Podjetje Terramar zaradi dobre strateške lege želi proizvodnjo električnih avtomobilov vzpostaviti v Turnišču. Večina investicije, ki bo znašala 14 milijonov evrov, bo pokrita z domačim kapitalom.

Potem, ko smo danes že poročali o tem, da je podjetje Terramar plačalo aro za nakup zemljišča v Turnišču, kjer želijo postaviti obrat za proizvodnjo električnih avtomobilov, so se nam zdaj oglasili tudi iz podjetja. Za vzpostavitev proizvodnje v Turnišče so se odločili zaradi strateške lege.

"Podjetje se je odločilo za Turnišče zaradi strateške lege, ki jo ima občina, saj je v bližini treh sosednih držav. Prav tako je v neposredni bližini avtoceste," so nam sporočili iz podjetja, ki želi v proizvodni obrat vložiti 14 milijonov evrov. Kot pravijo, je večina kapitala domačega.

Če ne bo ovir, proizvodnja čez štiri leta

Podjetje, ki bi v prvem letu predvidoma zaposlilo sedemdeset ljudi, v roku petih let pa kar štiristo, si želi s poskusno proizvodnjo pričeti čez štiri leta.

"Po pridobitvi vseh potrebnih soglasij in dovoljenj bomo začeli z gradnjo tovarne. V primeru, da ne bo nobenih ovir, predvidevamo, da bomo s poskusno proizvodnjo začeli v letu 2023".

Smo pa na podjetje naslovili tudi vprašanje, če obstaja možnost, da bi namesto tovarne za električne avtomobile zgradili distribucijski center za sadje in zelenjavo, ki so ga omenjali v poslovnem poročilu na AJPES-u.

"V občini Turnišče bo ustanovljeno novo podjetje, ki bo registrirano samo za proizvodnjo vozil in električnih vozil.  Tako, da na tem zemljišču bo izgrajena tovarna za izključno proizvodnjo električnih vozil in vsi dokumenti bodo izdelani izključno v ta namen," nam je še sporočil prokurist podjetja, Bahet Kourajši.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
10-10-10 (nepreverjen)

Ko pogledate aplikacijo Erra za podjetje TERRAMAR trgovsko podjetje d.o.o. je vidno naslednje:
28.6.2019 je podjetje prejelo 75.000 EUR posojila od Javnega podjetniškega sklada RS.
https://erar.si/prejemnik/61769665/#transakcije
Huda investija z lastnim kapitalom. Z davkoplačavalskim denarjem bi vsak igral ruleto.

MARKO - HOP (nepreverjen)

To je tak glavna novica ka še je TV Slovenija v poročilaj dol povedala, Šarec TV pa bo zvečer verjetno pokazala kak temelni kamen polagajo, butalci v butalski državi, namenjeno malo Prekmurcem, da jim moralo zdigne moralo. Dragi gospodje ali tovariši pa ge vij živete ka se daste tak nategnoti. Odrančari so se znali iti pravi čas. saka jim čast za vse ostale pa je cuk odpelal. Ge pa najdete bedaka ka de vlagal v Sloveniji, kjer imamo največje davke pa komunizem na oblasti ka hoče vse nacionalizirati. Ravno gnes se je čez Slovenijo (po lufti) pelala k sosedom Hrvatom na obisk nova predsednica Evropskoga parlamenta niti ji na pamet ne pride ka bi se stavila v Sloveniji zato pa Hrvati z evropskimi pejnezami vse živo delajo, nas pa nategujejo z takimi novicami. Bole bi verjel če bi se v Tornišči Marija prikazala.

Simon78 (nepreverjen)

Pameten Marko, Evropski parlament nema predsednice, ampak predsednika. David Sassoli. Tak sta te faušarija pa škodoželjnost obsedli ob toj pozitivnoj novici, ka že halucineraš. ;)

In reply to by MARKO - HOP (nepreverjen)

MARKO - HOP (nepreverjen)

Simon 78 - To je samo dokaz ka me tako evropska kot slovenska politika ne obremenjuje in ne zanima. Ne prenesem pa nategovanja Prekmurskega naroda, tebi pa samo toliko, prej se ti bo v Turnišču Marija prikazala, kot ta fabrika, pa brez kančka škodoželjnosti.

In reply to by Simon78 (nepreverjen)

Marko skače (nepreverjen)

Tou je eno dobro razmišljanje, z enoga drugoga portala. Tu nega kaj dodati.

"Župan je potrdil, da so ti povezani z vlagateljem z egiptovskim kapitalom, ki naj bi 14 milijonov evrov vložil v tovarno za izdelavo električnih avtomobilov, v kateri naj bi delo v prihodnje dobilo okoli 400 ljudi
Samo lakirnica avtomobilov v Hočah je stala po podatkih iz spleta 150 milijonov! Od tega je država dala 19milj subvencije...samo lakirnica! Kjer je trenutno zaposlenih približno 200 ljudi!!!

Oni pa bodo za 14 milijonov postavili tovarno za izdelavo električnih avtomobilov in zaposlili 400 ljudi! In da ne omenjam egiptovskega kapitala v povezavi z avto industrijo?! Koliko avtomobilskih proizvajalcev poznamo iz Egipta? Ne se zajebavat kakšne župane mamo to, da verjamejo v božičke in velikonočne zajčke!?"

stric vili (nepreverjen)

Odlično napisano. Z 14 milijoni še težko narediš proizvodnjo za majhne igračke. To so občino nategnili ali pa občina ve in z njimi sodeluje. Saj so že nekaj let nazaj zapisali v pojasnilu k finančnim izkazom, da iščejo lokacijo, da bodo gradili distribucijski center.

In reply to by Marko skače (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Tu so verjetno mišljeni električni avtomobilčki za malo deco. Varošanci do pa zijali kak tele v nova vrata.

eaaoo (nepreverjen)

Kaj se v Sloveniji bolj splača: delati ali biti na sociali?

Dvomko (nepreverjen)

Dvomin seglij pa držin fige, fajn bi bilou ka polek planike šče kakša tuvarna zraste.

Starejše novice