Vir: posnetek zaslona
Lokalna skupnost v skrbeh za prihodnost predšolske vzgoje v Fokovcih.

Zaokrožile so govorice, da naj bi v Fokovcih zapirali enoto vrtca. Debata se je razširila tudi na družbenem omrežju Facebook.

Tomaž Gregorec, svetnik v občinskem svetu občine Moravske Toplice, je med drugim zapisal, da bi kraj z zaprtjem vrtca izgubi dušo, »otrokom pa se odvzamejo korenine, ki bi jih vračale nazaj v domači kraj.«

V komentarjih se je vnela burna razprava, oglasil se je tudi podžupan Sašo Koca, ki je navedbe ovrgel.

Preverili smo, ali to drži. Za pojasnilo smo se obrnili na občino Moravske Toplice.

Zaprtje ne, revizija da

Za Sobotainfo so pojasnili, da so nepreverjene in očitno zlonamerne govorice o kakršnem koli zaprtju vrtčevskih enot neresnične.

»Organiziranost vzgojno-varstvenega zavoda Vrtci občine Moravske Toplice je urejena v skladu z odlokom o ustanovitvi javnega vzgojno-varstvenega zavoda Vrtci občine Moravske Toplice, kjer je v drugi členu določena sestava vrtcev, pri čemer je teh šest - Bogojina, Filovci, Fokovci, Martjanci, Moravske Toplice, Dvojezična enota Prosenjakovci,« so sporočili z občine in dodali, da »zavod lahko po predhodnem soglasju z ustanoviteljem organizira delo v novi enoti vrtca ali ukine obstoječo, če so zato podani zakonski razlogi.«

Pri tem izrecno poudarjajo, da poseg v obstoječi odlok in odločanje o ukinitvi enot ni predvideno za obravnavo na seji občinskega sveta občine Moravske Toplice. 

»Lahko pa napovemo, da pa je predvideno naročilo celovite zunanje revizije preteklega poslovanja javnega zavoda zaradi indicev o anomalijah in z namenom zaščite interesov ustanovitelja in ne nazadnje staršev vrtčevskih otrok, ki so zmeraj bolj obremenjeni zaradi pogostih dvigov ekonomske cene vrtca,« so pojasnili.

Investicije

Občina Moravske Toplice je v preteklem letu za vrtce namenila 1.235.776,46 evrov, v letošnjem letu pa je na tej postavki predvidenih 1.710.500 evrov, od tega 50.000 evrov za investicijsko vzdrževanje in opremo vrtcev ter 320.000 evrov za izgradnjo in ureditev vrtcev. 

Poudarjajo, da so večji investicijski posegi odvisni predvsem od sofinancerskih sredstev, ki jih občine prejmemo od države, zato si veliko obetamo od Vlade Republike Slovenije in konkretno ministrstva za vzgojo in izobraževanje.

»V mesecu maju je bil na to temo v občini Moravske Toplice na obisku tudi resorni minister Darjo Felda, ki je napovedal, da so primerni državni razpisi za to področje predvideni v letu 2026.« 

Spomnimo ...

Občinski svet občine Moravske Toplice se je na zadnji februarski dan sestal na 11. redni seji, kjer so med drugim obravnavali Mnenje k imenovanju ravnatelja Vrtcev občine Moravske Toplice, ki zajema šest enot. V Bogojini, Filovcih, Fokovcih, Martjancih, Moravskih Toplicah in Prosenjakovcih.

Na objavljen razpis za ravnatelja vrtcev, sta se prijavili Biserka Ocvirk, zaposlena kot vzgojiteljica predšolskih otrok v Vrtcu Škofljica in Simona Kaučič, dolgoletna ravnateljica Vrtcev občine Moravske Toplice.

Svetniki občine Moravske Toplice so kljub pozitivnemu mnenju sveta staršev in zaposlenih sedanji ravnateljici Kaučič, takrat podali 11 glasov za Biserko Ocvirk in štiri glasove za Simono Kaučič.

Komentarji (10)

323 (ni preverjeno)

ko je vzgojiteljic in pomočnioc v vrtcu več kot otrok, je čas da se zapre vrtec. žal.

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Hmmm, pa se raja buni, da prihajajo Azijci in Arabci.

Ja, saj morajo, ker drugače bo ta del sveta, ki mu še pravimo Evropa, izumrl.

Evropa že izumira.

Tudi na referendumu se je pokazalo, da je Evropa kultura smrti ❗

Tu bi raja samo lepo lagodno živela, furala lepe avte, imeli vsak teden nove cunje, potovanja in podobno.

Razdvojeno in samsko življenje, to je moderno v Evropi.

In na koncu še evtanazija.

VSE PROTI ZAKONOM NARAVE ❗❗❗

Družina in otroci so jim pa zadnja stvar.

Prihajajo ljudstva, ki jim DRUŽINA pomeni 1. stvar na svetu ❗❗❗

Trajder z Lendave (ni preverjeno)

Mene do tudi zaprli, če ne vrnem penaz za kere san lidij opeharo.
Pa dela što bruko oz. se za mene sekera?

weil (ni preverjeno)

LM, žal se morem tokrat s teboj strinjati:
Evropa že izumira.

"Tudi na referendumu se je pokazalo, da je Evropa kultura smrti ❗

Tu bi raja samo lepo lagodno živela, furala lepe avte, imeli vsak teden nove cunje, potovanja in podobno.

Razdvojeno in samsko življenje, to je moderno v Evropi.

In na koncu še evtanazija.

VSE PROTI ZAKONOM NARAVE ❗❗❗

Družina in otroci so jim pa zadnja stvar."

captain (ni preverjeno)

da bodo zaprli enoto vrtca na Goričkem kar je nujno, že leta je negativni prirastek, kar ugotavlja tudi soboški stolni župnik ko ukinja maše zaradi premalo ljudi !

In reply to by weil (ni preverjeno)

of majči (ni preverjeno)

Evropa de izumrla samo te, če de pozabila na svoje vrednote, ge je najpomembnejša zapuščina razvetljenstva. Vse ostalo praznomlatenje desničarof pa je namenjeno samo ohranjanje privilegijov peščice.

In reply to by weil (ni preverjeno)

balounar (ni preverjeno)

Žalostno je ka se morejo takše stvari rešavati prek Fb, sicer so pa M. toplice fenomen velemesta s profi SD podžupanom, ter še enim sdsovim laik pođžupanom, ter naveza SDS- SD v občinskem svetu, to je kak Merklova mejla, Roten Švarc, toga nega nindre, tu so samo privat interesi par posameznikov, za občane itak nej važno, za osnove kak so vrtec na periferiji ter ostale stvari izven centrov večine volilcov bomo pa ukinjali, pa te pravijo ka je v Slo centralizacija, tudi v Moravskoj občini je, pa to velka.

Moravčar (ni preverjeno)

Prejšnja ravnateljica se je borila za otroke in vse enota v zavodu, ta nova ravnateljice pa plejsala kak de tej gostilniški župan pravo-katarstofa od župana.

121532 (ni preverjeno)

Šalovskemu direktorju toplo priporočamo branje osme božje zapovedi, preden bo spet pri bogajnskem doktorju klečal.

Fokovčar (ni preverjeno)

Žalostno, ka se na tej občini dogaja. Vači pa je župan na Murskon vali san omenjal zapiranje dveh enot, Fokovci -Filovci. Naj de zdaj glasen!

Starejše novice