Tako je te dni videti zelenica v križišču Slomškove in Cankarjeve ulice v Murski Soboti. Kopica avtomobilov, tako rekoč vsi opremljeni z obvestili mestnega redarstva.

Število brezplačnih parkirnih mest v Murski Soboti počasi kopni, vozniki pa iščejo nove rešitve in se domov vračajo s kaznimi za nepravilno parkiranje.

Nič več brezplačnega parkiranja

Ena redkih površin, kjer so vozniki do nedavnega še lahko parkirali brez plačila, je bilo makadamsko parkirišče ob slaščičarni Ben Samy, a je tudi tega zdaj konec.

Parkirišče v bližini Medgeneracijskega središča Mensana, na katerem še vedno potekajo dela, bo v prihodnje asfaltirano, plačljivo in opremljeno s parkomati, nudilo pa bo 32 parkirnih mest za avtomobile, 2 parkirni mesti za invalide ter 8 parkirnih mest za motorna kolesa.

Že pred tem smo se s preureditvijo ceste ob občinski zgradbi v Drevored Martina Luthra poslovili od tamkajšnje modre cone. Zdaj pa je še podjetje Imo-Real v križišču Zvezne in Kocljeve ulice zaprlo oziroma ogradilo svoje zemljišče, ki sicer ni bilo parkirišče, a so ljudje na njem vendarle našli prostor za avtomobile.

Območje je po besedah vodstva bilo zaprto z namenom urejanja, slišati pa je tudi, da naj bi v prihodnosti tam stal večnamenski objekt.

V podjetju Kapion, katerega prostori se prav tako nahajajo nedaleč stran, na Kocljevi ulici, pričakujejo, da se bo s tem povečal pritisk na njihovo območje.

Prav ta skrb je menda botrovala njihovi odločitvi, da so tudi sami svoje površine pred dnevi ogradili z betonskimi ovirami ter ljudem tako preprečili parkiranje na njihovi lastnini.

V iskanju alternativ

Vozniki, predvsem tisti, ki v mesto prihajajo na delo iz odročnejših delov Pomurja, torej vse težje najdejo prostor, kjer bi avto lahko pustili ves dan – vsaj če se želijo izogniti plačilu. 

Mesečna karta na parkirišču nasproti knjižnice znaša 25 evrov, kar morda ne zveni veliko, a za nekoga, ki na primer prejema minimalno plačo, ta znesek pomeni ogromno.

Medtem ko novo parkirišče ob Mensani na primer še vedno urejajo, vsaj začasna alternativa ni bila zagotovljena. 

Ljudje medtem poskušajo z novimi lokacijami in veliko jih za to drago plača. Ena vročih točk je tudi omenjena zelenica na Slomškovi ulic, na kateri se nahajajo oglasni panoji in kar nekaj nezasedenega prostora. Toda parkiranje tam ni dovoljeno, zato pločevino redno krasijo rdeča obvestila redarjev. 

Bomo videli, ali bo občina ponudila kakšno rešitev za  voznike iz odročnejših delov Pomurja, ki se vozijo na delo v regijsko središče.

Komentarji (55)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Oj-oj (nepreverjen)

Če de tak dale šlo te najbokše ka dajo v merkure dobre popuste na baterijske flekse. Iz naših prispevkov občini in pa preplačanimi računami za vodo do delali parkirišča in nas še kasirali. Če je to nej čista lopovščina

ggwp (nepreverjen)

Pravilno, da se jih kaznuje... če kršiš zakon si za to kaznovan... Vsak, ki je zaposlen od delodajalca dobi za "potne in malico" tako, da si s tega denarja lahko financira parkirnino, enako kot si financira benzin, gume, itd... Samo v Murski Soboti bi še vsi nekaj "šenki" imeli... V Mariboru in večjih mestih so vsa parkirišča plačljiva in se ljudje nikjer ne pritožujejo in so vsa napolnjena... Je pa res da bi delodajalci oz. podjetja v prvi vrsti sama morala poskbeti za parkirišča svojih zaposlenih in če so zdaj dobili vsi ti ljudje kazen, ker jim podjetja niso priskrbela parkirnega mesta jim naj povrnejo stroške kazni...

GostM (nepreverjen)

Z potnij stroškov si niti bencina nemreš pokriti, nej ka senjaš o gumaj pa parkirnini. Kda boš delal boš vido, do tečas pa ne guči na pamet.

In reply to by ggwp (nepreverjen)

ggwp (nepreverjen)

Saj pa delam.

In reply to by GostM (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Vse se plača, vse se vrača !!

In reply to by ggwp (nepreverjen)

beli vrag (nepreverjen)

Nika je nej šenki. Si sobočanci plačuvlejo davek. Pravi se njeme nadomestilo za stavbno zemljišče.
Za nagrado dobijo kazni.
Nikši je nej te župan!

In reply to by ggwp (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Soboto dobesedno spravljajo zugrund. Najprej so v času županov Gerenčerja in Slavica večino občinskih parcel v mestnem središču prodali. Mestno središče zdaj "oživljajo" istočasno pa zapirajo parkirišča. Ljudje izven mesta se mestnega središča izogibajo, ker nimajo kje parkirati. Imamo pa mestno sramoto, makadamsko parkirišče sredi mesta. Kak na Kosovem. Samo ljudje so s takšnim razvojem očitno zadovoljni. Tako so za mestnega svetnika izvolili nekdanjega župana Slavica, ki ima velke zasluge, da je vse tak kak je. Med drugim smo te podpisali javno-zasebno partnerstvo za čistilno napravo. Za to čistilno napravo bomo v 25 letih plačali telko, ka bi lahko sami zgradili tri čistilne naprave. A kaj moreš ljudstvo ima vedno prav.

Neko (nepreverjen)

Nekda si nej mel nige za parkejrate, zdaj pa se mi pri isteh parkiriščeh že dugo nej zgoudilo, ka ne bi mesta doubo. Tak je praf, za kratek postanek nej trbej plačate, za tistih 50c ali 1€ pa se tuj nemo đouko.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

beli vrag (nepreverjen)

Seveda. Zdajšni župan pa zna samo kazni pisati. Doj s takšnin županon!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Krokodil11 (nepreverjen)

Zato se pa sam izogibam centru Sobote kak vrag križa.center Sobote de še dale samevalo

Neko (nepreverjen)

Ene so tak škrtlave, ka do vseposede parkejrale, samo ka centa nebi odštele. Vejpa 25€ je samo dobrih 80 centov na den, ka lejko cejle den tan avto maš. Pa tou si lejko fsakše srmak privoušče, samo škrtlave modrijaste rite nej. En špricer ali 4 cigaretline menje na den, pa je.

GostM (nepreverjen)

80 centov na den, na leto pa 300€. In na konci leta mi dosta pomejni če man 300€ več.

In reply to by Neko (nepreverjen)

cestašX (nepreverjen)

Zdaj pa zračunaj kelko te koštrajo kazni pa te boj glasen majmun eden škrtlavi.

In reply to by GostM (nepreverjen)

Sobo123 (nepreverjen)

Vsaki cent katerega dam obcini mi je zelo skoda. Dovolj mi je da me lupijo preko komunalnih poloznic in prispevka za nepremicnino. Ko pa sluzbeno nekaj uradno prosim pa jih moram 10x klicati, da dobim odgovor.
Skoda da se na volitvah ni upal prijaviti resen kandidat. Ocitno je Jevsek vse potencialne kandidate dobro potesil z kaksnim delovnim mestom, ker nobedena protikandidatani imel.

Po drugi strani pa ima sobota 10000 prebivalcev zato sebv dela cirkus.

Ljukav ko ljisic (nepreverjen)

Velika večina teh zemljišč , kjer vam lepijo kazni sploh ni v lasti občine , ampak je dosti teh parcel v privatni lasti ali v lasti države , kar pomeni , da občinski redar tam nima nobene pristojnosti , sicer pa mate po zakonu , če se ne motim 8 dni za pritožbo oz.zahtevo za sodno varstvo in 15 dni , da plačate polovičko , taka malo se pozanimajte o zadevah.Tak mislim , da če je zemljišče recimo državno vam lahko kazen napiše le Inšpektor za okolje in prostor , ne pa občinski redar.

Cebek (nepreverjen)

Ne misli, rajši kakšno knjigo v roke vzami!

In reply to by Ljukav ko ljisic (nepreverjen)

Hmmmmm (nepreverjen)

Najbole žalostno je, ka nešče zaradi 1€ joka kak slabo je glede parkirišč pa ide reskejrat parkejrat na travo pa dobit kazen. Katastrofa. A ta ista oseba te v gostilni brez zadržkov naroči kavo, pivo, sadni sok pa njemi neje problem plačati prvič več kak tej en evro, drugič pa 5-krat višjo ceno kak če bi zadevo kupo v trgovini recimo...

Putin (nepreverjen)

Ljudje dragi, zar ne vidite?
Kradejo vas...!
Zelijo samo vas denar in denar in denar...

Marko - markec (nepreverjen)
Cogito ergo sum (nepreverjen)

Tak samo mimogrede , vsak ima pravico , da zapravi svoj denar kot njemu "paše" , predvsem pa ne mešat jabolk in hrušk.

12121234 (nepreverjen)

mislin eni bi si rejsan za 50 centov v koleno vrtali. Ci van je to tezko dati te pa rajsi placajte 20€ kazni al pa se z biciklinami vozte. Druga vecja mesta majo vse placljiva parkirisca pa jih nisce ne pita ci majo al nej. Pa dobro ka bar neka pisejo kazni...ka ci nej bi se eni tak odpelali v bauto z avtojon al pa kar na dvorisce tujomi cloveki.

grr (nepreverjen)

zakoj bi mij naše mesto moglo biti tak pokvarjeno kak druga ,a ne bi mogli najbolj prijazno

In reply to by 12121234 (nepreverjen)

vinci (nepreverjen)

se strinjam da nekako more biti biti urejeno parkiranje ,po drugi strani po smo na slabšem ker če imaš kakšen opravek v cetru -zdravnik občina sodstvo zavodi itd so ti opravki tako rekoč dodatno plačljivi. vprašal bi zakaj te institucije po zakonu nimajo svoje parkirišče za stranke zakaj dajo zdravnikom ordinacije če nimajo parkirišče za paciente in nas potem zdravstvo več stane-če pa izberem varijantp parkiraj na obrobju in avtobus ker avtobus tudi stane ,da bi pa šel na pijačo v varaš in še plačal parkiranje pa nikoli ti ošterije mene vidle nedo skratka najslabše v soboti je imeti opravek v varaši

1111 (nepreverjen)

Si bil kdaj v MB v UKC-ji? Te znaš, ka tan nej nikoga briga ge boš avto pujsto pa kelko boš plačo, ka ga indri kak v enoj izmed parkirnih hiš nemreš mistiti, pa še to či maš srečo, či dobiš plac kakšen fraj. V MS smo glede na ostala mesta v Sloveniji na fejst dobron v parkiranje. Ka ne gučin za kakšno drujgo mesto ge v tujini. Seposedi so parkomati, trbej se sprijazniti.

In reply to by vinci (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Parcela 964 in 966 sta v občinski lasti. Tu so ti autoji, keri majo gor kazni. Izgleda ka so po volitvaj redari dobili nalogo, ka kaznijo vse živo. Tak je tudi pravilno za policajsko občino. Še dobro ka ste nej dobili s pendrekom.

Absoluteflyer (nepreverjen)

Zvolili ste si bivšoga policaja za župana in te je zaposlo šerifa za direktora. In ka ste čakali pravzaprav od tej lujdi?

narod je čuda (nepreverjen)

Kot da si prle nikdar nej dobo kazni za parkejranje, daj ne palamudi.

In reply to by Absoluteflyer (nepreverjen)

ljudovlada (nepreverjen)

Zdaj gučiš, kak da je normalno, ka lidge po posli v Soboto pridejo, pa še kakšo kazen plačajo. Ne seri. Tau je nej normalno. Tou je politika župana Jevška, štere je sploj nej Prekmurec in Đuroja, štere je tuj nej Prekmurec. Tou ste si zvolili, pa naj van zaj krf pigeta.

In reply to by narod je čuda (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Ge san sobočanec že cejli život, razen če iden v bouto (BTC/Maksimus) iden peški ale z biciklinon po soboti, manjaki ka se pelajo 500m naj plačajo parking, zunanji pa naj parkejrajo na periferije če ščejo meti zašeenki ala Merkator center, odzadaj pri cintori, itd. Praf je tak, nemreš nige normalno ite ka so vseposedi avtoje narivani po pločnikaj, travnikaj itd. Meni osebno je Jevšek nej nika slaboga napravo, pa naslednjič mo ga še volo!

In reply to by ljudovlada (nepreverjen)

prdaš (nepreverjen)

MOMS dobi vsak mesec lep denar od parkirnin še več od kazni . Vse povsod so naredili modre cone in prisvojili vsa parkirišča kaer je zelo sramotno

smrdaš (nepreverjen)

Točno tako. Saj to je bila tudi ideja tistoga štajerca v Maribori - radar na sakšij 50 metrof. No, tu je pa položnica na sakšij 5 metrof.
GOTOF JE ŽUPAN!

