Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 20. julija, opravili 1807 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 111 novih okužb, gre za 6,1-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 18.582 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

V Sloveniji je še vedno 840 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Število na novo zabeleženih okužb je večje od včeraj, ko so ob 1734 PCR testiranjih potrdili 88 novih okužb, šlo je za 5,1-odstotni delež okužb. 

V bolnišnicah 28 oseb

Trenutno je v bolnišnicah hospitaliziranih 27 covidnih bolnikov, od tega je osem pacientov na intenzivni negi.

Včeraj ni bilo zabeležene nobene smrti zaradi koronavirusa. Število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika torej ostaja enako, in sicer 4425 oseb.

Po semaforju ukrepov smo še zmeraj v zeleni fazi, saj je sedemdnevno povprečje okužb pod 250.

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cddvdz (nepreverjen)

PREHLAD NATEG IN PREVARA.

H..... (nepreverjen)

GLAVNO KA DESNI DELAMO KAJ HOČEMO....🤣🤣🤣

In reply to by Cddvdz (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kako bomo, v skladu z navodili EMA-e, spremljali cepljene v Sloveniji in poročali glede razvoja VAED po cepljenju, če pa o možnosti VAED niste seznanili ne zdravstvenega osebja in ne ljudi, ki so se cepili? Slednjim niti niste dali v podpis informiranega soglasja z obvestilom, da obstaja možnost, da kljub cepljenju zbolijo in to morda še huje kot necepljeni – ker gre za pojav, ki ga že dolgo časa poznamo in o katerem so na začetku razvoja koronavirusnih cepiv razpravljali strokovnjaki.
Inciativa slovenskih zdravnikov odkriva hude nepravilnosti v ravnanju slovenskih zdravstvenih oblasti pri množičnem cepljenju. Čeprav bi po navodilu EME morali spremljati VADE, tega ne počnemo, niti s tem niso seznanjeni zdravniki ki cepijo.
VAED (Vaccine associated enhancement of disease – s cepivom povezano pospeševanje bolezni) je bil glavna prepreka v razvoju koronavirusnih cepiv proti SARS-u in MERS-u, cepiva proti RSV (respiratorni sincicijski virus) in nekaterih drugih cepiv proti povzročiteljem nalezljivih bolezni.

salute (nepreverjen)

No, končno.. Končno je le viden rezultat prepotrebnega cepljenja.. Upam da bo trend šel v pozitivno smer in bo dosežena pričakovana kvota do 15. avgusta. Da slovenski strokovnjaki ne bodo spet izpadli kot butli.

čarni vrag (nepreverjen)

Slovenski strokovnjaki so butli. Zato tudi izpadejo kot lažnivci in manipulatorji.

In reply to by salute (nepreverjen)

Cato the Censor
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Bi bilo dobro da tu na tej info strani zacnete upoštevati to kar se v razvitih drzavah ze prakticira in anticepilski propagandi in lazem odvzamete prostor za sirjenje nekih cepilskih teorij zarote. Ce ne bi bilo cepiv bi se vedno umirali od crnih koz in ni mi jasno kako neodgovorni ste in puscate tem neizobrazenim "teoretikom" da zastrupljajo okolje s svojimi nebulozami v smislu "geee se neeemo cejpoo s temi zvarki." Vsakemu ki je izgubil bliznjega je se zdaj zal da je moral umreti mesec ali dva pred prihodom cepiv vi pa dajete prostor tem nebuloznezem. Kje je vasa odgovornost?

Zadetinikolaus (nepreverjen)

Si se cepil? Si. Torej si sebe zascitil. Si dobil moznost in si se odlocil prostovoljno. Torej daj drugemu moznost, da se odloci prostovoljno ali se bo cepil ali ne. Tudi tebi ni nihce prepovedal, da se cepis? Torej si zasciten. Bojis se pa necepljenega? Zakaj ze? Ker se lahko okuzi in okuzi posledicno tebe? Tudi ti se lahko okuzis in okuzis necepljenega! Kateri je na boljsem?

In reply to by Cato the Censor

Cato the Censor
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sveta preproščina, takšni kot ti bodo povzročili novi kaos, se vidi da v življenju nisi prebral knjige o "Logiki", zdaj ti bom osnovnošolsko razložil tvojo zmoto, preberi to enačbo "Cepljeni + Cepljeni = 0", na drugi strani je tvoja uborna filozofija plandemična "Necepljeni + Necepljeni = Univerzalni kaos neštetih smrti"

In reply to by Zadetinikolaus (nepreverjen)

Makro the Roman (nepreverjen)

Kateri kaos mrtvih? Torej je logicno zate, da trenutno Izrael in Čile, ki sta med prvimi na svetu dosegla vec kot 70 odstotno precepljenost in bila zgodba o uspehu, belezita velik porast okuzb? Daj se to vstavi v enacbo? Ne vem zakaj taksna ihta ljudi, ki ste se cepili proti ljudem, ki se ne zelijo cepiti? Pa kaos ne povzrocajo necepljeni ampak mediji, ki so celo zadevo napihnili v spregi z politiko in farmacijo, ki seveda sluzi bajne denarce v tem obdobju....Se pa strinjam s tabo, da logike vec ni... Je samo se interes kapitala. Tam pa logika nima kaj iskati.

