FOTO: arhiv fotolens.si
Pirati so v začetku julija organizirali kongres, na katerem so izvolili novo jedro, predsednika stranke in novega sekretarja.

Kot so zapisali na svoji spletni strani, so v jedro stranke izvolili Tomaža Goloba, Nežo Vižintin, Marka Pušnika, Boštjana Tavčarja, Gorazda Knifica, Tomislava Mlinarića in Igorja Brleka. Za blagajničarko je članstvo izvolilo Uršo Orehek.

Tisto najpomembnejše je, da je predsednik stranke postal Rolando Benjamin Vaz Ferreira iz Murske Sobota, medtem, ko je bil za sekretarja stranke izvoljen Jasmin Feratović. 

Vaz Ferreira, sicer velik zagovornik prekmurščine, se je oglasil z zapisom na Facebooku, ki ga lahko preberete spodaj.

"Pred malce več kot tednom dni se je prvič sestalo novo vodstvo Piratske stranke. Nekaj obrazov poznate od prej, nekaj jih boste spoznali na novo, vsem pa je skupno to, da želimo doseči Več! Več kot le dober odstotek. Več kot le dobra dva odstotka. Več!

Vodstvo stranke je na kongresu za ta krajši - tokrat zgolj enoletni - mandat prejelo nalogo, da temeljito prevetri strankarsko birokracijo, s statutom na čelu, in stranko revitalizira. Delo na tem se je že začelo in v tem duhu smo si zadali cilj, da do novega leta, tj. zgolj polovice za to podeljenega mandata, prenovimo statut in aktiviramo strankarske reaktorje, tako da bomo za novoletni kongres imeli polno dvorano, ki bo z navdušenjem sprejela nov statut in zahtevala še Več!

Poletje je že pregovorno čas kislih kumaric, ki so sicer odlične s suho salamo in črnim kruhom, niso pa najboljši čas za širše aktivnosti. Se pa zato obeta noriš... khm... izredno zabavno obdobje jeseni s štirimi projekti nezanemarljive teže, ki bodo tudi največjim dvomljivcem pokazali, da bodo pri Piratih tokrat res dobili Več!

Moje ime je Benjamin Ferreira. Sem novoizvoljeni "kapitan" Piratske stranke in z vsem zaupanjem v svoje "častnike", v podpredsednika, Boštjana Tavčarja, v sekretarja, Jasmina Feratovića, v blagajničarko, Uršo Orehek, v člane jedra, Tomaža Goloba, Gorazda Knifica, Nežo Vižintin, Marka Pušnika, Tomislava Mlinarića in Igorja Brleka, ter v našo "vest", Milana Lazareviča, Nejca Gašperja in Adriena Osenjaka, v našo nepogrešljivo ekipo - Matejo Skrt, Sama Petančiča, Anžeta Jeseneka in nenazadnje tudi v vse Pirate, verjamem in vem, da smo na pravem kurzu, da dosežemo ne le cilje, o katerih sanjamo že od leta 2010, ampak še veliko Več!

Pa ne verjemite mi na besedo - leteči špageti pošastek ve, da nimamo moralne podlage, da od vas to zahtevamo. Zgolj spremljajte nas naslednjih šest mesecev in se prepričajte na lastne oči. In ko boste videli, kaj lahko dosežemo le zgoraj omenjeni, pomislite, kaj lahko dosežemo skupaj z vami, ki to berete...

Več!".

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gtbubu (nepreverjen)

Čisti prekmurec, tej predsednik.

BenjaminFerreira

Čistokrvni AfroPrekmurec ;)

Diplomsko delo: Razumljivost Küzmičevega prevoda Svetega pisma četrt tisočletja po nastanku
https://benjamin.ferreira.si/wp-content/uploads/2018/02/Diplomsko-delo-…

In reply to by Gtbubu (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)
Kuna (nepreverjen)

Precednik, zakoj se preprosto ne spraviš delat, nej pa odavat kisle kumarce s čarnin krüjon?

gonza (nepreverjen)

O moj boug dragi kakša novica .Mogo mo Sanval zeti ovači nemo spal od te novice

Anon2103 (nepreverjen)

Človik, šteri misli, ka je celo pamet toga sveta pobaso. Zanimivo, ka se je s takšo nadstandardno inteligenco odločo za politiko...

alkimist

Težki luzeri ste vi pred meuf, težki.. Kapo doj lidan okoli vas.
Benjamin, naslednje občinske volitve pa prosin ka de možnost obkrožiti tvoje ime. Tu te nucamo, nej tan.

Anon2103 (nepreverjen)

Zaj že sam sebi piše javna sporočila. Žalostno.

In reply to by alkimist

Ygc (nepreverjen)

Delovne dobe že ma kaj? Ali de debiteral kak politik?

afta he (nepreverjen)

Sploj zna ka je to delovna doba?

In reply to by Ygc (nepreverjen)

Gostić (nepreverjen)

Mnenje je mnenje, ali resno morete žaliti vsakoga kak se vam ku.ac zdigne?!

Anon2103 (nepreverjen)

Či bi ti znal, v kakšon paradoksi si zaj...

In reply to by Gostić (nepreverjen)

BenjaminFerreira

Saj to je dobro :) Google vidi aktivnost na članki, ker se ga komentejra, in ga zato višje uvrsti v rezultatih. Šimfanje ali hvala v komentarih, oboje dela hasek =))

In reply to by Gostić (nepreverjen)

niksooon (nepreverjen)

te je s pusce?

Našlejpi (nepreverjen)

Nikisine ka se zdaj nouroga delaš? Pa če bi bil s Pušče bi ga ti pozno.

In reply to by niksooon (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Bog vari, ka bi se što kaj trüdo doseči, kaj razmiti, znati, sakšoga trbej doj zabiti kak cvek. Glede na komentare nej čüdno, ka vsi bižijo iz Pomurja, tü pa ostajajo, hm, takšni kak v tej komentaraj. Te pa se jamra, kak je tou zaostalo okolje, od vseh pozableno. Nej čüdno. Benjamin Ferreira (hm, skec priimek, za ime znan ka je pravo), naj ti rata. Ali rejsan, eti bi te bole nücali kak v LJ.

BenjaminFerreira

Priimek je portugalski :)

Po dopustaj mo začali tüj v MS graditi mrežo lidi. V končni fazi je trbej prejk zeti mestni svejt, nej samo županovanje, za to je pa trbej dobre, mlade lidi, ker trenutno je malo pred-internetno-generacijski.

Se dela že plan, kak de se začala aktivnost v ton konci, brez skrbi, časa je pa tüj zadosta do naslednjih volitev, ka mo meli kaj za pokazati. Pa nanč nej Pirati nujno, ampak samo soboški/prekmurski mladi, če mo fküper potegnoli :)

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Primitivci (nepreverjen)

Resno ste primitivni nekateri tu. Benoja poznam še iz osnovnošolskih časov in če bi si koga želel v parlamentu, je to on. Še bolj bi mi bil všeč kot župan, a to bo verjetno še težje.

BenjaminFerreira

Cejnin zavüpanje, fala :)

In reply to by Primitivci (nepreverjen)

Dr. (nepreverjen)

In od kje bi vzeli sredstva za izplačilo UTD?
Eni bi ustvarjali, drugi bi trošili, e pa ko je ovdje glup?
Že gospodarstvo pa negospodarstvo sta dva neenakopravna sistema, zaj mo pa mele še tiste z plačo in z UTD.
Dokler bo za normalno preživetje potrebno pridno delo, bo motivacija za delo prisotna, ko to ne bo potrebno, kaj bo z odnosom do dela?
Mogoče ne vidim luči na koncu tonela, to pa za to ker tega tunela ni.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice