Slika je simbolična.
Srbijo pretresla smrt 74-letnika v zaporu, v katerem je pristal zaradi prekrška.

Srbsko javnost zadnje dni pretresa primer 74-letnega zapornika v beograjskem zaporu, ki so ga vse do njegove smrti vsakodnevno psihično in fizično zlorabljali trije zaporniki. 

Zaradi smrti 74-letnika, ki je bil v zaporu zaradi prekrška, so razrešili upravnika zapora in uvedli disciplinski postopek proti več uslužbencem, poročajo srbski mediji.

Več dni so ga pretepali in spolno zlorabljali

74-letni moški je po pisanju srbskih medijev pristal v zaporu, ker je leta 2020 v pričakovanju novega leta s terase svojega stanovanja odvrgel petardo

Ker ni mogel plačati 30.000 dinarjev - 256 evrov denarne kazni, mu je sodišče prisodilo 30 dni zapora.

V zaporu je umrl 4. februarja letos, 8. marca pa je obdukcija pokazala, da so smrt povzročile notranje poškodbe in krvavitve. 

Poškodbe naj bi nastale, potem ko naj bi ga več dni pretepali in z ročajem metle spolno zlorabljali trije mladi zaporniki, ki so prav tako prestajali zaporno kazen zaradi prekrškov.

Novica o smrti 74-letnika je v medije prišla nekaj dni po obdukciji, šele takrat so se oglasili tudi pristojni organi.

Razrešili upravnika zapora

Z višjega državnega tožilstva v Beogradu so v sredo sporočili, da so zaradi smrti 74-letnika uvedli preiskavo proti trem zapornikom, ki so si z njim delili celico. 

Ministrstvo za pravosodje pa je sporočilo, da so razrešili upravnika zapora ter uvedli notranji nadzor in disciplinski postopek.

Po poročanju portala N1 Srbija so disciplinski postopek uvedli proti sedmim uslužbencem zapora, upravnika zapora pa naj bi premestili na položaj namestnika upravnika.

Komentarji (4)

1 (ni preverjeno)

za kakše malenkosti vse idejo lidje v zapor hahah ete prinas pa človek človeka buje pa povej ka je neprišteven pa ka jeme štoj more hahahhahha. Nevejn či bi se jokau ali smijau.

čarni vrag (ni preverjeno)

Hvala Bogi, ka so Janšo na Dobi nej zlorabljali.

Grk (ni preverjeno)

Za njega bi bil meklin štül premalo!

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

car77 (ni preverjeno)

Fake news

Starejše novice