Slika je simbolična.
Med tednom bo deževno vreme zamenjalo sonce, za prvomajske praznike pa ponovno slaba napoved.

V prvem dnevu novega tedna smo bili priča oblačnemu in deževnemu vremenu

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje bo ponoči dež ponehal, od zahoda se bo predhodno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od tri do sedem, v alpskih dolinah okoli ene stopinje Celzija.

Jutri bo po nekaterih nižinah sprva megla. Čez dan bo spremenljivo s krajevnimi padavinami, deloma plohami in posameznimi nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16 stopinj Celzija.

Jutra bodo hladna, možnost nastanka ploh

V sredo, četrtek in petek bo delno sončno, popoldne pa ni izključena kakšna ploha.

Jutra bodo hladna, temperature se bodo gibale med dve in osem, ob morju do deset stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od od 12 do 21 stopinj Celzija.

Na severovzhodu bo deževno vreme vztrajalo tudi med prazniki

Kot je razvidno iz zgornje modelske napovedi za naslednjih deset dni, bodo večji del države v soboto, 29. aprila, zajele padavine.

Dež naj bi v noči na nedeljo v večjem delu države prenehal, na severovzhodu države pa bi lahko deženo vreme vztrajalo še v nedeljo, 30. aprila in v ponedeljek, 1. maja 2023.

Najvišje dnevne temperature se bodo za praznike gibale od 17 do 20, na severovzhodu do 15 stopinj Celzija.

Bo dež odnesel kresovanja?

Za prvomajske praznike se tradicionalno odvijajo številna kresovanja.

Na predvečer praznika dela, 30. aprila, so napovedana številna kresovanja in tradicionalno postavljanje mlajev, ki pa bo letos oteženo.

Zaradi slabe vremenske napovedi ponekod že razmišljajo o odpovedi kresovanj, slaba vremenska slika je tako že odnesla kresovanje v Bakovcih.

Komentarji (1)

. (ni preverjeno)

Napoved za 8 dni naprej je totalno brez veze, tou je že zadnjič povedo eden ka se s ten ukvarja in tou njemi vrvlen. Edijno poleti pa v južnih krajih je lejko napoved kar točna za naprej prinas pa niti slučajno.

Starejše novice