Svetniki občine Moravske Toplice z 11 glasovi Biserki Ocvirk, za novo ravnateljico Vrtcev občine Moravske Toplice.

Občinski svet občine Moravske Toplice se je minuli četrtek sestal na 11. redni seji.

Med dnevnim redom so pod šesto točko obravnavali Mnenje k imenovanju ravnatelja Vrtcev občine Moravske Toplice

Vrtci občine Moravske Toplice zajemajo šest enot, v Bogojini, Filovcih, Fokovcih, Martjancih, Moravskih Toplicah in Prosenjakovcih.

Na razpis dve prijavi

V Zakonu o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja je zapisano, da ravnatelja vrtca imenuje svet javnega vrtca, ki si mora pred odločitvijo o izbiri kandidata za ravnatelja, o vseh kandidatih, ki izpolnjujejo pogoje, pridobiti mnenje vzgojiteljskega zbora in mnenje lokalne skupnosti, na območju katere ima vrtec sedež.

Na objavljen razpis za ravnatelja vrtcev, sta se prijavili dve kandidatki, in sicer Biserka Ocvirk, zaposlena kot vzgojiteljica predšolskih otrok v Vrtcu Škofljica in Simona Kaučič, dolgoletna ravnateljica Vrtcev občine Moravske Toplice.

Pozitivno mnenje za zdajšnjo ravnateljico, svetniki več glasov namenili Biserki Ocvirk

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah Sobotainfo, so v svetu staršev in zaposleni, dali pozitivno mnenje zdajšnji ravnateljici Simoni Kaučič.

Svetniki občine Moravske Toplice so kljub pozitivnemu mnenju sveta staršev in zaposlenih podali 11 glasov za Biserko Ocvirk in štiri glasove za Simono Kaučič.

O ravnateljici zavoda Vrtci občine Moravske Toplice bo jutri, 5. marca, odločal svet javnega zavoda, ki v soglasju z ministrom za šolstvo in šport ravnatelja imenuje in razrešuje. Mandat ravnatelja traja štiri leta.
 

Kaučič prvič s prijavo na razpis za delovno mesto ravnatelja že leta 2008

Biserka Ocvirk, zaposlena kot vzgojiteljica predšolskih otrok v Vrtcu Škofljica, je po izobrazbi vzgojiteljica predšolskih otrok in univerzitetna diplomirana socialna delavka, z več kot 35 letnimi delovnimi izkušnjami vzgojiteljice v vrtcu.

Simona Kaučič se je v vrtcu zaposlila leta 1992, je dolgoletna ravnateljica zavoda Vrtci občine Moravske Toplice. Prvič se je na razpis za delovno mesto ravnatelja prijavila že leta 2008.

Simona Kaučič glasovanja svetnikov ni želela komentirati, Biserka Ocvirk pa je za Sobotainfo dejala, da od sveta javnega zavoda ne pričakuje nič, »naj zmaga najboljša kandidatka

Sašo Koca, podžupan občine Moravske Toplice in Alojz Glavač, župan občine Moravske Toplice se na naše telefonske klice za odziv nista javila.

Komentarji (19)

Niko i ništa (ni preverjeno)

bom jaz izbral novo ravnateljico
Še raje bi imel pa ravnatelja

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

GLEJ ZASTAVO NA SLIKI ❗❗❗

Očitno Nemci bolje od nas vedo, kako se pravilno navpično obesi Slovenska zastava.

Dober teden nazaj je o tem bila debata, ko so bili skoki v Obersdorfu.

Pri nas so ga kiksnili tudi pisci zakona, ki so zapisali, da se zastava ne sme obesiti navpično.

Povsod po svetu se zastave obesi vodoravno in navpično.

No, še najhuje je z grbom.

Pomembno je, da mora grb vedno biti navpično, tako bi ga na navpični zastavi morali zasukati za 90 stopinj.

Ležeč grb, kot na sliki, pomeni smrt lastnika oziroma kapitulacijo ❗❗❗

stari dobri … (ni preverjeno)

kaj če bi imeli v zastavi namesto grba s triglavom
grb z golobom
Kaj pa je naredil triglav za nas
In koliko dobrega je naredil golob za nas
Primerjajte

In reply to by Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Labod (ni preverjeno)

Tu pa je neka velika kuhinja na sporedu, če domačo menjavajo za nekoga iz Škofljice. Bilo bi zanimivo kdo in zakaj jo forsira za ravnateljico, če prejšnja še ne gre v penzijo in ni dala odpoved.

lipica (ni preverjeno)

Vsekakor je potreben nov veter v Vrtcih Občine Moravske Toplice. Večina njih ( tudi zaposlenih), ni zadovoljna z dosedanjo ravnateljico.
Podrobnosti ne bom komentirala.

Moravčar (ni preverjeno)

Ti tudi nisi zadovoljna sama sabo

In reply to by lipica (ni preverjeno)

- (ni preverjeno)

po mojem je slabo nategnjena
pa zato ni zadovoljna sama s sabo

In reply to by Moravčar (ni preverjeno)

balounar (ni preverjeno)

Ja nej so dosegljivi za pogovor gospod župan in podžupan, upan ka po naslednjih volitvah nede trbelo ka do dosegljivi, ka jih več nade, eden v penziji, bucoja pa šankišti nado večno volili. sdsds to ti je mučkanje.

