Slika je simbolična.
Avtobusni promet Murska Sobota ostal brez koncesije za javne linijske prevoze po Pomurju, te bo odslej izvajal ponudnik avtobusnih prevozov Arriva.

V postopku oddaje javnega naročila »Izbira koncesionarjev za izvajanje gospodarske javne službe - javni linijski prevoz potnikov na območju Republike Slovenije« je bilo za Pomurje namesto Avtobusnega prometa Murska Sobota izbrano avtobusno podjetje Arriva.

Kaj je botrovalo temu?

Za pomursko regijo sta se prijavila dva ponudnika

Na nov razpis ministrstva za infrastrukturo glede izvajanja javnih linijskih prevozov potnikov znotraj Slovenije, sta se za pomursko regijo prijavila dva ponudnika, in sicer Arriva in Avtobusni promet Murska Sobota.

Arriva je po vsej Sloveniji podala enako ceno za prevoz potnikov, in sicer 1,95 evra, v Pomurju pa 1,8 evra. Medtem ko cena za prevoz potnikov z Avtobusnim prometom Murska Sobota znaša 1,94 evra na kilometer.

Ministrstvo za infrastrukturo je po premisleku in predlogah ponudnikov za javne linijske prevoze v Pomurju izbralo ponudnika Arriva

Omenjen ponudnik je sicer poleg Nomaga tudi med glavnimi ponudniki avtobusnih prevozov v Sloveniji. 

Skupina Arriva Slovenija je namreč največji slovenski linijski prevoznik, ki s svojimi družbami opravlja linijske avtobusne prevoze na območju Slovenije.

Izguba koncesije lahko pomeni tudi črn scenarij za 133 zaposlenih

Kar 60 odstotkov dejavnosti Avtobusnega prometa Murska Sobota zajema izvajanje službe javnih linijskih prevozov, zato lahko za njih dejstvo, da so ostali brez koncesije pomeni črn scenarij.

Po besedah sogovornikov so v skrbeh tudi, kaj bo takšen scenarij pomenil za vseh 133 zaposlenih v podjetju, med katerimi je kar 79 šoferjev. 

Avtobusni promet Murska Sobota ima tudi lasten servis, kjer zaposlujejo še dodatnih 23 delavcev.

Avtobusni prevozi šol in tržna dejavnost sicer ne sodita med redne linijske prevoze, vendar pa bo izpad javnih linijskih prevozov kljub temu velik. 

Sprememba lastništva avtobusnega prometa tudi sprememba za regijo?

Dejstvo, da bo avtobusne prevoze v naši regiji odslej prevzel drug izvajalec, torej Arriva, pomeni tudi druge avtobuse in posledično druge šoferje.

Morda to pomeni tudi spremenjen režim avtobusnih prevozov, drugačen prevoz? Bo odslej avtobusna postaja na drugi lokaciji?

Cena storitev za zdaj sicer ne bo drugačna, za občane pa se naj ne bi spremenilo nič, razen dejstva, da bo odslej prevoze ponujal drug ponudnik in ne Avtobusni promet Murska Sobota, kot smo bili tega vajeni.

Srednjeročno pa lahko zamenjava ponudnika pomeni to, da bosta na trgu ostala samo dva izvajalca, Nomago in Arriva, kar lahko posledično pomeni tudi višje cene avtobusnih storitev.

Komentarji (86)

mehehe (ni preverjeno)

tak pa je uspelo novim lastnikom zagoniti še eno prekmursko firmo. Žalostno!

per (ni preverjeno)

Nej pomurski poslanci Horvat v vladi pa of vogrin tudi v vladi pa Jurša pa židan nej kak lepo zdaj te nam pa oddavali želeli ste poslujšajte katastrofa ge je tej Horvat velki gobec vse je zapravo in uničo zdaj de se pa slino kapital je lahka ptica pa me vujde v žep

In reply to by mehehe (ni preverjeno)

Carni vrag (ni preverjeno)

Kriv je Janša

In reply to by per (ni preverjeno)

lupus (ni preverjeno)

Neven če si preštel oz. razmo članek ampak “krivec” v zgodbi nejso lastniki APMS nego Arrive

Po cejli SLO so dali cene 1,95€, prinas pa napravijo dumping z 1,80€ …

In čez leto, gda de APMS že davno v stečaji in ostaneta v SLO samo Ariva in Nomago, se kartelno zmenita in navijeta cene prek 2€.

