Cene trajektov na hrvaške otoke so letos podivjale. A podivjale so tudi cene hrane in pijače gostinskih ponudnikov na trajektih.

Skorajda ne mine dan, ko na družbenih omrežjih ne bi naleteli na objave turistov, ki se šokirani pritožujejo nad podivjanimi cenami hrvaških gostincev ob obali. Ti so izkoristili uvedbo evra in visoka pričakovanja pred napovedano rekordno sezono in dvignili cene svojih storitev.

Praktično čez noč pa so cene svoje ponudbe dvignili tudi gostinski ponudniki na trajektih Jadrolinije

Sladoled na trajektu za 5,5 evra

Bralec je ostal brez besed, ko je na trajektu na enega izmed hrvaških otokov dobil račun za dva Ledova sladoleda King.

Za sladoledno lučko, enakovredno Magnumu, je moral odšteti pet evrov, medtem ko so za kornet računali kar 5,5 evra, skupaj za dva sladoleda torej kar 10,5 evra.

Prigrizek za dva za ceno kosila

Drugi bralec nam je posredoval račun za prigrizek za dve osebi, za katerega je plačal kar 27,5 evra. Za ta denar bi v povprečni gostilni lahko pojedla kosilo, je pripomnil.

A ker si je prigrizek privoščil med vožnjo s trajektom, je za 27,5 evra dobil le dve kavi, dva sendviča in dve majhni pivi domače proizvodnje.

Na nekaterih trajektih s kartico ostanete žejni

Pred dnevi se je na družbenem omrežju Twitter nad cenami kave na trajektu pritoževala tudi hrvaška turistka. Za kavo z mlekom in mineralno vodo so ji zaračunali kar osem evrov. A to ni edino, kar jo je zmotilo.

Plačilo ni možno s kartico, temveč le z gotovino. Tako se lahko hitro zgodi, da boste na nekaterih trajektnih linijah brez gotovine v žepu ostali lačni in žejni - če vas že ne odvrnejo cene.

Cene dvignili čez noč

Spletni portal Dalmacija danas je pred nekaj dnevi objavil sporočilo razburjenega bralca, ki je potarnal nad tem, da je 4. julija za skodelico običajne kave na isti trajektni liniji, s katero je potovala hrvaška turistka iz prejšnjega odstavka, odštel 2,70 evra.

Še dva dni pred tem je na isti trajektni liniji popil kavo za okrogla dva evra, kar pomeni, da je ponudnik ceno kave praktično čez noč dvignil za 70 centov oziroma za 35 odstotkov.

»S prihodom evra so cene podivjale. Ne samo živilom, vse se je podražilo. Ampak podražitev kave nam gre še najbolj na živce. Da se še najti kavo za nekaj čez evro, tudi za dva evra je še sprejemljivo, ampak vse, kar je več, je ljudem nesprejemljivo,« je potarnal bralec Dalmacije danas.

Nekateri komentatorji na družbenih omrežjih so cene na trajektih primerjali celo s cenami na letalih in ugotovili, da so jih že presegle.

Za na trajekt se raje pripravite

Nekatere trajektne linije do oddaljenih otokov vozijo tudi po več ur. Najdaljša trajektna linija, ki vodi od Zadra čez Ist, Olib, Silbo in Premudo do Malega Lošinja vozi skoraj sedem ur.

V veliki vročini in sončni pripeki je pomembno skrbeti za dovoljšno hidracijo med vožnjo s trajektom, s prigrizkom pa si lahko še dodatno krajšate čas med potovanjem ali pa plovbo izkoristite, da se najeste.

A kot kaže, bo veliko cenejše, če si hrano in pijačo kupite v trgovini na celini ali otoku pred izplutjem, namesto na trajektu.

Komentarji (19)

Pitam samo (ni preverjeno)

Zakaj devlete racune gor? Nekda so vsi slike gor devali ka so se pokazali ka so na morji Zdaj pa so racuni hit postali ali kak?

Pa (ni preverjeno)

Zakaj imate takšne probleme z Hrvati
Gdo bo šel tja naj gre in čao pero
V resnici pa sploh ni tako kot pišete mediji

lukčev mesec (ni preverjeno)

Kaj sedaj tukaj spet dramatizirate ?

