Koronakriza je čez rob pahnila številne pomurske podjetnike. Z največjimi težavami se zagotovo spopadajo gostinci. Njihova dejavnost je bila v letu dni korona krize onemogočena v največji meri.

Kako je v Pomurju? So tudi pri nas gostinci bili zaradi okoliščin prisiljeni v prodajo lokalov? Poleg starih oglasov na spletnih straneh nepremičninskih agencij smo opazili tudi nekaj novih.

Nedavno je sicer tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije pozvala vlado k odprtju vseh storitev, saj so nekatere zaprte že več mesecev. Gostinci so takrat izrazili željo, da bi jim dovolili vsaj strežbo na terasah ali vrtovih lokalov. Ali lahko koronakrizi pripišemo prodajo precejšnjega števila gostinskih lokalov, ni jasno. Smo pa zbrali nekaj nepremičninskih oglasov prodaje lokalov v Pomurju.

Gostinski lokal v Jeruzalemu (950.000,00 evrov)

Jeruzalemsko gričevje se ponaša z najlepšimi razgledi daleč naokoli. V »slovenski Toskani« je naprodaj gromozanski gostinski kompleks, ki na slabih 1900 kvadratnih metrih sprejme do 550 gostov, od tega 350 na terasi. V kolikor ciljate na izjemno obiskanost gostinskih lokalov po rahljanju ukrepov, rabite ogromno prostora, ki ga ta kompleks nedvomno ima. Za 950 tisočakov poleg restavracije dobite še lastno vinsko klet, vinoteko, pripadajoče parkirišče, lastno čistilno napravo, varovanje objekta in prizidek v katerega lahko namestite do 60 gostov.

Lokal v Murski Soboti (140.000,00 evrov)

Če se niste pripravljeni vreči v tako velik projekt, vas v Murski Soboti čaka nekoliko manjši nastanitveni gostinski lokal. Za dobrih 440 kvadratnih metrov poslopja boste odšteli tudi neprimerno manj denarja, 140 tisoč evrov. Poleg notranjih gostinskih prostorov za odšteti denar dobite še veliko teraso in 5 apartmajev v zgornjih nadstropjih objekta.

Gostinski lokal v Gornji Radgoni (99.500,00 evrov)

V Gornji Radgoni je naprodaj gostinski lokal v samem centru mesta. Za prostor s površino 160 kvadratnih metrov boste odšteli slabih sto tisočakov. Popolnoma prenovljen notranji del je kot nalašč primeren za kavarno ali vinoteko. Posebnost lokala so obokani stropi, ki obiskovalcu dajejo občutek obiska vinske kleti. V mestu dobrega vina se sedaj, ko bo naprodaj vse več lokalov, morda splača tvegati z investicijo in Pomurcem ponuditi nekaj novega.

Gostinski lokal v Dokležovju (180.000,00 evrov)

Najbolj je v oči zbodel oglas za gostinski lokal v Dokležovju. Prodajalci so namreč zapisali, da bo cena ugodna tudi za različne »verske« skupnosti, kot so '»Romi, Albanci, Kosovarji«. V enem oglasu so ponudniki obrata ustvarili kar tri nove religije. Lokal se sicer nahaja v neposredni bližini avtoceste, in sicer gre za večnamenski poslovni prostor primeren tudi za vse obrtne dejavnosti.

Komentarji (30)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
helmut (nepreverjen)

ja dragi moji nova realnost tretji val nas bo popolnoma uničo ... gostilne bodo gratale stvar preteklosti

rotschild (nepreverjen)

Hahaha, zaj na vlko prodavlejo ko ni povpraševanja in ni prihodnosti v toj smeri, pravi ste! Iz totih vaših lokalov rajši napravite muzeje.

In reply to by helmut (nepreverjen)

smrkci (nepreverjen)

Jaz imam pinteš pridite imenuje se Grinč in aj ja to, to pomeni (janša in kacin počivalšek je pa kelnar itak on nič ne dela pa naj tudi ne je, ker je itak preveč napunpani.

Pucanje21 (nepreverjen)

Što se je ze prlej šlepo se je zdaj več nej mogo. Mamo gostilno in dobimo nadomestilo. Da se preziveti, mas pa puno razpisov tudi za obnovo stero zdaj lejko skoz spravis. ne jokati samo!

Čengiz (nepreverjen)

Ne palamudi. Ajde, te pa dokaži, ka lejko vse gostilne dobro delajo.

In reply to by Pucanje21 (nepreverjen)

Dough (nepreverjen)

Razpisov za obnovo? Misles kredite, ale so kaksne druge razpise tude se?:)

In reply to by Pucanje21 (nepreverjen)

anticipation (nepreverjen)

bože moj, saj pa vidis ka srmacek trolla

In reply to by Dough (nepreverjen)

idemo opet (nepreverjen)

vse pa res ni posledica covid-19. Objekt v Dokležovju je že prazen od panti veka, ker so lastniki malo previsoko letali in pač padli tja kjer zdaj so. Pa nisem škodoželjna

a3 (nepreverjen)

z dokležovja še malih pujcekov nesmiš k iži pripelate

In reply to by idemo opet (nepreverjen)

jonathan (nepreverjen)

Komi zdaj še po enon leti neje jasno ka so vsi ukrepi za brezveze, oziroma za to ka eni mlatijo milijonske zaslužke in po svejti praznijo proračune držav, je resno bougi v glavi.

dajnomir (nepreverjen)

ti pa si en pepek, pod kamen se skrij

In reply to by jonathan (nepreverjen)

buba švaba (nepreverjen)

Preveč pepekov vas je že pod kamnon, nede meo mesta....

In reply to by dajnomir (nepreverjen)

Sobota.... (nepreverjen)

V vsaki vojni je tako, negdo pač najebe, eni pa grabijo denar, ampak, po vojni pa pride na vrsto OBRAČUN....

Dares1 (nepreverjen)

Javor je že zaprejti 5 let,tak ka so tu tudi krivi ukrepi? No bi pa bilo lepo da bi ta gostilna spet zaživela. Dobra lokacija lepa okolica.če dobiim na lotoju jo kupim.

Replika (nepreverjen)

Tej gostilne so že zaprte dosta pred corono krizo. Ka že pa lidi gor napelavlete???

SSSSobočanec (nepreverjen)

Še en članek v katerem se prikazuje, da je za vse tegobe tega sveta kriv Janez Janša. Kot je že en zapiso so te gostilne zaprte že več let in ne zavajat ljudi, da so zaprte zaradi ukrepov. To ni novinarsko delo, to je hujskaštvo Sobotainfo!!! Ter če bi Janša napiso kaki tvit bi bil pa to napad na svobodno novinarstvo.

Belecic (nepreverjen)

Pri Kodili v Markisavcih samo rezervirajte mizo. Navodila kako naprej pa dobite. Delajo normalno. Vsi hodijo tja tak ka samo rezervirajte.

čarni vrag (nepreverjen)

Od kda je Dokležovje v neposredni bližini AC?

Saraaa (nepreverjen)

Najboljše bi bilo, da Janševa vlada pade in nam zavladajo rogovci.

kuža pazi (nepreverjen)

po goričkom hodim kupovat vino pa izpod 2e liter težko dobim-te pa mejte to drago vino in ga na jesen ta lejvlete ker ga preveč ostane. ka je težko prodati od pol evra do evra liter? in to so gorički vinogradniki!

Goricki lajkoš (nepreverjen)

Tij ka si pameten se spravi v gorice pa probaj kelko dela je tan pa te mo te vido po kakšni ceni bi tij odavo vino! Kujpi v bauti zs evro pa tisto pij modrijaš😡😡

In reply to by kuža pazi (nepreverjen)

kuža pazi (nepreverjen)

se strinjam. kupim v bauti 1l za 1e in se bar lejko napigen..alko je alko,nej pa še prišparan stroške za pot

In reply to by Goricki lajkoš (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

NOVINARSKA PACKARIJA! KAJ MA ZAPRTJE TEH LOKALOV VEZE S COVID???
SELJAKI ENI, KA MA VEZE‽??????????

kuža pazi (nepreverjen)

vejpa vse se dogaja zarad covida-pa ge živejte?!

In reply to by realnoo (nepreverjen)

Zavajanje (nepreverjen)

Preden podate tako zavajajoč članek, se najprej pozanimajte kako dolgo so že te gostilne zaprte. Večina od teh je v stečaju že več let pred Covidom. In pravi novinar najprej preveri informacijo in jo potem poda na resničen in verodostojen način. Tak način poročanja pa je zgolj zavajanje in hujskaštvo. Če še niste ugotovilo, je življenje obstajalo tudi pred letom 2020, ko je svet zasenčil Covid.

tanja flaškon (nepreverjen)

v gostilni je ogromno šverca
Začneš z gostilno
nisi davčni zavezanec
ko dosežeš cenzus
samo spremeniš ime firme
ime lokala ostane isti
in opet od začetka,
Ves dobiček in seveda 22 % davka ti gre v žep

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

a je administrator res peder
se kar na veliko govori o tem
Bi ga rad spoznal moj ded
Sulejman Buzerantovšek

rdeć (nepreverjen)

Gostinci,zdaj imate priložnost da imate izgovor za Corona 19.,pa čeravno te omenjeni lokali so že dlje časa bili v škripcih,dokler še nismo poznali tega neprijatelja corona19.Nikoli take priložnosti ne boste imeli,zdaj samo hudrite po FURSu.

Bakovčar (nepreverjen)

Avtocenter kujar še obstaja?

Vrazji (nepreverjen)

Po turisticnij kmetijaj svetcajo kak nouri samo malo naokroug trbej iti

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice