Zgodba okrog koncesije za javne linijske prevoze še vedno ni dobila epiloga. Avtobusni promet je po odločitvi ministrstva vložil revizijo, Arriva je že objavila obsežen razpis zaposlovanja v Pomurju.

Na Avtobusnem prometu Murska Sobota upajo na hitro rešitev, direktor Darko Kovač je za Sobotainfo potrdil, da so, kot napovedano, vložili revizijo, kdaj bo znana končna rešitev pa »odvisno, upamo, da čimprej.« Odločitev torej še ni dokončna. 

Arriva že zaposluje po Pomurju, želijo si lokalnih delavcev

Kovač o obširnih razpisih Arrive pravi, da je to vse le taktika. 

»Postopek sploh še ni končan. Daleč od tega. Kar se tiče njihovih razpisov, je to le njihova taktika. Že za področja, kjer so trenutno prisotni, potrebujejo voznike, zato bi naše radi dobili na svojo stran. Javno znano je, da tudi njim, tako kot nam, že zdaj primanjkuje voznikov.«

Ni še nič dokončno odločeno, oni pa že objavljajo takšne stvari. S tem se povzroča samo panika, še pove.  

Spomnimo namreč tudi, da so iz Arrive za uredništvo sporočili, da želijo zaposlovati lokalno.  

»Zaposlovati nameravamo lokalno. Delo in zaposlitev bomo ponudili voznikom, voznicam, tehničnemu in podpornemu osebju v regiji, ki jih bomo potrebovali za izvajanje koncesije na tem področju in širitve komercialne dejavnosti,« pravijo na skupini Arriva.

 Ob tem direktor pove, da je to verjetno poteza, s katero bi želeli zagrabiti njihove zaposlene.

V primeru, da bo Avtobusni promet po dokončni odločitvi vseeno ostal brez koncesije, bo to vplivalo na zaposlene. Obseg dela namreč ne bi sovpadal s številom zaposlenih voznikov na Avtobusnem prometu.

»Dela v tem primeru ne bo zadosti, za vse sigurno ne,« pritrdi.
 

Koga so prijavili v razpisni dokumentaciji?

»Zanima me, koga so prijavili v razpisni dokumentaciji, kjer so že morali prijaviti voznike, ki bodo vozili po Pomurju. Očitno jih nimajo. Sicer jih je bilo potrebnih prijaviti 80 odstotkov, pa vseeno. Nevem, kako jim je uspelo to izpeljati,« pravi Kovač. 

Kovač o argumentih Arrive za oblikovanje cen po Pomurju

Kovač je v pogovoru pokomentiral tudi izjavo Arrive glede dejavnikov določanja cen v Pomurju. Spomnimo namreč, da so pri Arrivi za Pomurje ponudili nižjo ceno kot drugod po Sloveniji. 

Našo ponudbo za Pomurje smo oblikovali na podlagi ekonomskih in prometnih analiz ter preteklih dolgoletnih izkušenj. Že topografije terena v posameznih regijah so različne, prav tako dolžine linij in s tem posledično poraba goriva, zato so cene temu primerno tudi različno oblikovane,« so za Sobotainfo pred dnevi na Arrivi argumentirali ponujene cene. 

Kaj na te argumente pravi direktor soboškega avtobusnega prometa?

»Če to izjavi nekdo s stroke kot so oni, je to samo še smešno. To je privlečeno za lase. Tega sploh ne morem komentirati, da si je kdo dovolil dati takšno izjavo. Na vse možne načine nas želijo uničiti,« razočarano zaključi Kovač. 

Komentarji (56)

Matjaž Dekenbauer II (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Super,naj jih unicijo

KolblAna (ni preverjeno)

In ka maš ti od toga, ka drugemu želiš slabo? Tou je isto, kot bi ges pravla, ka ti želim cejlo življenje, ka neboš mel za kruj. Mogoče pa ti tou paše, ka si takšno tele.

In reply to by Matjaž Dekenbauer II (ni preverjeno)

Carni vrag (ni preverjeno)

Tele mamino zabito zabuhlo
Te je naredilo

In reply to by KolblAna (ni preverjeno)

Carni vrag (ni preverjeno)

Tele mamino zabito zabuhlo
Te je naredilo

In reply to by KolblAna (ni preverjeno)

Matjaž Dekenbauer II (ni preverjeno)

Neje to slabo,do zdaj so vec ali menje meli monopol in so lejko delali ka so scele.
Zdaj pa ka majo konkurenco pa skuze pa jok. Ce bi bil kaj vreden direktor bi se znal postaviti in stvar spelati kak trbej.
Pa ka nemo guci o ton kak in kako so se stvari odvijala na AP MS. Drugo je nej blo za cakate

In reply to by KolblAna (ni preverjeno)

Queen (ni preverjeno)

Ana greva na pizzo, pošlji mi gsm.

In reply to by KolblAna (ni preverjeno)

realnooo (ni preverjeno)

MISLIN ZAKOJ POTREBNO TELKO O TON PISATI.
ARRIVA JE DAU MANJSO CENO NA KM IN POSLEDICNO DOBIL POSEL. PIKA!!!

HVALA BAUGI, DA VAS 1X SISTEM DELUJE!

VSE OSTALO FLANCANJE JE BV....

SOBOTAINFO PA ZDAJ IZ TOGA DELA SCENO Z NAMENOM, DA SE KLIKA. PA V CLANKIH SE NOBENIH KONKRETNIH INFORMACIJ NI...

Vinko13 (ni preverjeno)

Tou maš prav samo tu je drugi namen. Oni so točno znali, kelko da ceno Avtobusni, pa so samo tu dali manjšo ceno. Kak jin ide cena tu skozi, drugje pa Sloveniji pa jamrajo, ka majo premalo ceno. (ta je večja kak v MS). Zdaj do pa mogli še plačevati za parkiranje na Avtobusni postaji, nove delavce... Te do pa na koncu pravli, ka jin nejde skozi pa do prisiljeni dvigniti ceno. Če bi bil ges na mestu direktorja Antobusnega prometa, jin nebi dovolo parkirati na Avtobusni postaji, saj je to njihova last. Pa se naj te znajdejo po svoje. Drugače pa ja, delo naj dobi, keri je cenejši!

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

Vir.... (ni preverjeno)

TA PORTAL IMA VLOGO MEŠALNIKA V ČISTILNI NAPRAVAJ.
SMRDIJ KAK SAN VRAG, A JE POMEMBEN ČLEN ZA DELOVANJE.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

snops1 (ni preverjeno)

Neje tou tak. Ker je Arriva velka, si za omejen čas na menšon trgi (Pomurje) lejko privošči, ka do delali pod cejno. Kar Arriva dela je omejevanje konkurence (za takšne stvari obstaja Zakon o preprečevanju omejevanja konkurence). Konkurenca je temelj tržnoga gospodarstva in vsaka razvita država ma tudi agencijo za varovanje le-tej. Čuva se zatou, ker tou koristi potrošniki (nej mi zdaj z nekšimi marginalnimi primeri vo oditi, v kerih tou ne vala).

Arriva je v leti 2020 mejla cca 36,6 mln € prihodkov in 36,1 mln € odhodkov. Či napravimo en takšen zelo poenostavljeni izračun in prihodke zmenšamo za cca 8% (za kelkor je 1.8 € menje od 1.95 €), dobimo prihodkov 33.7 mln € - očitno daleč od ekonomsko vzdržne cejne glede na stroške (tudi, či so bojda pri nas stroški menši, telko nemogoče ka bi bilij). Podoben izračun bi dobili tudi za prejšnja lejta pri Arrivi. Torej, Arriva je dala ponudbo pod ekonomsko vzdržno cejno z namenom uničenja/omejevanja konkurence! Či smo normalna država (velko vprašanje), de sodišče tou preprečilo.

In reply to by realnooo (ni preverjeno)

SAMOKRITIKA NIČ ? (ni preverjeno)

Kovač kaj če bi ti bil malo samokritičen ? Ne samo biti direktor, za to moraš imeti znanje, izkušnje itd, prvi si odgovoren za to vse kar se dogaja. Ariva za razliko od tebe in tvojih pač ima sposobne menedžerje. Sicer pa je to za Prekmurje znana zgodba kjer ste vse pripeljali v p....... m.........

kritično (ni preverjeno)

vse za*ebemo, te so nan pa drugi krivi (tujci, politika).....o lastni (ne)sposobnosti pa nič

In reply to by SAMOKRITIKA NIČ ? (ni preverjeno)

JAA, SAMOKRITI… (ni preverjeno)

Ti bi rad povdarjo pomen samokritike, medten ka sediš pred računalnikon pa pišeš takše komentare? Kak pravi znani slovenski pregovor "najprej pometi pred svojim pragom".

