Foto: Mestna občina Murska Sobota
Kot se opozarja že vrsto let je cesta, ki pelje iz Murske Sobote proti vasi Noršinci nujno potrebna ureditve. Zdaj bodo projekti za celostno ureditev te ceste končno izdelani.

Mestna občina Murska Sobota se je v prizadevanjih za trajnostni razvoj lokalnega okolja kot konzorcijski partner vključila v program ELENA »Sustainable Mobility Programme in Slovenia«. V sklopu tega programa bodo uredili tudi cesto, ki pelje proti vasi Noršinci in je obnove že nujno potrebna, pogodba je zdaj dokončno podpisana. 

Noršinska cesta bo končno dobila novo podobo

S pomočjo sredstev iz mehanizma ELENA MOBILITY so na občini podpisali pogodbo za izdelavo projektne dokumentacije za celostno ureditev Noršinske ceste

Cesta, ki pelje proti vasi Noršinci in po kateri se vozijo tudi tisti, ki se peljejo v smeri Rakičana ali naprej do Beltincev, je sicer že dolgo predmet obravnave na občini. Cesta je namreč gosto prometna, prav tako pelje mimo industrijske cone, po njej se vozijo tudi številni kolesarji, stanje ceste pa je izredno slabo. 

Noršinska cesta je preozka in skorajda neprevozna, na cestišču so vidne luknje in razpoke, včasih se zgodi da del cestišča celo leži na cesti, prav tako cesta v ovinku proti Noršincem nekoliko visi in se lahko zgodi, da avtomobil zdrsi iz nje.

Spodbudno in nujno potrebno je torej, da bo ta cesta končno dobila novo podobo, vključno s površinami za kolesarje.

Projekt, ki se je uradno začel januarja 2021 in bo trajal do konca leta 2024, sofinancira Evropska komisija preko Evropske investicijske banke.

Komentarji (3)

bra (ni preverjeno)

Končno. Samo še Markišavsko be trbelo.

Hrib (ni preverjeno)

Ta ,,cesta,, je res OBUPNA

Tudi kolesar (ni preverjeno)

Upam, da za kolesarje ne bodo delali neke "extra steze", torej ali dvignjene nad nivojem ceste, ali z vmesnim šodrastim delom?
Torej super bi bilo, če bi bila kolesarska steza na nivoju ceste in od nje ločena samo s črto!

Starejše novice