muj (ni preverjeno)

Mogoče je pa čas za žensko.

Bindi (ni preverjeno)

Ja, pa ne za takšno.

In reply to by Muj (ni preverjeno)

idese (ni preverjeno)

SD nede več mogo zadržati vseh teh privilegijov (direktorji zavodov, predsedniki nadzornih sveto...), če Anželj nede izvoljeni za župana. Zato pa takšna psihoza. Čas je za nove, čas je za spremembe v Murski Soboti.

volitve45 (ni preverjeno)

Takšne sploj nej zvoliti v mestni svet in problem reseni. Vej pa kelko mandatov v mestnon sveti mata že Perhavcova in Miloševič? Zdaj so resan že kak politični dinozavri tan notri.

ferdamtno (ni preverjeno)

HJA.ge so pejnezi in povezave je fajn sedeti in črpati vire....

In reply to by volitve45 (ni preverjeno)

Zvoljen (ni preverjeno)

Pa ka zaj ce jeh ze telko mata? Ne pomeni to, ka dobro opravlata delo? "Confused emoji"

In reply to by volitve45 (ni preverjeno)

Čas za spr. (ni preverjeno)

Drži. Čas je napočil največjim lopovom, debilom. To kažejo evropski,
slovenski, kakor tudi soboški trendi ....

Sunce van... (ni preverjeno)

Ce je tou fse ka premore Sobota, smo v riti!

asd1 (ni preverjeno)

Polna novica Horvatovih plačancev. Ampak brez skrbi, ljudje se ne bodo odločali glede na komentarje pod to novico. Vi ga le hvalite, spremeniti ga ne morete. Veliko ljudi je delalo v Muri in vedo kakšen človek je. Tudi v BTC-ju.

Sobočan21 (ni preverjeno)

Mešiča za župana

🍅 (ni preverjeno)

Pijanca?

In reply to by Sobočan21 (ni preverjeno)

asd2 (ni preverjeno)

Ljudje, ki se bodo odločali na podlagi soočanj bodo vsekakor v večini primerov za Mitjo Horvata. preostali bodo dobili le po strankarski pripadnosti.

TošlinPrelujbifff (ni preverjeno)

Pa dobro realno. Vejpa če ne bi bilau Interšpara bi BTC bil hiša strahov. Vejpa gori je vse mrtvo. Tau ka lidgej sidijo v kafiči sidijo 90% z vozičekami iz špara.

Neven če si glih BTC na neven kakšen nivo spravo. Tudi neven kakšne znamke so te v btcji? Rebel ka je itak prekmurec ma 4 trgovine? Pa slowatch? Ka je te ostalo firma? Kitajska? Vitapur nateguni madžarski? Babycenter najbole precenjena bauta za deco? Propadli woop?.

Najbole kvaliteten je of mesar ka domačo klobaso odavle za vikend.

Sd interno (ni preverjeno)

Tudi jevsek je spoznal ka iz Anzelja nede nic zato njegov agitator Jancaric besno tava od gostilne do gostilne in nagovarja lidij naj volijo Horvata.... zalostno kama je padla soboska SD!!!

Piškot (ni preverjeno)

Tü na sobotainfo samo moški pišejo... Ženske bodo Blanko volilne. Volim te Blanka

janjaC (ni preverjeno)

ženske volimo mešiča, alo

In reply to by Piškot (ni preverjeno)

1plus1je2 (ni preverjeno)

Ka se bogijte ka te ger ovace bite..... Mesicove so znane ka radi kakso zensko vsaki telko casa iznakazejo, ta ka baukse ga volite pa v mejre spate..... Blek, fuj gamat, pokvarjena

In reply to by janjaC (ni preverjeno)

vege (ni preverjeno)

kdo je Mešič?

inni (ni preverjeno)

dobro je vedeti: Mešič bo novi župan, namreč v drugem krogu ga bomo podprli tudi v SD, Horvata nikoli

In reply to by vege (ni preverjeno)

ingver (ni preverjeno)

Mešič bo kolikor je meni znano, tudi nadalje vajenec v očetovem podjetju

In reply to by inni (ni preverjeno)

asdasd (ni preverjeno)

Da smo vajeništvo v RS ukinili je velika napaka takratne politike, sedaj imamo vsakega tretjega mađistra in vsakega petega doktorja, koliko je koristi od teh nazivov za državo je povsem drugo vprašanje ?!

In reply to by ingver (ni preverjeno)

Golf (ni preverjeno)

To se tude od vas pricakuje SD.... Ne izneverite nas, ka racunamo na vas.... Skaus te bilij za pogajanja dobre oziroma na hitro smo vas lejko na hrbet dale.... Jansa pa nisce drujge, je tak SD??

