V nedeljo smo tudi v preostalih osmih pomurskih občinah, kjer je bil potreben drugi krog, dobili odgovor na vprašanje, komu so volivke in volivci zaupali štiriletni mandat.

Potem, ko smo nekaj odzivov zbrali že v preteklih dneh, vam ostale odzive ponujamo danes. V Gornji Radgoni sta se v drugem krogu pomerila Stanko Rojko in Dušan Zagorc.

Zmago si je s 70,97 odstotka glasov zagotovil Rojko, Zagorcu so volivke in volivci namenili 29,03 odstotka glasov. V Gornji Radgoni se je sicer v boj za županski stolček v prvem krogu podalo kar sedem kandidatov.

V občini Cankova bo po šestnjastiih letih prišlo do spremembe na čelu občine. Od županskega stolčka se namreč poslavlja Drago Vogrinčič, ki je v drugem krogu moral priznati premoč Danilu Kacijanu.

Kacijanu so volivke in volivci v cankovski občini namenili 66,64 odstotka glasov, Vogrinčič jih je dobil 33,36 odstotka. Že v prvem krogu volitev, kjer so se pomerili štirje kandidati, je Kacijanu za zmago zmanjkalo deset glasov.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je trava?

vaša lista (nepreverjen)

borut, karkoli boš naredil, slabše kot za časa tvoje predhodnice ne more biti, tisto je bil poden od podna

mnz (nepreverjen)

pazi kacjan ka te kučnica ne odnese pa v kakšne noure poti

mejni prehod (nepreverjen)

Kacjan župan.....še policaji se smejijo!

In reply to by mnz (nepreverjen)

gfkhkf (nepreverjen)

Kelko san je poslušal Horvata je tak glasen büo za vrtec ka njemi je prioriteta. Že zaj je dau vrtec na zadnjo mesto. Mater kak so se eni pripravleni nizko spistiti z svojimi lažmi.Vse za lasten uspeh!!! Glavno ka kasa dela cangr,cangr v svojo žepko.

genau (nepreverjen)

Kacjan kvasiš neumnosti ino same floskule, pa ponavlaš se!
Rejsasn me zanimle ka sploj bou stebej, pa s tej občinske uprave, pa s cejle občine tak za eno leto!

Starejše novice