Spar Slovenija bo letos znesek prispevka za letni dopust povišal za sto evrov. Maja 2024 bodo v Sparu Slovenija svojim zaposlenim namreč izplačali regres v višini 2000 evrov bruto.

Podjetje Spar, ki se s 5.70 zaposlenimi uvršča med največje trgovce v Sloveniji, bo maja izplačalo regres v višini 2000 evrov

Znesek je za 100 evrov višji kot lani, z višino pa se tudi letos uvrščajo med trgovce, ki bodo v Sloveniji izplačali najvišje zneske. 

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, tak regres predstavlja zahvalo zaposlenim za njihov trud, s tem pa hkrati spodbujajo motivacijo, zadovoljstvo pri delu in krepijo občutek pripadnosti zaposlenih.  

Spar Flex denarno nagrajevanje zaposlenih v trgovini 

Letos so razvili tudi Spar Flex, novost za stimulativno denarno nagrajevanje najboljših zaposlenih v svojih trgovinah, ki s predanim in proaktivnim delom pripomorejo k dobremu poslovanju podjetja. 

Kot so sporočili, Spar Flex omogoča posameznim zaposlenim v trgovinah, da na mesec lahko zaslužijo do 450 evrov bruto dodatkov k osnovni plači, če dosežejo vse cilje na štirih možnih področjih nagrajevanja. 

To pomeni, da bodo posamezni zaposleni v trgovini, ob izpolnjevanju vseh pogojev za izplačilo nagrade, lahko prejeli bruto plačo v višini več kot 2000 evrov. 

Pogoji za izplačilo denarne nagrade se med drugim vežejo na produktivnost, sodelovanje v mentorskih programih, delo na več oddelkih in nadomeščanju vodij v trgovinah.

Sicer pa so v Sparu tudi letos v januarju zaposlenim zvišali osnovne plače, v povprečju za okoli pet odstotkov. Za stroške dela v letu 2024 bodo namenili skupaj več kot 7,2 milijona evrov dodatnih sredstev, so sporočili 

Ob koncu leta 2023 so zaposleni prejeli tudi letno nagrado v obliki poslovne in osebne uspešnosti, povprečna višina nagrade za leto 2023 je znašala 645 evrov bruto na zaposlenega.  

Komentarji (2)

. (ni preverjeno)

V obliki špar bonov?

Moja glava (ni preverjeno)

Ok! Lepo!
Nam je direktor povedal da bo regres min. 2000€! Ob enem pa povedal da se bo potrudil in poiskusil ta čas pri lastnikih iztržiti kakega stotaka več!!! Ampak o regredih v pomurju se piše samo o določenih...!!

Starejše novice