Foto: Peter Dominko
Robert Koren, športni direktor Mure, je ob predstavitvi novega trenerja Tončija Žlogarja zatrdil, da cilji ostajajo nespremenjeni. Štabu članske ekipe je bil priključen Matjaž Kek, novega stratega mladincev pa naj bi izbrali v klubski zasedbi trenerjev.

Mura je včeraj predstavila novega trenerja. Tonči Žlogar se je kmalu po novinarski konferenci lotil dela in v Renkovcih vodil prvi trening v vlogi stratega črno-belih.

O vtisih in pričakovanjih Primorca, ki je zadnjih pet let vodil mladinske reprezentančne selekcije, smo na Sobotainfo pisali že včeraj, na novinarski konferenci pa je spregovoril tudi Robert Koren.

Športni direktor soboškega prvoligaša verjame, da bo Žlogar, s katerim sta kot nogometaša sodelovala v izbrani vrsti Slovenije, člansko ekipo Mure s trdim delom popeljal do boljših rezultatov:

»Z mojim prihodom na mesto športnega direktorja smo jasno povedali, kakšna je vizija kluba. To je bilo predstavljeno tudi dosedanjemu trenerju, vse skupaj pa ni izgledalo v smeri in na ravni, ki smo jo želeli. Zato smo si želeli spremembe in o tem razmišljali nekaj časa.

Kot je povedal Tonči, smo se v dveh dneh hitro dogovorili. Zakaj? S Tončijem sva bila nasprotnika pa tudi soigralca v reprezentanci. Vedno sva se spoštovala in delila ambicioznost. Ko dva takšna sedeta za isto mizo in nogomet vidita podobno, se hitro dogovoriš.

V zadnjih dveh dneh smo bili na tem področju bolj intenzivni in z vizijo, ki smo jo v preteklosti že predstavili, je Tonči idealna izbira za trenerja. Pozna fante in raven, saj je dolgo časa deloval v mladinski reprezentanci. Zagotovo bo vsem v veliko pomoč.

Zagovarjam trdo delo, fantje se morajo zavedati, da bo samo igrišče odločalo o tem, kdo bo igral, o tem pa na koncu odloči trener. Zadovoljen sem, da je Tonči prepoznal, da smo prava sredina in lahko gremo navzgor. Tega si vsi želimo.«

Kdo bo novi trener mladincev

»Matjaž Kek je z mano sodeloval že v mladinski reprezentanci. Gre za zelo nadarjenega trenerja, zato si želim, da bi bil z mano in tudi bo. Ostalo bomo videli sproti, vendar zaenkrat niso predvidene bistvene spremembe,« je razkril Tonči Žlogar.

Matjaž Kek mlajši je sicer ravno pred včerajšnjo novinarsko konferenco na igrišču z umetno travnato površino vodil trening mladinske selekcije Mure, kasneje pa se je v Renkovcih že pridružil novemu strategu članskega moštva.

Mladinci črno-belih po jesenskem delu sezone zasedajo vrh lestvice državnega prvenstva, jutri, ob 14. uri, pa se bodo v Fazaneriji, na igrišču z umetno travo, pomerili z Bravom. Kekov naslednik včeraj še ni bil znan, Koren pa je poudaril, da ga bodo poiskali med zdajšnjimi trenerji:

»Vse se je hitro zgodilo, vendar od včeraj rešujemo tudi to zadevo. Smo blizu, da najdemo rešitev in verjamem, da jo bomo. Ne morem še govoriti o konkretnih imenih, želimo pa zadevo rešiti znotraj našega trenerskega kadra.

Dokler ne najdemo rešitve, bo Matjaž še vedno trener mladinske selekcije in bo vodil tudi petkovo tekmo. Cilj je, da to rešimo že danes, če ne, pa zagotovo do nedelje.«

Cilji ostajajo nespremenjeni

»Vizija je nespremenjena, tako je tudi glede rezultatov. V pokalnem tekmovanju imamo velike načrte, želimo priti vse do konca. Za to bomo garali in delali. V ligi smo sicer nekoliko oddaljeni zaradi slabšega začetka, vendar si v nogometu z dvema, tremi povezanimi zmagami hitro lahko blizu.

Predvsem si želimo mirnosti, trdega dela in odločnosti. Šli bomo s tedna v teden, s tekme v tekmo in bomo videli, kako bo v ligi. Imamo svoje načrte in glede tega se ne spreminja ničesar,« je še poudaril Koren.

Tonči Žlogar se bo soboškemu občinstvu prvič predstavil že v nedeljo, ko bo Mura na zelenici Fazanerije gostila ekipo Radomelj. Vsega pet dni kasneje bodo Sobočani nove točke lovili še v Kidričevem.

Bo 46-letni Izolan že do konca tedna našel recept, da črno-belo zasedbo popelje do točk, predvsem pa do boljše igre?

Komentarji (11)

Nogometas (ni preverjeno)

Dajte Romana Gostana pa pika

Gost432432 (ni preverjeno)

Matako Kojama vas vse vö zošola

gost1 (ni preverjeno)

teraj toga Korena, čim prej

Vodka (ni preverjeno)

Darjan Slavic je mladinski trener zakaj ga niso pustili v članski se ekipi te mrkavca de pobro pejneze pa Muro uničo v Fužinarju Celju je bil pa vse zapravo Žlogar teško delo te čaka

Terenec (ni preverjeno)

E moj Kuzmic te Koren de Muro unicil.Vse je odstrano in si nastavo svoje pa koma gledas. Si tij normalen..?? Enoga domacega cloveka nega vec v strokovnon stabi.Nede dugout ka de te Korencek tudi tebe zamenjo,Korencek Ali pa tisti kere zazavles in ti svetujejo,ker kot si sam omenil da nimas pojma o fuzbali Povej javno zakoj je odiso Rajbar..zakoj ste natirali Balazica

Bakovčar (ni preverjeno)

Sramota. Koren nastavil prijatelja za trenerja, za pomočnika selektorjevega sina itd... Koren v Muro prišel kot pogoj, ker bo potem tudi njegov sin prišel v Muro. Vse se ti bo vrnilo Kuzmič.. Balažica ste odslovili kot zadnjo smet. Še to da ni bilo nič medijsko izpostavljeno.

fidolino (ni preverjeno)

Pa za mladinskoga naj dajo Žlogara ,za drugo je tak nej.Ka dobi malo izkušenj.
Eh Kuzmič ka vraga brodiš,domače terate pripelate pa nič od nič.
joj,joj,joj

Gosttttttt (ni preverjeno)

Klub se je preimenoval v NŠ Koren d.o.o. To kar se v zadnjem letu in pol dogaja pri Muri, to se lahko samo pri Muri dogaja. Žalostno, klub se potaplja !!!!

Nekdoooo1 (ni preverjeno)

Mladinski trener pa Slavic. Slavic, da si se tako pustil ponižati, da so te na takšni način odstavili iz članskega strokovnega štaba in te dali za mladinskega trenerja. Že drugič so s teboj naredili kot igračko. Tebe in Aleša Luka so ti ljudje menjavali že pol leta. Buro in Koren sta največja manipulatorja pri Muri !!! Vse bosta uničila

Bambus Propad (ni preverjeno)

NAZAJ KMURI PRIDETA VAŠIVA PRIVRŽENCA RAJBAR IN ČONTALA,DA BOSTA MURO DOKRAJA UNIČILA VIJ PRIVRŽENCI PA BOSTE NADALJE HODILI NA TEKME ZASTOJN

Krimo (ni preverjeno)

Kot bivši član ene od navijaških skupin v sloveniji lahko povem naslednje :
Varnostniki ob vstopu ki so pregledovali viole so ponosni štajerci....
Vodja varovanja je štajerec...
In potem se vprašajte kako je možen vnos vsega na stadion.
Korenko bo muro pripeljal na dno ...[zakaj ni ostal v celju,dravogradu....]
Zakaj zdaj kar naenkrat neki toni in keki v muri zaradi oslug ... pa lep pozdrav v ms .

Starejše novice