Poleg stanovanjskega kompleksa Zeleni dvor se Murski Soboti obeta izgradnja novih stanovanj na Lendavski ulici. 

V uredništvu Sobotainfo smo opazili, da se je na Lendavski ulici v Murski Soboti, na parceli zraven nedavno izgrajenega stanovanjskega objekta, ponovno začelo graditi.

Pri investitorjih smo preverili, kaj načrtujejo.

Spomnimo ...

V začetku leta 2018 smo poročali o tem, da se na Lendavski ulici v Murski Soboti obeta izgradnja velikega stanovanjskega kompleksa, ki bo zajemal kar 11 stanovanjskih objektov.

Le kmalu za tem, v aprilu istega leta, se je na tem območju že začela izgradnja prvega stanovanjskega bloka, direktor in lastnik družbe Finimo Jožef Gomboc pa nam je takrat potrdil, da se obeta izgradnja več blokov, a da bo hitrost gradnje objektov odvisna tudi od prodaje stanovanj. 

»Gradnja blokov bo seveda potekala postopoma. Veliko je odvisno tudi od prodaje,« nam je takrat dejal Gomboc in dodal, da je v prvem stanovanjskem objektu predvidenih šest nadstropij, v katerih bo 44 stanovanj različnih velikosti.

»Velikosti stanovanj so od 50 do 115 kvadratnih metrov. Šlo bo torej za dvo-, tri- in štirisobna stanovanja. Stanovanji v velikosti 115 kvadratnih metrov bosta dve, ostale velikosti pa bodo poleg 50 kvadratnih metrov še 70 in 85 kvadratnih metrov na stanovanjsko enoto.«

In res, v začetku leta 2019 je nov blok na Lendavski ulici tudi uradno zagledal luč sveta, stanovanja pa so se prodajala po ceni od 93.075 pa do 164.250 evrov. 

Prvotno predvidena gradnja 11 stanovanjskih objektov

Investitorji so po prodaji večine stanovanj v prvem bloku še vedno načrtovali, da bo prišlo do izgradnje več objektov, a so nato poudarili, da bo namesto skupno 11 blokov najverjetneje sledila izgradnja še sedmih blokov, kar pomeni, da bi bilo v kompleksu na koncu osem stanovanjskih objektov.

K temu je pripomogla tudi nova prostorska ureditev tega območja, ki je na tem območju predvidela večje razdalje med objekti in vzpostavitev več zelenih površin. 

»Posledično se bodo povečale razdalje med objekti, zmanjšal faktor pozidanosti območja, povečal obseg zelenih površin. Predvidene so manjše prilagoditve dovozov in dostopov do posameznih objektov,« so zapisali v sklepu o začetku priprave sprememb in dopolnitev odloka o zazidalnem načrtu za območje Lendavska – sever.

A do izgradnje vseh osmih stanovanjskih objektov na Lendavski ulici (še) ni prišlo. Stanovanjska stiska v Murski Soboti pa se je med tem le še poglabljala, tako da danes v mestu praktično stanovanj ni.  

Preberite še:

Nov stanovanjski objekt že v nastajanju

Kot kaže, pa se ti načrti (ali vsaj del njih) po nekaj letih vendarle premikajo naprej. Na Lendavski ulici se je nedavno začela izgradnja novega stanovanjskega objekta, pod okriljem podjetja Finimo, ki se ukvarja z nepremičninami.

Podjetje smo kontaktirali in povprašali o tem, kaj načrtujejo in ali se naposled vendarle obeta izgradnja obljubljenih osmih stanovanjskih objektov.

Direktor podjetja Jožef Gomboc je za Sobotainfo potrdil, da je podjetje Finimo pričelo z izgradnjo stanovanjskega objekta na Lendavski ulici, a dejal, da se trenutno gradi samo en blok. 

»Zaenkrat gradimo en stanovanjski objekt, ki bo zelo podoben stanovanjskemu objektu, ki je že bil zgrajen. Gradnja je enaka, tudi tokrat bo izgrajenih 44 stanovanj, stanovanja bodo praktično enaka,« je pojasnil Gomboc. 

Stanovanja predvidoma že prihodnjo jesen

Kot je še dodal Gomboc, načrtujejo, da bo nov stanovanjski objekt izgrajen do prihodnje jeseni. Stanovanja bodo približno enake velikosti kot v že izgrajenem bloku, cene stanovanj pa investitor za zdaj še ni želel izdati.

