O tragični smrti dekleta še vedno nič novega, saj se akterji ne morejo dogovoriti o poravnavi.

Kot smo pred časom poročali, je 4. decembra 2019 navzoče na tradicionalni in med študenti zelo priljubljeni zabavi Prekmurska gibanica v Mariboru pretresla grozljiva nesreča. 

Študentka se je med tekmovanjem 'Kdo hitreje poje gibanico' začela dušiti, zaradi koščka prekmurske gibanice v sapniku ni mogla do zraka in je padla v nezavest ...

Hudo nesrečo je takrat sicer preživela, a posledice so bile neizbrisljive, po treh letih od nesrečnega dogodka pa je življenje mladega dekleta ugasnilo.

Mama Suzana, oče Andrej in sestra Nina so se tako morali prehitro posloviti od preminule študentke, 23-letne Tadeje Gregorec.

Vložili odškodninski zahtevek v znesku 50.000 evrov

Dejstvo, da zadeva ni kar končana, se je potrdilo tudi v petek, 8. decembra, na Okrožnem sodišču v Murski Soboti, kjer se je pred višjo sodnico Marjetico Škerget Logar začelo pravdanje med družino pokojne Tadeje in Klubom prekmurskih študentov, Zavodom študentska komuna in Zavodom Štuk.

Pokojna je že septembra lani, preko skrbnice mame in odvetnika na sodišče vložila odškodninski zahtevek v znesku 50.000 evrov

Sodnica bo morala ugotoviti, ali je kdo odgovoren za neljubi dogodek, kjer tožeča stran očita organizatorjem prireditve, da niso poskrbeli, da bi bila zraven prisotna ustrezna medicinska ekipa.

Toženi stranki ne prevzemata odgovornosti za nezgodo 

Septembra letos, ko je bil razpisan prvi narok, je sodnica na željo strank ponudila možnost za dogovor in morebitno poravnavo brez sojenja.

Ker pa se to ni zgodilo niti po skoraj treh mesecih, so v petek na Okrožnem sodišču Murska Sobota, pred višjo sodnico Marjetico Škerget Logar znova pristopili vsi akterji, torej direktor Zavoda Štuk, Miroslav Sarkičevič, z odvetnico Vanjo Janžekovič, predsednik Kluba prekmurskih študentov Alen Lončar z odvetnikom Danijelom Kataliničem in mama pokojne študentke Suzana Gregorec z odvetnikom Juretom Horvatom.

Slednji v svoji zahtevi obtoženim strankam očita, da na prireditvi ni bilo primerne zdravstvene oskrbe oziroma primerne osebe, ki bi lahko na dogodku zagotovila ustrezno zdravstveno oskrbo dekletu, ki je sodelovala v tekmovanju.

Toženi stranki ne prevzemata odgovornosti za nezgodo in trdita, da v tem primeru ni šlo za nevarno dejavnost, ob tem pa zatrjujeta, da so na priljubljeni študentski zabavi imeli zagotovljeno zdravstveno oskrbo.

Obe stranki vztrajata, da sta naredili vse, kot je treba

Stališče toženih strank je, da je na prireditvi prišlo do neljubega dogodka, za katerega pa ni nihče odgovoren. Kljub temu je Klub prekmurskih študentov, kjer so dogodek takoj močno obžalovali, sprva podal ponudbo za poravnavo, ki torej ni bila uspešna. 

Ne glede na to pa je jasno, da toženi strani odgovornost valita druga na drugo, zato sodnici ni ostalo drugo, kot da je opravila pripravljalni narok in prvi narok za glavno obravnavo, ko bodo zaslišali najprej stranke, nato pa številne priče. 

Ob tem bodo izvedeli še nekatere dokazne postopke. Sodnica se je zavedala, da bo vse skupaj potekalo zelo težavno, saj obe toženi stranki vztrajata, da sta naredili vse, kot je treba, in da nihče ni kriv za nesrečni dogodek.

Kot je dejala sodnica, bo potrebno ugotoviti, kdo je bil organizator prireditve in ali sploh obstaja odgovornost za organizatorje 23. Prekmurske gibanice, decembra 2019.

Sodnica bo zaslišala vse vpletene stranke ter predlagane priče

Sodnica je dala strankam možnost vnovične pripravljalne vloge in odgovore na slednje. Sama pa bo zaslišala vse vpletene stranke, ter predlagane priče.