In reply to by mehehe (ni preverjeno)

scsc (ni preverjeno)

Lidan nej jasno ka ma arriva 5 miliard letnih prihodkov in ka njin nej problem delati minus več lejt če s ten končajo vso konkurenco. Kapitalistična klasika. Velki povozi maloga.

In reply to by lupus (ni preverjeno)

zalostno... (ni preverjeno)

vse so v toj Soboti že dol zapravli... samoše žabari pa štajerci majo posel tu...

takotako (ni preverjeno)

To je cista istina, ampak zakoj je tak? Zato ka prekmurci bi meli vec pa vec pa vec pa se vec. Pri vseh stvaraj, te pa to isto vidis pri drugih stvaraj, vidis MB vodovodare tu, Celjske elektricare, ove ka delajo ograje iz Ljubljane, te Hrvate pa Madzare kak delajo po Prekmurji. Zakljucek? Vsi majstri pa vse firme se j*** prevec cenijo in kaserajo kak nori, te pa vsi drugi biznise tu poberajo.

In reply to by zalostno... (ni preverjeno)

Kloper (ni preverjeno)

Zato pa vgojno gda ides za LJ vidis cele kolone kombijov prekmurskih majstrov kak sibajo v LJ, na gorenjsko, primorsko …

In reply to by takotako (ni preverjeno)

Weelk (ni preverjeno)

Normalno ka so firme ka delajo tudi za normalno ceno. Vecina pa nej :) V MS ne najdes “”majstra”” - pazi na crno, keri bi scel priti delat za menje kak 15€ na vro. Na crno! Firme kere pa kaserajo menje Z RACUNON so pa zasedene eno leto vnaprej. Torej povej ti meni zdaj, ale cakas nekoga za eno sezono, ale placas mesetara vec kak zlatara na crno, pa njemi pomagas noriti drzavo, ale enostavno pozoves neksno firmo iz Ptuja?

In reply to by Kloper (ni preverjeno)

Gostja426 (ni preverjeno)

Ges pa moran za sebe najti majstra v LJ, ka pride delat v MS, in tou po normalni cejni. Zatou, ka so pomurski majstri preveč nezanesljivi pa diletantski, ka bi jih sploj ščela v kuči gledati.

In reply to by Kloper (ni preverjeno)

Jajeks (ni preverjeno)

Arrive solastnik je posredno Nemcija. Aja drzava je slab lastnik, pravi SDS med ten ka vse odavle Madzarskoj :D

In reply to by zalostno... (ni preverjeno)

Znon ale nej (ni preverjeno)

Ges ne ven, pa me tij napijše: ka je vlada odala Madžaron? Ka so razne sklade ponüjdele na trge, pa so se javele Madžare? Vlada s ten nema nika! Ka je problem, če se na doloučene razpis jave več ponudnekof, med njime tüde Madžare in so izbrane po kriterijaj! Če so na iston razpise izbrane npr. Turkmenestance ale Kitajce, je pa v rejde? Napijše me, zakoj smo šli v evropsko unejo in se moramo držate pravil in zakonof uneje, ka podrazumejva, je je trg prouste?
Ale najbole glavno: ka je vlada odnosno odnosno najvejkša stanka v vlade SDS, odala Madžaron? Direktno!

In reply to by Jajeks (ni preverjeno)

majII (ni preverjeno)

pa še štajerca volite za poslanca v soboti ;)

In reply to by zalostno... (ni preverjeno)

scsc (ni preverjeno)

Pa šiptari, to si pozabo.

In reply to by zalostno... (ni preverjeno)

998867 (ni preverjeno)

Kaj je botrovalo temu? Aroganca in pohlep "lastnikov"!

Ukrajinskinate… (ni preverjeno)

In te edni bušmani iz lendave terajo ka bi še za vlakece tirnice polagali vse do beltinec,komu na čast . Edino ka znajo je uničevat naravo.Kretenizem kak vidimo nema meja!

In reply to by 998867 (ni preverjeno)

emmm (ni preverjeno)

Nika nede nace, te soferi do dale vozili rajone kak kij vozijo. Arriva tudi nema na lageri “fraj” 79 soferov. Edino mogoce kaksen sefek ostane brez letnoga bonusa za novoga BMWja to pa je tudi vse. Ale ka? Moremo zdaj paniko delati?

Földi (ni preverjeno)

Genau tak pohlep za cen bi kozo jebali zaj pa lejko samo zavca v malo luknjico.

jojojojoj (ni preverjeno)

smo mislili ka je krivo podrakšanje nafte zarad vojne ali to dela politika-volitve....

Povezan (ni preverjeno)

Še en primer nastavljanja pred volitvami kot v energetiki. Sedaj še javne prevoze morajo imeti v svojem koritu.

. (ni preverjeno)

Še malo pa nam dajo napis buszalomas v tem našem orbanistanu.

In reply to by Povezan (ni preverjeno)

Štefan. Jerebic (ni preverjeno)

Žalostno vse skupaj in obsojanja vredno !! Kje so vplivni v inštitucijah,da niso gledali za domačega,lokalnega prevoznika in hranitelja prekmurskih voznikov in le teh dužin !!? Po drugi strani je pa spet res,da so predolgo spali v turistični ponudbi in še tisto,kar so dobili,so opravljali z zelo starimi avtobusi in brezi turistične opreme v njih...niti wc-ja ni imel avtobus,ki nas je peljal na izlet po Bosni !!

Brzi Pišta (ni preverjeno)

Vej bi se pa avtobus stavo pri kakšnon bifeji pa še šljivovico bi si lejko vrezo. Vej si pa šou na izlet nej na wc v Bosno.

In reply to by Štefan. Jerebic (ni preverjeno)

afta he (ni preverjeno)

V Bosni niti WC ne nucaš.

In reply to by Brzi Pišta (ni preverjeno)

Štefan. Jerebic (ni preverjeno)

Žalostno vse skupaj in obsojanja vredno !! Kje so vplivni v inštitucijah,da niso gledali za domačega,lokalnega prevoznika in hranitelja prekmurskih voznikov in le teh dužin !!? Po drugi strani je pa spet res,da so predolgo spali v turistični ponudbi in še tisto,kar so dobili,so opravljali z zelo starimi avtobusi in brezi turistične opreme v njih...niti wc-ja ni imel avtobus,ki nas je peljal na izlet po Bosni !!

Jack00000 (ni preverjeno)

Škoda.. rad sem se vozil z njimi..

Vipko
buldog

Sploh ni "črn dan". Bo pač odločilo sodišče... in to pozneje, po volitvah!

faca (ni preverjeno)

se ta dajte sramota za avtobusni promet ka se pa idejo pa nedo v pomurju vozile sto so one

Boris3777 (ni preverjeno)

Dumping na skodo pomurskega naroda. Ovi dajo ceno 1.8 drugje po sloveniji pa 1,95.

Ciganija

hhhhhhhh111 (ni preverjeno)

naši pa takoj sprejmejo ponudbo za takšno cifro, po domače, odajo se za kos kruja... sramota

In reply to by Boris3777 (ni preverjeno)

Ilk (ni preverjeno)

Tu mislim, ka je vsakemu jasno, ka ta Arriva samo ščej potopiti AP MS. Tak pač poteka ta globalizacija ge večji na tak način uničijo manjše firme, če ne s prevzemom firme, pa s takšnim prevzemom trga.

In reply to by Boris3777 (ni preverjeno)

Fiwna (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kaksni dumping? To mi samo pravi konkurenca. Ali sces nazaj v KoMuNIzeM omg omg

In reply to by Boris3777 (ni preverjeno)

jakaracman (ni preverjeno)

Fiwna, budalo, prečitaj si celi članek!!

In reply to by Fiwna (ni preverjeno)

Wwqww (ni preverjeno)

Tole pa lahko doleti vse vas. Po predlogu Levice za nepremičninski davek bo 120m2 stanovanje v LJ/KP ostalo neobdavčeno, za 170m2 hišo v Odrancih bodo pa lastnika usekali po žepu. Razlika v vrednosti cca 5:1. Ne spomnim se, da bi kadarkoli zasledil bolj butasto idejo. Na katerem planetu živijo Meščevi?

Lajjjjjj (ni preverjeno)

Lazes kak Jansa.

In reply to by Wwqww (ni preverjeno)

3o3o3 (ni preverjeno)

tipičen skrajno levičarski odgovor, brez argumentov, samo floskula o njihovem lažnivega voditelja, ste enaki.

In reply to by Lajjjjjj (ni preverjeno)

vodka (ni preverjeno)

160 kvadratov pa ne laži. To pa je čisto zadosti za normalno življenej. Tisti šteri so pa z nakradenimi penezi kupovali več stanovanbj ali drugih zgradb pa naj plačujejo davek na pokradeno.