A je res potrebno vsepovsod nekaj jesti in piti ???

Halooooo !

Narod je hujši, kot majhni otroci !

Z dolgega časa lizat lučke in kornete ?

Zato pa je inflacija, ker raja troši na veliko.

Trgovci in lokali samo izkoristijo dobro priložnost.

Kapetan44 (ni preverjeno)

Malo se scejo pokazati

In reply to by lukčev mesec (ni preverjeno)

Opazovalka (ni preverjeno)

Na trajektih so vesno zasolene cene, podobno na letalih.

upokojenec70 (ni preverjeno)

Pa vi podpirajte še naprej hrvaški turizem...

realnooo (ni preverjeno)

HRVASKAINFO..

Petrol (ni preverjeno)

Kelko pe te prijde v "gramoznici"v Portorožu sendvič pa kava? Vejpa sendviče si s sebov pelajte,pa sladolejd dece v kauflandi küjpte pa de vse vrejde. Saki ide ta kama njemi paše. Če ne bi meli pejnez ne bi gele tej draga sendviče. Pa lep pozdrav s hrvaške obale z ožujskov pijvov s Kauflanda.

Gost 1 (ni preverjeno)

Sami ste krivi,kaj pa lejcete tam ce je tak drago hahaha.

Gay is not OK (ni preverjeno)

Cena tri urnog kopanja v Vivatu me je pustila odprtih ust

kekr (ni preverjeno)

Praf je tak, ka pa odite na hrvaško

Micka. (ni preverjeno)

Kaj ste dosadni. Prinesite s s sabo termosko ali ostanite doma. Nedolgo pila kavo v Parizu za 7 eur. Pivo 9 eur. Ponekod 14 eur. Hrvaška je zakon. Ce mi je predrago ne naročim. In ne trobim okrog.

Kuli

Či nemate pejnez, ne küpüvlite, prekleti socialni parazite. Fse je na cenike. Samo štete trbej.

borko (ni preverjeno)

mnogo skupo u ovaj trajekat...

. (ni preverjeno)

Jebiga, če slovenci hočejo luxuz s kavo na ladji naj plačajo.

Stole (ni preverjeno)

Ja pa kaj koji k.te hodite na morje,če nimate pejnez , sirotinja boga.

sivacona (ni preverjeno)

Te van mus kupiti vse na trajekte saj pa ne vozijo po 8h ka resan ne bi meli druge izbire.

majster3 (ni preverjeno)

ne vem, meni se 2.25 eur za eno malo večjo lučko ne zdi nič posebnoga, kar ne bi vido gerkoli po evropi.
zadnjič san za dva povprečniva dunajca in soka na dunaji plačal 60 eur, taka ne vem, pač nekše obične cene.

zdaj ali je to normalno nasplošno ali nej je eno pijtanje, ne zdijo se mi pa te cene na hrvaškij računaj nič bole zasolene kak gerkoli drugje.

je pa seveda šoker, kda ideš po 360 dnevaj šparanja in skakanja iz hofera do lidla do eurospina ka prišparaš 10 centov pri enon za kaladont pa 10 centov za wc papir pri drugon, te te pa na trajektaj opalijo, sploj ker znajo ka si za tisto eno uro ujeti pa brez sladoleda pa vode nemreš zdržati.

kapageznan (ni preverjeno)

Hehehe, bravo majster3, tou s skakanjem iz hofera do lidla si zmago.... kak so že nešterni pravli: če se ti zdi nekje prerago, nejdi tja... v Umagi je piva na plaži 3,70 eur, na rivi pa od 3,5 do 4 eur. Glede na naše slovenske cene v termah in našem morju, je to poceni... ge tudi na letališču za sendvič plačan za 7 eur, pa ka zdaj naj, naj se jočem po facebooki, pač si predstavlan ka je tou specialni sendvič. 🙂 Na letališču nemaš izbire, ker hrano in pijačo nemereš nesti skoz security check. Na trajekt pa si lejko neseš svojo pijačo in hrano, par ur pa že zdržiš brez sladoleda....

Starejše novice