In reply to by SAMOKRITIKA NIČ ? (ni preverjeno)

dvatri (ni preverjeno)

Glede nato kak je vodstvo APMS naduto... naj jih samo pokopajo

KAJ VAM NI JASNO ? (ni preverjeno)

Zaradi nesposobnosti Kovača in lastnikov, ki butli dajo višjo ceno od konkurence, računajoč na naivnost, norost in požrešnost, da pa bodo zdaj oni z višjo ceno drmali v Prekmurju, pa ste se zajebali in zdaj jokate ob pomoči sobotainfo, priznajte svojo nesposobnost in se skrijte, ker se sramotite.

Tecumseh (ni preverjeno)

Ti ne razumeš, da je cena samo tisti štartni del, da so dobili koncesijo. Če gledaš procentualno za koliko nižjo ceno so postavili ti mora biti jasno, da nekaj smrdi. A bo Arriva na zahtevo lokalnih skupnosti sedaj tudi drugod znižala ceno? Malo morgen, kot se temu pravi. Bodo pač vozili pol leta, leto dni z izgubo po naših krajih, nato pa dvignili ceno na raven glede na ostale regije v Sloveniji. Čista prevara, se temu pravi.
Pa ne vozim se z avtobusom, da bi zdaj navijal na nekoga!

In reply to by KAJ VAM NI JASNO ? (ni preverjeno)

tyu (ni preverjeno)

Kak zabiti moreš biti ka daš takšno izjavo. Ka te misliš ka so tej ponudbe javne in ka sakši v naprej objavi kakšno ceno de dao drugi? Bokibogme ste eni lidje neumni tak ka glava zaboli gda vaše komentare šten. In to čitajo tudi ostali po Sloveniji. Te se pa čudimo ka majo nas Prekmurce za malo bebaste. Samo sobotainfo preletijo na brzino in jim je vse jasno.

In reply to by KAJ VAM NI JASNO ? (ni preverjeno)

javko (ni preverjeno)

daj daj daj apms, lepo te prosim! koliko let je deloval, kak pa ta direktor prišel pa adijo. vsi dosedanji njegovi argumenti so v bistvu za lase privlečeni, ne ve voditi in pika. sicer je meni čisto vseeno kdo bo vozil, samo da vse deluje saj je marsikdo še vedno odvisen od javnega prevoza.

realnost (ni preverjeno)

"ne ve voditi in pika" - no Javko te pa ti probaj, če si že tak pameten. lejko si pa mislin, ka što takše prizadete komentare piše, nema niti osnovne končane ;)

In reply to by javko (ni preverjeno)

prekmurec5 (ni preverjeno)

nič me ne preseneča ko berem te komentarje - uničiti vse v prekmurju, pa naj pridejo švabi, sve se plača....

y7 (ni preverjeno)

na sobotainfo zgolj en ali dva psihiča pišeta večino komentarjev ... upam da to ni odraz prekmurja

In reply to by prekmurec5 (ni preverjeno)

tyu (ni preverjeno)

Točno tak. Blesavi prekmurski narod san sebi v sklejco pluva in je najbole veseli gda domači lidje propadajo, še celo navija za to ka bi domačomi šlo slabo. Te pa so cejli masni gda pridejo nekši tujci, keri itak pridejo samo z enin namenon, ka do izkoriščali to bedno neizobraženo in nerazgledano delovno silo. Prekmurje si zaradi svojih neumnih prebivalcov niti ne zasluži ka bi gda kama napredovalo in bi se zdignolo iz toga dreka.

In reply to by prekmurec5 (ni preverjeno)

konradmuhar (ni preverjeno)

večina komentatorov vas je klasičnih slovenskih nevosclivcov na socialni podpori....malo se poglente pa se zamislite ka ste z sebe napravli....osnovno solo ste koncali?ahahah....pa te te vi o vodstvi nekse firme gucali....niti na komunali vas ne zemejo....zalostno....naj se udelezeni potrudijo, dajmo casi cas

Jack00000 (ni preverjeno)

Kakorkoli obrneš, tu smrdi do neba, da ima Arriva po clei Sloveniji 1,94 EUR prevoz, v Prekmurju pa 1,80.
Ne mi reči, da edino v Prekmurju lahko delajo za 1,80, zaradi razdalje, geografskih in demografskih značilnosti.

Možnosti sta pa dve:

1. eno je dumping cena, da se izloči konkurenco. Pokrivali bodo prva leta iz drugih virov.
2. drugje v Sloveniji ni konkurence al pa so se zmenili med sabo. Zato cena maksimalna. Kar je slabo za druge dele Slovenije.

Proizvodnja (ni preverjeno)

Vsake oci imajo svojega malarja. Nevem kaj je v ozadji? Moje mnenje je da ce so drugod imeli eno ceno za Pomurje pa drugo gre za damping. Naj za vso Slovenijo spustijo ceno, kot za Pomurje. Drugace pa naj dobi AP, ki je podal za cent manj.

Sobočanec123 (ni preverjeno)

Dejstvo je da gre za damping in poskus prevzema praktično celotnega avtobusnega omrežja od zadnjega lokalnega konkurenta. Trenutno imamo v državi duopolno stanje na področju prevoza potnikov z avtobusi. Če bo šlo tako naprej bo imel Deutsche Bahn preko Arrive kmalu monopolni položaj v Sloveniji.

Tecumseh (ni preverjeno)

Da in še vprašanje: če bi bilo v ozadju kakšno madžarsko prevozno podjetje, bi opozicija zagnala vik in krik? Sedaj je vse v redu?

In reply to by Sobočanec123 (ni preverjeno)

nemajopojma (ni preverjeno)

točno tak je. Politika se vmejša samo če so madžare ale pa hrvati. Avstrijci nemci američani francuzi lejko vse spokujpijo.

In reply to by Tecumseh (ni preverjeno)

Fox (ni preverjeno)

Zaj do nan te štajerci zapovidavali???

EkonomistVPros… (ni preverjeno)

Ajde ka malo dvignemo nivo razprave. V osnovi je težava v tem, da gre za izrazit oligopolni trg, ki ne deluje po zakonitostih poštene konkurence. To so se uradniki na Ministrstvu za infrastrukturo dobro zavedali, a so vseeno dopustili da se ponudniki ubijajo s ceno. V osnovi gre za dva, Arrivo in Nomago. Nomago je po novem itak državni, del Slovenskih železnic. Arriva pa v zasebni lasti tujcov. Ostalo je še samo Avtobusni promet MS in velik ljubljanski Javni potniški promet, kjer so se zmenili da grejo oddati prijavo skupaj z Arrivo, ampak bodo vozili po starih cenah (ponudbo so zavrnili, kar pomeni da ostanejo stare cene zaenkrat). Samo v Prekmurju je duopolu Arriva+Nomago v praksi nekdo konkuriral in to je APMS.

Kdo je kriv da je situacija taka? APMS je zagotovo napačno precenil tveganja, če ni pričakoval tega scenarija. Država spodbuja najnižjo ceno, kar je OK, če bi živeli v pravni državi in prostem konkurenčnem trgu. Ampak že kratki rok bosta ostala le dva ponudnika - državni Nomago in Arriva. Ta dva si bosta razdelila Slovenijo in cene se bodo dvigale, kakovost storitev pa praviloma ne. Po drugi strani pa bo Nomago v lasti Železnic del javne službe in jih bomo lahko državljani hitro pritiskali, če bo slaba kvaliteta storitve. Na dolgi rok bo te storitve ponujal en izvajalec, ki bo ali država ali pa kdo od mednarodnih. Cene in povpraševanje se regulirata predvsem glede na kupno moč, konkurenčne oblike prevozov (vlak, prevoz.org, car pooling), kvaliteta busov ...

Avtobusni promet ima danes verjetno samo 2 opciji. Da igra na srečo in se pritožuje, ampak tu nima kaj več kot 5 % možnosti da uspe. Po internih informacijah so vložili zahtevek za revizijo in že samo to jih je koštalo 25k eur. Naslednji korak je mogoče upravno sodišče (relativno hitro dela), prijava na AVK (to je ekstremno počasen organ), policijo itd. V tem času sodnih in pravnih bojev APMS vozi pač šolske prevoze in za trg, ampak tega je zelo zelo malo. Ljudi presežne da na čakanje (strošek) in upa na velik čudež. Žal je trenutno najbolj verjeten čimprejšnji stečaj in poplačilo upnikom in zaposlenim, dokler še kaj ostane premoženja.

Delavci bodo itak dobili novo delo, ker avtobusi bodo vozili. Država pa je sodelovala pri centralizaciji in uničevanju še enega pomurskega podjetja. Pomurski poslanci so se nekaj oglasili ampak tisti ključen koalicijski je bolj papeški od papeža.

