Črna točka pomurskih cest znova prizorišče prometne nesreče.

Iz Uprave Republike Slovenije za zaščitno in reševanje so sporočili, da se je v občini Moravske Toplice zgodila prometna nesreča. Po naših informacijah naj bi v problematičnem križišču na puconski ravnici trčila dva avtomobila.

Nekaj po 11. uri sta izven naselja Sebeborci trčili osebni vozili, pri čemer so se tri osebe poškodovale. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, ki so iz razbitin rešili dve ukleščeni osebi, odklopili akumulator in zavarovali kraj dogodka.

Problem očitno ostaja

Gre za križišče državne ceste 232, ki povezuje Gornje Petrovce in Martjance s stransko, lokalno cesto, ki povezuje Sebeborce in Puconce. Omejitev v samem križišču je sicer 70 kilometrov na uro, a vozniki se je zaradi ravne ceste in dobre preglednosti velikokrat ne držijo, prav tako ne upoštevajo prednostne signalizacije. 

Že pred leti je občina Moravske Toplice križišče želela preurediti v krožišče, a posluha odgovornih za takšno rešitev takrat ni bilo. Črno točko so skušali urediti s pomočjo zvočnih zavor, ki pa želenega učinka niso prinesle. V križišču je namreč odtlej "počilo" še velikokrat, žal tudi danes.

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je križišče pred časom le uvrstila v plan investicij, lani pa so se začele aktivnosti za realizacijo dolgoročnega ukrepa za izboljšanje prometne varnosti. Ukrep bo prišel v obliki izgradnje krožišča, a medtem ko čakamo, se na cesti vrstijo vedno nove nesreče.

"Križišče Sebeborci iz naslova prometne varnosti že obravnavamo. Izdelan je projekt za ureditev območja križišča (ureditev krožnega križišča) v skupni dolžini 400 metrov. Recenzija projekta je v zaključni fazi, vzporedno potekajo tudi postopki za pridobitev zemljišč," so nam pred časom povedali na DRSI.

Dela naj bi se predvidoma začela letos, skupna vrednost investicije bo nekaj manj kot 700 tisoč evrov:

"V kolikor bodo zemljišča pridobljena in zagotovljena potrebna finančna sredstva je začetek izvedbe, ki je s projektantskim predračunom ocenjen na 677.754,00 evrov, možen v drugi polovici leta 2019".

Komentarji (55)

čarni vrag (ni preverjeno)

Kot vidimo je preglednost odlična. Ni problematično križišče, ampak so problematični vozniki. Kdo lahko garantira, da ti slepci ne bodo spregledali krožišča.

Kar ena (ni preverjeno)

Ne da bi se enkrat tebi kaj podobnega zgodilo. Pa ti bodo potem drugi govorili, da si slepec. Res si pameten. Vsakemu, ki sedi za volanom se lahko zgodi. Ne obsojaj. Vsi pazimo na cesti, ampak je to tisti usodni trenutek, za katerega pozneje niti sam neveš kako se je lahko zgodilo.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Pametna si ka ti že škodi. Tudi v naši ulici imamo STOP znak, pa se ne spomnim, ka bi kdaj prišlo do nesreče. Ker vozniki pazijo. Druga uganka je kak lejko eno bogo krožišče košta telko kak tri družinske kuče. Tu nekaj smrdi.

In reply to by Kar ena (ni preverjeno)

njiva

mate zadosta mesta napravite krožno križišče in to čimprej,sicer je pa tu križišče zelo pregledno,taka trbej samo paziti pa gledati

BB

Križišči čista nika ne falij...

...glede šoferov pa nejsan glij gvüšen :(

Nega kukurce, nega megle, ali se pa uspejta dva trufiti - trbej njima dati nekšo nagrado :)

Nikaloo (ni preverjeno)

Krizisce je cisto ok. Samo prosim ne bluzite o kroznon.

someone1 (ni preverjeno)

Ja seveda je OK zatou pa se dogaja telko nesreč. Če so šoferi nesposobni je pač potrebno ukrepati in napraviti krožišče. Pa v ton križišči vedno znova skuper poukajo domačini tisti keri se tu vozijo vsaki den pa dobro znajo kak se trbej pelati po toj cesti.

In reply to by Nikaloo (ni preverjeno)

AK47 (ni preverjeno)

Za tiste ka pa ne vejo kak se trbej po toj cesti pelati pa so tan postavleni prometni znaki, kak seposejdi drugje. Nej tak? Po toj cesti se trbej pelati kak po sakšoj drugoj. Če gledaš na cesto nej v telefon, upoštevaš prometne znake in se voziš po predpisih, skotaj nega šanse ka se ti kaj zgodi. Če seveda ne naletiš na nekoga keri dela nasprotno tebi. In zdaj zaradi teh parih majmunov trbej delati krožišče?

In reply to by someone1 (ni preverjeno)

Vajz (ni preverjeno)

700 gezero za uredijtef krožišča? Pa ka se kumi droda? Vej pa za te pejneze 10 kuč gor postaviš.....

Kandelaber (ni preverjeno)

Tak je gda je Polanič edini izbrani ponudnik

In reply to by Vajz (ni preverjeno)

someone1 (ni preverjeno)

Kda bi se ti pa keri sorodnik ali pa znanec zaleto, bi pa bento zakoj so nej napravili krožišča. Če se z krožiščon rejši eno življenje pa če de zavolo krožišča eden invalid menje je vrejdno vsakoga evra od 700 gezero evrov. Je pa resno ka je projekt bar za 50% predragi ampak tak tou je v našoj glupi državi....

In reply to by Vajz (ni preverjeno)

zvodnik milan (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

kriv je župan in njegova klika

zvodnik milan (ni preverjeno)

vsi ki ste dali negativne točke ste pedri

In reply to by zvodnik milan (ni preverjeno)

Jebivoter (ni preverjeno)

Tij si pa najvekši.

In reply to by zvodnik milan (ni preverjeno)

zvodnik milan (ni preverjeno)

zakaj si pa dal negativno točko in zato si peder
Vidim veliko negativnih toč kar pomeni da je vas pedrov veliko

In reply to by Jebivoter (ni preverjeno)

Milan peder (ni preverjeno)

Zvodnik milan. Peder ti je oča pa ti seveda.

In reply to by zvodnik milan (ni preverjeno)

Mura je večna (ni preverjeno)

pa kaj zato če si peder
to vendar ni nič takšnega
peder biti je sedaj moderno
jaz sem tudi peder

In reply to by Milan peder (ni preverjeno)

Hmmmm (ni preverjeno)

No ja, se strinjan s tem, ka krizisce samo po sebi neje zak problematicno. Ce se pazi, se nemre nika zgoditi. Ampak trbej na zalost je to slab argument ce se nesrece dogajajo preveckrat. Te jih trbej prepreciti. Ide se zacloveska zivljenja. Zato vedno bole podpejran to krozisce. Ce se pri cardi kazejo rezultati, do se tudi tu...

G (ni preverjeno)

Križišče je tako nevarno, da je potrebno obvezno narediti obvoznico ne krožišče, pa bo problem rešen!

nagicigan (ni preverjeno)

NEJ OBVOZNICO, NADVOZ JE POTREBNO NAPRAVITI SEBEBORCI - PUCONCI, SAMO ZA TEJ ŠOFERE, KER SAMO ONI POVZROČAJO NESREČE......ČE JE STOP ZNAK JE ZA VSE STOPPPPPPPPPPPPP a ne??? ČE SE PELAN IZ PUCONEC JE TUDI ZA MENE STOP IN MORAM USTAVITI IN SE PREPRIČATI ČE JE KRIŽIŠČE FRAJ..........TA SE PA VČERAJ NI USTAVIL....

In reply to by G (ni preverjeno)

pgd (ni preverjeno)

križišče je popolnoma pregledno, a ravnica premami mnogo katerega voznika, zato bi bilo potrebno na neprednostni ravnici namestiti ležečega policaja pa bo...

Df. (ni preverjeno)

Bomo čisto realni, in si pač priznajmo ka so med vozniki tudi malomarni in objestneži pa se še kak zavedam ka se lahko zgodi tudi meni, ampak moren napisati ka san imel primer točno v tem križišču ka me je tip gledal ka se peljem po prednostni cesti nakar je še bolj storil na gas in prečkal cesto, ja, zaviral sem na polno drugače bi počilo.
S tem hočem povedati da so med vozniki res tudi bedaki, teško mi je to napisati ampak tako pač je.
Hvala za razumevanje.

100 plusov (ni preverjeno)

Bi ti dal 100 plusov če bi lejko. Eni so rejsan idioti na cesti.

In reply to by Df. (ni preverjeno)

vodka (ni preverjeno)

Nega nobene logoke ka bi nasredo njiv in čistine napravili krožišče. Šteri to zagovarja nema pojma o vožnji. Pa što normalen de čako nasredi pustinje krožišče? Tou de ešče katastrofa. Na stranskih cestah iz Sebeborec in Puconec kjer je mala gostota prometa urediti, da ne bo možna večja hitrost pred glavno cesto pa bo v redu.