Ana (ni preverjeno)

No, kaj bi pa porekli na to....
Pred dnevi je do mene prišla vest, da Biserka Ocvirk, vzgojiteljica iz Vrtca Škofljica, kandidira za ravnateljico Vrtcev občine Moravske Toplice. Informacija me je zelo presenetila. Biserka Ocvirk je sicer v preteklosti že kandidirala za ravnateljico v zavodu, kjer je zaposlena, a s kandidaturo ni uspela. Neke večinske podpore pri zaposlenih ni imela. Po izbiri v.d. ravnatelja je ga. Biserka zasedla mesto pomočnice ravanateljice. na tem delovnem mestu je bila le kratek čas, saj je zbolela. Tako, da je težko govoriti, kako se je izkazala. Zaposleni so povedali, da ni bila preveč priljubljena. Na ponoven razpis za prosto delovno mesto ni kandidirala. Kolikor sem jo spoznala kot v.d. lahko rečem, da ji pri delu z otroci ni kaj očitati. Kar pa se tiče povezovalnosti, sodelovlanosti in izpoljevanju določenih nalog, bi se lahko pogovarjali. Za nesodelovnje in neizpolnjevanje vseh obveznosti je prejela Opozorilo pred odpovedjo pogodbe. Poraja se mi vprašanje, zakaj kandidira zdaj, malo pred upokojitvijo in to v kraju, kjer do zdaj ni delovala… Kot dolgoletna ravnateljica in nato v.d. v zavodu iz katerega izhaja ga. Biserka lahko rečem le, da bodite pozorni koga boste izbrali in kakšen vrtec si v bodoče želite.. (v. s.)

sodelavka (ni preverjeno)

Oh, ga. dolgoletna ravnateljica in v.d. v našem zavodu. Niste povedali, zakaj vi niste bili uspešni pri vaši ponovni kandidaturi za ravnateljico v vašem zavodu, kaj? Da so izbrali drugo!!! Pa vas druga ni hotela niti za pomočnico, čeprav ste bila doooolgoooletna ravnateljica! Pri nas ste "mešali drek" eno leto, samo po vaši zaslugi je moja sodelavka dobila Opozorilo pred odpovedjo, ker jo niste mogli utišati, ko ste kršili zakonodajo in vas je na to opozarjala. Nepriljubljeni ste bili vi, ko ste nam lagali, nas zavajali in nastopali vzvišeno, nesramno, gospodovalno ter povsem nestrokovno. Biserko poznam dlje časa kot vi, zato si ne drznite reči, da ni priljubljena in še kaj več! Glede strokovnosti vas je že davno prekašala! Po priljubljenosti pa ji niste segli niti do gležnjev! Brigajte se zase, mi se že dolgo ne brigamo za vas!

In reply to by Ana (ni preverjeno)

Hah (ni preverjeno)

A ni ta Ocvirkova sestra od Sukiča, ravnatelja na soboški poklicni šoli, Ringoja? Ka pa serejo te SDSovci...pa Koca kak te nej sram, ka tou podperaš? Glavno ka se po oštarijaj odi..drugo tak ne vejte!

Lukčev Mesec (ni preverjeno)

Misliš večnega ravnatelja ?

In reply to by Hah (ni preverjeno)

Prr (ni preverjeno)

Pa nej te Ringo sosed od sestre od moža Simone pa še najbokši pajdaši? Vejpa so iz iste vasi, ka se pa dogaja? To pa žalostno, ka se nastavla eno iz Škofljice!

Moravčar (ni preverjeno)

eni se spremenijo in postanejo pokvarjenci.

In reply to by Prr (ni preverjeno)

SD(s) (ni preverjeno)

Kosa znan ne uspe od nevole komenterati pod različnimi imenami. Zdaj z Luison verjetno švicata pa kujeta teorije zarote….Tak je kda se lastne sence bojiš, vej vsaki bi se, če bi imel telko “blata” na grbi…. lejko bi se zvala duo Penzion&Gostinstvo 😄😄😄

Neven2 (ni preverjeno)

eh

Sebeborci (ni preverjeno)

Ravnateljico treba menjati. Najprej treba poskrbeti za kader, ki je najbolj pomemben , da bo zadovoljen brez pritiska in presinga hodil med malčke. To sedanja ravnateljica ne ve in noče znati. Zadovoljen, srečen, pomirjen vzgojitelj je najboljši varuh otrok in tega si želijo prav vsi starši .Na plečih drugih se hvaliti z dosežkih in se v javnosti fotografirati je najlažje. Zakaj se ob podelitvi za športne dosežke ni pojavila na slavju podelitve na primer vzgojiteljica , ki je dejansko delala z otroki???

Moravčar (ni preverjeno)

Ne vem zakoj je potem dobila v kolektive večinsko podporo.

In reply to by Sebeborci (ni preverjeno)

nujno (ni preverjeno)

končno jo le zamenjajo!

Starejše novice