Preobrat za preobratom. Po enem dnevu ponovnega odprtja stojnic s hrano na Pogačarjevem trgu so jih inšpektorji danes zaprli.

Inšpektorji so danes zaprli štiri sejemske hišice s hrano in pijačo na Pogačarjevem trgu. 

Spomnimo, prodajo hrane in pijače na prazničnih stojnicah je vlada v začetku decembra prepovedala. Včeraj pa je ljubljanski župan Zoran Janković razkril, da jih bodo na Pogačarjevem trgu v prestolnici znova odprli.

In to se je tudi zgodilo, videti je bilo skupine ljudi, ki veseljačijo, naročajo pijačo in nazdravljajo »na otvoritev Ljubljane«. 

Kot razlog za ponovno odprtje je direktor Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Andrej Orač navedel, da gre za tržniško in ne sejemsko dejavnost.

Veselje ni trajalo dolgo

A veseljačenje se je precej hitro zaključilo. Inšpektorji so najemnike po poročanju Slovenske tiskovne agencije obiskali že včeraj, opozorili so jih na kršitev odloka in napovedali, da se bodo danes vrnili in jim napisali globo, če bodo stojnice spet odprte.

In to se je tudi zgodilo. Če ste se danes sprehodili po Ljubljani, ste na Pogačarjevem trgu naleteli na zaprte gostinske stojnice.

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je dejal, da je vlada naredila vse, da gostincem omogoči normalno poslovanje.

Gostinci namreč lahko strežejo hrano in pijačo gostom, ki sedijo. Počivalšek je še dejal, da so storili veliko, da se »ta glavni del dejavnosti ohrani«. Ob tem je pozval k spoštovanju odlokov, ki jih je sprejela vlada, še piše Slovenska tiskovna agencija.

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
S-love-nija (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Praf je tak👍 Naj še Jankovića zaprejo👍

Stolec (nepreverjen)

Pa naj bi si mize pa stolce tan cuj dali pa reseno. Ob enon me pa zanima, ce so po Sloveniji zaprejte tudi vse kebabcinice in ostali kioski s hitro hrano ge jo odavlejo za sebov?

ferdamt (nepreverjen)

vejpa v celju in v kopru so odprte ker so napravili po pravilih- a v lublani so tak čedni ka ne pomnijo tak napraviti...

trewer (nepreverjen)

V Soboti san nej opazo ka bi inšpektori zapečatili belija in kebabsija ka pijačo pa jesti na ulico prodajata lidan keri te stoječki jejo ali si pa sebov odnesejo. Mogouče pa kostanje cuj davleta.

Ja (nepreverjen)

ka te tu pišeš. Ta stopi pa opijtaj. Te nan javi.

In reply to by trewer (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

BAUKSE JE CE DAS ANONIMNO PRIJAVO.

In reply to by Ja (nepreverjen)

Jaranee (nepreverjen)

Ta nedo dregali. Znajo što vodi soboško mafijo.

In reply to by trewer (nepreverjen)

Mikimaus (nepreverjen)

Pa pise, ka ce majo stole pa mize ka lejko odavlejo…

In reply to by trewer (nepreverjen)

Gost56435 (nepreverjen)

Kje majo mize in stole lejko strežejo hrano pa pijačo. V ljubljani se je manjakon nej dalo postaviti in nažalost de sumar pravo ka je kazen daubo. Sicer pa na vsakoj stojnici piše čevapi, kajmak, pleskavica. Kaj takšoga maš po soboti na vsakon vogali že skoro, pa čez cejlo leto. Fašejrano meso je daleč od decemberskoga vzdušja

Vbnnhhhhh (nepreverjen)

Jaja spet se gre za KLASIČNO PREVARO IN NATEG so povedali iz drekosejalnice parlamenta.

navadni občan (nepreverjen)

Ljubljanski Zoki se je hotel narediti pametnega a je dobil po pi...! Gostinci, ki so mu verjeli naj od njega zdaj terjajo nastale stroške. Predpise je potrebno spoštovati, samo eni bi tako malo lako!

lalika (nepreverjen)

Predpisi so zato ,da se jih krši..Tele naivno...Nisi Vizjaka slišo????

In reply to by navadni občan (nepreverjen)

Godddd3 (nepreverjen)

Tudi v Avstriji so se zaprli vsi božični sejmi, a Dunajski župan ni iskal luknje v Avstrijskih predpisih o prepovedi sejmov.

qoqpqp (nepreverjen)

poserejm se na avstrijo, kaj samo ti obstajajo? v avstriji imajo delavci 2000 eur place, pa nic ne primerjas.
Na poljskem so pa vsi bozicni sejmi odprti in nobenih mask. enako na mDzarskem, Hrvaskem.

In reply to by Godddd3 (nepreverjen)

Johannn (nepreverjen)

Točno tako, prav je tak!
On bi zdaj nekega "supermana" špila in si s tem politične točke / priljubljenost ter kredibilnost dvigoval, moga bi pa že par let v zaporu sedeti ali pa vsaj bankrotirati + mu država "nakradeno" pobrati!
Zoki, ki vse zrihta...zrihta ja, samo vprašanje za kako ceno!
Veliki PLUS je vsaj to, da bo "balkanizacija" Ljubljane (najbolj severno balkansko mesto) te dni vsaj malo nazadovala.
Kuhano vino in čevapčiči, fusion ki so ga v LJ izumili...

black panter

Opankar pa izigrava,kakvedno do zdaj.....

vrana (nepreverjen)

ka ta Lj je država v državi, za njih ekstra pravila zavolo pametnoga Jankoviča, aaaa govno na račun teh žabarof de pa cejla Slo požrla te, mrš iči žđabarski

Lalika (nepreverjen)

Keri ni nič kriv naj vrže kamen prvi.
Jebala vas politika.
Vsi kradejo vse je treba odstaviti.
Ne pa te je zoki kriv, drugič gargamel spet drugič rdeča zvezda... Ovi se pa vam smejejo... Kdaj boste spregledali, da so nas oni zadolžili vse po spisku zato pa zdaj nastavljajo rit farmacevtom z dnarom.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice