V Sloveniji imamo že preko 600 pilotov na daljavo po novih pravilih za upravljanje brezpilotnih zrakoplovov. Agencija za civilno letalstvo ima od leta 2016 pristojnost na področju brezpilotnih zrakoplovov.

Tedaj je bil sprejet prvi predpis, nacionalni predpis, ki je uredil to področje. V letih 2018 in 2019 pa je bil sprejet paket evropske zakonodaje s področja brezpilotnih zrakoplovov, s katero je nadzor nad izvajanjem določil po državah članicah prevzela Evropska agencija za letalsko varnost. 

"Bistvena razlika med 'staro' slovensko uredbo in predpisi EU je zlasti v tem, da je domača zakonodaja temeljila na ločitvi operacij, ki se izvedejo za namen izvajanja dejavnosti in operacijami, ki se izvajajo za šport in rekreacijo. Tisti, ki so z brezpilotnimi zrakoplovi izvajali dejavnost, so morali izpolniti več zahtev v primerjavi s tistimi, ki so jih uporabljali v prostem času. Po drugi strani so bili slednji tudi s predpisom bolj omejeni. Nova EU zakonodaja take delitve ne pozna. Tveganost operacije definira količino zahtev, ki jih morata izpolniti operator in pilot na daljavo. Se pravi, bolj ko je tvegana operacija, več zahtev je treba izpolniti in obratno," so zapisali pri ministrstvu za infrastrukturo. 

Pomembna novost, ki jo prinaša nova zakonodaja, je obveznost vseh operatorjev, ki uporabljajo brezpilotne zrakoplove s težo 250 gramov ali manj, če imajo ti brezpilotniki kamero, da se registrirajo. Prav tako je obvezno usposabljanje za vse pilote na daljavo.

Spletna aplikacija, ki je dostopna vedno

V okviru tega je agencija pripravila in zagnala spletno aplikacijo imenovano UAS repozitorij. Spletna aplikacija je namenjena registraciji operatorjev in usposabljanju pilotov na daljavo. Aplikacija omogoča tudi izvajanje tistih izpitov, za katere zakonodaja EU določa, da se morajo izvajati preko spleta. Spletna aplikacija ni zgolj platforma za registracijo operatorjev, ampak tudi služi kot spletni priročnik, ki vsebuje zbirko znanj, nasvetov in uporabnih informacij s področja letalstva za vse pilote na daljavo. 

"Dostopna je 24ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. UAS repozitorij je zaživela 4.1.2021, v desetih dneh je opravilo registracijo preko 560 operaterjev in se usposobilo 603 pilotov na daljavo v odprti kategoriji, podkategorijah A1/A3. Aplikacija deluje na uporabnikom prijazen način, vključuje sodobne programske rešitve, hkrati pa zagotavlja upoštevanje vse relevantne zakonodaje s področja upravnega postopka, upravnega poslovanja in varstva osebnih podatkov. Z veseljem ugotavljamo, da je aplikacija pri uporabnikih sprejeta izjemno pozitivno, prav tako smo prejeli pozitivne odzive s strani našega nadzornega organa, torej Evropske agencije za letalsko varnost".

Bistvo nove zakonodaje v delu, ki se nanaša na množično uporabo oziroma tako imenovano odprto kategorijo, je torej: kupim – se registriram – se usposobim – letim. Za profesionalno uporabo pa bodo morali operatorji pridobiti ustrezna dovoljenja s strani agencije, piloti na daljavo bodo morali poleg osnovnih znanj, ki jih je mogoče pridobiti preko spletne aplikacije, osvojiti še dodatna znanja in opraviti dodatne izpite

Določiti je potrebno geografska območja

EU je državam članicam naložila, da določijo geografska območja, kjer je letenje z brezpilotnimi zrakoplovi prepovedano ali omejeno. Republika Slovenija je ta območja opredelila z izvedbenim predpisom, agencija pa je na podlagi tega pripravila tudi spletno rešitev oziroma zemljevid, v katerem je možno kadarkoli preveriti, katero območje je prepovedano. Ta območja so določena glede na zagotavljanje letalske varnosti, na primer okolica letališč, pa tudi glede na zaščito drugih interesov, kot so okolje, obramba države, zasebnost in podobno. 

Izvajanje nadzora in državne aktivnosti

Pomembna novost, ki jo prinaša nova zakonodaja, je pristojnost izvajanja nadzora s strani Policije in občinskih redarjev. Ti so po novem pristojni za postopke v zvezi s preverjanjem listin, ki jih morata imeti operator in pilot na daljavo, torej bodo preverjali, ali so operatorji registrirani in piloti na daljavo ustrezno usposobljeni. 