»Dela bodo predvidoma dokončana prihodnjo jesen, se pravi 44-stanovanjski blok. Stanovanja se bodo začela prodajati enkrat jeseni,« je še pojasnil Gomboc.

Obeta se tudi izgradnja stanovanjskega kompleksa Zeleni dvor

Gradnja omenjenega stanovanjskega objekta na Lendavski ulici sicer sovpada tudi z gradnjo stanovanjskega kompleksa Zeleni dvor, ki se obeta na gramoznem parkirišču zraven Avtobusne postaje Murska Sobota in katerega investitor je podjetje Imo-Real.

Kot so pojasnili investitorji, se začetek gradnje stanovanjskega kompleksa Zeleni dvor obeta že jeseni, načrtujejo pa 76 stanovanj, ki bodo predvidoma vseljiva do konca leta 2025.

V kolikor bosta oba stanovanjska projekta izvedena v predvidenem (podobnem) času, bi se stanovanjska problematika v središču Murske Sobote, ki smo ji priča v zadnjih letih, vsaj nekoliko izboljšala. Te investicije zato pozdravlja tudi župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj.

Preberite še:

Komentarji (33)

Robin hud. (ni preverjeno)

Koncno neka pametnoga, nej pa samo neksne baute pa trgovski centri! Al zalostno je to, ka si ga clovik nemre privosciti. Ge so cajti ka si si kak delavec lejko privosco kuco, stanovanje, morje.... Gnes den pa kak delavec nemres nika, ne ostane niti za trgovino, kda pokrijes vse stroske stanovanja, zavarovanja, in se 100 drujgoga sranja kero neje obvezno, nemres pa nika brez. Narod kritizera stari yugo sistem, kak je nej bilo milke pa banan, pa neksnoga sranja nepomembnoga.... Kda je bijla yuga pa Tito, je mladine nej trbelo bejzati v tujino, vsi smo meli vsega zadosta. Zaj pa ci scejs kelko telko normalno ziveti, mores biti neksen butec v javnon sektori, ali pa v politicni jebiveter. Al pa v austriji delati.

Janšist (ni preverjeno)

Zdaj je pa "demokracija" pa naš "pošteni" Janči in njegovi kolegi !

In reply to by Robin hud. (ni preverjeno)

bonge (ni preverjeno)

Tvoja yuga,je dvakrat bankrotejrala tak je bijla uspešna. Jebo te tvoj tito pa socijalizem. Ogromno mladih lidij je bejžalo v tujino takrat delat... Nej ka be pou teh stanovanj nikak predrago plačo ostalo polovico pa be doibile socijalaši kere do razrajale pa uničevale blok kak se dogaja že v enon meste v sobote. Ge če man 170.000 eur se rajše eno malo kučico napraven pa man mer pred bagro.Glede javnoga sektora se pa strinjan z tebof.

In reply to by Robin hud. (ni preverjeno)

Janśist (ni preverjeno)

Tupi Slovenia bi bankrotirala če bi jo vodil pošteni Janez. Vse bi prodal Madžarom.

In reply to by bonge (ni preverjeno)

Robin hud. (ni preverjeno)

Zijvo v staron sistemi, delo v panoniji, naredo kuco.... Nekda si sou v austrijo, ce si sceu, gnesden pa kak mlade mores iti, ci sces ziveti pa nekaj meti. Gnesden majo vsi prednost pred domacimi lidami... Ukrajinci, razni migranti, tuji koncerni, tuje firme... Vglavno vsi razen nas domacih pridnih lujde. Keri bi samo radi ziveli brez toga ka bi samo cejle dnejve brodo na to, ce ostane na konci mesca zadosta ka mo lejko sou z druzinof na pico. Obcudujen lidi, keri se zakrediterajo do 65leta, ka postavijo neksno kucico, pa ka dejansko lejko z ten ka njin na kunce mesca ostane.

In reply to by bonge (ni preverjeno)

urška rules (ni preverjeno)

jaz se spomnin z tiszih cajtov vglanen tou ka kda sen priša v avstrijo sen prvo pol vure stal pred izložbami pa sanja kaj vse majo mati si je kupla kafe ka prinas nejsi doba oča pa gume pa cement pa douba sen katalog od qeeleja cejle dneve sen tisto gleda kaj vse majo mi pa nejsmo meli nič

In reply to by Robin hud. (ni preverjeno)

Janšist (ni preverjeno)

Ka si si nej küpa ?