»Vse to je namenjeno, da bi ugotovili, kdo je bil organizator sporne prireditve, ali je vse potekalo, kot je potrebno in šele nato, kolikšna je zahtevana odškodnina,« je povedala sodnica Škerget Logar,

Komentarji (34)

Miki Mali (ni preverjeno)

Denar je v svetu vladar, "pokojna je že lani prek mame vložila odškodninski zahtevek" kak je lahko vložila?? če je celi čas bila v komi??? Zakaj so jo starši pustili na tekmovanje??
Mal mi je to vse noro, zdaj vse skup.
Škoda, škoda, škoda, mladega življenja.
A je to zdaj, vse traume, podoživljanje še enkrat tih teških izkušenj vredno 50.000???bodo odvetniki spet služil???

en (ni preverjeno)

Mislin ej koji glupi komentar. Glede nato ka je bila ona v komi in je njena mama bila njena zakonita skrbnica, je njena mama imela absolutno vso pravico vlagati kakršnekoli tožbe, zahtevke itd, v imenu hčerke.
Kak drugo, zakaj so jo starši pustili na tekmovanje??? Starši so samo znali ka ide ona na prireditev Prekmurska Gibanica, njin se je niti senjalo nej ka de ona sodelovala v ton tekmovanju. Tudi ge san šele po ton dogodki prvič čul ka na toj prireditvi organizirajo to tekmovanje.
Kak tretjič, če je vredno to vse skupaj podoživljati??? Dokler SAM neboš doživel kaj takšnoga, tak dugo se ti NITI NE SENJA kak je to in čistak prav ka iščejo pravico na sodišči! Senja se ti nej kakšni finančni zalogaj je bil 3 leta skbeti za hčerko v komi, ka či san dobro čul je njeni oče direkt dal odpoved v službi ka je lahko nenehno skrbel doma za njo.
Tak ka drugič se malo pozanimaj o dejstvih preden napišeš takšni glupi komentar.

In reply to by Miki Mali (ni preverjeno)

pomurc (ni preverjeno)

Za 50k € se starši spuščajo v podoživljanje te tragedije?

Opet (ni preverjeno)

KOJA MATI.. ZAVOHALA PRILIKO ZA PENEZE. to sramoto si zdaj dela ka je po vsej novinaj. Ve pa se je sama prijavila sama žrla.

Ja 100% (ni preverjeno)

Prijavila in tekmovala je sama ker je tak štela.

In reply to by Opet (ni preverjeno)

Ja 100% (ni preverjeno)

Ge pa te mati bila? Navijala za prvo nagrado

In reply to by Ja 100% (ni preverjeno)

sivi panter (ni preverjeno)

prosim, da ne sodiš staršev. Zavohati priliko za pejneze? Stroški nege so bili verjetno 3x višji od zahtevane odškodnine.

In reply to by Opet (ni preverjeno)

Pitaj se (ni preverjeno)

Kriviti nekoga drugoga je ok?

In reply to by sivi panter (ni preverjeno)

sivi panter (ni preverjeno)

Probaj se postaviti v kožo starša. Isto bi reagirali. V bistvi vsak keri tu neka pametuje bi naredi isto. Samo bluzite pa modruvlete.

In reply to by Pitaj se (ni preverjeno)

Nostradamus (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Upam da se vsi v KPŠ in ŠTUK zadušijo v dreku.

Labod (ni preverjeno)

Podlo je zdaj za to katastrofo kriviti nekoga tretjega. Sama se je tak odločila a žal s krutimi posledicami.

. (ni preverjeno)

Točno tako! Treba je pač zvaliti krivdo na drugega, pa še kaj zaslužiti zraven. Zares podlo!

In reply to by Labod (ni preverjeno)

tragedy (ni preverjeno)

Resno tragedija, samo zdaj zahtevati odškodnino od nekoga za nekaj za ka se je diklina sama prijavila in se je njoj samoj zaletelo. Nihče joj je nej gibanico v usta na silo rivo. Žal mi je dikle, fejst mi je zal sakšoga mladoga življenja, ampak to je pač splet okoliščin. Ne kriviš DARS, če se zgodi smrtna nesreča na avtocesti za kero DARS pobejra cestnino. Si se zavestno sam odločo ka se boš tan pelo in s ten tvego ka se ti kaj zgodi. Enako je bilo s to diklino. Zdaj ka starši krivijo organizatora ker neje bilo zadosta hitre zdravniške pomoči pa je resno grozno. Grozno je vse to. Grozna je smrt mladoga dekleta in grozno je to ka zdaj starši iščejo krivce drugje, samo nej pri svoji hčerki.

sivi panter (ni preverjeno)

Sori, ta primerjava nej na mesti. Vsaka organizacija pa naj bo to športna, zabavna ali politična mora meti, varnost in zdravniško službo zagotovljeno. Dejstvo. In če maš nesrečo, ker je DARS nej dobro ceste naredo, je kriv DARS nej ti :)

In reply to by tragedy (ni preverjeno)

Niko i ništa (ni preverjeno)

Play stupid games, win stupid prizes.

konžar77 (ni preverjeno)

Vsen falijo šrajfi v glavi.

