FOTO: dobrovnik.si
Občina Dobrovnik je pred dnevi javno sporočila, da imajo na njenem območju velike težave z odlaganjem nedovoljenih odpadkov na mesta, ki niso za to namenjena ter s kurjenjem odpadkov. 

Na občini so izpostavili predvsem primer deponije za odlaganje vejevja, kjer se odlagajo tudi drugi odpadki, od kovine pa vse do plastike. Takšno početje je pripeljalo do tega, da je občina vzpostavila videonadzor, s katerim bodo iskali kršitelje in jih naznanjali pristojnim organom. S prvim novembrom bo tako dovoz dovoljenega odpada, torej vejevja in listja, dovoljen le v času obratovanju Zbirnega centra in ne neprestano, kot je bil doslej.

Zbirno točko bodo premestili

Podobna situacija je tudi na Zbirni točki ob deponiji Dobrovnik. Odlagajo se celo hladilniki, gradbeni odpad in še kaj drugega, zato bo zbirna točka ukinjena in preseljena na novo lokacijo.

Na dobrovniški občini so zapisali, da je bila navedena zbirna točka namenjena zgolj odlaganju ločenih odpadkov za lastnike vinskih kleti, ki so vključeni v sistem organiziranega dovoza, so se pa tja nenehno prinašali nedovoljeni odpadki. Tako bodo zbirno točko premestili in uporabnike, katerim je namenjena, o novi lokaciji obvestili.

Za kurjenje bodo izrekali globe

S težavami pa se sicer srečujejo tudi na področju kurjenja odpadkov in napovedujejo poostren nadzor s strani inšpektorata in policije:

"Kljub vsem možnostim za organiziran odvoz odpadkov, brezplačen odvoz kosovnih odpadkov in delujočemu Zbirnemu centru, je na širšem območju Občine Dobrovnik vse pogosteje opaziti kurjenje raznih odpadkov-smeti pri posameznih gospodinjstvih,” so dejali in dodali: "Kurjenje odpadkov (plastika, razni gradbeni materiali, tekstil, gume..) je  strogo prepovedano in se lahko sankcionira z denarno globo pristojnih inšpekcijskih služb in Policije. Iz tega razloga se bodo na območju celotne Občine odslej opravljali poostreni nadzori s strani Medobčinskega inšpektorata in Policije," zaključujejo.

Višina globa za tovrstne kršitve se sicer giblje med 200 in 6 tisoč evri.

FOTO: dobrovnik.si

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
administrator (nepreverjen)

plastika najlepše gori in da veliko toplotne energije

Ne laži (nepreverjen)

administrator Ja seveda tvoji potomci do fejst srečni za tou.

In reply to by administrator (nepreverjen)

Gradec (nepreverjen)

In kdaj bo dobrovniška občina z dosmrtnim županom na čelu pripravila ukrepe zaradi pretople in preklorirane pitne vode?
Mislim, da je to veliko pomembnejše kot kurjenje vejevja.

Starejše novice