Melsi15 (ni preverjeno)

Kakso problematicno krizisce ? Stop znak pa se v vsako smer vidis 1 km, pa ce ne vejs preceniti razdalje pac pocakas ka je fraj. Problematicni vozniki! Napraviti visike lezece policaje, kakso krozisce na ravnici.

black panter

najboukše bi bilo to cesto ukinoti, sebeborci- puconci

Čika-pajo (ni preverjeno)

Če bi bili šoferji pazljivi tega krožišča ne bi potrebovali. Ker pa temu ni tako krožišče potrebujemo. Pa saj teh 700 tisočakov ni tako velik denar kot so pa vredna uničena življenja. Niti ne razumem komentatorjev ki govorijo o slabih šoferjih. Razprava sploh ni prava, potrebno je poiskati rešitev.

kuna (ni preverjeno)

Ne bom zagovarjal voznika, ki je pripeljal s stranske ceste.
Ampak problem je bodisi prednji levi(večja verjetnost) ali desni steber pri vetrobranskem steklu,ogrede zakrije pogled na avtomobil na prednostni cesti v primeru, da sta dve vozili, približno enako oddaljeni od pravokotnega križišča in peljeta proti križišču z enako hitrostjo. Avtomobila mogoče res ni, dokler "gobca" ne postaviš na prednostno cesto.
Tudi v mojem primeru je blažje počilo na podobnem križišču. Seveda je bila krivda moja.
Rabil sem skoraj letno dni, da se je ponovila situacija (brez nesreče), in ugotovil, kaj je šlo narobe in zakaj avta "nisem videl" na cesti, ki nudi "pregled" nad skoraj 500m prednostne ceste. Pa se skoraj dnevno vozim skozi omenjeno križišče.

čarni vrag (ni preverjeno)

Pa ti si neverjeten. Eno leto si nuco, ka si se navčo gledati iz autuja. Bogše bi bilo, če bi auto pusto in se vozo z taxijem.

In reply to by kuna (ni preverjeno)

Čika-pajo (ni preverjeno)

Kot sem že prej napisal je to križišče res nevarno in kot tako bi ga bilo treba takoj zapret,
Tako butastega križišča še v albaniji nisem videl, pa sem večkrat tam

administrator (ni preverjeno)

tebe budalo od čika paje bi bilo treba takoj zapret
ja kje pa misliš da bodo ljudje vozil, če bo cesta zaprta

In reply to by Čika-pajo (ni preverjeno)

protihrupno (ni preverjeno)

goričke šalabajzere ka nevejo pravila do občino m.t. pa koštale slab miljonček...

someone1 (ni preverjeno)

Zanimivo je kak vožnja prejk toga križišča zgleda, sploj če si na glavni cesti. ges kda se tu pelan pa vidin ka se pela nešče po stranski cesti vedno doj zemen nogo z gasa. Ovi ka se pela po stranski cesti zgleda kak da se nede stavo leti kak idiot te pa v zadnjon trenutki bremza na puno. Dajte ovi s Puconec pa Sebeborec zmenšajte hitrost pred križiščon ker zgledate kak budale kda se pelate do krožišča na puno.....

proizvodnja (ni preverjeno)

Po bitki smo vsi generali! Tudi najboljši voznik naredi kiks a če ma srečo se nič ne zgodi. Slučajno sem peljal v času nesreče mimo. Res je bilo danes vreme super a nesreča pač ne počiva. Vsem udeležencem v prometu želim srečno vožnjo poškodovanim pa čim hitrejšo okrevanje.

13nov1957 (ni preverjeno)

bb ti si nimak in tau fejst belki!!

13nov1957 (ni preverjeno)

bb ti si nimak in tau fejst belki!!

Obmejni (ni preverjeno)

Šlatalec še vedno opravlja ginekološke preglede v obmejni občini pri pofarbanem?

rafael (ni preverjeno)

Ja kaj pa divjajo ne vem zakaj policija ne postavi en radar.

nagicigan (ni preverjeno)

NEJ RADAR SAMO 2 KAMERI NAJ VSE SNEMAJO IN BO DOKAZ, KO PRIDE DO NESREČE, DA NE BO ŠOFER NA GLAVNI CESTI KRIV , DA JE PREHITRO VOZIL, OV PA NIČ , KI JE PREVOZIL ŠTOP.

