Od uradnega odprtja Expana nas loči le še nekaj tednov. Prag paviljona bomo prvič lahko prestopili ob otvoritvenem vikendu ter si 13. in 14. aprila prvič ogledali tudi lokal, ki bo tam razvajal z gostinsko ponudbo.

Ponudnika so pred časom poiskali z javnim razpisom. Kot smo poročali, je Mestna občina Murska Sobota 11. januarja objavila poziv za javno zbiranje ponudb za oddajo dela nepremičnine v lasti MOMS – gostinski lokal v Expanu in na podlagi pregleda in analize ponudb je bilo za opravljanje gostinske dejavnosti izbrano podjetje Junior. Gre za družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1990, ki si Mariboru lasti že dva lokala pod imenom Takos.

PREBERITE ŠE

Predpisani okusi Pomurja

Medtem ko je nekatere presenetilo dejstvo, da bo hrano v gospodarskem in turističnem vozlišču Pomurja pripravljalo družinsko podjetje, pa je dejstvo, da jedi v praksi ne bodo odstopale od predpisanih okusov Pomurja. 

Ponudnik je namreč že pred izborom moral predložiti koncept izvajanja gostinske dejavnosti, upoštevajoč regionalno kulinariko in sezone pri pripravi oziroma ponudbi jedi. Prav tako so morali navesti regionalne dobavitelje živil. 

Ena od zahtev razpisa je bila, da gostinec vsaj 50 odstotkov živil nabavlja v regiji ter tako spodbuja regionalne pridelovalce in predelovalce. Podobna zahteva je veljala tudi pri ponudbi pijač.

Ponudili bodo prekmurske kulinarične dobrote

Pri izbranem ponudniku smo zdaj preverili, kakšno ponudbo pripravljajo v Expanu, izvedeti pa smo skušali tudi, ali je morda že znano ime gostinskega lokala, ki bo kmalu zaživel ob Soboškem jezeru.

Kot odgovarjajo v družinskem podjetju Junior, so se na razpis odzvali, ker jim je tovrsten način delovanja in povezovanja všeč in ga tudi podpirajo. 

»Lokacija predstavlja potencial, s katerim lahko ustvarimo dodano vrednost na storitev. Mislim, da je čas, da se o pomurski kulinariki začne govoriti tudi izven meja Slovenije,« pojasnjuje Ivan Dobaj, direktor podjetja Junior in lastnik mariborske restavracije Takos.

Hrana, ki bo v njihovi ponudbi, bo seveda značilna za Pomurje:

»Imeli bomo stalni letni in zimski meni kot tudi sezonske in občasne jedi. Tudi za otroke bo poskrbljeno,« razlaga gostinec in ob tem zagotavlja, da bo ponudba kar se da temeljila na lokalnih dobaviteljih v regiji: »Torej stremeli bomo, da bo naša hrana okusna in kvalitetna.«

O imenu gostinskega lokala še razmišljajo, so pa razkrili, da se od imena samega objekta bistveno ne bo razlikoval.

Iskali tudi kuharje in natakarje

Sicer pa spomnimo, da je izbrani gostinec, ki bo zasedel prostore v paviljonu Expano, pred časom iskal tudi ustrezen kader za delo v paviljonu. Tako so razpisali prosta delovna mesta za dva kuharja in štiri natakarje. 

Zaposlovanje v Expanu se je nato nadaljevalo še z razpisom s strani Razvojnega centra Murska Sobota za delovni mesti vzdrževalca in strokovnega sodelavca, ki bo v neposrednem stiku z obiskovalci.

Komentarji (25)

ekspensiv (ni preverjeno)

Clanek, ki nic ne pove, tako da bi lahko rekli brezvezen clanek...

Lavor (ni preverjeno)

Se popolnoma strinjam s teuf. Vej pa nikaj pametnoga ne pijse o hrani.

In reply to by ekspensiv (ni preverjeno)

gereg (ni preverjeno)

FDV članki.

In reply to by ekspensiv (ni preverjeno)

Truplo. (ni preverjeno)

ta drvarnica je eno obično sranje

In reply to by gereg (ni preverjeno)

butalec (ni preverjeno)

Je pa še ena reklama za drvarnico!

In reply to by ekspensiv (ni preverjeno)

feri11 (ni preverjeno)

Koga li tou briga.....

BOLŠEVIK (ni preverjeno)

Kje je potem sedaj omenjeno kako hrano bodo ponujali, brezvezen članek.

Arrogant Bastard (ni preverjeno)

Jufke ne de?

razpis (ni preverjeno)

"Ena od zahtev razpisa je bila, da gostinec vsaj 50 odstotkov živil nabavlja v regiji ter tako spodbuja regionalne pridelovalce in predelovalce. Podobna zahteva je veljala tudi pri ponudbi pijač."

Tou je totalno bv, tak kak večijna razpisov v javni upravi! Ka je roba ka jo dobavi prekmurec načiša od tiste z maribora? Če bi napisali ka mora 50 odstotkov živil biti pridelanih v regiji bi seto načik čulo! Tak pa jaka stvar če prekmurske dobavitelj vozi iz italije isto kak mariborski

gringos 98 (ni preverjeno)

Tako je!!!!

In reply to by razpis (ni preverjeno)

butalec (ni preverjeno)

Že pa: GOSPODARSKO IN TURISTIČNO VOZLIŠČE POMURJA
Vam je to izumila Zgodba iz MB?
VOZLIŠČE mogoče zato, ka de se to vse zavozlalo? Ali pa mogoče zavozilo?

Gort (ni preverjeno)

Meso de Poljsko, voda pa Prekmurska - z okusom pesticidov.

šandor (ni preverjeno)

Ponujali bo Štejerske štrukle

krobikar1

V naslovu piše "To je hrana, ki jo bo gostinec ponujal..." v članku pa piše da bodo ponujali hrano! Norooo, raziskovalno novinarstvo,...

Truplo. (ni preverjeno)

baje imajo zelo dober kevab

per (ni preverjeno)

San isko po jedilnikih sveta, pa san nej najšo zelo dobrega kevap-a majo pa dosti kebab-ov? Si se z biciklinon pelo, da si piso?

In reply to by Truplo. (ni preverjeno)

Vipko
Truplo

Vidim, da nekdo ne more iz svoje kože: prosim administratorja, da zablokira uporabnika Truplo. (s piko). Ta pika je, če gledaš površno... slabo vidna in ne bi rad, da me nekdo zamenjuje!

AHAM (ni preverjeno)

Prosim da članek napišete v celoti...

...bistvo ste pozabli :(

anonimna 2 (ni preverjeno)

Kera je te zaj ta hrana?????????????????

Truplo.. (ni preverjeno)

Truplo smo mi vsi ,, hhehe

čarni vrag (ni preverjeno)

Izgleda da smo pod okupacijo Štajercev. Drugo si tak ne zaslužimo. Mogoče do pripelali kakšne kuharje iz Bosne, ker so cenejši.

Gost888 (ni preverjeno)

Kda se k stvari spraviš tak slabo kak so se k tomi Expanoji, je stvar že vnaprej obaojena na propad. Štajerci do prekmursko küjali, delali do z zavoda za minimalno plačo (sigurno do se fejst trudili, kelko para telko muzike), ka nemo o ton kelkokrat je že te projekt (“šenkana” drvarnica) preplačani.

DF (ni preverjeno)

rajši mačko požerem kot da bi šel v to sranje

DF. (ni preverjeno)

Nebi rajši svoje blesave možgane poštno.

In reply to by DF (ni preverjeno)

Darko8888 (ni preverjeno)

restoran v pomurju bo stregel pomurske jedi!?...kako se tega nihče do zdaj ni spomnil :D

Starejše novice