čarni vrag (ni preverjeno)

Arriva ni izpolnjevala pogojev iz razpisa, saj nima 80% šoferjev kot zahteva razpis. Da je minister Vrtovec en velik brezveznik je lahko vsakemu jasno.

In reply to by EkonomistVPros… (ni preverjeno)

afta he (ni preverjeno)

Zakaj so potem javni razpisi. Da pač mora dobiti posel lokalno podjetje. Nikakor. Najugodnejši. To je zahteva evropske komisije in s temi koncesijami se je odlašalo že leta in leta, ter se jih avtomatično podaljševalo trenutnim koncesionarjem. Sedaj je temu konec. Podjetje ki je do sedaj ustvarilo 80% prihodkov iz koncesij, bo moralo zavihati rokave in najti rešitev, ali pa potop oz. prošnja, da jih kdo prevzame. Lastniki, AP MS, če ste znali prevzeti AP, poiščite tudi rešitev zanj. Lepo je živeti priklopljen na državne jasli, a to v nedogled ne gre.

povezan (ni preverjeno)

Ali to pomeni, da velika Arriva postane še večja in še bolj priklopljena na državne jasli? Njim pa to gre v nedogled? Ste pozabili, da je tam v ozadju nemška banka in sem tako prelivajo sredstva tujemu lastniku?

In reply to by afta he (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Ariva vas uniči ob pomoči slovenske politike.

. (ni preverjeno)

Ko se zapravi slovensko potem več ni pomoči. Hotele smo dali tujcem - zapravili, zdaj ga ni junaka, keri bi postavil hotel v soboti. Dobiček odhaja, v prekmurju ostane le malo plačan človek.

miškonapiško (ni preverjeno)

Tukaj APMS kaj dosti opcij nima. Žal. Tudi, če bi šli bitko po sodni poti ipd., bo to dlje trajalo kot jim omogočajo finance.

sisa (ni preverjeno)

Sodni mlini melejo po svoje, ne po lobijih.

In reply to by miškonapiško (ni preverjeno)

pismo (ni preverjeno)

Tudi za lastninjenje so se tožili skoraj 30 let, a na koncu dobili v svojo korist. Na sodiščih imajo tisti, ki so v manjšini prednost. Se pa potem marsikaj tudi razve.

Prekmurec.. (ni preverjeno)

Pokličite poslanca Jožefa Horvata iz NSi, on bo vse uredil za Prekmurje. Zakaj se sedaj ne oglaša in dela paniko na vseh medijih, ko si je izmislil, da mu sledijo in še druge bedarije. Zakaj se ne oglaša, ker je imel prste poleg, njegov strašno sposoben minister Vrtovec je pa odločil tako kot je, v slabo AP MS. Je potrebno horvata na kakšnem soočenju v Prekmurju malo povprašati. Sram ga je lahko.

jakaracman (ni preverjeno)

Pa ka de Joužeka sran? Samo ga lipou zvolte oz. njegovo NSI!
Eno leto de samo poslanec, te pa spuni pogoje za penzijo, pa de vzel 40% penzije + poslanska plača - pa ka še ščete, kak bi njemi lepše bilou?
Jebe se njemi za AP MS, on se je nazagnje z avtobuson pelo v 8. razredi na izlet!!

In reply to by Prekmurec.. (ni preverjeno)

Gees (ni preverjeno)

Mi slovenci se tezko sprijaznimo z majhnostjo nase domovine! Na takem miniaturnem trgu je tezko poslovati uspesno, edino izvozniki prosperirajo. AP je posloval po istem vzorcu kot pred 40 leti, v casih velikih podjetij, malo avtomobilov , centralizirane velike obcine ms, planskoga gospodarstva.. ti časi so minili, oni pa se niso spremenili! Dandanes tak nujno rabiš avto, avtobusi ne vozijo vec vsako uro , namesto da bi nabavili manjse, ter povecali place soferjem , da jim nebi uhajali, rajsi vzdrzujejo te velike , drage avt. , da ne govorim o režiji , dokler drzava daje denar brez nadzora pac gre, samo se vseeno ji je ceneje podpirati 2 prevoznika!

Tišinčar (ni preverjeno)

Vejpa malo naj Topolniki pa Fickoji nazaj dajo ka so v spotegnole z tej firme pa jo na kant spravili. Od negdaj je bilo gnilo vodenje tej firme tak ka je še sploj čuda ka obstaja. Sredstva so prenakazovali na hčerinsko podjetje iz keroga so prišli do pejnez brez srama. Najjača je bijla računovodkinja kera je za to znala pa je za sebej tude nege 50K cuknola + dokumentacijo za kero so njoj ponujali še enok telko samo naj jo nazaj da. Dejstva so pač takšna ka riba pri glavi smrdi. Nažalost je pa delavec vedno tisti keri kratko potegne na konce.

