Slika je simbolična.
Tudi ta mesec smo preverili, kdo so prejemniki najvišjih plač v javnem sektorju. Preverite, kaj smo ugotovili ob pregledu 50 največjih izplačil.

Plače v javnem sektorju so vedno tema, ki pritegne pozornost javnosti. Razprave o plačah zaposlenih v javnem sektorju so še posebej aktualne v zadnjem letu, zaradi napetih pogajanj med predstavniki vlade in sindikati javnega sektorja o prenovi plačnega sistema in odpravi plačnih nesorazmerij.

Zaradi pomembnosti javnega sektorja kot enega ključnih stebrov državne ureditve in enega največjih zaposlovalcev v državi je pregled ter analiza politik v tem sektorju odločilnega pomena za zagotavljanje učinkovitega delovanja javnih institucij in zaposlenih v njih.

V tem članku bomo tako razkrili številke, ki so doslej ostale večinoma skrite pred očmi javnosti. Gre za informacije, ki bodo razjasnile, kdo so po zadnjih dostopnih podatkih najbolje plačani zaposleni v javnem sektorju in kakšni so dejansko njihovi zaslužki. 

Kdo so torej največji zaslužkarji v javnem sektorju?

Prečesali smo portal plač javnega sektorja in preverili, kdo so prejemniki najvišjih plač.

Zadnji dostopni podatki, ki se nanašajo na plače v septembru letošnjega leta, razkrivajo, da tokratno lestvico sestavljajo zaposleni v zdravstvu, policiji, sodstvu in šolstvu.

Na lestvici najvišjih plač v javnem sektorju je na prvem mestu naveden diplomat prvega randa, ki je na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve hkrati zaposlen kot analitik. Ta je septembra prejel najvišje izplačilo v javnem sektorju, in sicer 39.371 evrov.

Drugo mesto zaseda organizator zdravstveno-higienskega režima, ki je v Vrtcu Jesenice hkrati zaposlen kot organizator prehrane in je septembra prejel plačilo visoko 19.453 evrov

Na tretjem mestu pa se je znašel višji zdravnik specialist Splošne bolnišnice Brežice, ki je septembra na račun prejel plačilo visoko 16.013 evrov.

Na četrto mesto se je prav tako uvrstil višji zdravnik specialist, in sicer zdravnik, zaposlen v Splošni bolnišnici Trbovlje, ki je prejel plačo visoko 14.325 evrov, prvo peterico pa zaključuje okrožni sodnik svetnik Okrožnega sodišča v Ljubljani. Njegova plača je septembra znašala 13.989 evrov.

Prvo petdeseterico zaključuje plača visoka 11.450 evrov

Na lestvici po višini izplačil na šestem mestu sledi višji zdravnik specialist Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki je septembra prejel plačo visoko 13.864 evrov.

Sedmo mesto zaseda okrožni državni tožilec svetnik zaposlen na Okrožnem državnem tožilstvu v Celju s plačo visoko 13.818 evrov, na osmem in devetem mestu pa sta se znašla višja sodnika, zaposlena na Okrožnem sodišču v Ljubljani. Prvi je prejel plačo visoko 13.761 evrov, drugi pa 13.566 evrov

Prvo deseterico pa prav tako zaključuje zaposlen na Okrožnem sodišču v Ljubljani. Gre za okrožnega sodnika svetnika, ki je septembra prejel plačo visoko 13.436 evrov.

Vzhod Slovenije pa na drugi strani na lestvici na 14. mestu zastopa direktor Zdravstvenega doma Murska Sobota, ki je zaposlen tudi kot višji zdravnik specialist (13.027 evrov) in na 15. mestu dekan ene izmed mariborskih fakultet, ki je hkrati zaposlen kot višji zdravnik specialist v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor (12.839 evrov).

Tukaj pa so še na 17. mestu višji zdravnik specialist Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj (12.631 evrov), na 18. mestu samostojni analitik v laboratorijski medicini Univerzitetnega kliničnega centra Maribor (12.547 evrov), na 20. mestu zdravnik specialist, zaposlen v Zdravstvenem domu Ljutomer (12.451 evrov) in na 26. mestu višji zdravnik specialist Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj, ki je hkrati zaposlen v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor (12.258 evrov)

Prvo petdeseterico največjih zaslužkarjev javnega sektorja ne nazadnje zaseda višji zdravnik specialist Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Ta je septembra prejel plačo visoko 11.450 evrov.

Komentarji (8)

janez janez (ni preverjeno)

Rejsan je zagnji čas, ka sodnikon pa diktoron zdignemo plače (ka nedo takši srmačeki)!

Bubek (ni preverjeno)

Kak lejko mi sploj na minimalci preživimo???

trg zmage

Takšni članki so v veliki meri samo zavajanje, pa tudi, da spravljajo v slabo voljo ljudi, kateri MORAJO preživeti z minimalcem ali nekaj nad tem!!!
Vsi navedeni prejemki seveda niso plača, ampak kup dodatkov, pa izplačil za nazaj in ... Res pa je, da en na minimalcu dobi nekaj "za nazaj" v znesku največ nekaj deset evrov. tule omenjeno pa se sigurno gre v desettisočih evrov. In potem se čudimo, da je slaba volja med ljudmi!
Plače v javnem sektorju ne bi smele biti tako visoke, pa makar se gre za zdravnike. Vsak, kateri je dober, odličen... (to mislijo, da so vsi) naj ustanovi kliniko, gre delat h komu drugemu in tam se mu naj izplača plača, kakršno mu delodajalec nameni. Tudi v določenih ostalih bolje plačanih poklicih je naj enako (npr. IT). Ne slepimo se, en dober privatnik bo dobro plačal svojega zaposlenega, ampak tudi ne toliko, da bi si s tem skopal jamo.

In reply to by Bubek (ni preverjeno)

vaški pijanček (ni preverjeno)

Plac zmage ne nakladaj, Kdo je v tem mesecu najbolj mastno zaslužil? jaz že ne.

In reply to by trg zmage

realnooo (ni preverjeno)

SOBOTAINFO, HUJSKATE NAROD ZA KLIKE???
CE JE KAJ SPORNEGA RAZISCITE IN PRIJAVITE!!!

jurko (ni preverjeno)

Te plača država. Naj gre privat, da bo toliko zaslužil.

Delta Force (ni preverjeno)

Sem srečen milijarder vsak dan, ko grem mimo banke nlb in tudi jezen, da vedno izgubim ključ od sefa.

smrkci (ni preverjeno)

Pošteno in pravično nihče.

Starejše novice