Slika je simbolična.
Svetniške skupine Mestne občine Murska Sobota smo povprašali, kako so zadovoljne z delom župana. Odzvala se je zgolj ena.

Leto 2023 se počasi poslavlja, z Damjanom Anželjem, županom Mestne občine Murska Sobota, pa smo se po prvem letu mandata pogovarjali o projektih, finančnem stanju in nasploh o prvem letu na čelu Mestne občine Murska Sobota.

O prvem letu pod vodstvom novega župana smo se obrnili tudi na svetniške skupine Mestne občine Murska Sobota, in jih povprašali o zadovoljstvu z delom župana, občinske uprave in željah za prihodnje leto.

Na vprašanja so odgovorili samo iz svetniške skupine Gibanje Svoboda, ki jo sestavljajo Gorazd Kerec, Iris Lanščak, Jure Lang, Matej Grah, Mitja Horvat, Mojca Breščak, Nives Cajnko in Staša Horvat.

Koalicijska pogodba

Spomnimo. 22. decembra 2022 so murskosoboški svetniki strank Gibanje Svoboda in Socialni demokrati podpisali koalicijsko pogodbo.

Tripartitni sporazum o sodelovanju za mandatno obdobje 2022-2026 so sklenili svetniška skupina Socialnih demokratov, svetniška skupina Gibanje Svoboda in novoizvoljeni župan Damjan Anželj.

Kako je svetniška skupina Gibanje Svoboda zadovoljna z delom župana in občinske uprave v prvem letu mandata?

»V stranki Gibanje Svoboda smo skrbno analizirali prvo leto mandata župana Damjana Anželja in delovanje občinske uprave v Mestni občini Murska Sobota. Na splošno ocenjujemo, da je bilo leto uspešno glede izvedbe že začrtanih projektov iz prejšnjega mandata župana Aleksandra Jevška

Zaključene so bile pomembne investicije, še posebej prenova mestnega jedra ter rekonstrukcija cest, ki so pripomogle k boljši prometni infrastrukturi. Iz tega vidika je predvsem občinska uprava svoje delo opravila dobro.«

Kakšne so želje za naprej in kakšen je odnos v koaliciji?

»Za naprej si prizadevamo za večjo stopnjo ambicioznosti pri načrtovanju razvojnih projektov občine, kjer dvoletno izvajanje proračuna vidimo kot izvrstno priložnost. Kot koalicijski partner si želimo še večje vključenosti in sodelovanja pri oblikovanju razvojnih smernic občine, ki so nam ključno vodilo delovanja. 

Zagotovo moramo pohvaliti drugačen pristop aktualnega župana, predvsem, kar se tiče inkluzivnosti in obenem izražamo željo, da si bo župan Anželj v prihodnjih letih nadalje prizadeval k razvoju našega koalicijskega odnosa in aktivno vključeval predloge in pobude Gibanja Svoboda pri načrtovanju prihodnjih projektov za dobrobit naše občine.

S tem v mislih se že veselimo priložnosti, ki jih bosta prinesla proračuna za leti 2024 in 2025, kjer bo imel župan možnost, da v načrtovanje vključi vse potrebne deležnike. Glede na finančno situacijo za ambiciozno in uspešno občino potrebujemo predvsem inovativnost ter vključevanje projektov in pobud Gibanja Svoboda, kar bo omogočilo konkreten prispevek k razvoju občine. 

Verjamemo v konstruktiven dialog in še naprej odnos gradimo na zaupanju, da bomo skupaj oblikovali boljšo prihodnost za vse občanke in občane Mestne občine Murska Sobota.«

Kako svetniška skupina Gibanje Svoboda komentira situacijo s številnimi podražitvami v zadnjem letu?

»Aktivno spremljamo situacijo glede podražitev v Mestni občini Murska Sobota in na državni ravni ter se zavedamo dejstva, da mora občinska uprava sprejemati ukrepe, ki niso najbolj priljubljeni. 

