Vir: Kmetija Glavinič
Na Vinskem Vrhu bo nastala turistična kmetija z nastanitvijo.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je lani objavilo seznam prejemnikov sredstev na javnem razpisu za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma, s katerim je podprlo turistične nastanitve višje in visoke kakovosti.

Med projekti za popolno prenovo obstoječih objektov je bila izbrana tudi Kmetija Glavinič iz Miklavža pri Ormožu.

Odobrena so jim bila sredstva v višini 906.701,35 evra za turistično kmetijo z nastanitvijo v Vinskem vrhu.

Vsaj šest nastanitvenih enot, kopalni bazen in velnes

Gradnjo turistične kmetije z nastanitvijo so začeli septembra lani, turistična kmetija pa bo imela šest nastanitvenih enot v kategoriji tri jabolka.

Investicija se nanaša na rekonstrukcijo obstoječega objekta, ki je bil zgrajen leta 1980 v nastanitveni objekt z vsaj šestimi nastanitvenimi enotami, kopalnim bazenom, velnesom, fitnesom in kulinaričnimi doživetji.

Z investicijo želijo privabiti tuje goste tudi izven turistične sezone, povečati kakovost že dosedanjih storitev in podaljšati bivanje gostov z dodatno ponudbo.

Kot so sporočili na svoji spletni strani, želijo dopolniti ponudbo turistične dejavnosti kmetijskega gospodarstva, pridobiti 18 postelj in štiri pomožna ležišča ter rešiti problem pomanjkanja nastanitvenih kapacitet na območju destinacije Jeruzalem Slovenija.

Skupna vrednost investicije skoraj dva milijona evra

Načrtujejo, da bo investicija zaključena do junija 2025.

Skupna vrednost investicije je 1.813.402,70 evra brez davka na dodano vrednost, višina financiranja pa 906.701,35 evra.

Starejše novice