Slovenski policisti voznika, ki je po avtocesti divjal z neverjetnimi 248 kilometri na uro, oglobili s 1.200 evri kazni in devetimi kazenskimi točkami.

Policisti Specializirane enote za nadzor prometa so minuli četrtek opravljali nadzor nad kršitvami cestnoprometnih predpisov na avtocesti A2 (Ljubljana-Obrežje), ko so z radarjem ujeli predrznega dirkača.

Kot so zapisali na Facebook strani Slovenske policije, je v bližini naselja Vihre, iz smeri Drnovega proti Čatežu ob Savi pripeljal voznik v osebnem avtomobilu znamke Audi, tip RS4, katerega izmerjena hitrost je pokazala 248 kilometrov na uro. 

Po pojasnilih policistov je voznik, državljan Slovenije, po prekršku bil ustavljen in kontroliran, za opisani prekršek pa mu je bil izdan plačilni nalog v višini 1.200 evrov in izrečena stranska sankcija 9 kazenskih točk.

Možje v modrem, ki redno opravljajo nadzor prometa na različnih odsekih, voznike obenem opozarjajo, da na avtocesti velja omejitev 130 kilometrov na uro. Zato vozite previdno in se zavedajte, da prevelika hitrost ogroža vas in ostale udeležence v prometu.

FOTO: Facebook (Slovenska policija)

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lpp (nepreverjen)

Takšni so ponavadi bole pozorni na cesti, kak pa ovi ka senjajo na cesti.

Hmmmm (nepreverjen)

Ja, smo vidli pred par dnevami kak pozorni so taksni. Brez bremzanja v tovornjak...

In reply to by lpp (nepreverjen)

Replika (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

In ka ti to pove? Ka je voznik šlepera brez pogleda v ogledalo nenadoma zavil na prehitevalni pas in s tem izsilil trčenje os.avtoja.

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

sdfgbredoighrdiog (nepreverjen)

Prvič, nejsan policaj, forenzik ali pa očividec nesreče, ampak kelko je v medijaj pisalo, se je naravnost, brez zaviranja, zaleto v tovornjak. Nigi je nej pisalo, ka bi tovornjak zavil naenkrat na levi pas.
Drugič, tudi če bi tovornjakar zavil na prehitevalni pas. V kakšnoj dimenziji je te krijv tovornjakar? Ok, uradno verjetno ja. Ker je pač zaprl pot hitreje vozečomi. Ampak moralno gledano? Človik se je pelo 250 na vro. DVAKRAT več kak dovoljeno. To nebi smel. Pika. Če bi pelo po omejitvaj, bi mel dvakrat več časa za reakcijo. Pa seveda vsak, šteri ide na avtocesti prehitevat, proba vsaj približno ugotoviti hitrost avtoja za sebov. In v takšnih primerih nemreš predviditi, ka de za tri sekunde nešče prileto z 250 v tebe. Poleg toga pa nekoga, šteri pela 250 (kar je 70m v sekundi!!), ob prehitevanji verjetno še sploj ne vidiš v ogledali, oziroma ga vidiš kak malo piko negi v daljavi. Sicer pa je brezpredmetno gučati, ker neje tak bilo.

Tretjič, eni malo fejst zagovarjate hitrost. Ges san enouk mel eno situacijo, ka san ščel prehitevati avto pred sebov. Avto se na cesti, ge je omejitev 90, pelo negi 60. Gledan naprej: tri ovinke pred menov nikoga. Si mislin, to je več kak varno, v naslednjih 5 sekundaj, v kerih mo prehito avto, nega nevarnosti. Če se pelaš po omejitvajj, nucaš 15 sekund, ka samo pelaš to razdaljo. To san znal, ker san cesto prevozo vsaki den dvakrat in san jo pozno do zadnje luknje. Seveda. Naenouk se z nasprotne strani prinesej motorist. Sigurno150 na števci. Hja, gratalo je knap. Lejko bi se končalo tak, ka bi dva človeka zgubila življenje. Eno bi bil motorist, šteri je pelo dosta dosta dosta več kak dovoljeno, drugo pa bi bil ges. San nebi mogo preboleti, ka san nekoga bujo, lidgej bi me gledali kak nekšnoga morilca. In zakoj? Zaradi hitrosti (in "pameti") enoga...

In reply to by Replika (nepreverjen)

dfg (nepreverjen)

točno tak.........to so samomorilci.....samo navadno najebejo čist drugi nič krivi....ker nešče sili v smrt.
in kazen za tako je 1.200?????? to se v naselji ki so pločniki pa vidiš 200 m naprej pelaš 70 pa si na istem z kaznijo....pa ne zaj modruvati pri 70 boš še mogoče nekaj vida pred sebo pa odreagira.....pri 250 pa težko kaj rešiš...čudno ka še diplome ne talamo....

In reply to by sdfgbredoighrdiog (nepreverjen)

Podjetnik (nepreverjen)

Nakar si se ti zbudil... Ni zivljenje Fast and the Furios film

In reply to by Replika (nepreverjen)

gost3 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

se strinjam prid 200+ na voro gledas 3 bole se naukole kak pa sanjače na 130 . Čuda ka vse videš na cestaj čudno ka neg aveč nesreč

dfg (nepreverjen)

probaj se 1x pelati 200 pa te guči keko vidiš okoli sebe?????

In reply to by gost3 (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Iz osebnih izkušenj lahko povem, da je tam nekje do 160km/h, recimo temu pogojno, "za silo varno"... Sem se pa že peljal tudi krepko čez 200km/h, pa ni niti približno občutek "varen". Vsaka napaka, malenkost, nepazljivost, presenečenje za druge voznike,.... ima veeeeeeeelikanske posledice. Pa imam avto, ki "baje" omogoča večje hitrosti. To pravijo bleferji, pozerji, ali pa preprosto psihiči. Kot oni z berglami, ki je po eni veliki nesreči in amputirano nogo, naredil še drugo, s smrtnim izidom...

Nisem pa vozil Ferrarija, Lamborghinija, ipd. avte. Tam dopuščam možnost, da je mogoče kaj drugače...

čarni vrag (nepreverjen)

Daj te tvoje osebne izkušnje nekam. Če je dovoljeno 130, ni dovoljeno 248. Pri tej brzini napravi avto v sekundi 69 metrov. Reakcijski čas človeka tudi če vozi Ferrarija je še vedno ena sekunda.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Oliva (nepreverjen)

ali si vedno tak fuknjeni
ali samo v ponedeljek

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pa kaj če sem vedno tak fuknjeni
saj sem jaz in ne ti
brigaj se za sebe in najprej pometi pred svojim pragom

In reply to by Oliva (nepreverjen)

df (nepreverjen)

DF tij si tak skaus fuknjeni ka si san s seuf pijses budalo.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

juuj (nepreverjen)

praviš avto za veliko hitrost
voziš škodu
to neide skup

In reply to by VRANA (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice