Slika je simbolična (foto: Bobo).
Po pozivu SD k odstopu zvečer sestanek Goloba in Švarc Pipan.

Premier Robert Golob se je nocoj sestal z ministrico za pravosodje Dominiko Švarc Pipan po tistem, ko jo je vodstvo SD pozvalo k odstopu. 

»Sem v kontaktu z ministrico, čakam njeno odločitev,« je popoldne napovedal pred vrhom parlamentarnih strank o projektu Jek 2. V SD so medtem znova izrazili pričakovanje, da bo Golob sledil njihovi odločitvi.

Predsedstvo SD je namreč po ponedeljkovi razpravi sprejelo sklep, s katerim je Švarc Pipan pozvalo k odstopu. Odločitev je sledila očitkom o objektivni odgovornosti ministrice v zvezi z nakupom stavbe na Litijski.

»Kot stranka smo svoje naredili, pričakujemo, da bo premier sledil naši odločitvi,« je po današnjem sestanku koalicije dejal vodja poslancev SD Jani Prednik.

Koalicijski partnerici Gibanje Svoboda in Levica medtem izpostavljata objektivno odgovornost ministrice. 

»Objektivna odgovornost je nesporna, treba je izpeljati postopke, ministrica pa mora sprejeti odločitev,« je ocenil šef poslancev Svobode Borut Sajovic

Ko se ugotovi objektivna odgovornost, mora vsak v politiki to ponotranjiti, sprejeti odločitev, je še dodal.

V Levici ob tem poudarjajo, da bodo počakali na odločitev ministrice. 

»Vsekakor pa dogajanje ne meče dobre luči na celotno vlado,« je poudarila koordinatorica Levice Asta Vrečko

Hkrati pa je ocenila, da bi bilo nenavadno, če bi minister ob odtegnjeni podpori matične stranke nadaljeval svoje delo v vladni ekipi.

 »Smo ministri koalicijskih strank. Koalicijske stranke so partnerice v tej vladi,« je dejala. 

Želi pa si čimprejšnje odločitve ministrice.

Švarc Pipan je sicer v zadnjih dneh vztrajala pri tem, da ne namerava odstopiti. S predsednikom vlade sta se sestala danes zvečer, kakšna bo nadaljnja politična usoda ministrice, pa naj bi bilo znano v sredo, ko bo po napovedih ob robu vrha koalicije to komentiral premier Golob. 

Kakšna bo nadaljnja politična usoda ministrice, naj bi bilo znano v sredo

Takrat bo predvidoma tudi jasno, ali si je ministrici z dodatnimi pojasnili, ki naj bi jih nocoj podala premierju, uspelo kupiti še nekaj časa, ali pa bo predsednik vlade sledil pozivu ministričine stranke ter jo bodisi tudi sam pozval k odstopu bodisi predlagal njeno razrešitev.

V opoziciji medtem ocenjujejo, da bi bil odstop Švarc Pipan edina logična poteza. 

»V danih okoliščinah kakšne druge možnosti niti nima,« je ocenil prvak NSi Matej Tonin

Predsednik SDS Janez Janša je medtem danes dejal, da je premier v ponedeljkovih odgovorih na poslanska vprašanja v državnem zboru dal vedeti, da »riba smrdi pri repu«. 

»Vse stvari so postavljene na glavo, lahko se bo vse skupaj končalo tudi tako, da bo odstopila čistilka na ministrstvu za pravosodje,« je dejal.

Komentarji (21)

Proizvodnja (ni preverjeno)

Ni ji druge, kot odstop. Povejte mi, kje bi si upali nizji uradniki predlagati nakup take stavbe, da bi jo podtaknili ministrici za toliko miljonov? Kaj mislijo, da smo vsi ovce, da verjamemo v Dedka mraza?

swanch (ni preverjeno)

Odiš v cerkev? Vrvleš v boga? Samo pitan za prijatela, keri vrvle v Dedka mraza.

In reply to by Proizvodnja (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ka odstop tou je najmenje kazenska ovadba, tou je rejden kriminal ka delajo z našimi pejnezami.

. (ni preverjeno)

Ne daj se, nisi edina polek. Zato pa je slovenija v dreku.
Pazite, kak nas bojo spet not namočili za nuklearko. Najprej bojo dali referendum,kjer ne bo navedeno kako se bo financirala, potem bojo pa ugotovili, da morejo zgraditi 2x večjo elektrarno in bojo mogli iti s tujimi investitorji. Cena se bo povečala, da bomo sami odplačali, energija bo pa šla za tujce, da bojo davali v privat žepe. Dokler se ne ve kdo plača, na referendumu obkrožiti proti. Proti lopovom in uničevalcem države. Odpadki pa bojo seveda slovenski, tako kot je s hrvaškimi. Veljaki pa miljone davlejo v žepe.

lukčev mesec (ni preverjeno)

Prezvišena, arogantna baba, polna same sebe, egocentrična.

Dominika = gospodovalna

Švarc = črno

Gospodovalna Črna.

Nomen est omen.

