V Turnišču bodo v prihodnosti morda izdelovali električne avtomobile.

Kot smo že poročali, se je na javni razpis za nakup nezazidanih stavbnih zemljišč v gospodarski coni javil vlagatelj, ki je v minulih dneh tudi poravnal aro za nakup zemljišča. Ta je znašala deset odstotkov kupnine, ki je slabih 169 tisoč evrov. Razpis je bil sicer odprt do 26. julija, na občino pa je prišla samo ena prijava.

Gre za podjetje Terramar, ki naj bi se ukvarjalo z izdelavo električnih avtomobilov. Podjetje naj bi v začetni fazi zaposlilo 70 delavcev, skupno naj bi jih v naslednjih letih zaposlili kar 400.

"Vlagatelj želi kupiti celotno zemljišče, ki je veliko 3,4 hektarja. Gre za gospodarsko cono med Turniščem in Nedelico. Sami moramo preveriti še določene stvari glede nekaznovanosti podjetja in ali redno plačuje davke ter prispevke," je povedal župan Borut Horvat.

Podjetje je po besedah Horvata pripravljeno kupiti celotno zemljišče, na kateri je skupno 23 parcel. Njihova vrednost torej znaša slabih 168 tisočakov, to je tudi znesek, ki bi ga s prodajo zaslužila občina Turnišče.

Direktorica je Slovenka, podjetje registrirano v Kamniku

Kot je sicer razvidno iz javno dostopnih podatkov, je podjetje Terramar registrirano v Kamniku. Direktorica podjetja je Darja Mravljak, prokurist podjetja pa Egipčan Bahet Kourajši. Investicija naj bi sicer znašala približno 14 milijonov evrov. Na občini so sicer previdni, zato bodo v pogodbo vključili dve varovalki.

"Pri takšni investiciji so tudi varovalke, v našem primeru sta dve bistveni. Investitor oziroma potencialni kupec mora izpolniti dva pogoja. V roku leta dni po spremembi občinskega prostorskega načrta mora vložiti vlogo za gradbeno dovoljenje in po pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja mora čez leto dni začeti z gradnjo. V nasprotnem primeru je kazen takšna, da se celotna površina vrne v last občine Turnišče, kupcu pa se vrne kupnina, od katere se odbije 20 odstotkov, torej se mu vrne brezobrestna sredstva," je še povedal Horvat.

Odgovore, zakaj so se odločili, da pridejo v Turnišče, kakšni so njihovi načrti, kdaj bi začeli graditi in podobno, še čakamo. Iz podjetja so nam sporočili, da nam jih bodo posredovali v popoldanskih urah.

S spleta

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DamjanMurko (nepreverjen)

Nateg...

Marko skače (nepreverjen)

"Sami moramo preveriti še določene stvari glede nekaznovanosti podjetja in ali redno plačuje davke ter prispevke," je povedal župan Borut Horvat.

Dobro jutro! In kaj ste delali do zdaj? Pa to se najprej preveri. In kaj je to podjetje, če to podjetje res kje izdeluje kaj podobnega. Ali ka? Do zdaj so v Indiji gojili tartufe zdaj pa do v Turnišču začoli izdelovati električne avtoje? Zakoj glij v Turnišče? Nika ne pravin, mogoče vse štima. Somo to se preveri prvo kak se njemi oda zemljišče. Pa vaše varovalke. Kda je zemljišče odano je težko izpodbijati kupoprodajno pogodbo. Ker se ta nanaša na zemljišče in nej na dejavnost. Pa to je nej Magma eceki. Izvor kapitala je več kak sumljivi.

Lelek (nepreverjen)

HOČEMO DRUGO MAGNO, HOČEMO STRUPE! KAJ NAM BO KMETIJSKA ZEMLJA, KO LAHKO MADŽARSKI, KITAJSKI KRUH KUPIMO V TRGOVINAH

Nekdo... (nepreverjen)

Kje se lahko kupi mađarski ali kitajski kruh pri nas ?

In reply to by Lelek (nepreverjen)

gost7654jovanka (nepreverjen)

Mi jemo madzarsko psenico. Tudi kruh je iz te psenice narejen. Vse kvalitetno slovensko pa se izvaza.