In reply to by inni (ni preverjeno)

Lovrovec (ni preverjeno)

Ah,bougi ti

In reply to by inni (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

g. Mešič res ni nek dober retorik, kar pa še ne pomeni, da ne more postati dober župan. Nekateri prav z preveč govorjenja dajejo vtis sposobnosti, praksa pa kasneje pokaže prav nasprotno.

shanji (ni preverjeno)

g. dr. Jevšek je bil odličen retorik in odličen župan. Želim si, da bi se ta praksa nadaljevala, zato prav gotovo nebom volil g. Andreja

In reply to by gru (ni preverjeno)

gru (ni preverjeno)

O g. Jevšku kot županu, vse dobro. Nisem imel njega v mislih

In reply to by shanji (ni preverjeno)

23123 (ni preverjeno)

Moški, po prvih podatkih je osumljenec državljan Eritreje, je z ostrim predmetom zabodel državljanko Slovenije, s katero naj bi se poznala.
evo 8 marec, imate delo, fajtajte za uboge ženske, ki ne vejo s kom imajo posla?!? verjetno vas zanima samo proračun.

pop tv (ni preverjeno)

Profesionalno izpeljano soočenje. Čestitke Idea TV.

Opazovalka (ni preverjeno)

Vsi 4 kandidati skupaj niso za enega zupana 🤮
Naj se sobota kar prikapci k obcini Tisina pa mir 😝

mislištorejsi (ni preverjeno)

Pogledal. Popolnoma neprofesionalno! Tv Idea in Sobotainfo vodita dobro plačano predvolilno kampanjo Horvatu. In res verjamete, da mu niso dali vprašanj? Sobočanci niso neumni.
Anželj je bil prenervozen - on vprašanj sigurno ni dobil. Mogoce so jih dali Mešiču, ker bi za Horvata bilo dobro, da gre v drugi krog z Mešičem, saj ga bo mnogo lažje premagati kot Anželja. Strategi, prozorno je to početje.

. (ni preverjeno)

Se vidi kdo je exkluzivni sponzor.

In reply to by mislištorejsi (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Tudi anželj je dobil čudno vprašanje, zato ga je zmedlo. Žensko so nonstop prekinjali. V primerjavi z oddajami na redni tv, je voditelj slabo vodil.

In reply to by mislištorejsi (ni preverjeno)

Asd2 (ni preverjeno)

Enako je bilo na RTVSLO ka Anželj bil prenervozen, pa za tan tuj maš kakšno teorijo zarote?

. (ni preverjeno)

Včeraj se ježe navado in na 24 ur bil odličen.

In reply to by Asd2 (ni preverjeno)

nejeverni (ni preverjeno)

Tu se pa v številkah vidi odlično poslovanje SD-jevih kadrov. Ubogi pisun pa ne loči prihodke celotnega podjetja/zavoda in javne prihodke.

Riki kiki (ni preverjeno)

Sd- jevci odklenkalo van je, zdaj pa napeljujete ljudi. Anželj je za v peskovnik in ne za župana

zaključna (ni preverjeno)

Ti zapisi so za anale. Večina ne pozna osnov pravopisa, kar je najbrz posledica dosežene izobrazbe, to je (ne)dokončana osnovna šola. O vsebini pa ne bom izgubljala besed. Na soočenjih se to tudi takoj vidi po izražanju. Po mojem prepričanju bosta šla v drugi krog Anželj in Horvat, kjer bo sledilo mesarsko klanje. Tak izid bo sveda samo pod pogojem, da ljudje pridejo zdaj v nedeljo na volišča, saj bo Mešičeva podpora (SDS in NSi vojska) zagotovo prišla

Lovrovec (ni preverjeno)

Simfate pa zalite ljudi,,,,ali dejstvo je,ka de eden od njih župan,pa de ga bolo patak za vaše izjave ,pa žalitve. Tak ka se lepo obrišite pod nosom ka nete dale cundrave.

vodka (ni preverjeno)

HORVAT daleč pred vsemi edini sposoben za żupana.

Thinkverygood (ni preverjeno)

Gre se za našo prihodnost! Pustite zgodovino vsakega kandidata. Glejte samo kritično in skozi oči vizionarja in dajte glas tistemu, ki je tej nalogi kompetenten in ima vizijo za naše mesto. Osebno vidim Horvata, kot edinega, ki ima to vizijo. Mešič je kot svetnik marsičemu nasprotoval in je voden. Anželj - ne vem ne poznam.

Bindi (ni preverjeno)

Horvat je štrikal v Muri, tudi BTC vodi zelo slabo. Mene ne prepriča noben od kandidatov. Žalostno, ko nimaš koga voliti ...

In reply to by Thinkverygood (ni preverjeno)

En edino pravilno (ni preverjeno)

Horvat ma velko plačo v BTC, samo tü se da več zaslüjžiti, če obvladaš bar malo kriminal..
Mešič, nizko stanje IQ...un se je nej zmejšo, da je dau glas za sebej, un enostavno enih malo bole zahtevnih stvari ne zlada, tou morete razmiti...
Denko Čeh... Brez besed....
Anželj edina in pravilna opcija za napredek in razvoj MS...

Starejše novice