Slika je simbolična.
Na območju murskosoboške občine je bilo lani nameščenih 26 novih košev za pasje iztrebke in 20 košev za smeti.

Pobiranje pasjih iztrebkov preprečuje zdravstvene težave ljudi in živali. Mestna občina Murska Sobota zato poziva lastnike psov, da naj bodo uvidevni in odgovorni in se na sprehod s svojim hišnim ljubljenčkom zmeraj odpravijo z vrečkami. 

»Iztrebke svojega kužka zmeraj poberite in s tem prispevajte k urejenemu videzu okolice in preprečite širjenje bolezni.«

Iztrebke pobirajte tudi izven urbanega okolja, na kmetijskih površinah, saj se lahko bolezni prenesejo na poljščine ali pa okužijo živino.

Na sprehod s svojimi ljubljenčki zmeraj vzemite posebne vrečke za njihove iztrebke in jih odvrzite v koš.

 Kakšne so kazni?

Odlok o javnem redu v Mestni občini Murska Sobota določa, da je prepovedano puščati živali na javnih površinah brez nadzora in voditi pse in druge domače živali po zelenicah, parkih in drugih javnih površinah brez ustreznega pripomočka za odstranitev njihovih iztrebkov.

Za kršitelje je predvidena globa v višini 125,18 evrov.

Prav tako morajo skrbniki na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu, saj je s tem omogočeno varstvo psa in človeka, kar določa Zakon o zaščiti živali. 

Za kršitelje zakon predvideva globo v višini 200 do 400 evrov.

Komentarji (3)

Labod (ni preverjeno)

Naj že enkrat inšpektorji kaznujejo tiste lastnike psov kateri ne pobirajo iztrebke za svojimi ljubljenčki. Več ne moreš normalno hoditi po pločnikih, da ne bi stopil v njihovo nesnago. Dejansko je to nesnaga lastnika ne psa.

Niko i ništa (ni preverjeno)

Vse pse je treba postreliti
oziroma bolj na fino
EVTANIZIRATI
kajti psi povzročajo zmanjšanje natalitete slovencev
Babe imajo raje pse kot otroke

In reply to by Labod (ni preverjeno)

F., Satahovci (ni preverjeno)

Tratnjek - DF, tij bi tou lejko gor pobejro, nej ka samo cuzaš socialo.

Starejše novice