Otroci so obiskali tudi samostan Klaris v Turnišču.

Prav gotovo se bo letošnji župnijski oratorij v župniji Turnišče v župnijsko kroniko zapisal z zlatimi črkami, saj se je poletnega počitniškega oratorija udeležilo 160 otrok vseh starosti iz turniške župnije iz vasi Turnišče, Renkovci, Nedelica, Gomilica, Brezovica in Lipa.

Oratorij je trajal od 11. do 15. julija, za varnost in organizacijo je ves čas skrbelo 40 animatorjev, z voditelji Ano Marijo Koren in Petro Vinčec ter župnikom patrom Tonijem Brinjovcem in kaplanom patrom Andrejem Mohorčičem.

Vsak dan pred začetkom oratorija so se otroci zbrali pri cerkvi in Jeričevem domu, kjer so dvignili oratorijsko zastavo in opravili molitev.

V času enotedenskega oratorija so se zadrževali v župnijski cerkvi Marije vnebovzete, na župnijskem dvorišču, v Jeričevem domu in se podali v naravo med turniške travnike.

Zabavali so se na delavnicah, športnih in vodnih igrah, mladi so iskali skriti zaklad. Družili so se z gasilci, ki so jim predstavili gasilsko vozilo, opremo in tehniko, posladkali pa so se tudi s pecivom, ki so ga pripravile članice Župnijske Karitas Turnišče in Društva žena Turnišče.

Zadnji dan oratorija pa so skupaj z župnikom patrom Tonijem Brinjovcem obiskali samostan Klaris v Turnišče, kjer so jim sestre Klarise spregovorile o samostanu in njihovem življenju na duhovnem področju.

Druga skupina otrok pa je obiskala Polanščekovo domačijo v Turnišču, kjer so jih sprejeli člani Društva upokojencev Turnišče. Predstavili so jim domačijo in novo stezo za kegljanje.

Starejše novice