Vir: Facebook MNK Izola
Znanih je več informacij o nasilju na sobotni tekmi, ki se je zaradi nesrečnega dogodka tudi predčasno končala.

Škofjeloški policisti so v soboto zvečer obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru na nogometni tekmi, so danes sporočili iz kranjske policijske uprave.

Po poročanju portala 24ur.com je nasilje izbruhnilo na tekmi tretje lige med mladinskim nogometnim klubom Izola in nogometnim klubom Škofja Loka, na urgenci pa so končali trije nogometaši in navijač iz Izole.

Kaj se je zgodilo? 

Skupina navijačev je nasilno vdrla na prizorišče in začela na igrišče in na igralce metati bakle, nasilje se je stopnjevalo in tri nogometaše mladinskega nogometnega kluba Izola, ki so želeli zaščiti svoje navijače, ter enega izmed navijačev mladinskega nogometnega kluba Izola, so morali odpeljati na urgenco, je poročal omenjeni portal.

Iz izolskega kluba so po navedbah 24ur.com sporočili, da razlogi za kaznivo dejanje, v katerem so bili trije njihovi nogometaši poškodovani, ostajajo neznani.

Kot je dodatno pojasnil predsednik mladinskega nogometnega kluba Izola Damir Skomina, je na urgenci pomoč poiskal tudi eden izmed navijačev.

Komentar predsednika nogometnega kluba Škofja Loka

Kot je pojasnil predsednik nogometnega kluba Škofja Loka Roman Jemec, ki je ostro obsodil včerajšnji napad, njihov klub nima nič skupnega s tem napadom in da si v klubu želijo, da se kaj takega v Škofji Loki ne bi nikoli več zgodilo.

Ocenil je, da gre pri napadu za stare zamere med gostujočimi navijači in navijači, ki so vdrli na igrišče, ki pa z nogometnim klubom Škofja Loka nimajo ničesar skupnega.

Napadalci so bili organizirani kot bojna skupina, ki je z vso silo bliskovito vdrla na igrišče, napadla in po petih minutah tudi odšla. »Vdrli so zamaskirani, oboroženi s kiji in palicami,«  je po poročanju 24ur.com še povedal Jemec in dodal, da je šlo za očitno dobro načrtovan napad.

Krivec za dogodek

Neuradno naj bi za napadom stali navijači Green Dragons, še navaja portal.

Policija dogodek obravnava kot kaznivo dejanje, vodi pa tudi postopek zaradi suma kršitve predpisov s področja javnega reda na strani kršiteljev. Postopek še poteka, so zapisali na Policijski upravi Kranj.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Biser Urban (ni preverjeno)

Verjetno ovi dragonsi, keri glumijo nekše neonacisteke in jih Hojs označuje za bisere.

HojSS PRESS (ni preverjeno)

Več kot očitno, da so napadli Izolčane. Na posnetkih se vidi, da so napadalci šli mimo Šjofjeločanov in jih sploh niso gledali. Nekaj dni nazaj je šef Izolčanov postal znani nogometni sodnik Damir Skomina.
Vprašanje je kakšen motiv so imeli Ljubljančani, da so napadli Izolčane.
Ali še drugače, KDO jih je plačal, da so izvedli ta napad.
Po vsem skupaj je napad bil uperjen proti Skomini.

angelgabriel (ni preverjeno)

Napadli so črni desničari člani SDS. To stranko treba prepovedati, dela samo zgago !

Lolll (ni preverjeno)

Ziher so gringoji bili

Starejše novice