In reply to by Wwqww (ni preverjeno)

Babicc (ni preverjeno)

Marsikatera starejsa dvokatnica ma krepko prek 160m2 ! Pac tak se je pred 30 in več leti delalo. Vrejdna zda nič v Pomurju. Niti segrevati jo nemreš.

In zdaj de en blokovski ljubljančan se delo pameten.

In reply to by vodka (ni preverjeno)

Doejs (ni preverjeno)

Jaja, ka ma se levica za napraviti ujsoga, kak je ze sdsovski/nsi/procentivalski dohodniski “amendmajcek”? Nista, debilko

In reply to by Wwqww (ni preverjeno)

pwpw (ni preverjeno)

kaj si hotel povedati???

In reply to by Doejs (ni preverjeno)

vodka (ni preverjeno)

Država naj ukine subvencioniranje prevozniških storitev pa bo konec te veselice.

Foaj (ni preverjeno)

Sto de pa te v Cepince vozo? Tvoja malenkost?

In reply to by vodka (ni preverjeno)

avtobus1 (ni preverjeno)

Spoštovani Sobotainfo, če že nekaj objavljate se vsaj prepričajte o dejstvih in ne objavljajte polovico zadev "na pamet" S tem delate samo paniko - predvsem med zaposlenimi v Avtobusnon p.
Kolikor je meni znano se Avtobusni ne bo tak na lejko odpovedo tomi posli. V tem postopki je še dolga pot do končne odločitve.....

Povezan (ni preverjeno)

V AP so pa verjetno odgovorni za informiranost svojih zaposlenih?

In reply to by avtobus1 (ni preverjeno)

Edo (ni preverjeno)

Bič poči na koncu zadevo bo reševalo sodišče...dobro se ve da gre za ciganijo kako potopiti ap murska vendar vam povem že naprej ap murska se nebo predal ne zganjajte panike zadeva bo rešena ko bo zadnjo reklo zadjo sodišče in to pravnomočno.

neimenovan254 (ni preverjeno)

Za kero koli stvar se ide,kda pride novi lastnik so itak skoz nekše spremembe,pa svoje lidij notri rijvljeno....pa šparanje po zmanjševanje zaposlenih,tisti ka pa ostanejo pa delajo nadšihte.

Freča, (ni preverjeno)

Zanima me, če kdo ima kakšne izkušnje z višjo silo?

.joj. (ni preverjeno)

Sranje slo venci.

Mama mia (ni preverjeno)

Je slišati,da je problem v pisarnah Apja,ker tam njih ogromno drejma iz katerih ni ravno velike koristi,plače pa ravno tako dobivajo kot vozniki.V slovenskih podjetjih katera so napram tujim mikro podjetja bi moralo v pisarnah biti zelo zelo malo ljudi samo tisti ki se res potrebujejo.Ja avtobusi kdo jih nabavlja za Ap M.sobota res nima pojma kaj kopuje.Neke stare kripe majo,da otroke vozijo v šolo in za medkrajevne linije,kar se pa turizma tiče,pa totalna tema pa sedaj naj nekdo iz pisarn razloži zakaj je temu tako. Kje so turistične linije,kje so poštene plače voznikov,saj le ti vozijo ljudi otroke in ne kamna odgovornost v primeru nezgode, ja je vse na vozniku,ki prejme vse prej kot pošteno plačilo za delo,ki ga opravlja.Je šla Mura,Panonija,Pomurka,pa naj gre še Ap.Lp.

Doppo (ni preverjeno)

Ti si eden izmed tisti, ki misli da se v pisarnah drka ku*ac.
Sigurno maš 3 letno šolo.

In reply to by Mama mia (ni preverjeno)

Gostja426 (ni preverjeno)

Mamma mia, točno tak. V APMS delajo edino šoferji, ostali pa hodijo v lagodno slüžbo. Vedno, ko grem po postaji, zunaj stoji par zaposlenih in modruje, kadarkoli med delovnim časom na kavico, za vse je čas, delati pa se jim ne da, preveč jih je.
Avtobusi vedno odhajajo z zamudo, šoferji imajo čas in jim je vseeno, če se tebi mudi in bi nekam rad prišel, vozni redi nedodelani, ko sem bila v Beltincih, so v slabi uri sedenja v kavarni mimo pripeljali trije avtobusi, dva en za drugim, popoldne pa po dve uri ni nobenega. Avtobusi pa stare kripe in za večino prog preveliki, namesto da bi nabavili mini in midi buse.