Nova EU zakonodaja iz svojega področja uporabe izključuje državne aktivnosti z brezpilotnimi zrakoplovi. To pomeni, da morajo države članice sprejeti svoje lastne predpise, s katerimi uredijo letenje vojaških, policijskih, gasilskih in podobnih brezpilotnih zrakoplovov. V Sloveniji to področje še vedno ni ustrezno urejeno, čeprav navedeni deležniki pri svojem delu brezpilotne zrakoplove uporabljajo. 

EU predpisi na področju brezpilotnih zrakoplovov urejajo tudi zahteve za proizvajalce brezpilotnih zrakoplovov in določajo pogoje, pod katerimi je brezpilotne zrakoplove možno dati v uporabo. Pristojnost na tem delu zakonodaje si delita Ministrstvo za infrastrukturo in Tržni inšpektorat RS. 

Glede na sprejete uredbe bo v Sloveniji prehodno obdobje trajalo leto dni. V tem času bodo veljala še stara potrdila ali dovoljenja za izvajanje letalske dejavnosti, a le do izteka veljavnosti obstoječih. Za nove je treba zaprositi po novi evropski zakonodaji.

Povzetek bistvenih novosti zakonodaje 

Po novi uredbi se brezpilotni zrakoplovi delijo na tri kategorije: odprto, posebno in certificirano. 

V odprto kategorijo sodijo brezpilotni zrakoplovi, ki tehtajo od 250 gramov do 25 kilogramov, letijo v vidni liniji in do višine 120 metrov in ne prevažajo tovora ali ljudi. V posameznih kategorijah so še podkategorije, ki natančno določajo, kateri brezpilotni zrakoplovi sodijo vanje, kakšni so pogoji za uporabo in kje je uporaba dovoljena. Če katera od zahtev za odprto kategorijo ni izpolnjena, na primer letenje z brezpilotnim zrakoplovom:

- višje od 120 m nad zemeljskim površjem, 
- izven vidnega polja 
- nad zborom ljudi 
- težjim od 25 kg, 
- zaradi odmeta materiali itd. mora operator izpolniti zahteve za posebno kategorijo in pridobiti potrebna operativna dovoljenja, izdana s strani Javne agencije za civilno letalstvo RS. 

Če operacija vključuje prevoz ljudi ali nevarnih snovi, če znaša premer plovila več kot 3 metre, gre za operacijo v certificirani kategoriji. Glede te kategorije EU pripravlja dodatne predpise, ki bodo uredili letenje brezpilotnih zrakoplovov v tej kategoriji. Gre namreč za kategorijo, ki je po obsegu zahtev izenačena z zrakoplovi s posadko: piloti na daljavo bodo morali pridobiti licenco, operator spričevalo letalskega prevoznika, certifikacija brezpilotnega zrakoplova pa bo izvedena s strani Evropske agencije za letalsko varnost.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dejan svinskoglavi (nepreverjen)

kot vidite sem tudi jaz za Janeza Janšo
Če bi bil vladni klovn na oblasti
bi bilo danes že pol Slovenije MRTVE
Hvala Janezu Janši da je nas rešil
Korone lakote in vojne
Živel Janšizem
dol Puškometalizem

. (nepreverjen)

dobro ka te je končno pamet srečala

In reply to by dejan svinskoglavi (nepreverjen)

dejan svinskoglavi (nepreverjen)

ampak ona moja fuk fehtarca tanja flaškon
pa še vedno navija za Kahleka
da jo jebem
prasico rdečo

In reply to by . (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

KuLOVCI
so ga popušili ko stare kurbe
Mora biti res hudo
da se zaradi tega pušenja
še otroci sramujejo pušačev
Sem slišal
da je Kahlekova hči
na pralnem stroji sedeča
izjavila
NE to pa NI moj ATI

tanja flaškon (nepreverjen)

tudi cankar je zatajil svojo mater
zakaj ne bi mogla očeta še ta mala Kahlica

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

poštenjačina (nepreverjen)

ni kaj bolj grdega
kot zatajiti svoje starše

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Pa brezpilotnih zrakoplovov nega, če ga upravlaš na daljinsko si tij pilot.
Kdo ma brez pilotnoga amazon pa tej?

Tak je (nepreverjen)

Kak so nas zajebali fajn do 250g ni trebelo nič zaj so pa skapčali da jih je dji okoli prineso z 249g dronima pa so se odločili ka nas kaserajo evo jim kurac kak če bom druna nwm ge spuščo razen tu po ms na par njivaj ka se poleti malo zajebavlem pa ka poglednem ge je kakši nasad ganje

Starejše novice