In reply to by Cato the Censor

pizzakos (nepreverjen)

iz 19 na 63...kar je za državo z 9,5mio malo?!

In reply to by Makro the Roman (nepreverjen)

Makro the Roman (nepreverjen)

Govoris o stevilki huje obolelih. Ce si ze prebral clanek v Mladini ga beri celega... V prejsnjem dnevu so imeli vec kot 1400 okuzb. Se kaj?

In reply to by pizzakos (nepreverjen)

Pizzakos (nepreverjen)

Nejsan v mladini.

Kelko je od teh 1400 dvakrat cepljenih? Mas link slucajno?

Plus, nejtrbej se te tak agresivno kurcit...

In reply to by Makro the Roman (nepreverjen)

Makro the Roman (nepreverjen)

V Izraelu je vecina ljudi cepljena 2....koliko tocno guglaj... Gre se za to, da imajo dosti visjo precepljenost kot v Sloveniji in jim okuzbe rasejo. Za razliko od nas probajo ugotoviti ali se gre za isti problem kot pri anglezih, kjer opazajo, da za delta sevom zbolijo hitdeje cepljeni kot necepljeni in prebolevniki. Pri nas pa se samo ponavlja mantra cepite se ce ne boste kaznovani... Druge strani se niti ne proba poslusati. Mi je pa smesen ta strah ljudi, ki so se cepili... Zdaj ce boste zboleli bo kriv necepljen ne pa cepivo, ki dejansko ni zascitilo cepljenca....
Od kod ideja o agresivnosti pa ne vem...

In reply to by Pizzakos (nepreverjen)

Ringarajajaja (nepreverjen)

Se strinjan in podpisen pod to! Inda so resan ziveli brez cepiv in zdravil in dosegali zavidljivo starost "umrla ob porodu"... Mine me vola kama koli iti kda znan ka se narod neodgovorno obnasa "Korona nateg" "plandemija"... mislen ka se zdravniki in drugi strokovnjaki ne solajo za dzabe 10 let+...in se mi smilijo kda se na njih folk s prevec casa pa premalo pameti na njih spravla na tak nizkoten nacin ka se se pijancki za sankon lepse izrazajo...

In reply to by Cato the Censor

Cato the Censor

No, nekdo je pameten tudi na sobotainfo, kar le dokazuje tisti rek "Idiot je prepričan da so vsi idioti razen njega", kar se lepo odraža tu na teh komentarjih, nekdo bo napisal nekaj kar podpira 95% pametnih ljudi, zdravstvenih strokovnjakov, pa bo tu popljuvan, medtem ko nekdo pič..ri, kolne, preti in fantazira stvari kot da je iz umobolnice, pa bo prejel tu same všečke. To pač samo dokazuje kdo tu pisari in bere vse skupaj, je pa res, da tudi mladi berejo tu zadeve, pa je dobro da se nekdo oglasi in poskuša tem teoretikom zarote zapreti usta

In reply to by Ringarajajaja (nepreverjen)

Pametnjakovic.... (nepreverjen)

Ocitno si ti v manjsini.... Idioti v umobolnicaj tudi trdijo ka so oni edini pametni pa vsi ostali nori....

In reply to by Cato the Censor

Cato the Censor

Haha..se malo pa ne boste mogli vstopiti nikamor necepljeni. Takrat bomo videli kdo je v manjsini.

In reply to by Pametnjakovic.... (nepreverjen)

Zadetinikolaus (nepreverjen)

Ne sanjaj... Cepljenih vas je 38 posto... Matematicar verjetno znas racunati kelko fali vsaj do polovice... Na svojo vlado se pa ne zanasaj... Pomali de volilno leto... Nejso tak nori ka se zapravijo teh 13 posto podpore ka jo majo....

In reply to by Cato the Censor

Vampi (nepreverjen)

Največ prenašajo virus cepljeni ki se vračajo iz hrvaškega morja

. (nepreverjen)

F sloveniji pa lejko ideš kam? Z boni je samo velka gužva vsepovsod.

In reply to by Vampi (nepreverjen)

vampdebeli (nepreverjen)

Tau si ti preračuno malo?

In reply to by Vampi (nepreverjen)

+- (nepreverjen)

Problem je v tistih, ki so se cepili, in zdaj lejčejo seposejde in raznašajo.
Krijve do pa itak neceplene!

ribaracarak (nepreverjen)

Aja, kao ka folk z HAT testi ne lejče seposedi. Necepljeni.

In reply to by +- (nepreverjen)

gavrilovićpate (nepreverjen)

Vsi te se vi cepili, nika ne traubite tu gor! Đauze horvat, Janša nazi boi69, Himmler Aleš itd. do vas vse fajn popikali.

Ka te pa napravili? Na FB te se razpidili?! :DDDDDD

čarni vrag (nepreverjen)

Oglaso se je tudi Oberdoktor Janša znani Twito Maršal.
Premalo, da so popikali njegovih podložnikov. Če se to nede hitro popravilo de poslo Hojsove biriče, ka malo s pendreki povečajo voljo za cepljenje. Hvala Janša, Maršale! Živela demokracija, smrt virusi!

Vubidubi (nepreverjen)

Jansa=demokracija! Tak je on pravo, tak te tak more biti! Jasno?!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice