FOTO: Občina Lendava
Iz novega objekta se širi neznosen vonj.

Občina Lendava je na podlagi inšpekcijskega ogleda terena ugotovila, da neprijeten vonj, ki ga v zadnjem času zaznavajo v različnih naseljih v občini, prihaja iz objekta v Trimlinih.

Objekt presega dimenzije enostavnega objekta

Do danes je občina v skladu s svojimi pristojnostmi opravila tri inšpekcijske oglede terena in objekta v Trimlinih: 21. julija ter 5. in 19. avgusta.

Ob prvem pregledu je bilo ugotovljeno, da se na zemljišču v Trimlinih nahaja na novo zgrajen objekt, ki presega dimenzije enostavnega objekta in se lahko klasificira kot skladiščna stavba

Občina Lendava kot mnenjedajalec glede skladnosti objekta s prostorskimi izvedbenimi akti in drugimi predpisi v občini Lendava za predmetni objekt ni izdajala nobenega dokumenta, zato domnevajo, da gradbeno dovoljenje za objekt ni bilo izdano.

Iz objekta se širi neznosen smrad

Pri ostalih inšpekcijskih pregledih pa so ugotovili, da se iz omenjenega objekta in njegove neposredne bližine širi neznosen smrad, ki ga zaznavajo tudi v drugih naseljih v občini. 

Smrad je posledica ravnanja s kompostom, ki ga tamkajšnji zaposleni mešajo ter prekladajo na zemljišču ob objektu.

Občina Lendava je v skladu s svojimi pristojnostmi odstopila zadeve v reševanje pristojnemu državnemu inšpektoratu - Inšpektoratu Republike Slovenije za okolje in prostor ter zaprosila, da v skladu s svojimi pristojnostmi opravijo ogled kraja ter v najkrajšem času ukrepajo v skladu s predpisi

Iz občine bodo občane o ugotovitvah ter ukrepih inšpektorata obvestili.  

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
genterovci (nepreverjen)

Zip line ,do ,delali in privabljali turiste okrog Lendave in v Lendavi pa smrdűja na vsakem koraku

HojSS PRESS (nepreverjen)

Pojma nimamo kaj vse se nahaja v raznih starih propadajočih objektih.
In tudi na raznih zagrajenih zemljiščih.
Danes so en največjih biznisov prav odpadki.
To smo nedolgo nazaj videli pri odpadnem blatu.
In kaj je lepšega, če imaš neko večje zemljišče in ga ogradiš ter se tja vozijo razne stvari.
Podjetja, ki se nujno morajo znebiti odpadkov pa plačajo zelo dobro ceno.
Da ne pišem, koliko je raznih kemikalij v starih zapuščenih tovarniških halah iz bivše države, ki so jih nekateri kupili za drobiž, ko so podjetja propadla.

Jbg ffstgdfgjbc (nepreverjen)

V lendva je enim vse dovoljeno, tü so doma pravi smrdljivci. Pridte in skupaj zavohajmo teh kancerogenih strupov, lepo nam bo 🤢🤮🤮🤮

čarni vrag (nepreverjen)

To so tej lendavski občinari, specialisti za obračanje jezika. Ne vejo če ima gradbeno dovoljenje. Mogoče čakajo, da de jim Orban povedo.

Starejše novice