Vodostaj Green (ni preverjeno)

Vsepovsod na svejti ge organizator prireja bilo kakšno zabavo je edino sam in le on odgovoren za vse kar se v tisti organizaciji dogodi,zato je tudi pri nas tako če želiš kaj organizejrati moreš kot prvo poskrbeti za varnost, kot pa nam je znano se je organizatorju te nehumane prireditve se je. za varnosti in zaj frajer nešče niti prevzeti odgovornost?!?
Takih nemoralnih ljudi bi nej v zapor mogli djati ampak takoj na streljot!!!

black panter

tekmovanje v čim hitrejšom žrtji bilo koga nej samo gibanice je idiotsko

pimpopalimpo (ni preverjeno)

A veš koliko tega je po svetu? Ogroooooomno.

In reply to by black panter

Vodostaj Green (ni preverjeno)

Tan barem je za varnost poskrbljeno,v zlovenistani pa se lejko dela ka ščeš!

In reply to by pimpopalimpo (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Žal res, YU ni več!

In reply to by Vodostaj Green (ni preverjeno)

Labod (ni preverjeno)

Cele dneve so molili in neke maše imeli, da bo ozdravela pa ji ni nič pomagalo? Sedaj naj se na Boga obrnejo, ker njihove molitve ni uslišal ne na zdravnike in te prireditelje.

Gost22 (ni preverjeno)

Pa glij toga Horvata si je najšla narcisa najslabši odvetnik.

. (ni preverjeno)

Treba kazniti če je kdo malomarno ravnal, da nebojo umirali več...

Labod (ni preverjeno)

Malomarno je ravnala uboga pokojna do sebe. Se je pač žal preračunala v sposobnosti.

In reply to by . (ni preverjeno)

22 (ni preverjeno)

Dovolj je kaznovala samo sebe, žal, zaradi nepremišljene dejanja.

In reply to by . (ni preverjeno)

Deep (ni preverjeno)

Ah jebiga, boljše da bi jedli neke hodoge ali hamburgre.
Gibanica je jebena že ta mak je problematičen, potem testo, tudi skuta.
Ko ješ počasi ti zna zaleteti ta mak, kaj pa še na brzino.
Res neumno in nažalost za nekoga tudi tragično!!

Sumič (ni preverjeno)

Pičk... Mat..,..nej sam znal kaj je v Soboti telko sodnih izvedencev. Pa svaka vam čast komentatorji pa ide vam pravo in zakoni od rok.

DugiDego (ni preverjeno)

Orgaanizator je, nedvoumno, odgovoren!

DugiDego (ni preverjeno)

Se kdo spomni zadeve, ki jo je organizirala radijska postaja, kdo je zmozen spiti največ vode v določenem času? Ena oseba je umrla. Odškodnino je dosodila porota v višini 16mio USD.

DugiDego (ni preverjeno)

In ne glede na vse "napake" pokojne (kar izhaja iz sodnega spisa).

Organizator ni, pred tekmovanjem, pojasnil udeležencem, kaj so lahko posledice!

Zato, vsi tisti, ki se zgražate nad vloženo odškodninsko tožbo, ne razumete tega!

DugiDego (ni preverjeno)

Radijska postaja je po dosojeni odškodnini seveda zaprla svoja "vrata"!

lukčev mesec (ni preverjeno)

Kaj je res potrebno, da ljudje vsepovsod med seboj tekmujejo ❓❓❓

Življenje je postalo ena sama tekma.

Nikjer ni več sodelovanja, veselja, radosti, druženja, sožitja.

Samo še eno samo tekmovanje.

V tekmovanju prijatelji postanejo nasprotniki.

In nasprotniki kaj hitro postanejo sovražniki.

Žalostno je, da je hrana postala predmet tekmovanja ❗❗❗

Prekmurska gibanica je še posebej specialiteta ob kateri se uživa v harmoniji okusov.

Zato se jo uživa počasi in z užitkom, da se v ustih sprostijo enkratni okusi.

Tekmovati s hrano je velika norost.

Tekmovati s Prekmursko gibanico pa še hujša norost in greh ❗❗❗

vrag od vraga (ni preverjeno)

Moj dragi lukec, ti boš sigurno priredil tekmovanje kdo bo najdlje jedel prekmursko gibanico. A na zdravniško službo vseeno ne pozabi.

In reply to by lukčev mesec (ni preverjeno)

Starejše novice