In reply to by prdaš (nepreverjen)

svashta (nepreverjen)

a zdaj ce je zastonj parkirisce v centru je to zdaj prijazna obcina? kaj pa je prijazno na centriranju izpusnih plinov v mestnih jedrih? do centra z avtom vedno. ka pa javni prevoz? a ne bi imeli bolj cistega zraka ko setate od avta do vhoda trgovine?
na kvaliteto zivlenja nic nebi dali. samo da je avto cist in brez praske, pa da je parking dzabe. 25 evrov za mesecno parkiranje pa ni nic, tudi 300 na leto ni dosti. fajn je meti na koncu leta 300 viska ampak to ni odvisno od parkiranja. za avto das na leto okoli 2000 evrof. in stenkas na parkirisce? kupi si copate ali pa kolo. pa bos mel 300 evrov viska.
z avtom so pac stroski, avto je luksuz, plus tega pa bomo zaradi fosilnih goriv unicili nase okolje naso naravo in sami sebe. dajte 50 centov raje za vrecke za veckratno rabo. ce nas ne bo ubil slab zrak nas bo pa plastika.

citroen (nepreverjen)

Avto je že dugo nej več luksuz, ampak nuja!

In reply to by svashta (nepreverjen)

gregergeg (nepreverjen)

Kak ste eni glupi, plačajte če ščejte parkejrati prej. Vejpa nej mi problem plačati, ali niti za plačati nega placa. Vejpa se 3 krauge plena po soboti ka najden nekšno luknjo ka te lejko na pošto skočen jebem van sunac. Vse doj spozaprejte v toj soboti pa samo vse pozijdati parkerale pa mo ge? Te parkirno hišo tuj postavte nej samo poslovne centre.

gegege (nepreverjen)

BRAVO! Zaj si tou gor prišo? Tuj če ščeš plačati, nemreš! No, lejko pa rdečo položnico plačaš. Ka de redar za plačo mou.

In reply to by gregergeg (nepreverjen)

gregergeg (nepreverjen)

ge tau že dugo znan. Očitno 90% lidan ka pišejo ka naj plačaš če ščeš parkejrati nej jasno.

In reply to by gegege (nepreverjen)

brum (nepreverjen)

Čüdno, ge san sakši den najmenje 2x v centri po raznih opravkaj (banka, pošta, lekarna, frizer....) pa san teh problemov kak si jih ti opiso še nej meo. Zdaj ali si tij rejsan baksuz ka maš takšnmo nesrečo s parkejranjon ali pa lažeš tak ka se vse kadi.

In reply to by gregergeg (nepreverjen)

gregergeg (nepreverjen)

si tij sake den 2x najmenje z avtojon v soboti en velki kurac. Če bi bil bi znal ka je krijž najti parkplac.

In reply to by brum (nepreverjen)

inženir (nepreverjen)

Rahlo zanimivo, kako pred volitvami ni bilo nič. Jevšek in naveza SD - Pomgrad dobi volitve in že so položnice za zemljišča večje, parkirišča zaprta, redarji pa delijo kazni. Hecno.

Jevšek pa se vendar smeje, ker če bi bilo pred volitvami bi trebalo ukrepat za voljo ljudi sedaj pa itak 4 leta mandata že ima, v murski soboti pa na cesto kot v mariborju itak nikoli nihče ne bo šel. Raje samo pišemo na facebook/sobotainfo dejanj, ukrepanja pa itak ni. Mi se živciramo na firmah in občini pa berejo komentarje in se smejejo.

ljudovlada (nepreverjen)

Kakšno ukrepanje? Što de ukrepo? Jevšek, Đuro ali tista tišinska pravnica, Vorošojčka, ka plačo vli-če,pa nika ne napravi. Nika.

In reply to by inženir (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Soboto bi lejko mirno preimenovali v Butale. Dobili smo elektroautuje, drvarnico pa gibalni park. To je nej za šenki, zato te plačuvali. Davek na dež že mamo, lejko pričakujemo še davek na luft. Občinske parcele pa vse prodati pajdašom, za nas je zadosta Trg Martina Lutra. Včeraj so tam nastopali otroci iz vrtca. Deca, starši, babice, prostor pa kak malo večja dnevna soba. Mi smo idioti, tu pomoči nega.

brum (nepreverjen)

Lepou si se opijso, vij eni ste resno idioti in pomoči van nega. Pa zaradi takših kak si tij se lejko imenuje Butale. Če uvedejo še davek na neumnost boš ti itak bankrotejro.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si se odločo napadnoti mojo osebo nej pa mojih stališč. Napiši kaj ne drži. Davek na dež mamo, Expano mo mogli plačati. Še vedno odplačujemo čistilno napravo. Kelko je koštala nihče ne zna izračunati. Imamo še obbetoniran trg zmage, duplo skakalnico, omejitve 30km/h. To je še za Butale preveč.