In reply to by urška rules (ni preverjeno)

Gost55 (ni preverjeno)

Delo v panoniji, bi imel kar nekaj za povedati kako se je tam delalo, zato pa firme več ni, so jo pokradli, od strojev do načrtov. Če je ne bi, bi lahko zdaj več kot prosperirala. Kredite je pa takrat poplačala hiperinflacija. Ni bilo vse tako kot bi radi komunisti/svobodnjaki prikazali. Svobodnjaki zdaj želijo nam, ki celo življenje delamo, ustvarjamo, tvegamo svoje zdravje, da nekaj ustvarimo, stalno živimo pod stresom, ..., vse vzeti, nas obdavčiti, dati avtohtonim in uvoženim parazitom, ki živijo lahkotno življenje in izkoriščajo sistem. A je to prav? Lepo vas prosim. Eni dobijo vse zastonj, da država, občina, eni pa moramo delati, se zakreditirati, se odrekati, samo da nas bodo potem svobodnjaki lahko davčili.

In reply to by Robin hud. (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Zaposlen v javnem sektorju s srednjo izobrazbo 30 let in ne dosegam minimalca. Treba je ločiti stvari.... V javnem sektorju samo tisti na visokih stolckih pohapsajo državni denar in to ponavadi za ne delo

In reply to by bonge (ni preverjeno)

Gost55 (ni preverjeno)

Pridi k nam v zasebni sektor, boš vsaj vedel kaj je delo, plača pa če se boš izkazal in znajdel dosti boljša, drugače pa minimalec kot v JS, ampak v ZS je potrebno tudi za minimalca prokleto dosti delati.

In reply to by . (ni preverjeno)

n8 (ni preverjeno)

Napisali ste resnico, nekaj, česar N24TV, tednik Demokracija, in druga desna trobila nikoli ne bi objavila. Mladim je treba pač predočiti vse kar je v zvezi z YU in socializmom, kot nekaj najslabšega in pogubnega. Če je potrebno, tudi z lažmi in potvarjanjem! Danes je v naši "brezhibni" kapitalistični SLO drugače. Težnje pohlepnih in grabežljivih bogatinov po neenakosti, so ustvarile družbo bogatih in revnih. V tej družbi je veliko mladih, ki nimajo premožnih staršev, niti začetnega kapitala za ustvaritev doma in družine, kljub izobrazbi. Tako je odločitev za odhod v tujino marsikdaj razumljiva. Da je bil socializem bolj prijazen do mlade generaciji, ki si je urejala življenje, je danes bogokletno govoriti, skratka z vsemi sredstvi je potrebno zatreti to "pogubno" miselnost.

In reply to by Robin hud. (ni preverjeno)

.soo (ni preverjeno)

Problem je ker vidiš samo eno stran idiotizma, ko pa so na drugi strani zrcalno enaki, še slabši saj so več časa na oblasti, simpatije imajo z Yugo sistemom, vrednote in bolane seksualne ideje pa vse iz pokvarjenega zahoda prisilno uvažajo. Da ne govorim o davkih ki so sami sebi namen, kot npr. Co2 nateg v EU, ostali svet pa nič.
Zresni se in poglej realno.

In reply to by n8 (ni preverjeno)

n8 (ni preverjeno)

Ravno v tem je problem, da je idiotizem splošno prisoten. Vsak družbeno politični sistem ustvarjamo ljudje sami, dobri in slabi. Prav pokvarjenost človeka je kriva za propad socializma in komunizma po svetu. O nekih "vrednotah" pa toliko govorimo, da nam zmanjka časa, da bi jih resnično živeli. Ni toliko pomembno koliko časa je kdo na oblasti, pač pa, koliko stori dobrega za narodu v blagor. Kakor v nekdanji YU, tako so tudi v SLO prisotni plusi in minusi. Vsak pač ocenjuje stvari na podlagi svojih videnj in doživetij, kar je tudi realna ocena in ni posledica hujskaštva. Je pa veliko takih, ki le obsojajo, ne vedo pa niti koga, niti zakaj!

In reply to by .soo (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

fajn upajmo da ne de tej blok samo za socialne probleme ampak tudi za nas, ka smo mogoce sami pa bi radi meli nekaj svojoga .

koštrica (ni preverjeno)

. ( Ta stanovanja se bodo prodajala tako ,kot v bloku zraven .Gomboc to ne gradi za stanovanjsko razen ,če stanovanska kupi cel blok .

In reply to by . (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Upajmo :)

In reply to by koštrica (ni preverjeno)

frap (ni preverjeno)

geto, socialni,favelas,normalni nemajo penez

.. (ni preverjeno)

Ja ka pa cestna povezava na lendsvsko. Že zdaj je cejla štala na semaforaj. Krožišče naj napravijo kak prvo.

frap (ni preverjeno)

ma sto drugi probleme z nalaganje glupe strani,celo minuto traja ka me preusmeri na cloudflare,pa preverja ce je povezava varna,se kake infekcije nalezem na toj jebeni strani.

frap (ni preverjeno)

sobotainfo.com needs to review the security of your connection before proceeding.
shit!!

In reply to by frap (ni preverjeno)

JOŽEEEEK (ni preverjeno)

Edini poštene gradbinek kateri je šal v stečaj pa je izplačo delavcon vse ka njim po zakoni pripada.
Kapo dol . Veliko poslovnih uspehov.

Fonzer (ni preverjeno)

Ka pa parkirišča de zadosti? Če de pa nov blok

.... (ni preverjeno)

Upam da bo vsaj Gomboc imel neke normalne cene, ker to kar prosi Imo-Real si mlada družina nemore privoščit.

.... (ni preverjeno)

ka pa čakaš ka boš zašenki dobo stanovanje delat se spravi ne ka na kavči ležiš cele dneve

In reply to by .... (ni preverjeno)

Bvvv (ni preverjeno)

Samo ilegalno lahko toliko zasluži v času svojega življenja ali s preprodajo ....., ali pa ti nikoli nisi redno legalno bil zaposlen, da bi to vedel.

In reply to by .... (ni preverjeno)

Tibop (ni preverjeno)

Normalnih cen več nega. San vido ka v Beltincih nova trosobna (88 m2) stanovanja odavlejo za 191K. To je že več kak 2000 EUR na m2 za Beltince. No, te lahko tu še več čakaš. Vsaj 2100 ali 2200 EUR na m2.

In reply to by .... (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

IMO REAL kasejra dobrih 3000eur/ m2. 260.000 za 80m2 stanovanje bruto.
Man povprecno slovensko placo, moja pa malo vec kak minimalca. SVA SI RACUNALA IN NAMA NEJDE SKAUZI NAKUP...
NITI CE ZEMEVA MENSO SLABIH 60M2 NEJDE SKAUZI!

SRANJE JE TAU KA MA IMO REAL PRECI GRADBENIH PARCEL V LASTI V MS. POSLEDICNO DRUGI INVESTITORI NE DOBIJO ZEMLJISCA ZA MOZNOST GRADNJE. GLAVNO FAJN SO SI ZRIHTALI. ZATAU PA NA ENON BLOKI TELKO ZASLUZIJO KA DRUGEGA ZASENKI POSTAVIJO:)

In reply to by Tibop (ni preverjeno)

Srko56 (ni preverjeno)

Spet za bogataše!!!!!!

kiko5 (ni preverjeno)

če ima bogataš vsaj malo možganov bo raje zgradil hišo ne pa kupoval stanovanje za 3 tisoč evrov po kvadratu za nekšno malo luknjo

In reply to by Srko56 (ni preverjeno)

kofetar (ni preverjeno)

Rajši si kupite Gombocovo stanovanje ka te meli bar malo zelenja, kak Zeleni dvor šteri de sam beton(na ton malon placi nega mesta za zelenje, kamoli park na dvorišči kak je narisano-premislite malo če je to izvedljivo).

Posel, DF (ni preverjeno)

Zaj boš meu priliko selitve v lastniško stanovanje, samo s starof
boš prle mogo sklenati pogodbo o dokapitalizaciji.

Interesentt (ni preverjeno)

Zanima me, prosim cena po kvadratnem metru.

Brez komentarja (ni preverjeno)

DF pa zaj ne MUUU, ne BEEE.

Starejše novice