Obiskali smo Slaščičarno Pri parku, za katero ste bralci Sobotainfo odločili, da ima najboljši sladoled v Pomurju. Lastniki so spregovorili o začetkih, ponudbi in skrivnostih za najbolj božanski sladoled.

Bralci Sobotainfo ste odločili in izbrali naj sladoled v Pomurju. Z večino glasov ste laskavi naziv podelili Slaščičarni Pri parku v Ljutomeru.

Družinska slaščičarna, ki deluje že 60 let

Slaščičarna Pri parku je družinska slaščičarna, ki deluje v Ljutomeru že okroglih 60 let.

Danes jo vodita dva brata, prodajo sladoleda pa je pred mnogimi leti začel njun dedek, ki je sprva prodajal slastne kepice kar na triciklu.

Iz tricikla se je nato sladoled prestavil v kiosk, v zadnjih 20 letih pa se je Slaščičarna Pri parku še naprej razvijala in se lahko danes pohvali tako z notranjo kavarno kot tudi z veliko teraso.

V slaščičarni deluje že tretja generacija, strast do izdelave in prodaje sladoleda pa se tako pravzaprav predaja iz roda v rod.

»Prvo pride kvaliteta, potem pa tudi to, da smo prijazni, da se s strankami pogovarjamo«

Lastnike priljubljene ljutomerske slaščičarne smo povprašali o tem, kaj je po njihovem mnenju ključ do uspeha, da se ljudje vedno znova radi vračajo k njim oziroma, da jih imajo bralci Sobotainfo celo najraje.

Zaupali so nam, da je pri njih v ospredju predvsem osebni stik. Večinoma imajo stalne stranke, ki hodijo k njim že dlje časa in jih tudi poznajo, za določene celo vedo, kakšno bo njihovo naročilo.

»Prvo pride kvaliteta, potem pa tudi to, da smo prijazni, da se s strankami pogovarjamo, zelo pomembna je tudi čistoča,« so poudarili v Slaščičarni Pri parku.

Recept za sladoled prinesli iz Italije, vsako leto ga nekoliko posodobijo

K temu, da je njihov sladoled tako dober, oziroma po mnenju bralcev Sobotainfo celo najboljši v Pomurju, pa pripomore skrivnosten recept, ki so ga prinesli iz Italije in predvsem kakovostne domače sestavine.

»Recept za sladoled je bolj italijanski, zato je sladoled tako kremast. Mleko v sladoledu je bio in iz lokalnega okolja, ne uporabljamo umetnih barvil in dodatkov. Vse je izdelano na naravni osnovi in brez gensko spremenjenih organizmov. Skoraj vsi sladoledi so pripravljeni tudi brez glutena,« so pojasnili lastniki slaščičarne.

Recept za sladoled je v osnovi podoben tistemu, ki je bil že na začetku, se pa lastniki zavzemajo za to, da okus sladoleda vsako leto še nekoliko izboljšajo in izpopolnijo.

»Vsako leto recept malo posodobimo, znanje za pripravo sladoleda pridobivamo na različnih sejmih v Italiji. Ampak to so malenkosti, majhne spremembe, kakšni novi okusi recimo,« so še dodali.

Najbolj priljubljeni še vedno klasični okusi, kot so čokolada, vanilija in jagoda

Stranke sicer še vedno najraje posežejo po tistih klasičnih okusih sladoleda, kot so na primer čokolada, vanilija, jagoda, piškotek ter jogurt z gozdnimi sadeži

Se pa v Slaščičarni Pri parku trudijo tudi za to, da se vse bolj prilagajajo 'sladolednim trendom' in povpraševanju.

»Potem pa so še tisti novi okusi, ki so zdaj moderni, te okuse stalno menjavamo, so odvisni od sezone,« so za Sobotainfo dejali ljutomerski slaščičarji.

Zaradi povpraševanja v ponudbo dodali tudi veganske sladolede brez laktoze

V zadnjem času so tako v ponudbo dodali tudi nekoliko bolj eksotične okuse ter sadne sladolede, ki so primerni tudi za tiste, ki ne uživajo laktoze ali se prehranjujejo vegansko.

»Zadnja leta je večje povpraševanje, imamo tudi več sladoledov, ki so brez laktoze, veganski. To so skoraj vsi sadni okusi, na primer jagoda, borovnica, mango, jabolka, limona, lubenica,« so pojasnili.

V ponudbi tudi sadne kupe, ledena kava in sladoledni špageti

Ne gre pa samo za sladoled v Slaščičarni Pri parku si lahko privoščite tudi okusno ledeno kavo, napitke, raznovrstne sadne kupe, vroče sadje s sladoledom, milk shake, banana split in celo inovativne sladoledne špagete.

»Imamo tudi razne sadne kupe iz svežih sestavin. Po sadnih kupah smo zelo znani, to je že dolgo pri nas in so kot naše specialitete. Pa potem seveda tudi sladoledni špageti, ledene kave in osvežilni milkshakei,« so dejali lastniki slaščičarne.

O načrtih za naprej

Seveda pa se je potrebno kljub uspešnemu delovanju tudi za naprej truditi po najboljših močeh, da bo slaščičarna lahko delovala še vsa nadaljnja leta.

Kakšne načrte ima torej Slaščičarna Pri parku za prihodnost?

»V prihodnosti si še naprej želimo veliko dela in zadovoljne stranke, še naprej bomo razvijali tudi nove okuse, nove inovacije,« so še dodali.

Naziv naj sladoleda je velika čast in potrditev, da dobro delajo

Za konec smo lastnike priljubljene ljutomerske slaščičarne povprašali še, kaj jim pomeni to, da so bralci Sobotainfo njihovo slaščičarno izbrali za najboljši sladoled v Pomurju. 

Dejali so, da jim to daje predvsem potrditev, da dobro delajo in je s tem poplačan njihov trud.

»To je velika čast in potrditev, da nas imajo stranke rade,« so poudarili v Slaščičarni Pri parku in dodali, da bi se ob tej priložnosti radi zahvalili vsem bralcem, ki so glasovali za njih in jim s tem izrazili podporo.

Starejše novice