Slika je simbolična.
Za naslednji teden so napovedane obilne padavine. Se bo ponovil scenarij iz začetka avgusta?

Te dni smo poročali, da vremenoslovci za prihodnji teden napovedujejo novo pošiljko padavin. V začetku tedna so vremenoslovci Neurja.si opozorili na sekundaren ciklon, ki bo nastal nad severnim Sredozemljem in morebiti poskrbel za novo obilno deževje. 

Na Agencijo Republike Slovenije za okolje smo se obrnili za dodatne informacije o vremenskih obetih in se pozanimali, v kakšnih razsežnostih se bodo pojavile padavine. 

Meteorlog Branko Gregorčič iz agencije za okolje je v telefonskem pogovoru za Sobotainfo pojasnil, da se bo vroče poletno vreme nadaljevalo vključno do nedelje, v Pomurju bo do konca tedna vladala vročina, temperature pa se bodo gibale vse do 35 stopinj Celzija. 

Od četrtka do nedelje bo precej jasno in vroče, napoveduje oddelek za meteorološko napoved agencije za okolje.

Vremenoslovci v tem obdobju ne pričakujejo padavin, izjemoma obstaja majhna verjetnost za kakšno popoldansko vročinsko nevihto predvsem na območju Julijskih Alp in zahodnih Karavank, agencija za okolje ob tem dodaja, da taka morebitna nevihta ne bo prinesla večjih količin padavin, zgolj morda kratkotrajni naliv.

Po nedelji sledi vremenski preobrat

Z začetkom naslednjega tedna pa nas že čaka sprememba, pojasnjuje Gregorčič, v ponedeljek bo nad Sredozemljem nastal ciklon, kot so to že napovedali na spletnem portalu Neurje.si, po besedah Gregorčiča bo ta nekaj dni vplival na vreme v Sloveniji. 

»Zaenkrat so pričakovane količine od ponedeljka dopoldne do torka zvečer od 15 do 40 litrov na kvadratni meter, več v Julijskih Alpah,« je hidrološka napoved agencije za okolje. 

Po današnjih scenarijih se bodo padavine začele v ponedeljek proti večeru in najverjetneje občasno nadaljevale dva do tri dni

Vendar zaradi časovne oddaljenosti dogodka je le stežka doreči samo intenzivnost padavin, opozarja vremenoslovec, ob tem pa dodaja, da nas zagotovo čaka vremenski preobrat:

»Tip vremena se bo spremenil, poletje se bo zaključilo z nedeljsko vročino, nedelja bo še cel dan sončna in vroča.« 

Katera območja pa bodo najbolj na udaru?

Vremenske napovedi za nekaj dni naprej niso zanesljive, poudarja meteorolog agencije za okolje, zato le stežka pove, katera območja bi lahko bila tokrat med prizadetimi, vsekakor pa bodo na Agenciji Republike Slovenije za okolje še posebej pozorni na ranljiva območja, ki so jih avgustovske poplave najbolj opustošile. 

Burno vremensko dogajanje pa naj bi tokrat ubralo drugo pot:

»Lahko se pa zgodi, da bo to pot glavnina najbolj burnega dogajanja šla nekoliko bolj južno proti srednjemu Jadranu,« je razložil Gregorčič, hkrati pa opozoril, da to za zdaj še ni popolnoma zanesljiva napoved. 

Komentarji (4)

Telllievision (ni preverjeno)

Daj nehajte ga srat podkupljeni retardirani lažnivci vsi boste viseli obešeni javno! Svinje satanistične!

Beli vrag (ni preverjeno)

S teuf vse vredi. Za info ti poven, ka majo v Ormoži kockasti oddelek za takše. Info je dobronameren, saj je razvidno, ka si v slabom stanji. Pa uspešno rehabilitacijo.

In reply to by Telllievision (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

Znate vi en debeli drek

Qwwet (ni preverjeno)

Scenarij. Kot v filmu ali pa je kdo že vse vnaprej napisal scenarij?

Starejše novice