Ob zaprtju ormoškega Safila je delo izgubilo čez petsto zaposlenih. Za območje, malo kot je Ormož, bi to lahko bila prava socialna bomba.

Spomnimo, da je ormoški Safilo svoja vrata zaprl junija letošnje leto, na cesti pa je ostalo 557 zaposlenih. Nekateri od teh so v tem ormoškem podjetju delali tudi svojo celotno delovno dobo, zaposlene pa so bile tudi cele družine. 

Pomoč so obljubili ministri, vlada, ormoški župan. Svetla luč se je naposled prikazala, ko se je med možnimi kupci pojavilo znano podjetje, ki izdeluje avtodome, Cartahago. 

A kaj kmalu je sledil ponoven, nepričakovan preobrat. Safilo je sam prekinil pogajanja s Cartahgom, upanjem za delavce, ki bi na tej točki kmalu ostali na cesti. V akcijo je stopil ormoški župan Danijel Vrbnjak, ki je Carthagu ponudil druga zemljišča in tako je Ormožu uspel nov podvig - v ormoški poslovni coni bo kmalu nastal nov proizvodni obrat, Vrbnjaku je uspelo pritegniti Carthagov kapital. 

Kaj pa se je zgodilo z objekti Safila? Prodani so bili družinskemu podjetju Znass Traansport. Vrednosti pogodbe niso znane, podjetje Znass takrat prav tako za Ptujinfo  ni želelo izdati načrtov, ki jih imajo s Safilovimi prostori. 

Po zaprtju večih obratov Safilo v novo sodelovanje

A Safilo, ki ga zdaj v Sloveniji več ni, ne počiva. Chiara Ferragni, znana italijanska vplivnica, manekenka, oblikovalka in modna ikona je stopila v sodelovanje s Safilom. 

»Od januarja 2022 bomo imeli svojo kolekcijo očal, ki jih bo izdelovala skupina Safilo,« je mlada vplivnica zapisala na svojem Instagram profilu. 

Taka vest je na Safilo vplivala izjemno pozitivno, saj so delnice podjetja, še pred odprtjem italijanske borze, poskočile za kar 12,2 odstotka. 

Po podatkih italijanske borze delnicam Safila zadnje čase kaže zares odlično. V enem mesecu je vrednost teh poskočila za 18,46 odstotkov, v šestih mesecih pa za kar 84,87 odstotkov. 

Po tej sveži novici je cena Safilove delnice tako dosegla ceno 1,91 evra, ob 9.00 uri zjutraj. Do 10.29 je cena že nekoliko padla, trenutno v dopoldanskih urah se tako giblje na ceni 1,78 evrov. 

Vir: Italijanska borza, delnice Safilo Group

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hrib (nepreverjen)

Koga briga safilo,ce je v sloveniji zaprl obrat. Zaradi mene lahko propade

Starejše novice