Silovito neurje, ki je ponoči največje razdejanje povzročilo prav v Pomurju, je prizadel tudi gradbišče Doma starejših Rakičan, kjer od lanskega leta poteka prenova doma. Močan veter je tam podrl žerjav.

V drugi polovici noči in proti jutru je pas neurja z močnimi sunki vetra, nalivi in ponekod tudi točo prešel Slovenijo od severozahoda proti severovzhodu.

Po dosedanjih podatkih centra za obveščanje je najhuje v Pomurju, o zalitih objektih, veliko podrtih drevesih in izpadih elektrike pa poročajo še iz Gorenjske, Koroške, Štajerske in Primorske.

Center za obveščanje pri Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje je do 6. ure zjutraj prejel skupno 362 obvestil o dogodkih, povezanih z neurjem, od tega največ, kar 111 na območju regijskega centra za obveščanje Murska Sobota.

Neurje je ponoči prizadelo tudi gradbišče Doma starejših Rakičan, ki je od lanskega leta v prenovi. Po prvih podatkih s terena je silovit veter podrl žerjav.

Ali se bo zaradi trenutnega stanja zamaknila časovnica projekta, za zdaj še ni znano.

Spomnimo, prenova zajema celotno stavbo: od vgradnje novih instalacij in opreme v objektu, uredila se bo tudi nova pralnica. Po prenovi bodo urejene le eno- do dvoposteljne sobe z lastnimi sanitarijami in kopalnicami. Kapaciteta v matični enoti Doma starejših Rakičan bo po končani prenovi štela 221 postelj.

Komentarji (10)

Žuži (ni preverjeno)

Jej lektrika prišla, maj kuri lektrika.

tipkovnica (ni preverjeno)

tij budalo

Onej Onejevič (ni preverjeno)

Pa ka si zmešone stare

Žuži (ni preverjeno)

Zakoj zmešani?? Vejpa smo že svašta preživeli pa tudik tao bomo, glavno ka nega žrtev.
Gnesden svalij elektrika za nekaj ur pa že problem, kak so pa te mogli negda živeti??

In reply to by Onej Onejevič (ni preverjeno)

Onej Onejevič (ni preverjeno)

zmešone* pa ja se vijde ta nova deca

In reply to by Žuži (ni preverjeno)

dasdsa (ni preverjeno)

Vedno visje temperature, vedno bolj silovita neurja. Prihodnost ne zgledne obetavna v ton smisli. Razen, ce si noj aka zanikovalec sprememb, in trdis ka je fajn ka je super vroce poleti. Zeleni prehod bi bil cenejsi, kak pa posledice kere do prinesle podnebne spremembe. To ze zdaj vidimo, pa smo komaj na starti.

anton77 (ni preverjeno)

Opranoglavi... Klima se spreminja, odkar obstaja Zemlja, "zeleni prehod" pa odkar so elite ugotovijle, ka se na tej način slujži na račun maloga človeka.

In reply to by dasdsa (ni preverjeno)

Felix 10001 (ni preverjeno)

👌👍

In reply to by anton77 (ni preverjeno)

gretjen (ni preverjeno)

Gretini sorodniki komentirajo

In reply to by dasdsa (ni preverjeno)

janez janez (ni preverjeno)

Samo nekaj bi pijtal:
- pa ka je nej na zemlji že bijla ledena doba, te je prišla otoplitev, te pa poledenitev, te pa otoplitev.... ali??

Starejše novice