Queen (ni preverjeno)

Bravo tišincar Ficko je kradno kak sraka

In reply to by Tišinčar (ni preverjeno)

Kila (ni preverjeno)

Arriva rabi voznike ka do vozile upokojence iz Ljubljane v Izolo

Queen (ni preverjeno)

.

Queen (ni preverjeno)

.

šofer apms (ni preverjeno)

sen zvao na arrivo za službo. trenutno še nika ne vejo. več do znali kda dobijo koncesijo. sen jih pito ka mo pa te delo če zaj odiden k njim , on pa ne dobijo koncesije, kero so že kao daobili. Te je pa gratala tišina. pito sen za plačo pa so mi povedali kelko dobin. menje kak man zaj. fala lejpa na ponudbi

Queen (ni preverjeno)

Piši v Slovenščini

In reply to by šofer apms (ni preverjeno)

Gost 333 (ni preverjeno)

Očitno si tij prvi hotel pobegniti?

In reply to by šofer apms (ni preverjeno)

Queen (ni preverjeno)

Za voznike ni težav, oni bodo imeli delo, bolj problem je onim v pisarnah ko jih je 30 na kupu, pa ne vejo zakaj so plačani, sama žlahtna skup, tete, strici, bratje sestre, malo jim bo odklenkalo

Sumič (ni preverjeno)

Škoda, ker je prišlo do toga. Še enkrat dokaz, da Prekmurje nikakor nima pravih ljudi za vodstveno sposobne, vse vrag vzame A. P., DIANA, MURA, POMURKA....
Zakaj niso bili bolj prisotni in imeli svoje lobiste, ko so se dajale ponudbe? Kako je lahko Arriva prišla do informacij koliko je km pri A. P. MS? Verjamem, da bodo večino šoferjev zaposlili iz A. P. MS, kar se pa tiče ostalega kadra, kot so delavnice je pa itak katastrofa, več pijejo, kak pa delajo, pa STALNO imajo gužvo. AP ms oz. Občina, pa naj Arriva mastno zaračuna uporabo avtobusne postaje.

kikinda (ni preverjeno)

ge san eto bijla tan v delavnicaj pa smo se tak doj napili, ka te buje. ob deseti dopoldneva. te pa smo se še v pasiki gebali malo... smo pravi termin najšli, ka so nas še nej sumičke grizli. Zaj je že malo prekesno, ka sumiči že lejčejo tan, ge jih nej trbej. od sumičof maš leko samo gobavo rit, nika drüjgo.... geli, Sumič?

In reply to by Sumič (ni preverjeno)

Socialdistortion (ni preverjeno)

Pije tvoja mama tele zarukano. V delavnicah ze vec let ni starih delavcev ki so dejansko pili alkohol. Kolektiv zdaj je mlad in brezalkoholen. Majmun jedan. Guzva je pa non stop,60+ avtobusov vzdrzevat ni macji kaselj,zunanje stranke bi pa itak vse imele tiptop pa najbolje da za ceno enega sixpacka. Pri doktorju ni problem cakat par mesecev,v delavnicah pa par dni pa je konec sveta pa vse nesposobno.

In reply to by Sumič (ni preverjeno)

Japek1 (ni preverjeno)

Kak je arhiva lejko dobila razpis brez avtobusov in šoferjev naj jutri začnejo vozit če so dobili morajo met to zagotovljeno jaz ko hočem nekaj delat moram met stroje ljudi ki znajo delat z tem lahko začnem delat ne pa da nič nimam pa grem na razpis pa če dobim bom to nabavo če pa nebom mogeu kaj pa pol

Japek1 (ni preverjeno)

Pa kje ma arhiva šoferjev pa vozni park kateri je bil zahtevan

Prekmurc (ni preverjeno)

Čas je, da se Pomurci postavimo zase in se upremo tej globalizaciji, uničenje podjetja, ki je pravzaprav edino še takšno, ki ni pod tujim kapitalom, kot je to Arriva. Tega ne smemo dopustiti. To je podobno javnim razpisom, ko izberejo najcenejša, izvedba pa je temu primerna- manj kakovostna, na začetku je vse videti ok, potem pa popravila.

Starejše novice