Slika je simbolična (foto: Bobo).
Smrt otroka v eksploziji na Hrvaškem povzročila mina z vojaškega poligona.

Smrt otroka iz Češke, ki je v sredo umrl v eksploziji blizu Zadra, je povzročila eksplozivna naprava z vojaškega poligona, je danes po preiskavi sporočila hrvaška policija. 

46-letni Čeh je s sinom kljub opozorilnim tablam vstopil na prepovedano območje in mu dovolil, da s sabo vzame eksplozivno napravo, ki jo je nato razneslo. Moškega so pridržali.

Zadrska policija je danes zaključila kriminalistično preiskavo in kazensko ovadila 46-letnika zaradi eksplozije, v kateri je v sredo zvečer umrl devetletni deček - šlo naj bi za njegovega sina, poroča hrvaški portal Index.

V eksploziji sta bili huje ranjeni še dve ženski in en moški, prav tako češki državljani.

Policijska preiskava je pokazala, da je 46-letnik v sredo popoldan po prihodu »na širše območje Knina« z družino in prijatelji vstopil na območje vojaškega poligona, čeprav so bile na vhodu postavljene table z opozorili tako v hrvaškem kot v angleškem jeziku, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Otrok je eksplozivno napravo vzel z dovoljenjem

Z otrokom je vstopil na prepovedano območje in mu dovolil, da s seboj vzame eksplozivno napravo, ki jo je nato pospravil v avtomobil. 

Kasneje se je skupina čeških državljanov zaradi okvare na avtomobilu ustavila ob cesti, otrok pa je iz avtomobila vzel eksplozivno napravo, ki se je aktivirala, nato pa jo je razneslo.

Devetletnik je v eksploziji umrl, dve ženski sta bili težje poškodovani, še en moški pa lažje, so po opravljeni preiskavi sporočili iz zadrske policijske uprave.

Ženski sta še vedno na zdravljenju v bolnišnici v Zadru, 39-letnega moškega pa so odpustili v domačo oskrbo.

V zvezi z incidentom so v četrtek izvedli kriminalistično preiskavo

46-letnik, ki je eksplozivno napravo pospravil v avtomobil, je osumljen kaznivega dejanja ogrožanja splošne varnosti, življenja in premoženja. 

Po preiskavi je policija proti njemu podala kazensko ovadbo.

Policisti so preiskali tudi vojaški poligon, ves dokazni material pa so predali centru za forenzične preiskave v Zagrebu, je še sporočila policija.

Komentarji (5)

., (ni preverjeno)

Moreš biti rejsan totalno tele ka s seof zemeš eksplozivno sredstvo. Te pa še diteti tou dovoliš.

tunc (ni preverjeno)

Darwinova teorija deluje... kak si lejko vzameš mino za spomin ali igranje???

0292 (ni preverjeno)

mogoče je preveč tiktok ali instagram gledal

In reply to by tunc (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

eksplozivno napravo, ki se je aktivirala, nato pa jo je razneslo.

Vi se razmite na to kak svinja na sedlo. Mina je eksplodirala. Bi pa morala hrvaška vojska poskrbeti za neeksplodirane mine, ne pa da ležijo na vadišču, ki je "zaščiteno" celo s tablami. Balkanski javašluk. Očitno ta Čeh ni služil vojske. Verjetno niti ni znal kaj je otrok pobral.

bataš majster (ni preverjeno)

novinar vejpa bar preveri informacijo prle kak napijšeš nej je mrau zaradi hoje ampak zaradi gluposti igre z eksplozivno granato kero je vzel iz avta

Starejše novice