In reply to by brum (nepreverjen)

gregergeg (nepreverjen)

tau je pač Sobota. Kda 3 familije pa SD vlada cejloj pokrajini te tak pač je. 90% zemljišč v MS je njihovih. Pač škoda guča glej, Sobota je čijsti stari Texas in tau se vsi zavedajo tudi tej familije dobro znajo ka majo cejlo prekmurje v malon prste.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Še najbogše ka Prekmurje preimenujemo v SD grofijo.

In reply to by gregergeg (nepreverjen)

frthrthrth (nepreverjen)

Čestitan Imo - Real ka za praznike vij doj zaprejte parkirišče. Kak či te teva 2 kedna kaj delali. Ges mo se pa vozo 30 minut okaule po soboti ka najden plac za parkejrati ka mo lejko z decof šau po parki pa drsat. Te pa zakoj je center mrtf. Vejpa sploj neman volej se v soboto pelati kda se 20 minut pelan v ms pa 20 minut po ms ka plac najden. Čedno rejsan.
Zaprli bi te kda de se začalo urejati, ker zdaj se itak nede ka je premrzla zemla za kakšne kole izkope pa valejkanje.

Alexander (nepreverjen)

Majster vej pa te povej ge maš ti parcelo, pa mo te tan zašenki parkejrali. Doma verjetno prvo ka si napravo, si si plot okoli fundoša postavo, v centri sobote pa naj tebi Imo Real odprejto parcelo pisti, ka boš lejko čim bliže parkejro. Na toj parceli lejkp btw parkejra reci piši 15 avtojov, sploj tak ka te lejko vsi normalno v idejo. Nej mi prafti ka je to tista količina kera rejši soboški problem parkejranja? Problem so vaše debele riti ka nemrejo 10 minut ite peški. Pri zaporaj je skoz plac za parkejrati.

In reply to by frthrthrth (nepreverjen)

alkimist

Po teh komentajraj se vidi kak zabačeno selo je še zmeraj MS. Glede na mentaliteto predvidevan ka odite na Hrvaško na morje. Tan parkejrate šenki vseposejdi?
Nega več toga, Juga je mimo, mesta kasejrajo parkirnino. Lejko pa parkejrate na Kukeči in de šenki.

čarni vrag (nepreverjen)

Po tvoje je kasiranje parkirnine dovolj, da iz sela grata varoš.

In reply to by alkimist

Matejko (nepreverjen)

Ka zaj jevska sinfate? Stihec je napravo menje kak nika.

gegege (nepreverjen)

Rejsan je. Štihec je nej nika napravo. Jevšek pa je napravo neka več - kazni piše.

In reply to by Matejko (nepreverjen)

Pišta 1964 (nepreverjen)

Bravo župan še več jih treba skasirati .parkiranje na zelenici . Pri avtobusni postaji je parkiranje za 50 centov. Moram vam povedati da sem v ljubljani plačal 18 evrov. Pa komu se naj pritożim. Še enkrat bravo żupan , red mora biti.

čarni vrag (nepreverjen)

To je istina. V Ljubljani so dosta vekši lopovi. Tak san v nekšoj parkirni hiši Šalabander, ko sem šo na obisk v Klinični center plačal za eno uro, več kak štiri Eure. Tam hara Kučanov pajdaš Janković mister 10%.

In reply to by Pišta 1964 (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Od zaj naprej ce bo mi na grund stopil eden iz javnoga sektorja bom mu tudi jaz zaracunal...
Ce zelimo kasirati iz pohlepa potem vas vse prekmurce pozivam da tudi vi nikomer zastonj ne dovolite da stopi na vas grund!

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem kakšno stavbo misli graditi IMOreal, če se pa centra vsi izogibajo kak vrag križa. Ne vem zakoj bi šo v center, razen na UE. Na občini san še nikdar nej bil, saj tan nemreš nika zrihtati. Pelaš se lepo v BTC, parkiraš za šenki, vse maš pri roki, pa kdo bo šo v center, ki so ga pokupili Šiptari, pa razni špekulanti. V najstrožjon centri mamo socialno službo, ka vse pove o naši Soboti. Žalostno!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice