Vir: Občina Lendava
V Gledališki in koncertni dvorani Lendava je včeraj zvečer potekala osrednja slovesnost.

V Gledališki in koncertni dvorani Lendava je včeraj zvečer potekala osrednja slovesnost ob praznovanju 27. praznika občine Lendava in obeležitev 120 let igranja nogometa v Lendavi.

Dogodek je bil posebej slovesen, saj so bila najbolj zaslužnim podeljena občinska priznanja, Nogometno društvo Lendava 1903 pa je najstarejšim nogometašem kluba podelilo jubilejna priznanja.

Dogodka so se udeležili številni visoki gostje

Zbrane sta nagovorila župan občine Lendava Janez Magyar in predsednik Nogometnega društva Lendava 1903 Gábor Végh.

S svojo prisotnostjo so zaključno prireditev današnjega praznovanja počastili tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović ter številni visoki gostje pobratenih in prijateljskih mest Lendave.

Végh poudaril veliko odgovornost, ki jo nosti kot predsednik kluba z bogato tradicijo

Župan Občine Lendava Janez Magyar  je v svojem nagovoru poudaril pomen združevanja in se ponosno ozrl na bogato zgodovino občine.

Kljub izzivom, ki jih prinaša prihodnost, je pozval k sodelovanju in podpori med občani ter izrazil hvaležnost vsem, ki so sodelovali pri organizaciji jubileja.

Predsednik Nogometnega društva Lendava 1903 Gábor Végh pa je poudaril veliko odgovornost, ki jo nosi kot predsednik kluba z bogato tradicijo, ter se veselil nove Nogometne akademije.

Naziv častnega občana je prejel Robert Požonec

Osrednja slovesnost ob praznovanju občinskega praznika je bila tudi priložnost za podelitev priznanj in nagrad različnim posameznikom in organizacijam za njihovo izjemno delo ter prispevek k lokalni skupnosti.

Častni občana občine Lendava je letos postal Robert Požonec, ki je s svojim široko razpršenim angažiranjem na najrazličnejših področjih strokovnega, poklicnega, humanitarnega, političnega, športnega in civilnega udejstvovanja vitalen in zgleden član lokalne skupnosti in hkrati vpet v številne dejavnosti na regionalni in državni ravni.

Plaketo občine Lendava je prejela družina Derviši, ki s svojo slaščičarsko ponudbo že več generacij prispeva k bogatitvi vsakdanjika Lendave in njene turistične ponudbe.

Plaketo občine Lendava je prejel tudi Vilmos Vass, ki je z dolgoletnim delom na področju zdravstva in družinske medicine pomagal številnim pacientom in opravljal različne vodilne vloge v zdravstvenih organizacijah.

Priznanje občine Lendava je prejelo Turistično in okoljevarstveno društvo Petišovci, za njihovo aktivno vlogo na področju turizma in okoljevarstva ter sodelovanje na občinskih prireditvah.

Priznanje občine Lendava je prejel tudi Jožef Kovač, ki se je izkazal s svojim vsestranskim delovanjem v gospodarstvu, kulturi in prostovoljstvu ter s svojo predanostjo lokalni skupnosti.

Priznanje za najlepše urejeno naselje v Lendavi v letu 2023 je prejelo naselje Dolina pri Lendavi, ki se ponaša z organizacijo kakovostnih prireditev, urejenimi površinami in obnovljeno etnološko hišo.

Podelili številna priznanja

Spominske listine Občine Lendava, ki se podeljujejo društvom in organizacijam ob okrogli obletnici delovanja na različnih področjih ustvarjalnosti in dela, so letos prejeli: za 10 let delovanja Turistična zveza Lendava vabi in Bowling klub Lendava; 20 let delovanja Kulturno-umetniško društvo-KPZ Vita Lendava; 25 let delovanja Ljudski pevski zbor Kulturnega društva József Attila Kapca; 30 let delovanja Lutkovno gledališče Pupilla, 35 let delovanja Veziljski krožek Čentiba, 45 let delovanje Kulturno društvo Lendava, Območna Obrtno-Podjetniška zbornica Lendava, Varis Lendava d.o.o. in Športno društvo speedway team Lendava; 50 let delovanja Galerija-Muzej Lendava, Medobčinsko društvo invalidov Lendava; 60 let delovanja Nogometni Klub Graničar; 75 let delovanja Nogometno društvo Zvezda Dolina, 120 let delovanja Nogometno društvo Lendava 1903 in za 150 let delovanja Prostovoljno gasilsko društvo Lendava.

Priznanje župana za požrtvovalno aktivnost pri naravnih nesrečah so prejeli Civilna zaščita Občine Lendava, Gasilsko poveljstvo Občine Lendava in Gasilska zveza Lendava.

Priznanje župana Za nesebično prostovoljno pomoč pri različnih prireditvah v Lendavi je priznanje župana prejel Mario Probojčević in za delovanje na področju veterinarstva, varovanja domačih in koristih živali ter njihovih družbeno odgovornih Veterinarska postaja Lendava.

Prejemniki jubilejnega priznanja Nogometnega društva Lendava 1903 so najstarejši nogometaši kluba: Miloš Posedel, Jožef Šimonka, Janez Perša, Jožef Pal, Roman Piberčnik, Rudolf Krampač, Štefan Škrilec in Štefan Gregur.

Komentarji (10)

grbanj (ni preverjeno)

Gužva pa redna v dvorani , nagrajenci pa visoki gostje-politiki malo je redne publike.

žigolo (ni preverjeno)

Pa vogrin je vogrin. On je Orbanov hlapčič.

KPK (ni preverjeno)

laznivi kuruptivni madjar je spraznil dvorano

simonkaa (ni preverjeno)

zgoljufani razpisi obcine lendava in izigrani obcani

volgyifaluGERENCER (ni preverjeno)

odpiranje prijavljenih krajevnih skupnosti pod vodstvom magyar klana
server ne laze

siroče (ni preverjeno)

Še dobro, ka je Magyar pripelal telko nagrajencof. Bar je nej bijla dvorana prazna.

Brezimenus (ni preverjeno)

Popistila psihoterpija, pacient ZTR-DF, s čin ti lejko pomagamo, bolnik?

Deginun (ni preverjeno)

Seveda so deco prosili za mnenje o mestu, saj bi odrasli povedali realne stvari, ki pa so bolj ali manj samo slabe.

Vimord (ni preverjeno)

itak.

In reply to by Deginun (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

HU-Nafta šampion!
Je še kaj nafte sploh?

Starejše novice