V okviru koalicije smo skozi celotno leto dosledno usklajevali aktivnosti, s ciljem omejevanja vpliva podražitev na naše občanke in občane in skupaj si prizadevamo najti rešitve, ki bodo omogočile cenejše življenje v našem okolju.«

Kaj želi svetniška skupina občankam in občanom v novem letu?

»Občankam in občanom v novem letu želimo predvsem zdravja, miru ter neskončno sreče in uspehov.«

Komentarji (18)

debeli fuknjenec (ni preverjeno)

ali sem lep na sliki

Opazovalka (ni preverjeno)

Kateri pa si

In reply to by debeli fuknjenec (ni preverjeno)

debeli fuknjenec (ni preverjeno)

tisti ta najbolj lepi

In reply to by Opazovalka (ni preverjeno)

kraškopolski (ni preverjeno)

Jaz samo grde divje svinje vidim katera si ti?

In reply to by debeli fuknjenec (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Sramota. Edini poleg velenjamkovoca z ognjemetov v Sloveniji. Pa povrh vsega Pomurje že itak najbolj onesnaženi zrak. S kakšno pravico? Resno se samo debili mečejo to v zrak.

In reply to by debeli fuknjenec (ni preverjeno)

kuntakinte (ni preverjeno)

...bi napijsau kaj o Mičoji...samo te de uredništvo zaprlo članek za komentejranje...

Tinka333 (ni preverjeno)

Oviva v iston gvanti sta kak dve baletki. Glih pred piruetov.... 😜

vaški pijanček (ni preverjeno)

En med temi ni zanesljiv, je zbiral podpise kot neodvisni, potem se pa prodal !

Cezar (ni preverjeno)

ajde, što vguni šteri je pošteni na toj sliki

sd.vamsloa (ni preverjeno)

hehehe

In reply to by Cezar (ni preverjeno)

Popila (ni preverjeno)

Trije pravi na sliki 😂. Eden hujsi od drugega!
Sram vas bilo

debeli fuknjenec (ni preverjeno)

trio
ADIO

In reply to by Popila (ni preverjeno)

pleskavic (ni preverjeno)

TRIJE LUZERI ,

Gsgwhus (ni preverjeno)

Tak be vas razmeto marijo vašo nebesko, ka be vas več 100 doktorov nej sküp sklalo.

smrkec3 (ni preverjeno)

Rjavi špila kolo, modiva plešeta.

Mun (ni preverjeno)

Pred volitvami ste v svobodi govorili ,da boste drugačni kot SD.A ste se zlizali,čim ste dobili podžupana langa in nekaterih drugih funkcij.
Kajti v kolikor nimate moči in jajc ,da bi zaustavili veliko trošenja proračuna in zaposlovanja tovarišice Perhavec je to slabo za občane. Kajti ,evropski denar čaka a občina nima denarja za soudeležbo. Perhavčeva pa troši stotine tisče evrov kar ta v en dan. To povejte koliko zaposllenih je po zavodih? A o tem v Svobodi nič,ker ste isti kot na drzavni ravni,za občane vam je malo mar.

Gost29 (ni preverjeno)

Bar zdaj za svetke mer mejte ka te luzere kažete pa njihove laži ka so napravili.nika od nika so nej napravili dug na drug.

Katastrofalno (ni preverjeno)

Bože mili kakše laži lejko eni iz sebe spravijo! Prva laž je seveda ka druge svetniške skupine sploj nej so doubile nikšoga vprašanja od novinara glede županovoga dela v preteklom lete, kak drujgo pa iz članka redno sejva piar golobnjakov in njihova samohvala. Vse ka je ta koalicija v ton lete napravila, je ka so kadrovale na vse funkcije samo svoje lidij in seposejde mele prste v marmelade! Od RIS-a dale ge se kolčkaj dalo kaj zejte. Projekte, kakši projekte? Vsi njihove projekte so se končale v ris-e ali mensane pa mogouče še v kakšon zavode ka še nej v javnost prišlo.

Starejše novice