In reply to by Nekdo... (nepreverjen)

Lelek (nepreverjen)

V TEJ TOVARNI BI POSLEDIČNO DELALI DELALI HRVATi, SRBI, ROMUNI, KOT V MAGNI, KJER KVALIFICIRANE DELAVNE SILE IZ SLOVENIJE NE MOREJO DOBITI, DELO JE TUDI PRESLABO PLAČANO (RAJE GREDO V AVSTRIJSKO MAGNO)! GLAVNO KA DE SI PA NEŠČE NAPUNO ŽEPE, KMETIJSKA ZEMLJA PA SE RAZLASTNINI. PREKLETA MAFIJA

Marko skače (nepreverjen)

Pa ka van malo pomoren. Ta gospa Darja ima narejeno licenco za turistično vodičko in ima podjetje Maniana za štero je navedeno ka organizejra turistična vodenja. In nika drugo. Ona je 100% lastnica podjetja Terramar, ovi Egipčan pa je prokurist. O podjetji pa o lastnici nigde nič. Pa bar na Gospodarsko zbornico pijtajte pa v Egipte mamo veleposlaništvo pa sigurno gospodarskega atašeja. To smrdi do nebes, vi pa s ten idete v medije. Diletanti.

100-100 (nepreverjen)

Ja pa ka zdaj, či de plačo kupnino de zemla njegova. Či se nede delalo do pejneze dobili nazak brez obresti. Pa v kon je zaj fora, ka se mogoče nede dalalo v Boltincaj. Isto tak se je mlelo od Cartagoja.

In reply to by Marko skače (nepreverjen)

10-10-10 (nepreverjen)

ja zemlja, de njegova občina bo pa imela z njim probleme, ker ko najdejo resnega investitorjan ne bodo imeli več zemlje, ali pa bo gradil ekološko sporno proizvodnjo, če bo sploh proizvodnja.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

antianti (nepreverjen)

.. smo poskušali priklicati direktorico podjetja, a je telefon zvonil v prazno.
... prokurist podjetja pa Egipčan Bahet Kourajši. Pranje denarja???
... Teramar sploh nima spletne strani v sloveniji in bi proizvajali el. avte?
.... refrence dos edaj? kaj so že dosegli, s čim se preživljajo. kot npr Magna.

Bežite, čimdlje vstran. Smrdi že od daleč.

RECIMO (nepreverjen)

Malo mi je čudno, da se vedno mora vzeti zemlja ... MURINE hale pa stojijo prazne ...

Frainšček Ekolog (nepreverjen)

BINGO!

In reply to by RECIMO (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To podjetje je registrirano za turistično dejavnost. Ima dva zaposlena. V Turnišči pa pričakujejo da bodo delali električne avtomobile. Zakoj pa nej avione? Mogoče pa rakete za polet na Mars.

Svetice13 (nepreverjen)

Ocitno Sarec nekaj muti preko svoje kolegice..... Mogoce pa bomo drzavljani vse to placali......

feri11 (nepreverjen)

Ka je pa soboški šerif zrikto??? Nika, razen betouna, omejitev 30 na voro, drvarnice pa dugouf...

šarvedij (nepreverjen)

Že pa je prišel investitor ?Pa v Lendavi so bili Avstrijci ka bi zaposlili 700 ljudij in nič od tega ne podpihujte naroda

Domacica123 (nepreverjen)

Dajte no, od teh dvem imen ne eno ne drugo ni nikjer zasledeno, na na nobenih business straneh ali kjer koli drugje.... No razen ona z neko turisticno agancijo al kaj je ze.
Nateg da nas kap..

Bonge (nepreverjen)

Ka je Bltinčange pa Sobočance vas pečej ha ? Zgled si po Odrančaraj zemte pa poglednete kak majo se urejeno. Z seh stranij ode narod ta delat. Vüpan ka de v Turnišče nekaj podobnega. Vij partizani pa majüčte z rdejčof zvejzdof pa delajte drvarnice za par milijonof evrof .

šarvedij (nepreverjen)

Bonge ....... Tij si bogme nej zdravljenja v Ormoži dokončal .Ali so te se prej odkrižali ali pa ti kot norci ni več pomoči razen Hrastovec . Pazi ka de se tűdi Kartago enkrat zaprl ,ker ne bo več prometa z temi prikolicami na potačaj .Te te pa v fabriki delali lončene cuzeke

In reply to by Bonge (nepreverjen)

bonge (nepreverjen)

Šarvedij , cuzek dela v kartage ka tij lejko socijalno podporo dobiš. Tij tou v očij povej enome cuzeke ka tan dela ce vűpas klošar eden.

In reply to by šarvedij (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pod sumnjom da su upleteni u krijumčarenje oko 8,2 kilograma droge, u riječki zatvor smješteni su supružnici Nose, Simon (41) i Polonca (40), s adresom u Kamniku (Slovenija). Prijeti im kazna od jedne do dvanaest godina zatvora.

Zanimivi so ti šarčevi sokrajani. Hrvatje so dva ujeli z 8 kilogrami droge.

Marko skače (nepreverjen)

Pa če že župan šče pokazati volilcon kak so zdaj bougeca za keco zgrabili ka so njega izvolili naj bar občinski svet opraviči sejnine! Če so nej v njen sami leleki naj zahtevajo elaborat o proizvodnji ali pa bar nekšne reference podjetja!
Pa nej mejšati coj Carthago, ka on je v Nemčiji pred Odranci mel vtečeno proizvodnjo potovalnih avtojov.
Vse zgleda ka ma nekak interes odati tou zemljišče ka je zadaj zaslužek. Či je tak je nikaj nej narobe, samo naj de to transparentno.
Občina od toga posla dosta nede mejla, samo dugo pravdo pa kupnino de mogla vrnoti. Po staroj navadi do pejneze zapravili in bo čez par lejt muka najti te pejnez v proračuni.
Pa občinari resno mislijo ka so napravili dober biznis, če so odali kvalitetno zemljišče na prvovrstni lokaciji za 5 evrov za kvadratni meter? Tou bode v nekaj mesecih preprodano pa bomo te vidli ceno in tržno vrednost.

MARKO - HOP (nepreverjen)

To je tak glavna novica ka še je TV Slovenija v poročilaj dol povedala, Šarec TV pa bo zvečer verjetno pokazala kak temelni kamen polagajo, butalci v butalski državi, namenjeno malo Prekmurcem, da jim moralo zdigne moralo. Dragi gospodje ali tovariši pa ge vij živete ka se daste tak nategnoti. Odrančari so se znali iti pravi čas. saka jim čast za vse ostale pa je cuk odpelal. Ge pa najdete bedaka ka de vlagal v Sloveniji, kjer imamo največje davke pa komunizem na oblasti ka hoče vse nacionalizirati. Ravno gnes se je čez Slovenijo (po lufti) pelala k sosedom Hrvatom na obisk nova predsednica Evropskoga parlamenta niti ji na pamet ne pride ka bi se stavila v Sloveniji zato pa Hrvati z evropskimi pejnezami vse živo delajo, nas pa nategujejo z takimi novicami. Bole bi verjel če bi se v Tornišči Marija prikazala.

šarvedij (nepreverjen)

He Egipčan je tudi poleg tak da se ne veselite preveč

Frainšček Ekolog (nepreverjen)

Arabcem (egipčanom) bolj dišijo naravni viri (voda), ka se zraven prištulijo... Arabci so pokupili že kmetijska zemljišča in izvire vode, jo privatizirali v BiH, v Sloveniji so kupili "Costelo"...

In reply to by šarvedij (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Če bi obstajala prekmurska pamet bi še to prodali.

Henrik Brodnjak (nepreverjen)

Nekoč bi rekli: živi bili, pa videli . Sliši se kot v pravljici, a takih smo se že naposlušali.

komuna (nepreverjen)

sto pa v mestno obcino MS pride investejrat?

Sajo (nepreverjen)

Kim Đo Un de rakete za duge doseg v sobote delo haha

In reply to by komuna (nepreverjen)

varovalka (nepreverjen)

jaooo župan, ka si ti plitev ... 16.900 je varščine in od toga 20% - 3.380 de “kazen” za firmo štera de kao 14 mio investirala ... mater si jih prestrašo :)

allexa (nepreverjen)

Ljudje ta egipčan Bahet kourajši je mož od Darje Mravljak njo ima zato ker se ta ženska ukvarja z črno magijo in jo iskorišča za svoje poslovne zadeve

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice