Vir: Radarji v Prlekiji, D. P.
Policisti so imeli polne roke dela.

V zadnjih štiriindvajsetih urah so pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče, pet kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru ter tri povoženja divjadi.

V prometnih nesrečah v Logarovcih in Žihlavi je nastala zgolj gmotna škoda. V nesreči v Murski Soboti je kolesar, ki je vozil pod vplivom alkohola, padel po vozišču in se lažje poškodoval

V Noršincih pri Ljutomeru pa je voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanja povzročila nesrečo med kmetijskim traktorjem in tovornim vozilom. Voznik in sopotnica v traktorju sta se pri tem lažje poškodovala.

Na področju kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje grožnje v Lendavi, goljufijo v Gornji Radgoni, tatvino denarnice v Murski Soboti, poškodovanje tuje stvari v Kovačevcih in tatvino goriva v Grabonošu.  

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Zoper kršitelja, ki sta kraj zapustila pred prihodom policije, sledi plačilni nalog.

Pešci, previdno!

V naseljih, kjer so pločniki, prehodi za pešce in javna razsvetljava, so pešci v prometu manj ogroženi. Izven naselij pa je potrebno biti bolj previden. 

Pešcem zato policisti svetujejo, da izven naselij hodijo ob levem robu vozišča v smeri hoje in da nosijo svetla oblačila oziroma odsevne predmete, vozniki pa prilagodite hitrost svojega vozila in vozite po sredini voznega pasu.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju policijske postaje Gornja Radgona.     

Komentarji (1)

Mura je večna (ni preverjeno)

baba kot baba
še žaba je boljša ko baba

Starejše novice