In reply to by rafael (ni preverjeno)

[email protected] (ni preverjeno)

Za 700.000 E. želijo promet skozi križišče umiriti na 40 km/h, veliko ceneje bi bilo enostavno prekopati cesto v širini 1 m postaviti table delo na cesti in omejitev 30 km/h. strošek 5.000 E.

[email protected] (ni preverjeno)

še bolše pa postavit radar s kamero in omejitev 30, to bi blo penez.

In reply to by [email protected] (ni preverjeno)

teta pehta (ni preverjeno)

Uffff, ste vsi pametni, da glava boli. Ko ste eni še v hlače srali so v tujini že vedeli, da so krožišča odlična rešitev. Ko je zelo ravna cesta in večja hitrost se zelo hitro spregleda vozilo. Malo še pripomore napačna svetloba in je konec. Za spregledat kakšnega motorista je še lažje. Drugje se razmetavajo milijarde. Za krožišče v odročnem delu Prekmurja pa očitno ni denarja. Sramota od naše države!

čarni vrag (ni preverjeno)

Mogoče bi bilo ceneje vse Pucončane in Sebeborčane poslati k okulistu.

butalec (ni preverjeno)

Samo dve možnosti sta:
- pustiti vse vkup, pa naj se idioti še naprej vkup mlatijo (samo žal, žal, večino krat najebe nedolžen) To bomo potem poimenovali "kolateralna škoda"
- se napravi rondo (či glij med njivami), pa se za vse večne čase tej trki končajo
Vij tu gor pa zdaj lejko navijate za eno ali ovo, pa naberate poste!

Mura je večna (ni preverjeno)

vi ste mi eni pacienti
ormož vas pričakuje
že nekaj časa
vsi ki ste nasprotniki pedrov
ste pacienti

? (ni preverjeno)

Ubogi primitivni prekmurski narod... takšnega siromaštva v glavi izgleda ne najdeš nikjer drugje. Če bi bili odvisni od takšnih kot tukaj gor komentirajo bi še danes jedli z leseno žlico...

čarni vrag (ni preverjeno)

Što je bole pameten? Tisti ka pozna znak STOP!

In reply to by ? (ni preverjeno)

brezvezee (ni preverjeno)

Tej čiko z Dacio se neje stavo pri stop, dejstvo. In tako seveda logično spregledal avto na prednostni cesti.
Rešitev je visoki ležeči policaj z obeh stranskih cest. Kot je na Staneta Rozmana pred Gregorčičevo. Ka nedo lokalci leteli prek glavne ceste na pune hamre. Če pa to ne prime pa naj delajo krožišče za miljon ...

Vipko
Truplo

Proti ležečim policajem! Že itak jih je preveč, samo škodo delajo na avtomobilih. Nekateri so napravljeni tako, da je že 20 km na uro preveč. Da ne bo pomote, sem voznik, kateri vozi zelo počasi. Meni se navadno... nikamor ne mudi!

Če neki red ne pomaga, potem krožišče, pa naj stane, kolikor hoče? Da bo med njivami? Bo pač med njivami!

Če so lahko Avstrijci v Radgoni naredili tisti rondo... bolj na obrobju in ima premer največ 3 metre, potem tudi ta na tem puconskem platoju ne bo ravno najbolj izstopal po morebitni neprimernosti!

In reply to by brezvezee (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Dragi tovariš, tu bi bili ležeči policaji pred STOP znakom. Zato se tu vozi recimo 5 km/h. Kak bi pa avtobusi in šleperi zavijali okoli 3m rondoja.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Zdaj vsak ima svoje mišlenje. Vendar verjel ali ne: lani smo se peljali z avtobusom, kateri je imel priklopljeno dokaj veliko prikolico za cca. 25 koles iz Avstrije. Tako malce za šalo je šofer sigurno z vsaj 30 na uro zapeljal okoli rondoja v Gederovcih. Mislim, da celo dvakrat.

Tudi tu bi se rondo sigurno toliko razširil... da avtobusi in šleperji ne bi smeli imeti težav. Saj vendar zato hodijo v šole, da sprojektirajo uporabno zadevo?

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Rondo v Gederovcaj je normalne velikosti.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Saj... kakšen bo pa tu na puconskem platoju? Morda bo enako velik? Jaz ne vem! Verjetno ne bodo ali delali neko miniaturo oz. s signalizacijo pač prepovedali vožnjo avtobusov in šleperjev po tej lokalni cesti od Puconec do Sebeborcev?

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Če bodo delali nekšno mini krožišče kot je recimo na križišču Trstenjakove in Tomšičeve bo večina voznikov to krožišče prevozila.

administrator (ni preverjeno)

sem nekje prebral da je kriv župan

Starejše novice