In reply to by Mama mia (ni preverjeno)

Hrib (ni preverjeno)

Prvo se naj uredi in očisti avtobusna postaja ,ker je obupna polna smeti.

Carni vrag (ni preverjeno)

Lažeš ko pes

In reply to by Hrib (ni preverjeno)

jakaracman (ni preverjeno)

To je z vesolja viden dumping (cena Arrive 1,80 za MS, v ostali SLO pa 1,94);
takoj pritožba, sledi razveljavitev razpisa in nov razpis!!!!
Te Jajotov malinovec Vrtovec je pa rejsan že skrajno predrzen!! Če to pistijmo naprej na oblasti, nas žive oderejo!!

afta he (ni preverjeno)

Pri javnem razpisu se naročnik mora odločiti za najugodnejšo ponudbo, tu ni dileme in prav je tako, drugače je javni razpis brezpredmeten. Drugo pa je, da je ta cena dampinška in to lahko odloči samo sodišče in ne naročnik razpisa. Zato je tudi pritožba AP več kot upravičena. Meni osebno se zdi, da so bili vsi trije nekako dogovorjeni, da si bodo trg razdelili, a jih je na koncu Arriva izigrala.

In reply to by jakaracman (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Do maribora je brko komaj napiso papire za tiste ki smo meli busklub kartice. Pa smo šli po stari cesti.

duplini (ni preverjeno)

Večina zgornjih komentatorov sploj nema pojma o kon se ide in neka napeka brezveze pa se pametni delajo, ka mislijo ka, če do srali po vsen in po sakšon ka so cari. Prekmurje je puno maloumnežov, keri so totalno nesposobni za kakoli razen za šinfanje, alkoholizejranje in gledanje fuzbala. Sran vas je lejko imbecili eni pokvarjeni.

Bralic (ni preverjeno)

Direktor, te pa vi razložite o kon se ide.

In reply to by duplini (ni preverjeno)

Prvi sestanej (ni preverjeno)

NWO KOMUNISTI včeraj opravili prvi sestanek. Počasi gostijo vrste. Dela se prevelko sranje. Narod nuca pomoč. Domovina je začela krvaveti. Če 24.4. ne prinese obrata se gre v aktivacijo člena 27.2.5/54.

Pancho villa (ni preverjeno)

Pomurski poslanci sramota.

64433 (ni preverjeno)

ja, evropski pa še večja sramota in bolanost

In reply to by Pancho villa (ni preverjeno)

darjjica

Kak mo pa zaj v MS hodili ce ne bodo avtobusi vozili?????

. (ni preverjeno)

Nemamo hotela aftobusa. Mogoče bojo orbanovi napravili, ko naj slo venci prodajo za mađarako nuklearko.

In reply to by darjjica

afta he (ni preverjeno)

Kdo pa plačuje brezplačen avtobusni prevoz po MS????

ales111234 (ni preverjeno)

AP ga verjetno časti...

In reply to by afta he (ni preverjeno)

Gostja426 (ni preverjeno)

Občina.

In reply to by afta he (ni preverjeno)

KRIVI LASTNIKI (ni preverjeno)

Malo si preberite kaj ste napisali sobotainfo 30. decembra 2020 ko je prišlo do prevzema prekmurskih tajkunov. Samo problem je bil da so ti tajkuni - lastniki bili brez vsakega znanja in sposobnosti voditi podjetje. Starimi razklumpanimi avtobusi dandanes ne moreš biti konkurenčen na trgu, ti nevedneži in krivci za današnji položaj se tega niso zavedali in so samo hoteli kasirati na podlagi državnih konsecij, vlagati in posodobiti podjetje pa niso hoteli ali niso bili sposobni, evo pa so dobili bumerang po svoji prazni glavi. To da so zajebali sami sebe jim privoščim, da pa so uničili spet eno Prekmursko podjetje in zaposlene poslali na cesto, za to pa ni opravičila in potrebno bi jih bilo kazniti po pravilih "ljudske skupščine".

mojster (ni preverjeno)

Neven ce si se esce kaj mijmo pelo APja keri se od prevzema konstantno razvija pa dozidavle pa posodabla.....te lastnike so zacale resavate fermo kera je bila v zatoni 30let z prejsnjin vodstvon....vrvlen ka do te lastnike to resili ka de za vse dobro...

In reply to by KRIVI LASTNIKI (ni preverjeno)

Čudo (ni preverjeno)

Stranka Nova Slovenija je zagovornica velikega kapitala. Isto njen minister za promet Vrtovec. Iz vesolja se po primerjavah cen vidi, kako je bil cel postopek zmanipuliran v korist večje firme, ki je v bistvu mednarodna korporacija. Pa kako so glih za našo regijo ponudili nižjo ceno kot za ostali del Slovenije? Kdo jim je prišepnil, kakšna je ponudba lokalnega podjetja, da so se odločili, da imajo malo nižje stroške ravno v naši regiji?

odarić (ni preverjeno)

ne rabi se to prišepnit saj je splošno znano da je v prekmurju najhujše in prav da so tu cene nižje.

In reply to by Čudo (ni preverjeno)

Čudo (ni preverjeno)

A cena goriva, rezervnih delov so v Prekmurju nižje? Meni se ravno ne zdi. Pa cene vozovnic po kilometru tudi niso nižje kot drugod.

In reply to by odarić (ni preverjeno)

Dolenski Đanči (ni preverjeno)

Mijslen, ka be se Brzi Đouži zdaj lejko kaj izreko okoule toga? Nika nede? Vej ga pa pijtajte tou pri Zvejzdi na štandi, kda de van zdaj en mejsec plavo-bejle šrajbeke pa značke talo.

In reply to by Čudo (ni preverjeno)

Bus (ni preverjeno)

Vecinoma prazni, predimenzionirani avtobusi, ceprav mamo celo v Soboti podjetje ki izdeluje manjse, casom primerne. Pa to vsi prevozniki !! ignorirajo, pac drzava casti , neka se trosi nafta .je..s osnezevanje… , gledam prazne potniske vlake, z 6, 7 vagoni, drzava casti . Te pa stonjajo, pac kriza , nesposobnost, vodilnih na vseh ravneh,

konžar (ni preverjeno)

Nikaj njin nede. Do se usmerili v turistično branžo in vozili penziče doj na morje. Mogoče če bo leva vlada izvoljena, bodo tudi socialci in levnuharji prišli na svoj račun in imeli brezplačne prevoze dol na morje na račun davkoplačevalskoga denarja.

6546556545 (ni preverjeno)

Lejko idejo na arkont delat nucajo delavce ka do vidle kak se dela nej kak tu ka so se šlepale cejlo živlenje brez dela.

. (ni preverjeno)

Z dežja pod kap.

In reply to by 6546556545 (ni preverjeno)

Slavljenec (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

HVALA BOGU, da je konec tega podjetja, ker so ti šoferji bili najbolj zabiti, nepravični in nesramni do amena! upam, da ostanejo brez službe do nadaljnjega. in tak jim treba zakaj pa so dali tako idiotsko ceno, heheh, kaj so pa mislili? slava arrivi, juhu!

Evgen12345 (ni preverjeno)

Zabita je tvoja mati ka te rodila

In reply to by Slavljenec (ni preverjeno)

Bralic (ni preverjeno)

Te nej sran?

In reply to by Slavljenec (ni preverjeno)

lmfg (ni preverjeno)

A se še kdo vozi z busom ?
Samo vprašam.

12345678900000 (ni preverjeno)

več kot ti misliš. mujko. nimajo vsi avte, eni jih niti ne želijo. eni dajo na eko, eni raje na šport...

In reply to by lmfg (ni preverjeno)

Gostja426 (ni preverjeno)

Jaz se večkrat vozim z busom. Sem pa prepričana, da večina komentatorjev busa ni videla že od osnovne šole.

In reply to by lmfg (ni preverjeno)

Za lopove (ni preverjeno)

Na AP je bilo dosti lopovov, eden je celo svoji rodbini pokradel.

Kops321 (ni preverjeno)

Arriva in nomago razvazajo drogo v klima napravah in potniki raznašajo substance in gotovino v krinki dejavnosti potovanj vsak dan tudi otroci šolarji zato tako

Onkomhgj (ni preverjeno)

Mene zanima, če be sedem centov nizja cena tuj dumping bila.

Carni vrag (ni preverjeno)

Baje Dejan svinnskoglavi opravlja pregled mednožja

Starejše novice