V vasi Melinci, Občina Beltinci, so bili še do nedavnega nameščeni ekološki otoki, ki pa so jih sedaj, zaradi nastale svinjarije, bili primorani odstraniti.

Na Melincih je bilo postavljenih več ekoloških otokov, v katere so občani krajevne skupnosti Melinci odlagali različne odpadke. Na vsakem ekološkem otoku so bili nameščeni posebni plastični zabojniki, ki pa v zadnjem obdobju več niso služili svojemu namenu. Občani so namreč na otoke odlagali najrazličnejše odpadke, ki tja niso sodili, nekateri so celo različne odpadke puščali ob zabojnikih in tako kvarili videz in urejenost samega kraja.

Ekološki otoki so dejansko postali legalno divje odlagališče, ki je vodstvu krajevne skupnosti Melinci povzročalo precej slabe volje, nad tovrstnim nekulturnim početjem pa so bili nejevoljni tudi krajani v bližini teh otokov. 

Melinčarji odslej v zbirni center Beltinci

Svet krajevne skupnosti Melinci je tako bil prisiljen sprejeti sklep o odstranitvi zabojnikov za zbiranje odpadkov v vasi Melinci. Odstranili so se vsi ekološki otoki, opravljen je bil odvoz odpadkov in tudi odstranitev vseh zabojnikov. Na teh mestih se tako odpadki več ne smejo odlagati. Odstranitev je bila usklajena z medobčinsko inšpektorico beltinške občine, ki med drugim skrbi tudi za področje varovanja okolja.

Občina Beltinci ima urejen zbirni center v Beltincih, ki se nahaja ob čistilni napravi v Beltincih in kamor lahko občani občine Beltinci pripeljejo vse odpadke. Zdaj bodo morali tja voziti odpadke tudi krajani Melincev.

J.Ž.

Komentarji (9)

poljebla (ni preverjeno)

mogoce bi pa morali pravocasno opravlajti odvoz smeti iz teh otokov, ne da se cel mesec 1x pocisti. Ce sos smeti naj pocistijo 1x dnevno ce je potrebno. kje bodo sedaj ta divja odlagalisca se prestavila? v naravo?

tegrth (ni preverjeno)

točno tak. Ekološki otoki delujejo. In ljudje kažejo zanimanje pa vozijo odpadke pa ločuvlejo. Ampak če se komunala sprave inauk na mesec pucat se pač to zgodi.

In reply to by poljebla (ni preverjeno)

Hmmmmm (ni preverjeno)

Ges razmin ukinitev, ker so lidgej rejsan svašta ta nosili. Po principi, glavno, ka doma nemaš prijavlenoga kontejnera, prišparaš s ten par evrčkov in se hkrati svojih smeti rešiš. Polovica odpadkov nej ločena, med plastikov so bili zmetani vsi možni drugi odpadki, punokrat so ta lidgej vozili kar svoje male kosovne odpadke in odpadke, štere tan niti nejso zbejrali (tipični odpadki za kontejner "ostali odpadki"). Ka seveda dejstva, ka so eni pol kombija -seveda vnoči, kda vsi spijo (sploj nej sumljivo)- ta odpelali, ne omenjamo. Dodatno so tej ekološke otoke so punokrat izkoriščali šparovni gostinci. Drugače si praznih 10kg konzerv kumaric pa rdeče pese itd., štere so tan ležavale, nemren predstavlati... Napravite ekološke otoke za steklo pa makar elektroniko pa cote. Embalažo, papir pa ostale odpadke pa zbejra praktično vsak doma in je to čist vredi... In nej, tej ekološki otoki so bole odraz ljudstva kak pa odraz politike... Čeprav bi lejko večkrat odvažali smeti...

In reply to by poljebla (ni preverjeno)

goostt (ni preverjeno)

Konec z ekološkimi otoki, ki so postali divje odlagališče !
Res ?? Ne, kontejnerji so premajhni, prav tako se preredko praznijo, res je tudi, da posamezni obrati tja vozijo svoje viške-odpadke, da potem vsi plačujemo njihovo ležernost.

teta pehta (ni preverjeno)

Kakšo divje odlagališče???? Spet trosijo neumnosti. Ljudje so pač prinesli še kaj drugega. Še dobro, da so nesli tja in ne v naravo. Sedaj, ko teh otokov ni več bo sigurno nekaj odpadkov konačlo v naravi, ker jih marsikateri ne bo nesel na drugo odlagališče v drug kraj. Namesto, da bi te otoke razširili, da bi ljudje tam lahko pustili še kaj drugega, da ne bi stvari končale v naravi so šli naredit veliko norost in zadevo ukinili. PO vseh vaseh bi lahko bila taka odlagališča odpadkov in marsikaj, kar danes konča v naravi bi ljudje dali na tako mesto. Seveda je potrebno, da komunalna služba zadevo ažurno odpelje in skrbi, da je stvar urejena. Očitno pri nas stvari ne smejo dobro funkcionirati. Vse mora iti v napačno smer. Le zakaj ???

Svetlana Maka… (ni preverjeno)

ovi na občini morajo biti pa res pravi pavijani
da dopistijo
da se ukinejo ekološki otoki
treba se je boriti, da se otoki vrnejo
sem pa slišala, da bodo sedaj ko ni več otokov položnice za smeti za 50 % nižje

Sobočanec II (ni preverjeno)

Tak je bilo v Soboti in zdaj občani morajo nositi na zbirališče. Počasi bodo nosili v naravo Cipot pa ne ve kam z denarjem.

proti komunali (ni preverjeno)

delijo si velike place, imajo ogromne stroske, malo dela in prevec delavcev

Micka. (ni preverjeno)

Poglejte si zokija , vam je lahko za vzgled.

Starejše novice