Sobotainfo podkast #6, gostja: Tjaša Vrečič, športnica in osebna trenerka.

Tjaša Vrečič je v Sobotainfo podkastu spregovorila o zdravem načinu življenja, bodibildingu, osebnem trenerstvu, pa tudi o manj prijetnih stvareh. Kako zelo jo prizadenejo opazke 'pametnjakovičev', da mišice na ženskah niso lepe? Koliko je odrekanja, da prideš do točke, da osvojiš prvo mesto na odmevni bodibilding tekmi v Nemčiji?

Tjaša Vrečič bi se opisala najprej kot športnico in šele nato kot osebno trenerko. »Kot bodibilderka se zaenkrat še ne upam predstavljati, ker sem dala skozi komaj prvo sezono in potrebujem malo več časa.«

S fitnesom se ukvarja že deset let, z osebnim trenerstvom pa dve leti.

»Kar traja, da se naučiš anatomije telesa, da se počutiš dovolj samozavestnega, da lahko človeku pomagaš,« o odločitvi za osebno trenerstvo pojasnjuje.

Na odmevni bodibilding tekmi osvojila prvo in tretje mesto

Nedavno se je pomerila na odmevni nemški bodibilding tekmi ter osvojila prvo in tretje mesto. Ob razglasitvi rezultatov je bila šokirana.

Na prvo tekmovanje se je pripravljala kar štiri mesece, v tem obdobju pa je morala stopiti iz cone udobja:

»Vsak dan sem morala delati po deset tisoč korakov, pripravljati obroke za več dni vnaprej, celotno življenje sem obrnila na glavo, marsikoga sem dala na stran.«

»Bodibilding se ne šteje kot šport, ampak kot umetnost«

Mnogi se po družbenih omrežjih, pa tudi v živo, še vedno odzivajo, da jim mišice na ženskah niso všeč. Nepotrebni komentarji, ki pa jih je težko preslišati.

Pravi, da se je zaradi takšnih in drugačnih opazk na začetku 'sekirala', a se sedaj več ne.

»Marsikdo mi reče: 'Joj, kako postavo imaš, kako zadnjico imaš.' Jaz pa vedno rečem: 'S takšno zadnjico pride takšen biceps.'

Večinoma so moški komentarji tisti, ki rečejo, da sem trodelni omar. Ampak bodibilding je svet iluzij. Bodibilding se ne šteje kot šport, ampak kot umetnost,« je jasna.

O prepoznavnosti, garanju in podpori družine

V podkastu je spregovorila tudi o zdravem življenjskem slogu, sodelovanju s strankami in o tem, koliko garanja in odrekanja sledi odločitvi o bodibildingu.

Spregovorila je tudi o podpori družine in prijateljev, načrtih za vnaprej, dotaknila se je tudi prepoznavnosti, ki jo je dobila zaradi sodelovanja v resničnostnem šovu Kmetija.

Več pa v Sobotainfo podkastu #6.

Starejše novice