Slika je simbolična.
Mestna občina Murska Sobota prodaja številna zemljišča. Katera so najdražja?

Mestni svetniki so na 10. redni seji mestnega sveta Mestna občina Murska Sobota razpravljali o predlogu proračuna za leti 2024 in 2025.

Za leto 2024 je v načrtu proračun v višini 26 milijonov evrov, v letu 2025 pa proračun v višini 31,9 milijona evrov, kar skupno znaša 57,9 milijona evrov.

V letu 2024 je načrtovanih 23.203,799 evrov prihodkov v letu 2025 pa 29.705.269 evrov.

»Sestava proračuna za leti 2024 in 2025 je bila precej zahtevna. Želeli smo, da je proračun čim bolj realen in tudi izvedljiv. Nisem želel, da je proračun napihnjen, ampak predvsem realen,« je dejal Damjan Anželj, župan Mestne občine Murska Sobota.

Velik del prihodkov občina pričakuje od prodaje zemljišč

Ni skrivnost, da občina velik del kapitalskih prihodkov pričakuje od prodaje zemljišč

Največ si obetajo od prodaje zemljišč v Severno obrtno industrijski coni, na Gregorčičevi ulici, ob objektu Expano in ob razbremenilnem kanalu.

Katera stavbna zemljišča so naprodaj?

Pri stavbnih zemljiščih občina največ prihodkov načrtuje od prodaje dveh zemljišč na območju Kamešnice, ob objektu Expano. Naprodaj je zemljišče velikosti 9.839 kvadratnih metrov in zemljišče površine 16.414 kvadratnih metrov. 

Skupna vrednost obeh zemljišč je 1.235.301 evrov.

Vir: Predlog proračuna Mestne občine Murska Sobota

Naprodaj tudi več zemljišč v Severno obrtno industrijski coni

Naprodaj je 11 zemljišč, ki so po prostorskih aktih namenjena izgradnji proizvodno industrijskih objektov v Severno obrtno industrijski coni - III. faza. Skupna površina zemljišč je 28.846 kvadratnih metrov, skupna vrednost pa 743.050 evrov.

Naprodaj je tudi pet zemljišč, ki se nahajajo v Severno obrtno industrijski coni, med regionalno cesto in prodanimi nepremičninami. Skupna površina zemljišč je 10.330 kvadratnih metrov, skupna vrednost pa 136.391 evrov.

Vir: Predlog proračuna Mestne občine Murska Sobota

Zemljišča na Ulici Štefana Kovača in Gregorčičevi ulici

Občina prodaja tudi zemljišči na območju Ulice Štefana Kovača med Kmetijsko gozdarsko zbornico in razbremenilnim kanalom. Skupna površina zemljišč je 7643 kvadratnih metrov, vrednost pa 382.150 evrov.

Prodaja se tudi 15 zemljišč, ki so ob Gregorčičevi ulici. Za eno izmed nepremičnin se predvideva brezplačni prenos na Republiko Slovenijo za potrebe delovanja bivalne enote Varstveno delovnega centra. 

Skupna površina zemljišč je 6822 kvadratnih metrov, vrednost pa 369.776 evrov.

Vir: Predlog proračuna Mestne občine Murska Sobota

Naprodaj tudi zemljišča na območju Tehnološkega parka

Naprodaj so tudi zemljišča, ki so izven naselja Nemčavci (Rimska Čarda). Skupna površina zemljišč je 7891 kvadratnih metrov, vrednost pa 236.730 evrov.

Prodajajo se tudi zemljišča, ki se nahajajo na območju Tehnološkega parka v ulici Plese. Skupna površina treh zemljišč je 5999 kvadratnih metrov, vrednost pa 185.969 evrov.

Vir: Predlog proračuna Mestne občine Murska Sobota

Komentarji (4)

čarni vrag (ni preverjeno)

Tomi se pravi razprodaja. Ka do pa drugo leto odavali. Občinari katastrofa.

nole (ni preverjeno)

se vidi, da nimaš pojma. Ta ista zemljišča poskušajo prodati že več let. Pa jim še ni uspelo, ker ni kupcev.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

vsevedež (ni preverjeno)

ali pa korupcija? mo vidli što de kupec in de jasno čida marionetka je župan..

Sramota12 (ni preverjeno)

To je edini način kako povečati proračunski priliv? Kje je tu vizija? Razvoj? Ja, talent center...to je rešitev 🤮 mešajo meglo. Se vidi, da obcino vodijo pisarniški uradniki brez pravih delovnih izkušenj, ki bodo do smrti greli svoje drage stolcke na račun malega človeka 🤮

Starejše novice