FOTO: Facebook (Maximo & Bowl Max; Zvezda Turizem, Mensana; medgeneracijsko središče)
Preverili smo, kateri pomurski gostinci s svojo ponudbo malic najbolj prepričajo.

V službo, po nakupih, z otroki na trening, staršem na pomoč pri hišnih opravilih in še in še … V preteklosti si najbrž ne bi mislili, da bomo kdaj živeli v družbi, v kateri bomo le stežka našli čas za pripravo hranilnega domačega obroka, pa vendar to postaja resničnost.

Raje, kot da bi po napornem dnevu čas in energijo doma izgubljali še pred štedilnikom, pripravo obroka zaupamo drugim. Med službo skočimo v bližnji lokal ali pa zavrtimo telefonsko številko najljubšega gostinca in naročimo malice – velikokrat kar z dostavo, za večje število sodelavcev. Ob natrpanih urnikih to postaja vse bolj priljubljena rešitev, ki cenovno niti ne predstavlja več bistveno večjega stroška v primerjavi z domačo prehrano.

Tako ne preseneča, da so ponudbe malic redno tudi med najbolj klikanimi vsebinami na Sobotainfo. Gostincev, ki na naših straneh z vami delijo svoje tedenske in dnevne jedilnike, je skupno že 15. A kateri s svojo ponudbo – vsaj po klikih sodeč – najbolj prepričajo?

Preverili smo obiskanost oziroma oglede strani s ponudbo malic v letu 2019 in ugotovili, da se v sam vrh priljubljenosti uvršča Restavracija Zvezda. Zbrala je namreč 15,6 odstotka vseh ogledov ponudbe malic. Z le majhnim zaostankom in 14,4 odstotka ji sledi Restavracija Maximo na drugem mestu. Restavracija Mensana je zbrala 9,98 odstotka ogledov in s tem zaseda tretje mesto. Med peterico najbolj branih pa sta se uvrstili še Okrepčevalnica Laguna in Bistro Bunker.

Cene malic v omenjenih lokalih se povečini gibljejo med 4,50 in 5 evri, v posameznih primerih pa tudi nad 6 evrov. Razmerje v ogledih, ki jih na naših straneh beležijo posamezni gostinci, preverite v infografiki:

*Expano Food&Drink se je objavam ponudbe malic na Sobotainfo pridružil šele letos.

V javnih zavodih prihranimo še malenkost več

Sicer pa še cenejšo rešitev velikokrat najdemo v javnih zavodih, ki poleg svojih običajnih storitev opravljajo zunanje dejavnosti ter obroke nudijo tudi zunanjim odjemalcem. Na območju Murske Sobote so to na primer Splošna bolnišnica Murska Sobota, Dom starejših Rakičan ter Center šolskih in obšolskih dejavnosti Murska Sobota

Ob razmeroma ugodni ceni ta izbira ponuja še eno prednost; ker gre za ustanove, ki jim zaupamo najbolj ranljive člane družbe, je zdravi, uravnoteženi prehrani namenjeno še nekaj dodatne skrbi.

Pregled ponudbe javnih zavodov v Murski Soboti kaže, da se cene malic povečini gibljejo okoli 4 evrov, kosila so za približno evro dražja. S tem so od povprečne ponudbe gostincev torej cenejši približno za evro.

Splošna bolnišnica Murska Sobota

V jedilnici Službe bolnišnične prehrane in dietoterapije, za stavbo Otroškega in Infekcijskega oddelka, zunanjim obiskovalcem, obiskovalcem ambulant in drugim interesentom malice ponujajo vsak delovni dan od ponedeljka do petka, med 10.30 in 14.00 uro. Na voljo so mesna in brezmesna malica, malica 'na žlico', solate iz solatnega bifeja, dnevne juhe in dnevne sladice.

Cena mesne malice je 4 evre, cena malice na žlico 3,90 evra in brezmesne malice 3,70 evra. Manjša porcija malice na žlico znaša 2,10 evra, medtem ko je za kosilo treba odšteti 5,10 evra. Z lastno odjemalno posodo in ob predhodnem dogovoru je malico oziroma kosilo mogoče odnesti tudi domov. 

Dom starejših Rakičan

V Domu starejših Rakičan ob pripravi obrokov za stanovalce poskrbijo tudi za zunanje abonente in tiste, ki jim kosila dostavljajo na dom. Glede na zdravstveno stanje posameznika pa pripravljajo tudi ustrezne diete.

Mini kosila ponujajo po ceni 4,30 evra, dietna kosila za 6,90 evra, mini dietna kosila pa za 5,70 evra. Malica zunanje uporabnike stane 4,20 evra. Kosilo lahko odnesete na dom ali ga zaužijete v jedilnici doma.

Center šolskih in obšolskih dejavnosti

Prav tako si okusen obrok lahko privoščite v soboški enoti Centra za šolske in obšolske dejavnosti v Tomšičevi ulici. 

Za malico boste tam odšteli 4 evre, za kosilo pa 5,5 evra.

Pri katerem od omenjenih gostincev si najraje privoščite malico?

Balejranca
0% (0 glasov)
Bistro Bunker
0% (0 glasov)
Car
0% (0 glasov)
Elvis American Bar
0% (0 glasov)
Gostilna – Pizzeria Nona
0% (0 glasov)
Gostišče Sport.s
0% (0 glasov)
Hotel Diana
0% (0 glasov)
Motel Čarda
0% (0 glasov)
Nathalie Vital
50% (3 glasov)
Okrepčevalnica Laguna
17% (1 glas)
Restavracija Maximo
0% (0 glasov)
Restavracija Mensana
17% (1 glas)
Restavracija Zvezda
17% (1 glas)
Skupaj glasov: 6

Komentarji (36)

Baler (ni preverjeno)

Pač mislin da si bunker sploh ne zasluži da ponuja hrano. Moja druga izkušnja pri njih, in druga katastrofa.
Pač čakaš 50min na burger pa testenine in šr te dobiš katatsrofo od omenjenoga. Pač nvm

Smaug (ni preverjeno)

Ges v bunkeri jen vsaj enkrat na teden, ali malico ali zvecer redno ponudbo. Nigdar san se nej biu nezadovoljen niti nikoga ne poznan ka bi tan biu nezadovoljen. Pa tudi pri vseh ostalih zgoraj omenjenih ponudnikih ( razen balejrance ) dostikrat jen malico ali jih drugace obiscen in tudi pri niti enon od teh se nejsan biu nezadovoljen. Nemajo pac vsi isto hrano ali nema veze. Pri vseh je dobro.

In reply to by Baler (ni preverjeno)

Milan šadedelov (ni preverjeno)

Maxsima dajte nooooo ideš gesj makaronovo meso ob 11:30 NEGA VEČ te si pa človek misli pm pa so tou sploj meli za malico ali zavajajo narod🤷‍♂️

Radjemdobro (ni preverjeno)

Bunker je s svojo ponudbo malic najboljša izbira za mene osebno. Mladi kuharski tim pripravlja malice malo drugače od klasike. Vedno okusno, vedno količinsko dovolj, vedno prijazno osebje z maskoto (Xai) na čelu. Res se zgodi, da se kdaj mora malo počakati, ampak kuhar ima samo dve roki. Bunker - ostanite taki kot ste. Tudi ostala ponudba v mestu je kdaj pa kdaj zanimiva. Preletel sem malo jedilnike ostalih na spletu. Vse pa več ali manj temelji na klasiki.

murek1 (ni preverjeno)

moreš pa meti eno uro časa za malico

In reply to by Radjemdobro (ni preverjeno)

Gurman34 (ni preverjeno)

Za hrano si je treba vzeti cas.... Ce nej pa leti na kebab

In reply to by murek1 (ni preverjeno)

futr (ni preverjeno)

Ka pa sparova restavracija? Pa Kratochwill?
Aja tej van ne plačuvlejo za reklame pa jih je zato nepotrebno omeniti...

Gurmanović (ni preverjeno)

Sparova restavracija je pravo 😂😂😂

In reply to by futr (ni preverjeno)

Olosh (ni preverjeno)

Zakoj je to smešno? :) Tan si lejko z malo kreative narediš TOP solato ;) In ja, odlična je

In reply to by Gurmanović (ni preverjeno)

qwfewfewf (ni preverjeno)

špar restavracija je abosolutno vse ka je v omaki iste žmaj. Tan lejko samo ideš na pohano ale pa kaj na žlico. Kda kole gen kaj kole z omakof ma iste žmah pa še vedno san zadosta naure ka si mislen ka proban ka mogauče de naček.

Solatni bife pa ma špar restavracija itak legendaren ja. Malo smešno cejno ka san si inauk nej vago pa plačo za šalato več kak župo pa gesti al naj bau.

In reply to by Olosh (ni preverjeno)

Bindi (ni preverjeno)

Fuže, lepo piše, ka se v članke ide za tiste gostince, keri svojo ponudbo oglašujejo tu. Če se Sparu pa Kratochwillu ne da oglaševati svojih malic, njihov problem.

In reply to by futr (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

V službo, po nakupih, z otroki na trening, staršem na pomoč pri hišnih opravilih in še in še … V preteklosti si najbrž ne bi mislili, da bomo kdaj živeli v družbi, v kateri bomo le stežka našli čas za pripravo hranilnega domačega obroka, pa vendar to postaja resničnost.

Ščuknjenih je v naši družbi vsikdar več. Tak majo čas za hojo po nakupih in z otroki na trening, nemajo pa časa, ka bi doma skuhali kakšno dobro jed. Ne vem ka nakupujejo, če doma ne kuhajo. Mogoče za pse in mačke. Sami pa v bunker.

Vleka (ni preverjeno)

Maš prav. Glij me je mati ali pa oca vozo na treninge. Lejko san bil srecen ka san sploj na trening lejko sau. Tisti čas je mati kuhala, ja razvajena deca pa starši še bole.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Sobočanc (ni preverjeno)

Nega boljšega od Lagune. Super ste samo tak dale.
Najslabše je pa pri Zvejzdi, že da vstopiš smrdi po urinu iz wc-ja. Katastrofa.

Olosh (ni preverjeno)

Laguna :D Tej drugo nevejo kak cvrejti v neven kelko dni staron olje....Boj malo bole izviren.

In reply to by Sobočanc (ni preverjeno)

nikolaus (ni preverjeno)

haha ,ka tij delaš tan mugauče?Ali pa rodbina kakša?...Daj daj,ne sprenevedaj se,kak lejko Laguno fališ,ja je nanč nebi dal se gor,špot sramota,kak je ži en napijsal,samo cvrejti znajo v neven kak staron olji,da pojejš tisto malco,se spucaš,in tau ridno pa več dnij skuper..Tak ka po mojun bi tij še z kontejnera vo jo?..Tu si mijmo brsno

In reply to by Sobočanc (ni preverjeno)

Bindi (ni preverjeno)

Čakam gostinca, ki bo začel pripravljati tudi kakšne popoldanske variante, včasih za malico ni časa in po službi ne kuhamo. Drugače pa je dobro, da je konkurenca vedno večja. Vsa čast, Bunker in Mensana. ;-)

Joj (ni preverjeno)

Med tednom vsak dan jest malice, ker pac doma nevejo pripraviti obroka, pa ce tudi en dan prej se vse da.
Z otroki na treninge in kafice, v nedeljo pa obvezen obisk enega od se odprtih trgovskih centrov v mb in se tam da poslikamo malico...

Najbolj cudno k (ni preverjeno)

gres gostincu na malico ... pa ob 10:30 pridejo komunalci ... pou ure kasneje pa se Policajci

In reply to by Joj (ni preverjeno)

murek1 (ni preverjeno)

Vabljeni na malico v bolnico.

2plus2je4 (ni preverjeno)

Rejsanje kar pestra ponudba malic, meni je extra maximo, diana... Diana se prebuja, kaze ka de kak nekdaj, pohvalno

The (ni preverjeno)

Bistro Tanja

Gost11 (ni preverjeno)

V mensani so malice na voljo do 16:00 :)

Malica (ni preverjeno)

Balejranca je zakon :)

Kuharskimastersef (ni preverjeno)

najbouksa je diana, kujare ma uvozene ali znajo dobro bograc.

Gost3274 (ni preverjeno)

Samo Laguni se lejko pravi malica, vse ostalo pa je drago prodana predjed, sploh Bunker, malo fensi šmensi dekorerano, a lačen ideš vö bole kak si ta prišel.

IgnoratioIurisNocet (ni preverjeno)

Laguna je kvalieta, primerna količina in cena. Pa poštenje san pozabo! Odlično, samo tak dale! Število zadovoljnih strank vse povej!

Levadesna (ni preverjeno)

Sport.s ma vrhunske malice za moje pojme. Pa Nona je tudi dobro. Pa dober tek

Gostja (ni preverjeno)

Da ideš od zvezde,dišiš,kak či bi spadno v fritezo.Bunker,Sport.s,daleč najboljše.

Elita1101 (ni preverjeno)

Ka vi znate sirotinjo, pravo malico ma rajh v ms ali bakovcaj. Lepo se sedes gospodsko pa das mogoce 3 eur vse skup vec pa dobis okusno, vsecno na krozniki pa seveda za pogesti. Indri pa vse skup nametano na kroznikaj pa ka o ton ka celi smrdis sploj ne gucin

Kluxklux2 (ni preverjeno)

Tocno tak, samo rajh ne reklamera malic ka nesce meti tan vagone delavcov pa nej ka de eden rigno pa drugi prdno. Zato niti malic ne oglasuje in vsi ka tan gejo majo ze vnaprej narocene ka tocno zna sto se jedo pa kda.

čarni vrag (ni preverjeno)

Splošno je znano ka soboška gospoda ne prdi. Oni samo spuščajo vetrove.

In reply to by Kluxklux2 (ni preverjeno)

gost1133 (ni preverjeno)

Strasen prispevek ,ki temelji na tem koliko ljudi si je ogledalo ponudbo malic ( to še ne pomeni ,da jo je tudi zaužilo) + 6 oseb je sodelovalo v anketi.
Popodna anketa kot tista,ki je Šarcu kazala kako priljubljen je 🤣🤣🤣🤣

Cardalegendo (ni preverjeno)

Najboukse je pri cardi, vsaksi drugi den kisla zupa, v kopanje meso not kujar mece kak da bi lidgej svinje bili. Ali to je nan zidaron cista vrejdi.

hhhg (ni preverjeno)

Nonna, daleč najboljša restavracija. Prava italijanska hrana, tudi odnos je lep. So mi dali idejo, da bi tudi sam začel kuhati, sem ugotovil, da italijanske hrane sploh ni težko pripraviti...

Bosanče malo (ni preverjeno)

Najbokše malice - hotel Saraj v Sarajevu .

Starejše novice