Včasih so rekli, da je črna barva hudičeva.

kuntakinte (ni preverjeno)

...vütro van holoubek sporočij ka de se odloučo...more najprle amortizejre na njoj sprobati...pa ne mislite ka bouta njeva sexala...un de kcoj gledau pajdaša kak tou ide...

kuntakinte (ni preverjeno)

... sicer pa...babo v čuzo...tak za ene 20 lejt...

zal (ni preverjeno)

TO JE TO KA SO NEKAJ SKUP SPRAVILI MESEC DNI PRED VOLITVAMI Z PONAREJENIMI DIPLOMAMI PA PREK VEZ NEMAJO PA PAMETI !!! NAROD GLUPI PA RAJŠI VOLI KOKOŠ SAMO KA JANŠO NEBI PA TAK DUGO KAK TAK RAZMIŠLJA NAROD V SLOVENIJI TAK DUGO NEDE BOKŠE. GE SAN PRED PENZIJO MENE VEČ TO NE MOTI ŠTO JE NA VLADI KA ZA ČASA MOJEGA ŽIBLJENJA NAČI NEDE MLADI PA STE ZAVEDENI Z PROPAGANDO LEVIH PA DRUGO TE NITI NEMRE BITI. samo ne volite janše ampak nas ka mo lejko kak zadnjih 80 let lepo živeli pa naša deca.

smrkci (ni preverjeno)

Vsi morajo odstopiti ne samo ta žvarcasta,tudi Prešeren(golob).Jankovič je zadosti za To malo občino Slovenijo.

jurko (ni preverjeno)

Presednica se vse povsod zdraven mejša, zakaj je pa ti zdaj tiho. Zdaj bi jo radi slišali. Branjevka ima vedno kaj za povedati.

bbccb (ni preverjeno)

po odstopu bo verjetno šla v Dubaj na počitnice, kjer se je tudi znašel del kupnine

- (ni preverjeno)

Bi še razmo či bi stavba bijla v stanji ka bi se notranjost opremila pa je funkcionalna. Samo tou je podrtija neprimerna za sodnijo pa energetsko zastarela tak tou je lopovščina za sodni pregon. Či bi jo ščeli osposobiti ka bi bijla kelko telko primerna bi nucali še najmenje 5 milijonov. Sakši keri zna šteti do 2 zna ka je tou kak san napijso dogovorjena lopovščina za kero nede nišče odgovarjo. Odstop je komedija.

white

ka ta žirafa še nej odletejla

krobikar1

Ona bi pa nebi! Morejo njej v kakšoj državnoj firmi, ala SŽ, stolec pripraviti. Ker to je supersposoben kader, nezamenljiv,...khhh!
Nej bi, ali ne bi odletejla, kazensko odgovornost očitati pa naj odgovarja!!!

swanch (ni preverjeno)

V SŽ sigurno nej, ka železnice so v domeni SDS in ta oni lifrajo svoj odsluženi kader. Trbej preveriti kama to lifra SD ... če se prav spoumnin je to Telekom. Pri nas majo stranke med sebov rastalano kera obvladuje kero državno podjetje in potem ta tudi nastavla in zaposluje svoj kader. In eni drugin ne odijo v zelje.

In reply to by krobikar1

giko (ni preverjeno)

ka je bijla Hovnikova SDS mogoče? ne bluzi, či ne veš

In reply to by swanch (ni preverjeno)

van poven (ni preverjeno)

sramota, kak nas majo za somare, igrajo neko igro, samo ka se zavlačuje....na konca bo odstopila, pa se na njo pozabi, penezi pa jim ostanejo, lopovon
me pa zanima, kak je že Peterle pravo: vej pa nihče več ne vupa priznati, ka je volo tej golobnjak!
Zato nej "Samo nej Janša"....... ampak "Samo janša"......takoj Janša nazaj Janša, takoj"

white

za celotno stanje te nesposobne vlade je krivo 40% idiotske raje šteri so volili golobinjeka pa SD,če bi namesto golobinjeka njim podtaknoli opico,psa ,konja, bika, bi še to zvolili samo ka je nej janša,zabita raja levičarska

swanch (ni preverjeno)

Sicer takoj podpišen ka sakšoga nesposobnga in koruptivnoga politika odstavijo, če nešče san odstoupiti in ga na konci tudi preganjajo, če je kazensko odgovoren. V tujini je za odstop ali odstavitev pri politikaj zadosti že utemeljeni sum. Pri nas pa se nigdar nikomi nič ne zgodi, v najslabšon primeri se vrne na staro delovno mesto brez posledic ali pa celo dobi za nagrado kakšno boukše delovno mesto v javni upravi.
Mi je pa seveda fascinantno kak se eni zdaj gor vužigate okoli tej babe in zahtevate skoraj javni linč, v mandati prejšnje vlade pa vas takšna dejanja politikov nej motila. Še celo zagovarjali ste jih in njihova kriminalna dejanja opravičevali z izgovori ka tudi ovi drugo to delajo.
Ja saj, zato pa vsi to delajo že več kak 30 lejt ka narod celo brani takšna lopove, samo ka so njihovi. če so pa nej naši te pa itak včasik na grmado.
Bokibogme je naš narod totalno glup.

KJE STE ZDAJ ? (ni preverjeno)

SE ŠE UPATE JAVITI VSI SOMARI, KI STE VOLILI TA GNOJ, NI VAS, SRAM NAJ VAS BO.

Starejše novice