Mestni svetnik Matej Hebar je ormoškemu županu in občinski upravi poslal vprašanja, s katerimi zahteva jasne odgovore glede prodaje Safila podjetju Znass Transport. Prav tako ga zanimajo razlogi za prekinitev pogajanj s Carthagom.

Skupina Safilo je v prejšnjem tednu nenadoma prekinila pogajanja s pomurskim Carthagom, nato pa sporočila, da je ormoški obrat prodan transportnemu podjetju Znass Transport.

Ker se v zadnjem času okrog prodaje širi veliko informacij, je svetnik liste Gradimo Prihodnost Skupaj Matej Hebar ormoškemu županu in občinski upravi poslal konkretna vprašanja. 

Kot so zapisali, pričakujejo, da bo župan Danijel Vrbnjak podal odgovore na 21. redni seji, ki bo naslednji ponedeljek. 

Prekinitev pogajanj s Carthagom v nasprotju z obljubami?

Kot pravijo v listi, jih posebej skrbi odločitev Safila, da prekine pogajanja s podjetjem Carthago, »kar je diametralno nasprotno od obljub poslovodstva in lastnikov, da bo iskalo rešitev, ki bo v pretežni meri pomagala zaposlenim«.

Po njihovih neuradnih, a zanesljivih informacijah je Carthago načrtoval zaposlitev okoli 200 oseb v letošnjem letu, še vsaj dodatnih 200 pa v letu 2022.

V odranskem podjetju pa naj bi si tudi želeli, da bi dokupili dodatna zemljišča v okolici Safila, na katera bi lahko v prihodnosti širili proizvodnjo. 

Večjega števila delovnih mest po mnenju liste ni za pričakovati

Hebar opozarja, da je veliko neznank okrog novega lastnika objektov, podjetja Znass Transport. 

»Po uradno dostopnih podatkih bi naj podjetje imelo okrog 60 zaposlenih, zato od samega logističnega centra ne moremo pričakovati večjega števila delovnih mest,« pravijo v listi Gradimo prihodnost skupaj.

Zanima jih, kaj se je zgodilo z obljubami vlade? 

»Prav tako nas zanima, kaj se je zgodilo z obljubami vlade in gospodarskega ministra, da bodo pomagali zaposlenim ter tudi demografsko in industrijsko slabo razviti občini Ormož,« se sprašujejo. 

Dodajajo, da je edina pozitivna stvar okrog celotne zadeve, da še zmeraj obstajajo možnosti, da Carthago investira v Ormož, a na drugi lokaciji. 

V gibanju Gradimo prihodnost skupaj pravijo, da s vprašanji še niso zaključili dela na tej problematiki, ampak bodo aktivno bomo začeli iskati odgovore na vprašanja, ki se pojavljajo.

Vir: Facebook GPS - Gradimo Prihodnost Skupaj
Vir: Facebook GPS - Gradimo Prihodnost Skupaj

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice