Na priljubljeni turistični lokaciji po novem dvojna adrenalinska jeklenica.

V Lendavi bodo med novim lesenim stolpom v bližini Piramide, vrha Lendavskih goric, in razglednim stolpom Vinarium kot prvi v Sloveniji zgradili dve vzporedni jeklenici, dolgi nekaj čez 500 metrov, ter s tem obogatili ponudbo z adrenalinsko žično drčo.

Na najhitrejši točki bosta jeklenici omogočali spuščanje med 50 in 60 kilometrov na uro.  Višinska razlika med zgodnjo in spodnjo postajo bo 40 metrov.

Lendavski župan Janez Magyar verjame, da bodo tako povečali zanimanje za območje.

Ocenjena vrednost projekta, ki so ga poimenovali Zipline Vinarium, je okoli 260.000 evrov, sofinanciran bo tudi iz projekta LAS Pri dobrih ljudeh 2020. Namenjen je predvsem mlajšim, ki si želijo adrenalinskih doživetij.

Posebna atrakcija kot prva v Sloveniji

Ob današnjem podpisu izvajalske pogodbe je lendavski župan Magyar dejal, da bodo z novim projektom povečali zanimanje tako za razgledni stolp Vinarium kot širše območje Lendave. Sicer pa širijo tudi drugo ponudbo, od kulinarike in vinarstva do kolesarskih gozdnih stez in čokoladnice ob stolpu Vinarium.

Izvajalec del je podjetje KS skupina iz Tržiča, ki je postavilo že čez 12 pustolovskih parkov, tudi takih z jeklenicami, med katerimi je tudi planiška. V Lendavi bodo objekte postavili za dobrih 217.000 evrov.

Direktor Andraž Koren je ob podpisu poudaril, da dveh vzporednih jeklenic, kot bosta v Lendavi, v Sloveniji še ni, zato bo to posebna atrakcija in obogatitev ponudbe, tudi tako imenovanega mehkega adrenalinskega turizma, saj je po njegovih besedah spust po jeklenici primeren za vsakega.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Strpnež (nepreverjen)

Bravo tako se dela čeprav bodo spet nasprotniki glasni kot pri stolpu ne jih poslusat ..

tuncika

Žal nas vse okoliške občine prehitevajo po dosežkih (poslovni, turistični, show, ipd) in to zaradi dobrega dela občinskih uprav. Sobota, status quo...........

bűjraš (nepreverjen)

To bo malo časa delalo .Spet bodo zapirali občine in kaj še vse tako ,da bo to v večini stalo ,kot pa delovalo .Končno pa kaj človek lahko vidi v Lendavi ?Grad,Hadik in stolp to je vse .Ta investicija je obsojena na propad 100 % .Ne pišem iz neke faušije ampak tak je .Zlati ,časi so končani .

Don Mentony (nepreverjen)
Kazahstan (nepreverjen)

To si napiso samo zato ka je zupan jansov. Ce bi bil keri drugi bi sigurno najso 200 razlogov zakoj je to brezveze. Gelibar cep?

In reply to by Don Mentony (nepreverjen)

Čika Savo (nepreverjen)

Doba ziplajnov je v zatonu. Preživeta zadeva. In tale nikoli ne bo rentabilen. Kakor tudi Vinarium ni. In Vinarium bo obiskovalo vsako leto majnj turistov. Kdor je enkrat bil gor, se ne vrne.
Take "turistične atrakcije" so vredne z domišljijo bogatega in razgledanega SDS vodstva občine. Pa kakšna prireditev z govejo muziko in špricerji. Tu pa se turizem in tudi kultura za njih končata. Kulture in turizma niti ne znajo povezati. Za to je potrebna širina, ideja in vizija.

Čika Evro (nepreverjen)

Predlagaj nekaj, da čujemo...

In reply to by Čika Savo (nepreverjen)

tigermadzarski (nepreverjen)

show me the money...pa te ti ge par vržen

In reply to by Čika Evro (nepreverjen)

pordic (nepreverjen)

nikoli za nikšne peneze ne bom šel tja gor. naj samo majo to brezvezno drago zadevo.

In reply to by Čika Savo (nepreverjen)

smo25 (nepreverjen)

Murska Sobota pa spi. Sramota za zavod za kulturo, turizmu in šport MS in župana.

HojSS PRESS (nepreverjen)

Ubogi narod, ki misli, da je neka zajla po kateri se spustiš atrakcija.
In še huje, če s tem misliš delat turizem.
Ja, ja, Einstein je imel prav, ko je rekel, da človeška norost pač nima meje.
Ko enkrat prebereš strateški načrt turizma za naslednjih 5 let, ki ga ima Avstrija, potem vidiš, da pri nas nimamo pojma, kaj sploh turizem je.

milta (nepreverjen)

saj so hoteli občini dopovedat, pa idioti so rinili dalje. sedaj ko se pljuva po njih, naj ne javkajo.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Jbg ffstgdfgjbc (nepreverjen)

100% BOJKOT!

črna89 (nepreverjen)

v črni na koroškon je dugi 1.2 km, traja skoro 2 minuti pa leti z do 100 na vöro (ge san leto 89 ka san se neka vrtačko pa okouli gledo), v lendavi de očitno presežek edino cejna

Čika Savo (nepreverjen)

Pa še neka: lendavska občina se glede turizma naj doj zakoplje! Madžaron je šla Lipa, odišo je športni park.... zda pa bo turizem slonel na ziplajne??? Ej, siromaštvo v glavi. Ja, pa na Petišovsko polje pripeljite še kakšno svinjarijo, ka de smrdelo do Sobote. Vključno z Lekom, ki neprestano smrdi! Tou so fantastične osnove za "razvoj turizma"!

Munt (nepreverjen)

Sobota pa dela spomenike pa stadion,policaj pa župan?

A (nepreverjen)

Munt Sobota je za tebej Las Vegas.

In reply to by Munt (nepreverjen)

tzirek (nepreverjen)

zgrešeno, če je namenjeno bolj mladim. ker kot prvo je to bolj za turiste, turisti pa so vedno starejši. itak da bo brez veze kot vse drugo v lendavi.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice